Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Nano Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=205)
-   -   ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 60lit αγορά απο φίλο. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=97654)

revolution1925 07-07-17 13:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από arkas (Μήνυμα 1016827)
Καταρχας αναμενω να ερθει στο μαγαζι η αυτοματη αναπληρωση, δεν την εχουν ακομα διαθεσιμη.

επισης οταν αγορασα το ενυδρειο κλεινει περιπου κατι λιγοτερο απο 10 ημερες στην μεταφορα ειχα καιτο νερο μαζι μου. Οποτε λιγο νερο μου επεσε κατω. Δεν ξερω ακριβως την ποσοτητα παρολα αυτα στο επιπεδο που το εφερα ειναι μεχρι επανω. Θεωρω οτι δυσκολο θα εξατμιστει νερο τοσο που να χρειαστει μεσα σε 2 ημερες αναπληρωση. Παραλληλα εχω και ανεμιστηρακι που δουλευει συνεχως.

Πρεπει να κανω κατι αλλο ??

Καλησπέρα φίλε μου και καλή αρχή εύχομαι!!
Εγώ στα 60λιτρα κύβο με θερμοκρασία 27,5 βαθμούς ΧΩΡΙΣ ανεμιστηρια χάνω περίπου 1 λίτρο νερό την μέρα. 1 λίτρο νερό εξάτμιση τώρα μου ανεβάζει την αλατοτητα 1 βαθμό περίπου.!

Και αυτό ξαναλέω χωρίς ανεμιστηρια! Εσύ που έχεις και ανεμιστήρα σίγουρα θα χάνεις περισσότερο νερό!

Καλά θα είναι αν μπορεί κάποιος να πάει να συμπληρώσει λίγο νερό όσμωσης ανάμεσα στις μέρες απουσίας σου!

Καλή συνέχεια να είσαι καλά να το χαρείς το καινούριο σου ενυδρείο!

voas 07-07-17 13:23

Καλά θα είναι αν μπορεί κάποιος να πάει να συμπληρώσει λίγο νερό όσμωσης ανάμεσα στις μέρες απουσίας σου!

το ιδανικότερο είναι αυτό που σου λένε τα παιδιά εδώ!

arkas 07-07-17 14:05

Καλησπερα καιπαλι. Σας ευχαριστω. Επειδη δεν εχω αυτην την δυνατοτητα να ερθει καποιος.....εαν κλεισω τον ανεμιστηρα με κλειστο σπιτι βεβαια παραθυρα ειναι παρακυνδυνευμενο???να σηκωθει θερμοκρασια??

Απο την αλλη το μονο που μπορω να κανω ειναι να συμπληρωσω σημερα ποσοτητα νερου και να φυγω ισως κυριακη βραδυ να ερθω...

arkas 10-07-17 07:11

Καλημερα και καλη εβδοαμαδα σε ολους. Χτες το βραδυ εφτασα. Ολα λειτουργησαν εξαιρετικα. Ναι υπηρχε εξατμιση δεν ειμαι σε θεση να προσδιορισω ποσο περιπου. Βαση του νερου που προσθεσα πρεπει να ειναι καντα στο 1 λιτρο και κατι. Ολα πηγαν εξαιρετικα. Με την μονη διαφορα οτι μου τσιμπησε λιγο θερμοκρασια παρολο που μερα νυχτα το ανεμιστηρακι δουλευει οποτε ισως προσθεσω ακομα ενα.
Αυτα και ευχαριστω ολη την ομαδα και τον Νικο για τα πρωτα σχολεια και βοηθεια.

Καλη δυναμη να εχουμε και αυτην την εβδομαδα.....

voas 10-07-17 09:06

μπραβο μπραβο Αρκαδιε, τέλος καλό όλα καλά φιλαρακι!
καλή μέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε με υγεία!
ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

arkas 13-07-17 10:45

Καλημερα σας.
Εφτασε και η χρονικη 1η στιγμη που θα κανουμε και την αλλαγη μας στο θαλασσινο νερο. Σημερα το βραδυ θα κανω την 1η αλλαγη. Νερο Οσμωσης το εχω θα ετοιμασω στο βαρελακι περιπου 10 λιτρα.
Στα 60 που ειναι το ενυδρειο ειναι καλο νουμερο αλλαγης?
Τωρα αυτο που με απασχολει ειναι ποσο αλλατι θα βαλω μεσα η βαζω τοσο οσο να φτασω το 1025 αλατοτητα!!
επισης το φιλτρο θα το καθαρισω? και εαν ναι μετα πρεπει να γεμισω με τι , εαν θυμαμαι απο τα μποθυκαλια που εχω διαθερσιμα εχω ανδθρακα και φωσφορο...
αναλογιες ???

Ευχαριστω ολους...προκαταβολικα

arkas 15-07-17 05:20

Κάποια βοήθεια σε αυτό που έγραψα ,,,
Ευχαριστώ

revolution1925 15-07-17 09:32

Καλημέρα φίλε!
Μία χαρά είναι τα 10 λίτρα αλλαγή. Με τον καιρό και ανάλογα τις μετρήσεις που παίρνεις προσαρμόζεις και τις αλλαγές σου ανάλογα.

Στην συσκευασία του αλατιού γράφει τα ποσα γραμμάρια θα χρειαστείς για να πας Αλατοτητα 1025. κάθε μάρκα αλατιού έχει διαφορετικές αναλογίες οπότε κοιτάς το δικό σου και ανάλογα ρίχνεις αλατι. Αφήνεις το αλάτι να σπάσει καλά, μετράς Αλατοτητα στο βαρέλι σου και ανάλογα πράττεις. Αν έχεις παραπάνω απο 1025 ρίχνεις λίγο νερό όσμωσης αν έχεις λιγότερο ρίχνεις λίγο αλάτι μέχρι να φέρεις την Αλατοτητα εκεί που θέλεις.! Μόλις φτάσεις την Αλατοτητα εκεί που θες κάνεις την αλλαγή σου!

Στο φίλτρο τώρα βάζεις άνθρακα και αντιφωσφορο μέσα και τίποτα άλλο. Το κάθε υλικό μέσα σε διχτακια και τα βάζεις στο φίλτρο. Τις αναλογίες πάλι θα τις βρεις στην συσκευασία των υλικών σου.

Εγώ στα ίδια λίτρα με τα δικά σου και με χύμα υλικά βάζω περίπου τρεις κουταλιές τις σούπας άνθρακα και αντιφωσφορο και τα αλλάζω κάθε 20 μέρες.!

Ότι χρειαστείς ρωτάς.!

arkas 15-07-17 17:49

Σε ευχαριστώ... σας ενημερώνω για τις αλλαγες

Sakisdraminos 16-07-17 06:08

Καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα.
Προσπάθησε να διαβάσεις μερικά από τα βασικά θέματα στο φόρουμ να καταλάβεις περί βιολογίας και χημείας του νερού.

voas 18-07-17 20:34

Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:32.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01456 seconds with 10 queries