Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=203)
-   -   Reefακι 210lt κατασκευη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=88756)

Sakisdraminos 09-06-17 10:04

Άλλο επίπεδο λέμε ο Λεονάρντο!!!!

golf4470 09-06-17 23:40

Έχουν την ομορφιά τους κ τα lps!

leonardos 11-06-17 23:05

να στε καλα παιδια ευχαριστω πολυ!

αλλαξα θεση στην εφυλια και δεν της αρεσε και πολυ. με συνοπτικες διαδικασιες εχασε 4 κεφαλακια (μαλλων της επεσε πολυ το φως) και κατι (μαλλων ο ολιβασεους γιατι η ντολαμπελα δεν νομιζω να χτυπαει) μου εφαγε την ξενια μεσα σε 5 μερες!!!

leonardos 12-06-17 23:13

ειμαι κατα 90% συγουρος οτι ο πυροφερους εφαγε την ξενια και τωρα σαν να τσιμπολογαει την εφυλια και τα κιτρινα παραζωανθους. τι να του κανω??

voas 22-06-17 09:50

Λεο εισαι σίγουρος οτι αυτος τα βαράει; τον είδες επι το εργο;
Αν ειναι ετσι δεν μπορεις να τον βγάλεις και να τον βάλεις στο σαμπ, μέχρι να τον δώσεις!

leonardos 30-06-17 20:59

και μεσα σε 24 ωρεσ η πρασιμη σερανιτοπορα απο πρασινη εγηνε κατασπρη, η ανκορα εχασε ενα κεφαλι και η ντιωιζα καμια 10αρια... αν εξερεσουμε μια αποτομη αλλαγη θ της ταξης των 3 βαθμων δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο τους φτεει. απο μετρισεις ολα ειναι καλα λιγο κατο το ΚΗ αλλα αυτο διορθωθηκε αμεσα... τι να πω :confused:

Sakisdraminos 30-06-17 21:30

τι μεταβολή ήταν;

golf4470 01-07-17 13:10

Έλλειψη θρεπτικών μου φαινεται αυτο. Πόσο εισαι στα νιτρικα- φωσφορικα?

leonardos 02-07-17 22:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sakisdraminos (Μήνυμα 1015974)
τι μεταβολή ήταν;

επεσε στο 6

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από golf4470 (Μήνυμα 1016054)
Έλλειψη θρεπτικών μου φαινεται αυτο. Πόσο εισαι στα νιτρικα- φωσφορικα?

δεν τα μετραω αλλα μαλλων το ΚΗ σε συνδιασμο με την θ μας την εκανε...
νιτρικα δεν εχω τεστακι αλλα και φωσφορικα που εχω της salifert δεν ειναι και αποτελεσματικο (μυδεν λεει αλλα δεν παιζει για κανενα λογο να ειναι μυδενικα μιας και εχω αλγες)
-------------------------
οι ακροπορες παντος οπος και η μοντιπορα μια χαρα τα πανε!!

voas 16-07-17 21:57

Έλα Λεο τι εγινε φιλαρακι τελικά;
Βρήκες άκρη με το θεμα που ειχες;

voas 18-07-17 20:08

Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!

leonardos 01-10-17 21:23

Χερετω την παρεα! το καλοκαιρι τελειωσε και μαζευουμε τα κωματια μας!!

ενα καταστροφικο καλοκαιρι για μενα. πολλες απολειες σοκαρισμενο ενυδρειο αλλα που θα παει θα το στρωσω.

παμε το χρονικο απο την αρχη!
αποτομη συξιση θ με τον πρωτο καυσονα (απο 26- 29 σε κατι ωρες) και μετα οτι και να εκανα δεν επφτε με τπτ κατω απο 28 οποτε καταλαβενετε τι εγηνε! ενα σοκ σε ολο το ενυδρειο και απολιες ασταματιτες.

μια ανκορα μια παρανκορα και μια ντιβιζα, ολα τα σκλυρα εκτος της μοντοπορας και η ανθελεια.

το θετικο ειναι οτι εβαλα σε λειτουργεια τη δοσομετρικη και σιγα σιγα ρυθμιζετε!

φωτο δεν βαζω ντρεπομαι :p:D

Sakisdraminos 02-10-17 20:05

Λεο την επόμενη φορά να προσέξεις.
Τα λάθοι είνας για να μαθαίνουμε και να μην τα ξανά συμβαίνουν.

