Παράθεση:
είχα μπει φουριόζος στο πετ σοπ τότε που έβλεπα τα ψαράκια να αρρωσταίνουν και για αυτό δεν είχα πολυτέλεια χρόνου να το ψάξω ισχύει για το μέγεθος, σκανδαλίζομαι σε 120-150λίτρα να πάρω κάτι, αλλά είπα μιας και αυτό το μικρό το έχω μόλις 3-5 μήνες, ας δοκιμαστώ εδώ πρώτα και όταν τα καταφέρω σε αυτό και επιτύχω τις διαδικασίες τότε να πάω σε μεγαλύτερο. εδώ καλά καλά με δυσκολεύουν οι αλλαγές νερού στο 27άρι, σκέψου στο 150άρι :) |
Στο 150αρι θα έχεις μεγαλύτερη επιτυχία και πιο εύκολα... είναι πιο σταθερό σαν σύστημα.
Το μικρό "τουμπάρει" για πλάκα και στην αποτυχία... θα σε "χαλάσει".- ;) |
Παράθεση:
|
τα πραγματα ειναι ακριβως οπως σοθ να λεει ο προλαλλησας μεγαλυτερο ενυδρειο πιο ευκολα,περισσοτερες επιλογες σε ψαρια,πιο ελεγχομενο, δες και αυτο https://www.petnow.gr/product/%CE%B5...D%CF%81%CE%BF/ μετα μπορεις να κοιτας και στα μεταχειρισμενα που μπορεις να βρεις φοβερα ενυδρεια
|
Παράθεση:
για μεταχειρισμένα, δυστυχώς δεν είμαι σε καλή θέση να κρίνω και να αξιολογήσω τι είναι καλή ευκαιρία, οπότε προσανατολίζομαι προς καινούργιο και να είμαι ήσυχος. |
Παράθεση:
Οι διαστάσεις του (πολύ ψηλό)... κατά την άποψη μου... ΔΕΝ αυτές που χρειάζεται ένα ενυδρείο... για να γίνεται σωστή ανταλλαγή των αερίων.- :cool: Με τις τιμές που βλέπω να πουλάνε... θα βάλω για πούλημα κάτι δικά μου... και θα είναι τσάμπα.- :smt120 |
Παράθεση:
https://www.petnow.gr/product/%CE%B5...D%CF%81%CE%BF/ Και αυτό λέει 150λτ αλλά βγαίνει αν το μετρήσεις στα 138 περίπου ενώ οι διαστάσεις του άλλου βγαίνουν 154λτ. Ισχύει ότι είναι ψηλό. Αν πουλάς αγοράζω! Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις; |
Στα 80 εκ. προσωπικά το θεωρώ ακριβό. Τα λίτρα... και οι διαστάσεις... όπως το είπες.
Και το δικό μου (που σκέφτομαι να δώσω)... στα ίδια πλαίσια είναι από διαστάσεις (μαζί με τη βάση ντουλαπάκι), αλλά ΔΕΝ θα το βάλω ούτε τα μισά... κι αγρατζούνιστο. Είσαι και μακριά... νομίζω... αλλιώς θα το συζητάγαμε.- ;) |
Παράθεση:
|
Απο δω παιρνεις στο σπιτι σου ενα 80x35x40 ενυδρειο γυρω στα 100 λιτρα με 50-60 ευρω. Βαση ξυλινη φτιαχνεις μονος σου με 20-30 ευρω ή πας σε ενα ξυλουργο καπου κοντα σου. Για φωτιστικο κοιτας τα Chihiros απο Αγγλια αν θελεις ενα ανοιχτο ενυδρειο. Ή φτιαχνεις ενα φωτιστικο με μικρο κοστος. Υπαρχουν πολλες επιλογες γενικα. Ψαξιμο θελει λιγο. Και αν δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το τι ακριβως ψαχνεις ισως βρεις κατι καλο. Τα ετοιμα γενικα κοστιζουν και αρκετα καταστηματα εδω τα πουλανε πιο ακριβα απο οτι θα επρεπε. Ας πουμε για παραδειγμα ενα φιλτρο εξωτερικο εδω μπορεις να το βρεις ακομα και στα 300-400 ευρω ενω για το ιδιο απο Γερμανια το βρισκεις στα 100-150 ευρω μαζι με τα μεταφορικα :( Την καλημερα μου εχεις.
