Παράθεση:
Πχ.... Μετραω ασβέστιο 15/5. 220.Ρίχνω χερατα,μετραω στης 16/5. 420. Μετραω σημερα 20/5. λιγοτερο απο 220......τοσο καταναλωση σε 3 μερες;;;; Καταναλωση υπαρχει και στο κh που στις 3 μερες,πέφτει μία μοναδα.....Για το μαγνησιο,τι να πω..... Η επομενη αγορα θα ειναι σε 25κιλη συσκευασια... |
παίζει να γίνεται κατακριμνηση.....
ψάξε λίγο και μόλις έρθει τι τεστ μαγνήσιο μέτρα να δούμε τι θα δείξει..... |
Παράθεση:
|
Δημήτρη ριχνω χερατα...ανακατευω σκονη και την ριχνω...Αν εχουν ξεκινησει οι καταναλωσεις τελικα,στην ουσια τωρα ξεκινησαν και δεν με ειχε προβληματισει το θεμα αυτο...
Κατσε να δουμε πως θα πάει και θα δω τι θα κανω.. |
Καλησπέρα Γιάννη,τι εγινε φιλαρακι πως παει ο ύφαλος;
Σταθεροποιήθηκαν οι τιμές,βρήκες τι εγινε τελικά; |
Καλημέρα Νικο.Οι τιμες σταθεροποιηθηκαν,εκτος απο το μαγνησιο που ειναι 1500+ αλλα που θα παει,θα το καταναλωσει...
Σημερινές μετρησεις. Αλατοτητα 1027 Kh 7,0 Ca 420 Mg 1500+ No3 0 Po4 ειναι μια καλη ερωτηση..... Με απασχολουν τα μηδενικα νιτρικα...σκεφτομαι να τα ανεβασω λιγο..... Οσον αφορα το κυανο......εμαθα να ζω με αυτο... Μην σου πω πως αν φυγει ποτε,θα μου λειψει.... Επισης εδω και 2 μερες αγνοείται η γαριδα μου.Ειναι το πρωτο ζωντανο που χανω στα σχεδον 3 χρονια που εχω θαλασσινο και με λυπησε αρκετα..... |
Καλα Νταξ ........Χαχαχαχαχαχα ......τρελοί παραλληλισμοί για την αμφίδρομη σχέση σου με το κυανό!
Περα την πλάκα οι τιμές σου ειναι σούπερ Γιάννη ,το πρόβλημα με το κυανό παραμένει και πρεπει να κοιτάξουμε το φωτιστικο γιαυτο,οπως και τα φωσφορικά που μαλλον ειναι στο θεό! |
Παρένθεση στο θέμα!
----------------------- αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας! |
πολύχρονος Γιάννη, να σε χαίρεται η οικογένεια σου!:p
|
Παράθεση:
Οσον αφορα το ενυδρείο,γυρνωντας απο διακοπες πριν 3 μερες,ειδα την αντλια επιστροφης να εχει σταματησει.....οπότε,οπως καταλαβαινεται ,η αλατοτητα στο ενυδρειο εφτασε 1031 αφου,η αναπληρωση έριχνε στο σαμπ νερο..... Ευτυχως δεν εκαψε και το σκιμμερ αφου ειχα προβλεψει την περιπτωση στραβης και ειχα προσαρμοσει το διαμερισμα του στο σαμπ να εχει συνεχεια νερο,κι ας μην δουλευει η αντλια επιστροφης...απο απώλειες....ευτυχως καμια σε ψαρια αλλα σε κοράλλια κλαμα.....οσα σκληρα ειχα ασπρισαν,ενω ,την εχουν ακουσει και καποια ******.....μεγαλο πισωγυρισμα... Κριμα γιατι πηγαινε καθε μερα και καλύτερα....η κοραλλινη ειχε πιασει σχεδον ολο το πισω τζαμι,τα σκληρα πηγαιναν πολυ καλα αλλα ηρθε η στραβη... Τωρα εχω βαλει ενα κυκλοφορητη στο σαμπ,να γυρνα το νερο και το κατηργησα προσωρινα,εβαλα το σκιμμερ απο το σαμπ στο ενυδρειο(ευτυχως ειναι κρεμαστο...)και σε καμια δεκαρια μερες υπολογιζω την νεα αντλια...jebao dct4000 |
Κρίμα Γιάννη δυστυχώς συνήθως μετά της διακοπές μας περιμένει πολύ δουλειά.
