Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=111)
-   -   νωχελική συμπεροφορά, κολυμπάει δύσκολα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=97531)

Χρήστος Σ. 21-06-17 23:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Artemisia (Μήνυμα 1014994)

ότι χρησιμοποιούμε σε 1 ενυδρείο είναι μόνο για το συγκεκριμένο ενυδρείο .

Χρήσιμη συμβουλή, μιας και τώρα πλέον έχω δύο ενυδρεία, αλλά δυστυχώς μόνο ένα ψάρι :(.
Αν είσαι μητέρα, θα μπορέσεις πιο εύκολα να καταλάβεις για πιο λόγο ρωτάω αν είναι μεταδιδόμενες οι αρρώστιες στον άνθρωπο. ούτε αρρωστοφοβικός είμαι ούτε έχω κάποιο λόγο να πιστεύω ότι τα ψάρια του ενυδρείου είναι επικίνδυνα.
Όμως , είμαι της γνώμης , καλύτερα να ρωτάς , ειδικά όταν έχεις πολύ μικρή εμπειρία στο χώρο.
Επίσης θεωρώ ότι είναι καλό να φαίνονται οι απαντήσεις από τόσους γνώστες και έμπειρους στο χώρο των ενυδρείων και να έχουν όλοι την ίδια καθησυχαστική γνώμη.
Να τα διαβάζουν και όσοι θα έχουν παρόμοιες αμφιβολίες στο μέλλον.
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 1014998)

Καλο ειναι να περιμενεις λιγο ακομα πριν μεταφερεις το αλλο ψαρι στο μεγαλο. Συχνες και σωστες αλλαγες νερου μεχρι να μεταφερθει. Οχι αποτομες αλλαγες παραμετρων (θερμοκρασια βασικα).

.

Οκ, θα περιμένω. Ίδιας θερμοκρασίας νερό βάζω, ίσως ελάχιστα πιο κρύο 0,5 βαθμό.

delta66 21-06-17 23:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Χρήστος Σ. (Μήνυμα 1014999)
Οκ, θα περιμένω. Ίδιας θερμοκρασίας νερό βάζω, ίσως ελάχιστα πιο κρύο 0,5 βαθμό.

Δεν ειναι αναγκη να ειναι τοσο ιδιο.
Και 2-3 βαθμους αν πεσει μετα την αλλαγη δεν χαθηκε ο κοσμος. Μονο μη γινει αποτομα σε ελαχιστα λεπτα.
Παραδειγμα αν εχεις 25 στο ενυδρειο, και 15 στο νερο αλλαγης και κανεις αλλαγη 30%, η θερμοκρασια θα πεσει 3 βαθμους.
Αν θελεις να ειναι πιο ομαλη (πχ να πεσει 1-2 βαθμους κατω), πρεπει να εχεις στο νερο αλλαγης 19-22C θερμοκρασια (για 30% αλλαγη παντα μιλαμε - για μεγαλυτερη αλλαγη, υπολογιζεις αναλογα)

Χρήστος Σ. 21-06-17 23:19

1 Συνημμένο(α)
Έχω αυτό το θερμόμετρο που φαίνεται στην φωτογραφία, το οποίο με έχει βολέψει απίστευτα. όσο αναξιόπιστο είναι για μέτρηση σε αυτί και μέτωπο, τόσο αξιόπιστο είναι για μέτρηση στο νερό (το έχω συγκρίνει και με άλλα). παίρνω απευθείας ακριβής θερμοκρασία και του νερού της αλλαγής και του νερού του ενυδρείου και αν χρειάζεται ζέσταμα προσθέτω απευθείας λίγο ζεστό νερό ανακατεύω και μετράω ξανά. δεν μου είναι κουραστικό να φέρω το νερό στην ίδια θερμοκρασία.

delta66 21-06-17 23:23

Οχι αλλα καλο ειναι να αποφευγεις νερο απο θερμοσιφωνο, αν ειναι παλιος και δεν συντηρείται τακτικα.

Χρήστος Σ. 21-06-17 23:24

Δεν βάζω νερό από τον ηλιακό και ας είναι σχετικά καινούργιος. Βέβαια μιλάμε για μικρές αλλαγές. το 30 % που αλλάζω είναι 15 λίτρα. με έναν βραστήρα με ζεστό νερό ,μπορώ να πάω την θερμοκρασία όπου θέλω γρήγορα με μια κίνηση. αν μιλάμε για 100 και 200 λίτρα αλλαγή, τότε θα πρέπει να εφαρμόσω άλλη τακτική.

delta66 21-06-17 23:37

Αν ειναι καινουριος και συντηρειται, δεν θα υπαρχει θεμα.

Χρήστος Σ. 22-06-17 09:15

Το υγιές ψαράκι συνεχίζει και σήμερα τα σπριντ μέσα στο ενυδρείο και είναι πολύ ανήσυχο, ευτυχώς όμως δεν δείχνει σημάδια αρρώστιας.

christoschor 22-06-17 11:38

Ωραια Χρηστο παρακολουθησε το για δεκα ημερες κα δεις τι γινεται. Και οταν αποφασισεις να παρεις καινουργιο ψαρι η ψαρια, χρησιμοποιησε το παλιο για καραντινα για κανενα εικοσαημερο τουλαχιστον πριν μπουν στο κυριως ενυδρειο.

Χρήστος Σ. 22-06-17 15:26

Έτσι θα κάνω ;) , ευχαριστώ!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:26.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01414 seconds with 10 queries