|
Παράθεση:
κοιτάζω κάτι γύρω στα 150 λίτρα κλειστό ενυδρείο και λόγω χώρου και λόγω απειρίας στο σπορ. από ότι βλέπω αυτό που μου στέλνεις είναι χωρίς καπάκι, το δίνουν επιπλέον και με λάμπα led ή πρέπει να ψαχτώ αλλού? μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα handyman θα έλεγα βάση από ξυλουργό παρά μόνος μου. ισχύει πάντως ότι αν έχεις τις διαστάσεις και μια φωτογραφία μιας βάσης θα μπορέσει να στην φτιάξει αυτός εύκολα. τώρα για εξωτερικό φίλτρο, ακόμα δεν το έχω ψάξει ουσιαστικά, ξέρω τα eheim είναι καλά από ότι έχω προλάβει να διαβάσω εδώ μέσα. γενικά θα κοιτάξω για φίλτρο, 2-3 φορές πάνω των λίτρων που θέλω, δηλαδή 120-150 λίτρα, ώστε να επιτύχω ιχθυοφόρτιση :) έχεις κάτι να προτείνεις? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
:smt043 :D |
Παράθεση:
είναι τόσες οι ερωτήσεις που έχω και όσο πιο πολλά μαθαίνεις τόσα πιο πολύ ρωτάς :( |
Ο χρωματισμός που έχουν οι "μαμά" λάμπες... σου είναι αδιάφορος. Η ουσία είναι... στο τι θέλεις να κάνεις.
ΑΝ σου χρειάζεται φωτισμός... έχεις την δυνατότητα αφού ήδη υπάρχει θέση για δεύτερη λάμπα... οπότε ΔΕΝ θα χρειαστεί να κάνεις, κάποια "πατέντα"... δες όμως ΑΝ λειτουργούν η μια ανεξάρτητα από την άλλη. ΑΝ χρειάζεσαι διαφορετικό φάσμα... αγοράζεις ανάλογες λάμπες... και πάει λέγοντας. ΌΛΑ αυτά εξαρτώνται... από τις ανάγκες του ενυδρείου σου.- |
Παράθεση:
|
Και πως θα στήσω το θαλασσινό ωρέ; :roll:
:smt084 :D Και την δική μου... Γιάννη μου.- ;) |
Παράθεση:
|
Ο φωτισμός σε ένα φυτεμένο χωρίζετε σε 3 κατηγορίες χαμηλός 20% των λιρών σε βατ μέτριος 50% και υψηλός 80% και πανω όποτε σε ένα ενυδρείο 150 λίτρων ένας φωτισμός 40_50 βατ είναι χαμηλός φωτισμός Όμως κάνει για ένα low teck φυτεμένο που θες εσυ με εύκολα φυτα
|
Ο φωτισμός είναι τεράστια συζήτηση... προς το παρόν μείνε σε αυτά που σου λέει ο odin79... και για όποια επιπλέον απορία πάνω σε αυτό... ξανασυζητάμε.- ;)
|
Παράθεση:
|
δεν χρειαζετε να μπερδευεσαι και να διαβαζεις τα παντα πολλοι απο εμας ασχολουμαστε με ενυδρεια 20 χρονια και παλι στις υπογραφες μας εδω οταν μας ζητανε να πουμε ποση εμπειρια εχουμε λεμε αρχαριοι.σου ειπα και πιο πανω επελεξε τι θες να κανεις. ποσα λιτρα θα ειναι και τι θα φιλοξενησεις ολα τα αλλα θα τα βρουμε πολυ ευκολα.και εσυ θα ξεκινησεις ενα χομπυ πολυ ομορφο.οι 2 λαπμες που αναφερεις πιο πανω λογικα θα φτανουν για ενα φυτεμενο με ευκολα φυτα,δεν χρειαζετε αγχος απλα να ξεκαθαρισεις τι θα κανεις γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτο δεν το εχεις κανει ακομα
|
Παράθεση:
Υ.Γ επίσης θεωρώ πως θα με βοηθούσε αρκετά αν υπήρχε εδώ στην περιοχή των Ιωαννίνων κάποιος συνχομπίτης ώστε να δω κάποια πράγματα απευθείας και να υπάρχει και η αντάλλαγη απόψεων. ξέρετε κανέναν? λέτε να βάλω αγγελία εδώ μεσα "συνχομπίτης μόνος ψάχνει??" :P:P |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Διαβάζεις το προφίλ του κάθε ψαριού... πριν το επιλέξεις;
Ο αρσενικός είναι πολύ πιθανό... να τις σκοτώσει.- |
Παράθεση:
|
Νόμιζα ότι... γράφω απλά και κατανοητά.
