Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=203)
-   -   μεταβαση στο αλατι με Fowlr (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=95472)

SpirosLo 05-02-17 15:50

Νικο , καλησπερα ,εχω κανει παραγγελεια 1 λιτρο αντιφ και ενα λιτρο ανθρακα χοντρη κοκκομετρια. ποσο πρεπει να βαλω για τα λιτρα μ ? οτι αναλογια λεει η εταιρια η υπαρχει καποιος μπουσουλας σε αυτη τη διαδικασια ?

voas 05-02-17 16:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από SpirosLo (Μήνυμα 995350)
Νικο , καλησπερα ,εχω κανει παραγγελεια 1 λιτρο αντιφ και ενα λιτρο ανθρακα χοντρη κοκκομετρια. ποσο πρεπει να βαλω για τα λιτρα μ ? οτι αναλογια λεει η εταιρια η υπαρχει καποιος μπουσουλας σε αυτη τη διαδικασια ?

Σπυρο από 150-200γρ έκαστος με μηνιαία αλλαγή θα είσαι μια χαρά!

SpirosLo 08-02-17 08:59

Βακτηρια , ποτε πρεπει να αρχησω να ριχνω ?

voas 08-02-17 12:46

καλημέρα Σπυρο!
να πάρεις για στρώσιμο αρχικά τα special blend,στο κουτί αναγράφονται οι δοσολογίες με βάση τα λίτρα σου!\
ότι απορία έχεις μας λες!

SpirosLo 08-02-17 15:01

τα πηρα χτες και εχω ριξει οτι εγραφε .,,, αλλα αναρωτιεμαι , αφου ειναι βακτηρια , μηπως πρεπει να βαλω φαι η καμια γαριδα να παραγει αμμωνια ? και βρωμανε σαν βοθροσ "ελεοσ " απο μυρωδια χαχχαχα
υποφερω , μου εχιε καρφωθει στην μυτη μιλαμε ... αηδια σκετη

SpirosLo 08-02-17 15:05

1 Συνημμένο(α)
μια φωτο απο το προχειρο στησιμο

voas 08-02-17 15:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από SpirosLo (Μήνυμα 996116)
τα πηρα χτες και εχω ριξει οτι εγραφε .,,, αλλα αναρωτιεμαι , αφου ειναι βακτηρια , μηπως πρεπει να βαλω φαι η καμια γαριδα να παραγει αμμωνια ? και βρωμανε σαν βοθροσ "ελεοσ " απο μυρωδια χαχχαχα
υποφερω , μου εχιε καρφωθει στην μυτη μιλαμε ... αηδια σκετη

χαχαχαχαχ..............ναι σπυρο τα συγκεκριμένα μυρίζουν πολύ άλλα για στρώσιμο πιστεύω είναι τα καλύτερα!
οχι ζωντανά ακόμα,περίμενε να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου και αργότερα σιγά σιγά βάζεις δυο κλοουνακια για αρχή!
φώτο γιατί δεν βάζεις?

voas 08-02-17 15:14

διάβασες την σκέψη μου κύριε?:D
αραγωνιτη πότε θα βάλεις?

SpirosLo 08-02-17 15:29

ντρεπομαι αχαχαχχααχ , εχω θεμα μωρε δεν ειναι ευκολο απο το σπιτι τωρα ειμαι στο πισι στην δουλεια και καταφερα να κλεψω λιγο χρονο. προσεχως θα εχω αρκετεσ να ανεβασω . θελω να κανω αλλαγη στο αριστερο κομματι το μεγαλο . γαριδα απο αυτεσ π τρωμε να ριξω μεσα ?(αψητεσ) εννοητε . ετσι για την αμμωνια και για να βλεπω κατι να κουνιεται μεχρι να στρωσει αχαχχαχχαχααχ
-------------------------
ακομα δεν εχω βρει ευκαιρια ... ασε και πηγα να παρω βακτηρια και αρχησε η μικρη στο μαγαζι να μ λεει για ζωντανο αραγωνιτη και παπαριεσ και εφυγα πριν εκνευριστω
τησ κανω " θα παρω αραγωνιτη ζωντανο σαν μπολι μικρη ποσοτητα απο ενα φιλο . και μ κανει ο νεκροσ δεν θα ζωντανεψει ποτε ...και εκει πεθανα στο γελιο μεσα μ . για τα λεφτα τα κανεις ολα τραγουδαγα μεσα μ
βασικα πρεπει να τον φερνουν απο ιεροσολυμα τον ζωντανο και μολισ ανοιξει το σακι ζωντανευει αυτοματα ... τι ακουμε ρε φιλε νικο... χαμοσ.. παντος το διασκεδαζω αφανταστα