Ελπίζω να ξανά μπεις δυνατά!

voas 03-10-17 21:55

Μπράβο Λεο...... δεν πειραζει φιλαρακι και οι αστοχίες μεσα στο προγραμμα ειναι!

Παμε γερά, σιγα σιγα να μπουσταρουμε!

Παρε τα πανω σου σε χρειαζομαστε.....

j.p. 03-10-17 22:06

ναι βρε θα τη βρει την ακρη ο λεοναρδος, οσο του εχει ζήλο τετοια μικροπροβλήματα διορθωνονται .
εχουμε ολο το χειμωνα γι αυτο.
Α..... λεον, οταν φτιαξεις το δικο σου περνα μια βολτα και απο εδω, πρωτη φορα τετοιο χαος........:D:D

leonardos 04-10-17 21:37

τερμα το διαλειμα τα κεφαλια μεσα....

απο δω και περα εχει συμαζεμα το ενυδρειο θα γινει παλι ετσι οπος του πρεπει!!!:D:D

οποτε θες Γιαννη!! παρε τηλ και εφτασαααααα

leonardos 20-10-17 01:08

καλησπερα στην παρεα!!

η δοσομετρικη μπηκε και δουλευει κανονικα
η καταναλωση εχει πεσει στα πατοματα μιας και η αναπτυξη μετα το καλοκαιρνο σοκ εχει σταματισει.
χαθηκαν ακομα δυο κοραλια, η μοντιπορα και ο ποριτης που εχει τα cristmas tree (αυτα ζουνε αλλα δεν ξερω για ποσο ακομα) γενικα δεν εμηνε σκλυρο για σκλυρο.
νεες αφιξεις 2 ζωανθακια και μια ανκορα πορτοκαλι.
ηρθε και ενας πυροφερους αλλα δεν τα καταφερε κατα την προσαρμογη. τελικα αυτο το πσαρακι οσο και να το θελω δεν μου καθετε με τπτ φωτο δεν εχω ακομα αλλα θα βγαλω!

voas 21-10-17 00:15

Μπράβο μπράβο Λεο, παμε γερά φιλαρακι!

Άντε να μπουσταρουμε με το καλό να γεμίσεις, για πες δυο λόγια για την Δοσομετρικη, πως σπυ φαίνεται την ρυθμισες;

Sakisdraminos 22-10-17 11:39

Λεόν για το επόμενο καλοκαιρι ειπαμε επαθες και εμαθες ....

Αλλά Φωτο ακόμα δεν μας έβαλες από της καινούργιες εισαγωγές σου .

golf4470 22-10-17 16:47

Λεο πιστεύω το 28 δεν είναι καταστροφικό για να πάθεις αυτό που έπαθες. Εγώ όλο το καλοκαίρι τα κρατάω 27-27.5. Πιστεύω μετά το 29 κ όχι αμέσως αρχίζει η κάτω βολτα

Sent from my iPhone using Tapatalk

leonardos 29-10-17 22:12

ελπιζω οτι το επομενο καλοκαιρι θα ειμαι καλητερα προετημασμενος Σακη και δεν θα ξαναεχω τα ιδια

Δημητρη ηταν μια αποτομη αλλαγη θ πανω απο τους 29 και νομιζω οτι το σοκ του ενυδρειου ηταν πολυ γερο.
το αλλο που μαλλων πληρωσα ακριβα ηταν οτι με το που αρχισε να χαλαει το καθε κοραλι θα επρεπε να το απομακρινω και να μην αυξισω το φορτιο του νερου με τοξινες, να αλλαζα καθε βδομαδα ανθρακα και να μην προσπαθουσα να τα σωσο.
ετσι μπορει να εχανα καποια κοραλια που μπορι και να σοζονταν αλλα δεν θα εχανα τοσα που τελικα εχασα... δεν ξερω ειναι δυσκολη αποφαση. καλο ειναι να μην κλιθεισ να την παρεις.
το δυσκολο τωρα ειναι οτι το συστημα ειναι ακομα στρεσαρισμενο και θελει πολυ χρονο απ οτι διχνει για να στρωσει και να ξαναμπει σε ριθμους αναπτυξης. υπομονη

Sakisdraminos 29-10-17 22:53

Αλλαγές νερού να κάνεις συχνές και θα έρθει γρήγορα....
Μην χάνεις της αλλαγές νερού!!

voas 05-11-17 13:45

ελα Λεο καλησπερα.....

