Λοιπον τα πραγματα συνεχιζουν να ειναι σταθερα αλλα κρισιμα..... Σημερα εχασα και το βουλγαρακι το οποιο το οποιο ηταν και το πιο πιτσιρικι και καταπονημενο απο ολα τα δισκακια μου....ν Το περιεργο ειναι οτι οταν ηταν στα τελευταια του χαθηκε εντελως η σκουραδα και καθετες γραμμες , πραγμα που συνεβη με το συγκεκριμενο για πρωτη φορα..... Τωρα απο τους υπολοιπους 3 δισκοι μεταξυ των οποιων και ο καινουριος φαινεται να εχουν ξεπερασει το προβλημα.... Οι αλλοι τεσσερεις ειναι σε κακη κατασταση..... Σημερα τελειωσα τη θεραπεια (μαλλον ηταν αχρηστη) με εσχα 2000 και θα κανω καθημερινες αλλαγες νερου ταξης 30-40%.....
|
Παράθεση:
================== Νίκο, καλή τύχη :( |
niko zinadol.......
νικο,μπορει να ειμαι ψαρουκλα,οσο αναφορα τους δισκους,αλλα σου ξαναλεω...δοκιμασε το παραπανω φαρμακο......ειχα plug,και σχεδον θεραπευτηκε........
|
Λοιπον περιπου μια εβδομαδα μετα τα πραγματα εχουν αρχισει να επιστρεφουν στους κανονικους τους ρυθμους..... Ολα τα ψαρια δειχνουν να εχουν ξεπερασει τα προβληματα τους και τα χρωματα εχουν επανελθει μαζι με την ορεξη στο φυσιολογικο.... Θα κρατησω για λιγο ακομα την θερμοκρασια στους 31,5 και την αεραντλια για καλα και για κακο..... Τελικα τι ηταν αυτο που περασα δεν μπορεσα να καταλαβω.... Ηταν ασθενεια που καταπολεμησε αψογα το εσχα 2000 και οι συχνες αλλαγες νερου; Ηταν προβλημα στο διοξειδιο που διορθωθηκε με την αεραντλια; Επεσε κατι μεσα που δηλητηριασε τα ψαρια αλλα ποτε δεν βρηκα τι;;; Ειναι ενα μυστηριο......
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ..... 1ον ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΣΕ ΝΕΟ ΨΑΡΙ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟ ΕΠΙΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ 2ον ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΗΔΗ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ( αυτο δεν το υποσχομαι;):wink:) |
Το ph πόσο είναι.? έχω βάλει διοξείδιο με ph-controller και το έχω ρυθμίσει στο 7. με kh=5 . επειδή έχω ακούσει διάφορα για το ph και για να μην πάθουμε καμιά ζημιά λέω να μην το κατεβάσω άλλο. Εσύ πόσο το είχες Νίκο.?
|
Το ειχα 6,6 -6,8 για σκληροτητα 5 αλλα τωρα το ανεβασα και εγω στο 6,8-7 για να ειμαι σιγουρος. Πιστευω οτι τον ξερεις τον παρακατω πινακα.....
http://www.csd.net/%7Ecgadd/aqua/art_plant_co2chart.htm |
ναι τον ξέρω και γι αυτό σου είπα. αν βάλεις ότι μπορεί να υπάρχει και κάποια μκρή απόκλιση στην μέτρηση με το πεχάμετρο.... γι αυτό το έβαλα στο 7 για να είμαι σίγουρος.
|
Δεν στηριζομαστε μονο στο ph μετρο. Τα ph μετρα ειναι ασταθη οργανα σε βαθος χρόνου και πρεπει να ασχολειται κανεις μαζι τους , να τα καλιμπραρει κλπ. Ομως υπαρχουν και μερικες αλλες δικλειδες ασφαλειας για να κοιμομαστε πιο ησυχοι (σχετικα με το διοξειδιο).
Το ενα ειναι η ροη των φυσαλιδων.. Με την βοηθεια του ph controller ρυθμιζουμε την ροή με την βελονοειδή ώστε η βαλβίδα να ειναι ανοικτή σχεδόν συνέχεια, τουλαχιστον κατα τη διαρκεια της ημερας που η καταναλωση ειναι μεγαλυτερη (με αρκετα φυτα παντα). Οτι και να γινει, ακομα και να κολλήσει ο controler δεν προκειται να δηλητηριαστουν τα ψαρια. Το δευτερο ειναι το KH. εχωντας KH 5 ειναι τελειως αδυνατον να κρασσαρει το ph του ενυδρειου, οσο διοξειδιο και να ριξει ο controller.. Τελος, τα ψαρια δεν παθαινουν ασφυξια τοσο εύκολα... Εχω κανει το πειραμα αυξανοντας την περιεκτικοτητα διοξειδιου και παρατηρωντας... Αρχισαν να ανεβαινουν στην επιφανεια στα 60ppm.. Αυτο δινει μια αισθηση του περιθωριου ασφαλειας που υπαρχει. |
Φιλε μου Νετ ωραια πειραματα κανεις ..... Μηπως να αλαξεις το ονομα σου σε κατι ποιο ταιριαστο οπως δοκτωρ Μεγκελεν ......
|
Ρε συ Pritani θέλω να σε ρωτήσω κάτι.
