Παράθεση:
|
εχω την εντυπωση οτι αναλωνεστε χωρις λογο και αιτια....
το ολο θεμα ειναι λαθος απο την αρχη.... δεν μπαινει ΑΣΤΑΚΟΣ μαζι με ΟΣΚΑΡ ...γενικα με ψαρια ανθες να εχεις αστακο τον βαζεις μονο του και τελειωνει το θεμα... και ΔΕΥΤΕΡΟΝ τα 100 λιτρα ειναι λιγα για ενα oskar... ΤΕΛΟς ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟς........:) |
Νομιζω οτι η σταση μου τοσα χρονια σε αυτο το φορουμ και η αγαπη μου για τα ψαρια καθιστα περιττο να αιτιολογησω γιατι χρησιμοποιησα τον ορο "μηχανες", και ηλπιζα να καταλαβετε το παραδειγμα. Και υπο αυτην την εννοια και τον ανθρωπο μηχανη (καταστροφης) θα τον ονομαζα στη συγκεκριμενη συζητηση (και θα τον υποτιμουσα περισσοτερο).
Σαφως και ειμαι εναντια σε πειραματα αντοχης σε αμμωνια, σε τηγανιες μαλαουι (ακτος αν βρεθω εκει και μου το προσφερουν), και με το πιο πανω παραδειγμα δεν αναιρεσα ποτε οτι οι συνθηκες αιχμαλωσιας των ψαριων θα πρεπει να ειναι ιδανικες. |
Παρεμπίπτοντος … μίας και το θέμα ξεκίνησε από εκεί …
Από βιολογικής άποψης το να κόψεις τις δαγκάνες από τον αστακό του προκαλεί τρομερό πόνο … ο αστακός εξετάζετε από τους βιολόγους για το εκπληκτικά πολύπλοκο και πλούσιο νευρικό του σύστημα … Νεύρα ίσον πόνος … Αυτά από ένα φύλο βιολόγο που τον ρώτησα σχετικά … Για να μην μείνουμε με την ψευδαίσθηση ότι τελικά μπορεί και να μην πόναγε … |
δεν ξέρω αν νεύρα=πόνος αλλά σίγουρα ο πόνος υπάρχει για να προειδοποιεί ότι κάτι δεν πάει καλά στον οργανισμό μας. όποιος και ό,τι δεν πονάει (από γεννετικό πρόβλημα) αυτοτραυματίζεται συχνά και μπορεί να χάσει την ζωή του πολύ εύκολα. Σίγουρα ο οργανισμός του αστακού θα τον προειδοποιήσει με πολύ δυσάρεστη αίσθηση ή συναίσθημα όταν ένα μέλος του πάει να αποκοπεί. Αυτός είναι ο πόνος
|
Αν και αργά με συντομία θα πω πως η όλη ομορφιά του αστακού είναι οι δαγκάνες του με τις πολυ όμορφες πορτοκαλί αθρώσεις (όταν είναι μπλέ ο αστακός) αλλά και οι κινήσεις του με τις δαγκάνες τεντομένες. Θα πρέπει να σας πω, πως εχω πλέον μόνο αστακούς και σαλιγγάρια στο ενυδρείο μου και εδω και ένα χρόνο έχει αλλάξει φωλιές πάνω απο 7 φορές (δημιουργεί νέες σκάβοντας με τις δαγκάνες, ειδικά όταν αλλάζει κέλυφος που αναζητά προστασία). Δεν θα σας κουράσω άλλο, όταν θέλετε να βλέπετε αστακό χωρίς δαγκάνες μια καλή επιλογή είναι οι γαρίδες.
Υ.Γ. Ο αστακός δεν αφήνει τίποτε όρθιο (ψάρια, λουλούδια αληθηνά και ψέυτικα κ.α.) από τη φύση του, δε νομίζω πως πρέπει να παρέμβουμε. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:55. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board