voas 08-02-17 15:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από SpirosLo (Μήνυμα 996122)
ντρεπομαι αχαχαχχααχ , εχω θεμα μωρε δεν ειναι ευκολο απο το σπιτι τωρα ειμαι στο πισι στην δουλεια και καταφερα να κλεψω λιγο χρονο. προσεχως θα εχω αρκετεσ να ανεβασω . θελω να κανω αλλαγη στο αριστερο κομματι το μεγαλο . γαριδα απο αυτεσ π τρωμε να ριξω μεσα ?(αψητεσ) εννοητε . ετσι για την αμμωνια και για να βλεπω κατι να κουνιεται μεχρι να στρωσει αχαχχαχχαχααχ
χαχαχαχχαχ...δεν πειράζει όποτε έχεις χρόνο ανεβάζεις,αν μπορείς και απο το σαμπ κτλ
το aquascape το βλέπεις,είναι κάτι που θα κάνεις γενικότερα παρεμβάσεις!
κανε υπομονή με τα ζωντανά,τα ασπόνδυλα είναι υπερευαίσθητα γενικότερα,άσε που έχει και άλλη αλατοτητα και θερμοκρασία η μεσόγειος!
μετά απο 2-3 εβδομάδες το βλέπουμε!

ακομα δεν εχω βρει ευκαιρια ... ασε και πηγα να παρω βακτηρια και αρχησε η μικρη στο μαγαζι να μ λεει για ζωντανο αραγωνιτη και παπαριεσ και εφυγα πριν εκνευριστω
τησ κανω " θα παρω αραγωνιτη ζωντανο σαν μπολι μικρη ποσοτητα απο ενα φιλο . και μ κανει ο νεκροσ δεν θα ζωντανεψει ποτε ...και εκει πεθανα στο γελιο μεσα μ . για τα λεφτα τα κανεις ολα τραγουδαγα μεσα μ
βασικα πρεπει να τον φερνουν απο ιεροσολυμα τον ζωντανο και μολισ ανοιξει το σακι ζωντανευει αυτοματα ... τι ακουμε ρε φιλε νικο... χαμοσ.. παντος το διασκεδαζω αφανταστα

χαχαχαχαχαχ.....κάπως έτσι Σπύρο,έπρεπε να της πεις ότι στην παρέα ξανα ζωντανεύουμε νεκρές ακροπορες στον αραγωνιτη θα κολλήσουμε!

voas 08-02-17 15:53

πάντως θα σου πρότεινα να τον βάλεις άμεσα τον αραγωνιτη με σωλήνα για να μην γίνει χαμός μέσα!
εάν τον καθυστερησεις μπορεί να σου ξανασηκώσει αμμωνία!
μια μέτρια κοκκομετρια θα ήταν μια χαρά!

SpirosLo 08-02-17 16:58

θα παρω τον φιλο αποψε μηπως παω κορωπι να παρω . εχεισ δικιο . παντος αμμωνια εχω 0,5 μγ/λ με χτεσινη μετρηση και πεχα 8 . και νιτρικα 5 μαλλον απο τα ψωφιμια του βραχου zw
o φισστριτ εστειλε γερμανια τα πραγματα σε δεκα μερεσ και οι γερμανοι για ελλαδα θελουν αλλεσ 16 μερεσ . ειναι να τρελενεσαι και να θεσ να τουσ ριξεισ κλωτσεσ . ελλαδα εκανα 4 τηλέφωνα για να μαθω οτι ειναι γερμανια και απο γερμανια με ενα τηλ εμαθα ποτε φθανουν ελλαδα . δλδ μιλαμε ειναι η χωρα μας απο οργανωση .....ελεοσ... καψιμο θελει συθεμελα
.
νικο δεν εννοουσα ζωντανα ασπονδυλα , αυτεσ π τρωμε ελεγα να εριχνα μια να μαζευει αμμωνια το συστημα .

Sakisdraminos 10-02-17 02:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από SpirosLo (Μήνυμα 996119)
μια φωτο απο το προχειρο στησιμο

Όπως είναι στην φώτο θα έβγαζα τα 2-3 ξέχώρα αριστερά και θα άφηνα τα δύο νησιά!
Καλή συνέχεια!!!

SpirosLo 10-02-17 08:44

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sakisdraminos (Μήνυμα 996403)
Όπως είναι στην φώτο θα έβγαζα τα 2-3 ξέχώρα αριστερά και θα άφηνα τα δύο νησιά!
Καλή συνέχεια!!!

καλη ιδεα , εγω ελεγα να βγαλω και τον μεγαλο βραχο απο το αριστερο νησακι και να φτιαξω κατι σαν το δεξι στην αριστερη μερια να ειναι ποιο αερατο .