Θυμάσαι την τελευταία αλλαγή νερού που είχες κάνει πριν πάθεις το κακό αν κάτι δεν έγινε όπως πρέπει. Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να άλλαξε, (προς τα πάνω) το ΚΗ στο νερό ; |
Μπα δεν αλλαξα τιποτα.... Απο ΑΟ ηταν κανονικα και αλλωστε μετρησα κατα τη διαρκεια της καταστροφης και το ΚΗ ηταν 5. Αποκλειεται να ανεβηκε και να ξαναεπεσε.....
|
Παράθεση:
αχ τι με θυμισες φιλε μου και περαστικα σου αναδρομικα βεβαια αλλα θα απαντησω γιατι ακριβως τα ιδια ειχα και γω ενα μηνα τωρα..απο οτι ειδα την ημερομηνια σου πρεπει να την παθαμε μαζι την ζημια(5 ψαρια εχασα)..το ψαρι στην εκανε την ζημια οπως και εμενα.."γερμανικης προελευσεως παρτιδα"...οποιος καταλαβε καταλαβε...βακτηριακες μολυνσεις μυκητιακες παρασιτα μεσα και εξω απο το σωμα ορατα και μη...τελος εμφανιστηκαν και οι τρυπες στο σωμα και στο κεφαλι...τα ψαρια μελανιασμενα τι εκαν:
οι συνθηκες του ενυδρειου ηταν τελειες τοσο πριν το παθω οσο και στη διαρκεια |
ενας brilliant blue που τον εσωσα...κοιταξε πως ηταν και μετα τα λουτρα πως συνηλθε μεσα σε 36ωρες....ενας pigeon blod δεν το αντεξε και την επομενη το βρηκα νεκρο...
τωρα που διαβασα και για το esha2000 που χρησιμοποιουσες βεβαιωθηκα οτι την πατησαμε απο τον ιδιο καταστηματαρχη...εγω εβγαλα ακρη με της sera bactopour direct tablets, bactopour υγρο και mycopour σε συδυασμο ποσοτητων και ημερων...δυνατη θεραπεια αλλα αναγκαια.. εσωσα μερικα ψαρια οπως αυτο που βλεπετε.. |
.......
........ασε ,ασε ...μικελε το φυσαμε και δεν κρυωνει ακομα.................:smt062
|
εχει και ο καιρος γυρισματα....εμενα με στοιχισε 600ε αυτη η ιστορια μαζι με τα φαρμακα και χωρις καμοια βοηθεια παρα μονο esha2000 και ακου λεει... "κανε την προσευχη σου" αν ειναι δυνατον....και αυτο λαθος μου το ειπαν γιατι πρεπει να συνδυαστει μαζι με ενα ακομα προιον της ιδιας εταιρειας...τι να λεμε τωρα...εγω εψαξα και βρηκα αλλες ακρες με το ιδιο καλες τιμες και το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΝΑ ΜΕ ΣΕΒΟΝΤΑΙ σαν πελατη τοσο ακριβου χομπυ....ολα εχουν γυρισματα
|
Μικελε αρχιζω πλεον να βεβαιωνομαι -και μετα τη δικια σου ιστορια- οτι ηταν προβληματικη η παρτιδα των ψαριων γιατι εισαι ο τεταρτος που επαθε το ιδιο με μενα....... Φυσικα ομως φταιμε και εμεις που δεν τα βαλαμε καραντινα ......
Αυτο με τις ακρες που ειπες ειναι πολυ ενδιαφερον για δωσε παραπανω λεπτομερειες.....Εχουμε μαζευτει αρκετοι δισκαδες στην Σαλονικη και πρεπει σιγα σιγα να οργανωνομαστε.... |
.........??????..και εγω περιμενω...............??????
|
Παράθεση:
|
συμφωνω,και πιστευω να τα πουμε απο κοντα στην επομενη μας συναντηση,εμεις οι χαροκαμενοι........εγω εφτυσα αιμα να το επαναφερω τουλαχιστο εμφανισιακα το ψαρι....ασε που ακομη δεν αρχισε να τρωει κανονικα και ψιλοτσιμπολογαει...........υπομονη μου λενε,θα φαει.....η υπομονη εχει και ορια ομως.......
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:23. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board