Η απάντηση μου αφορούσε αυτό που έγραψες... περί παρέας (για τα θηλυκά). Κι εγώ είχα... σε 250 λίτρα (χωρίς προβλήματα). Η δε προσωπική μου άποψη είναι... πως ΔΕΝ θα έβαζα καν μονομάχο... στα 27 λίτρα. Εφ' όσον θέλεις να έχεις περισσότερα του ενός ψάρια... ψάξε και συνδύασε μια ψαροσύνθεση (συμβατή) που σου αρέσει... και φτιάξε το κατάλληλο μέγεθος ενυδρείου.- ;) |
Παράθεση:
|
ΔΕΝ μιλάμε για ψαροσύνθεση στο 27αρι... αυτό έγραψα (ούτε τον μονομάχο... ΔΕΝ θα έβαζα)... βάλε γαρίδες.
ΑΝ το ενυδρείο σου ήταν 40λιτρο... θα σου έλεγα να ψαχτείς για κάποια λίγα είδη killifish... το θέμα είναι που θα τα βρεις εδώ αφού ΔΕΝ τα φέρνουν και έχουν και σχετικά μικρή διάρκεια ζωής.- |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
σε ευχαριστώ και συγνώμη αν κουράζω αλλά προσπαθώ πλέον να μην βασίζομαι στον πετσοπά τόσο πολύ. |
Υπάρχει περίπτωση να βάλεις και καμιά φωτογραφία... να μας βοηθήσεις; :rolleyes:
ΔΕΝ κουράζεις... αλλά διάβαζε κι όλας στο forum... πιστεύω θα βρεις πολλές απαντήσεις, για τα ερωτήματα σου (τα είχαν κι άλλοι, πριν από σένα).- ;) |
Παράθεση:
Φωτογραφία από το υφιστάμενο 27αρι που προσπαθώ να ξανά στήσω είναι αδειοδοτημένο δεν έχει νόημα να βάλω. Από το 150αρι που μου αρέσει και σας ρωτάω γον φωτισμό έχω βάλει λινό στην προηγούμενη σελίδα, αν αναφέρεσαι σε αυτό για φωτογραφία, το λινό είναι το εξής https://www.bluefishaquariums.gr/ενυ...-με-βάσηd.html |
Φωτογραφίες από το φωτιστικό... εννοούσα. ;)
Το λινό... σημαίνει link; Το έχεις αγοράσει το ενυδρείο... ή είσαι στην αναζήτηση (έχω "χαθεί") ; :confused: |
Παράθεση:
Αυτό που παρέθεσα και σας ρωτούσα ήταν για ένα επιθυμητό ενυδρείο που θέλω οπότε δυστυχώς δεν έχω καποια φωτό να σου στείλω μιας κ δεν το κατέχω ακομη. Αποφάσισα για να μην περνάει ο καιρός και μενω άπραγος και κρυώνω με το σπορ, αφού έβλεπα πως δεν κατέληγα άμεσα σε μεγαλύτερο ενυδρείο, να ξαναστησω το 27αρι ενυδρείο μου με κάναν μονομάχο και μετά έχει ο Θεός σε δεύτερη φάση για μεγαλύτερο. Οπότε τώρα είμαι στην φάση που στρώνω το φίλτρο του χερατα, μουλιαζοντας τροφή δλδ! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:00. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board