απο το βραδυ θα αρχησω της αλλαγες παλι. μεχρι στιγμης εχουν πεσει βακτηρια βρωμερα και ανθρακας αντιφως και εχει γυαλισει το νερο . δειχνει πιο διαφανο και απο του γλυκου νερου π ειχα . τελικα αφαιρει πολυ οργανικο το σκιμμερ. το οποιο λογο μεγεθους εχει στεγνωσει το νερο απο οργανικα και κανει σαν σπραιτ μεσα του το βρασιμο . εφτασε να ανεβαζει μονο ασπρο αφρο που δυαλιεται . αισιος αυριο κλεινει μια εβδομαδα λειτουργιας . :smt020

SpirosLo 11-02-17 18:18

1 Συνημμένο(α)
μετα απο της απαραιτητες αλλαγες στην αριστερη μερια και προσθηκη βακτηρια .

SpirosLo 11-02-17 18:21

1 Συνημμένο(α)
:) και μια κοντινη

SpirosLo 11-02-17 18:27

2 Συνημμένο(α)
:smt020:D

voas 11-02-17 19:22

Μπράβο Σπύρο!
Αραγωνιτη όσο ειναι νωρίς,ετσι θα ανέβει στο ύψος ο πυθμένας και κάποιες σπηλιές που βλέπεις θα χαθούν,εχει Δουλεια ακόμα το aquascape αλλα νομιζω οτι ειναι σε σωστή λογική!
Μετρησεις που βρισκόμαστε;

SpirosLo 12-02-17 11:21

αμμωνια 1 mg/l
Νο3 αναμεσα στο 5-10 mg/l
νιτρωδη δεν εχω τεστ . προσεχως .
πρεπει να βρω χρονο και να παω να παρω αραγωνιτη .
8η μερα .
οπως λες , θα γινουν αρκετες αλλαγες στο aquascape μεχρι να κατασταλαξω καπου . στο γλυκο χωρις βακτηρια περιμενα κανα μηνα και βαλε να στρωσει , εδω ποσο περιπου περνει το πρωτο στρωσιμο και με τα βακτηρια τα βρωμερα που ριχνω ??? διαβασα , πως λογο αλατοτητας τα βακτηρια ενεργουν πιο αργα απο το γλυκο νερο. ισχυει ?
σημερα πηρα στο χερι τον ενα και μονο κυκλοφορητη που ειχα μεσα, την δευτερα θα παρω εναν ιδιο μεχρι να ερθουν στης 24 φεβ οι δυο jebao rw-15. :smt073
οταν ριχνω βακτηρια το σκιμμερ πρεπει να το κλεινω >>>?
αραγωνιτη , ποσο πρεπει να βαλω ? 140χ50χ2 = 14 κιλα , ειναι καλα ?:confused:

voas 12-02-17 11:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από SpirosLo (Μήνυμα 996661)
αμμωνια 1 mg/l
Νο3 αναμεσα στο 5-10 mg/l
νιτρωδη δεν εχω τεστ . προσεχως .
πρεπει να βρω χρονο και να παω να παρω αραγωνιτη .
8η μερα .
οπως λες , θα γινουν αρκετες αλλαγες στο aquascape μεχρι να κατασταλαξω καπου . στο γλυκο χωρις βακτηρια περιμενα κανα μηνα και βαλε να στρωσει , εδω ποσο περιπου περνει το πρωτο στρωσιμο και με τα βακτηρια τα βρωμερα που ριχνω ??? διαβασα , πως λογο αλατοτητας τα βακτηρια ενεργουν πιο αργα απο το γλυκο νερο. ισχυει ?
σημερα πηρα στο χερι τον ενα και μονο κυκλοφορητη που ειχα μεσα, την δευτερα θα παρω εναν ιδιο μεχρι να ερθουν στης 24 φεβ οι δυο jebao rw-15. :smt073
οταν ριχνω βακτηρια το σκιμμερ πρεπει να το κλεινω >>>?
αραγωνιτη , ποσο πρεπει να βαλω ? 140χ50χ2 = 14 κιλα , ειναι καλα ?:confused:

Ο χρόνος στρωσίματος του θαλασσινού είναι σχετικός και συντελούν πολλοί παράγοντες,θα το δεις όταν μηδενίσουν η αμμωνία και τα νιτρώδη και τα νιτρικά έρθουν σε βιώσιμες τιμές!
πολλοί κλείνουν τα σκιμμερ και στο τάισμα,εγώ τα έχω όλα στο φουλ!
με δυο δάχτυλα αραγωνιτη είσαι οκ!

