Ψυχραιμία , χαχαχα απλά χαλαρά για να μην ταλαιπωρησεις ζωντανά ,
|
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
παιδια βοηθεια:μπορει κανεις να μου πει πως συνδέεται?
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....3&d=1449523046Συνημμένο Αρχείο 75323η βανα μπαινει αναμεσα στην αντλια και το in? & η ανεπιστροφη μπαινει στο out? |
δεν βλέπω τον λόγο στον ριάκτορα να βάλεις ανεπίστροφη...αφού θα είναι αντλία και ριάκτορας στο ίδιο διαμέρισμα...
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
ευχαριστω!αλλα δεν μου ειπατε αν τα εχω βαλει σωστα?
|
Από την δίκη μου μικρή εμπειρία η ανεπιστροφη έχει μεγάλη σημασία αν η σωλήνα της αντλίας απο το sump βυθίζεται μέσα στο νερό στο ενυδρείο.
Γιατί σε διακοπή ρεύματος τα υγρά θα εξισορρόπησουν την στάθμη τους και θα αδειάσει το ενυδρείο και θα πλημμύρισεις. Εγώ έτσι το δοκίμασα και από τότε η σωλήνα της αντλίας είναι στην επιφάνεια στο κυρίως ενυδρείο και σε διακοπή επιςτρεφει αέρα και όχι νερό. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
αντλία - σωλήνα - ιν - αουτ - σωλήνα τέλος!!! |
Παράθεση:
------------------------- |
[QUOTE=voas;909855]ΩΡΑΙΑ!ευχαριστω παιδια:D
θέλεις απάντηση τώρα? |
Παράθεση:
------------------------- στο in η΄ στο out? με το συμπαθιο βεβαιως βεβαιως:D ------------------------- καταραμενα λογοπαιγνια!λενε οτι δεν υπαρχουν πονηρες λεξεις αλλα πονηρα μυαλα.........zw |
Παράθεση:
|
πρόβλημα:σημερα εβαλα τα 2ριακτορακια>στο ένα ε.ανθρακα που νομιζω δουλευει μια χαρα και στο άλλο αντιφ/ρο το οποιο με το που το εβαλα μπρος αρχισε να βγαζει καφε χωμα σαν να μην το φιλτραριζε το αφησα κανενα λεπτο μπας και ξεμπουκοσει αλλα συνεχιζε το ιδιο,γεμισε ο πατος του σαμπ αντιφ/ρο και εκανα γρηγορο καθαρισμα με σκουπα(5λιτρα το πολύ)και εβαλα οσμωση.καφετιασε το νερο αλλα ψιλοερχεται τωρα,τι κανω?τι εκανα λαθος?επρεπε να ξεπλυνω πρωτα?
|
Παράθεση:
|
παρα πολύ!θα τον ξεπλυνω αυριο καλα και θα βαλω πολύ προσεκτικα το αφρολεξακι το πανω που εχει!
|
Παράθεση:
|
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!σημερα το πρωι πριν φυγω για δουλεια ειδα το ενυδρειο και εχει καθαρισει απο την χωματιλα που ειχε και εχει μεινει μονο στον πατο του σαμπ!ο αλλος ριακτορας με τον ανθρακα δουλευει μια χαρα.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
3 Συνημμένο(α)
καλησπέρα σημερα με το που γυρισα επεσα με τα μουτρα για δουλεια!ξεστησα τον ριακτορα και τον ξαναεβαλα μεσα αλλα παλι εβγαζε αντιφ/ρο σε χωμα,οποτε ακυρη κοκομετρια παω για πιο χοντρη και δουλευω μονο τον έναν.μερικες φωτο....http://www.aquatek.gr/vb/attachment....2&d=1449693624Συνημμένο Αρχείο 75362
http://www.aquatek.gr/vb/attachment....3&d=1449693624Συνημμένο Αρχείο 75363 http://www.aquatek.gr/vb/attachment....4&d=1449693624Συνημμένο Αρχείο 75364 |
Ο ριακτορα δεν έχει ρύθμιση ροής ώστε να την μειώσεις; Ο αντιφοσφωρο μέσα στον ριακτορα πρέπει με τον που τον βάζεις στην μπριζα να ανασηκώνεται 1-2 εκ το πολυ! ή ψιλή κοκκομετρία είναι ή σωστή για ριακτορα , γιατί έτσι έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια υλικου που περναει το νερό, ή οποια συνεπάγεται καλύτερη αξιοποίηση του. πριν πάρεις άλλη κοκκομετρία δες αν μπορείς να μειώσεις την ροή στον ριακτορα λοιπόν.
|
Παράθεση:
------------------------- με τις αλαγες νερου στο σαμπ για να καθαρισει από το αντιφ/ρο χαλασε και η αλατοτητα και ετσι χρειαστηκε να την ξαναφτιάξω και τελειωσα τωρα!:D παρασκευη παω να παρω 4-5κιλα ζ.βραχου. |
Παράθεση:
Τα περισσοτερα υλικα τα ξεπλενουμε πριν την χρηση τους με νερο α/ο! Για την ροη οπος σου ειπε και ο Γρηγορης πρεπει να μπορεις να την ρυθμηζει! Αλλη ροη θελει ο ανθρακας και αλλη ο αντιφωσφορος φυσικά μιλάμε για να μπορείς να πιάσεις την μεγίστη ικανότητα απορρόφησης. Δεν αντεξες θα βαλεις βραχο!!!!:( Κοιτα τουλαχιστον απο εκει που θα τον παρεις να ειναι καθαρος! Βασικα και κανενα μικρο ψαρακι να βαλεις δεν θα κανει κακο. Να μην πηγαινει και τζαμπα η τροφη που ριχνεις!;) |
Παράθεση:
στο λέω γιατί εγώ την πάτησα κανα δυο φορές... και την πατάω ακόμα.. ευτυχώς δεν κάνω το ίδιο λάθος δυο φορές!!! νικο τωρα ειδα την θερμάστρα μέσα στο σαμπ. λογικά απο εκεινο το διαμέρισμα θα κάνεις τις αλλαγές νερού . προσοχή μην σου σπάσει στο άδειασμα...οταν μεινει χωρίς νερό. |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:18. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board