τι νέα φιλαρακι μου, βάλε μας καμιά φώτο να χαζέψουμε λίγο!

leonardos 25-11-17 23:02

3 Συνημμένο(α)
καλησπερα παιδια μερικες φωτο που εχω ταξει και μετα εχει προβλημα!!!

leonardos 25-11-17 23:06

τωρα τα δυσκολα!!!

1 αυτο το σκουλικι το βρηκα να κανει βολτα το καλοκαιρι και το εβγαλα αμεσος. ξερει κανεις τι ειναι?

2 τα προβληματα συνεχιζονται ακαθεκτα. ενω οοοολα ειναι τελεια. αλατοτιτα θερμοκρασια Ca, Mg KH νιτροδη και νιτρικα χανω τα LPS απανοτα. η ακανθαστρα χανει κεφαλια (ξεκολανε) η καινουρια εφυλια δεν ανοιγει καλα και οι καλοαστεες δεν λενε να ανοιξουν σωστα και χανουν και κεφαλια πλεον. ξερει κανεις τπτ? μου την εχει βαρεσει ασχημα !! αλλαγες καθε βρομαδα 30 lt και καθε μηνα αντιφωσφορο ανθρακα.

leonardos 25-11-17 23:07

4 Συνημμένο(α)
οπα ξεχασα τις φωτο!!!

Παναγιώτης Κ 25-11-17 23:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leonardos (Μήνυμα 1029215)
καλησπερα παιδια μερικες φωτο που εχω ταξει και μετα εχει προβλημα!!!

Ωραία η ancora. Είχα και γω μια τετοια. Java gold πρέπει να είναι(αυτή που έχω προφίλ )
Ωραίος και ο μανταρινος
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leonardos (Μήνυμα 1029217)
τωρα τα δυσκολα!!!

1 αυτο το σκουλικι το βρηκα να κανει βολτα το καλοκαιρι και το εβγαλα αμεσος. ξερει κανεις τι ειναι?

2 τα προβληματα συνεχιζονται ακαθεκτα. ενω οοοολα ειναι τελεια. αλατοτιτα θερμοκρασια Ca, Mg KH νιτροδη και νιτρικα χανω τα LPS απανοτα. η ακανθαστρα χανει κεφαλια (ξεκολανε) η καινουρια εφυλια δεν ανοιγει καλα και οι καλοαστεες δεν λενε να ανοιξουν σωστα και χανουν και κεφαλια πλεον. ξερει κανεις τπτ? μου την εχει βαρεσει ασχημα !! αλλαγες καθε βρομαδα 30 lt και καθε μηνα αντιφωσφορο ανθρακα.

Το σκουλήκι μην σε απασχολεί.

Όσο για τα lps, πιστεύω πως είναι η ποιότητα νερού ή φωτισμός. Τι νερό χρησιμοποιείς. Αν είναι νιτρικά η φωσφορικά δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα εκτός και αν είναι σε τεράστιες συγκεντρώσεις.

Θα σου πρότεινα να τα δώσεις σε κάποιον ώστε να τα σωσεις και να ανακάμψουν και μετά τα ξαναβάζεις.

Και η euphyllia που έβαλες δεν τη βλέπω να ανοίγει καλά, που σημαίνει ότι κάτι τα ενοχλεί.

leonardos 26-11-17 17:48

το νερο ειναι θαλασσα αλλα απο εξυγηαντιριο οποτε ειναι τελειο.
ναι ουτε η εφυλια ανοιγει καλα.
το θεμα ειναι τι τα ενιχλει οταν ολες οι μετρισεις ειναι οκ!
φωτα ειναι λεντ 80 βατ (δεν εχουν αλλαξει σε σχεση με τοτε που το ενυδρειο πηγενε τραινο) οσο για τις αλλαγες παντα θαλασσα εκανα χορις ποτε να υπαρχει προβλημα...

Sakisdraminos 26-11-17 18:07

Για αρχή εφόσον πας θάλασσα πάρε κάνα δυο μπιτόνια παραπάνω νερό δεν κάνει κακό....
Θέλει προσοχή πολύ τα προβλήματα τα τωρινά μπορεί να είναι από κάτι παλιότερο !

Παναγιώτης Κ 26-11-17 18:33

Βάλε μια γενική οικονα του ενυδρείου σου αν μπορείς.

Έχεις sps μέσα; Πως αναπληρώνεις τα βασικά ιχνοστοιχεία (κh.mg,ca);

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:05.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03479 seconds with 10 queries