Φυσικά εγώ δεν πήγα διακοπές φέτος ;) Από εκεί και πέρα στα του ενυδρείου . Ξέρεις τι θέλει προσπάθησε να μετράς και να είσαι στης ρουτηνες κομπλέον και όταν μπορείς βάζεις και κανένα κοραλι ! |
Κοιτα...σε γενικες γραμμες,εχω βρει ενα μπουσουλα και ριχνω σκονες στο δοχειο της αναπληρωσης έχοντας υπολογισει την καταναλωση σε σχεση με την εξατμιση...
Δηλαδη...οι μετρησεις μου μετα απο 15 μερες διακοπων ηταν kh 7,5 mg 1400 ca 400. Πιστεύω οτι εκανε δουλεια,ασχετα απο αυτο που εγινε.... |
Οπότε λίγο στοκαρισμα και είσαι κομπλέ.
|
Μαλλον μαζι με την αντλια θα γινει και αλλαγη στην βαση με την σιδερενια που εχω φτιαξει δω και 6 μηνες τωρα αλλα και στο aquascape....
|
Χρόνια πολλά Γιάννη με υγεία κ ευτυχία. Όσο για τα κοράλλια μη στεναχωριέσαι θα βρούμε άλλα.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Ευχαριστώ πολυ Δημητρη!!!
|
Καλημερα...........
σου ήρθε η αντλία Γιάννη? |
Καλημέρα Νικο.Φανταζομαι θελει καμια 10αρια μερες να ερθει.Παρασκευή την παρήγγειλα.
|
Καλημέρα σε ολους!Ανοιξα το φωτιστικο μου σημερα για να το καθαρισω(Aqua mars 300w) και αντιλήφθηκα οτι εχει 4 led driver,ενωμενα σε ζευγη.Με κοινο δηλαδη ντιμμερ....πανε τα καλωδια απο το χειροκινητο ντιμμερ στο πρωτο driver και ξαναβγαινουν και πανε στο 2ο.
Απο οτι καταλαβαινω,αν παιξω με αρντουινο θα εχω 4 καναλια..Τα λεω καλα; Δυστηχως δεν γραφουν κατι επανω.. |
Γιάννη γιατί θες να τα βάλεις σε αρντουινο είχαμε πει;
|
Για τον κυκλο Κωστα....ανατολης δυσης..
|
Γιάννη τα led driver σου ειναι dimmable?
|
Ναι Δημήτρη,απλα ρυθμίζονται με ροοστατη,χειροκινητα.....εχεις καμια ιδεα;
Επίσης σημερα παρέλαβα την αντλια,την dcs4000. Η εντύπωση που αποκόμισα ειναι οτι......σε σχεση με την aquanova 2000 litre,που ειχα και καηκε,παιζει λιγο πιο δυνατα,ενω με μια 3000 litre tunze,45watt,ενος φιλου που δοκιμασα,απλα μενει πισω...Μαλλον επρεπε να παρω μεγαλυτερη..... |
Από ότι καταλαβαίνω χρειάζεσαι το κυκλώματα κι που είπαμε κ το Arduino για να ελέγχεις 4 κανάλια
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Γιάννη την ιδια αντλία εχω και εγω στο μεγάλο, αλλα και στο μικρο...δεν εχω θεμα ροής, ούτε προβλήματα απο ανεβάσματα νερου και δεν τις δουλεύω τέρμα!
Μπορει η τουνζε να ειναι πιο δυνατή, εχει ομως και δυσπλασία κατανάλωση! Εαν δεν θέλεις να συνδέσεις και άλλον εξοπλισμό πανω της, με την υπάρχον εισαι πολύ κομπλέ ! |
Που την δουλευεις την δικη σου Νικο;
------------------------- Παράθεση:
|
Εχω καιρο να παρακολούθησω Μπαινω κ βλέπω ομορφιες..Μπράβο Γιανναρε
|
Τασο,που χαθηκες;Ευχαριστώ φιλε!!!
|
13 Συνημμένο(α)
Καποιες φωτο με οτι απεμεινε μεσα στο ενυδρειο,υστερα απο την ζημια με την αντλια επιστροφής και τον θανατο 7-8 κοραλλιων.....ο χαμος της μοντιπορας και της ακροπορας με λύπησε περισσοτερο και ακομα δεν τα εχω βγαλει απο το ενυδρειο....
Τα πραγματα με το κυανο δειχνουν να πηγαινουν καλυτερα παντως....ιδωμεν..... |
Γιάννη μην αγχώνεσαι.
Το θέμα είναι τώρα που γύρισες να διόρθωσης τα προβλήματα και να μπουστάρεις σωστά το ενυδρείο. Το τρίπτυχο το ξέρεις! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board