SpirosLo 12-02-17 12:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 996749)
Ο χρόνος στρωσίματος του θαλασσινού είναι σχετικός και συντελούν πολλοί παράγοντες,θα το δεις όταν μηδενίσουν η αμμωνία και τα νιτρώδη και τα νιτρικά έρθουν σε βιώσιμες τιμές!
πολλοί κλείνουν τα σκιμμερ και στο τάισμα,εγώ τα έχω όλα στο φουλ!
με δυο δάχτυλα αραγωνιτη είσαι οκ!

αμα παμε με τα δικα μου λουκανικο-δαχτυλα θελω 3-4 ποντους , με 3 ποντους παμε στα 20 κιλα .
δυο τσουβαλακια λοιπον . αν θελω να βαλω μανδαρινο , η μετρια κοκκομετρια στον αραγωνιτη , θα ειναι ιδανικη γιαυτον ?

golf4470 12-02-17 12:45

Τον μανδαρίνο δεν τον ενοχλεί η κοκκομετρια του αραγωνιτη. Συνήθως τα ρας κ τα goby θέλουν μικρή προς μέτρια κοκκομετρια γιατί σκάβουν κ χώνονται μέσα.

voas 12-02-17 12:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από SpirosLo (Μήνυμα 996764)
αμα παμε με τα δικα μου λουκανικο-δαχτυλα θελω 3-4 ποντους , με 3 ποντους παμε στα 20 κιλα .
δυο τσουβαλακια λοιπον . αν θελω να βαλω μανδαρινο , η μετρια κοκκομετρια στον αραγωνιτη , θα ειναι ιδανικη γιαυτον ?

χαχαχαχαχαχα............το ίδιο πρόβλημα έχουμε με τα δάχτυλα Σπυρο!:D
μανταρινο μετά τον πρώτο χρόνο βάζουμε διότι έχει ιδιαίτερη διατροφή και θέλει στρωμένο ενυδρείο!

SpirosLo 12-02-17 13:09

:D αυτο για τα στρωμενα ενυδρεια το εχω διαβασει παντου , ειναι καποια ζωντανα που για να εισαχθουν εχουν απαιτησεις , λογικο.
goby αγαπαω και θελω να βαλω . μετρια προσ ψιλη κοκκομετρια πως μεταφραζεται ? 1-2 mm ?

SpirosLo 17-02-17 09:33

τσικνομετρησεις εχθες
1mg/l αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4
50 mg/l νιτρικα Νο3
1023 sal
25,5 celcius
8.1 ph

προσθηκη 80 ml βακτηρια .
ολα πανε αργα και σταθερα
9 h φωτοπεριοδος 2χ54 watt
διατομικη οχι ακομα .
αποψε προσθηκη αραγωνιτη.
ζωντανο βραχο να βαλω αποψε η να περιμενω ?

leonardos 17-02-17 13:51

ανεβασε λιγο την αλατοτιτα κοντα στο1026

SpirosLo 17-02-17 15:13

ευχαριστω Λεοναδε , καλη ιδεα, αλλα λογο του οτι θα ειναι fo για αερκετο καιρο την ειχα αφησει ετσι χαμηλα.
βραχο να βαλω ζωντανο σημερα η να περιμενω κιαλλο ?:rolleyes:

voas 17-02-17 15:20

Βάλε αραγωνιτη σήμερα και αύριο βάλε και διάσπαρτα πάνω στον νεκρό,τον ζωντανό!

SpirosLo 17-02-17 15:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από voas (Μήνυμα 997547)
Βάλε αραγωνιτη σήμερα και αύριο βάλε και διάσπαρτα πάνω στον νεκρό,τον ζωντανό!

Σημερα βραδυ θα μπει λοιπον αραγωνιτης , αλλα βραχο θα εχω απο σημερα γιατι αλλιως πρεπει να τραβηχτω παλι μακρυα για να τον παρω. αν τον αφησω σε σακουλα μεσα στο σαμπ για να εχει θερμοκρασια σωστη με την υγρασια του και του κανω και προσαρμογη στο νερο μου , θα αντεξει μεχρι την αλλη μερα ?

voas 17-02-17 15:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από SpirosLo (Μήνυμα 997548)
Σημερα βραδυ θα μπει λοιπον αραγωνιτης , αλλα βραχο θα εχω απο σημερα γιατι αλλιως πρεπει να τραβηχτω παλι μακρυα για να τον παρω. αν τον αφησω σε σακουλα μεσα στο σαμπ για να εχει θερμοκρασια σωστη με την υγρασια του και του κανω και προσαρμογη στο νερο μου , θα αντεξει μεχρι την αλλη μερα ?

βάλε τον ζωντανό για καμιά δυο μέρες στο σαμπ χωρίς σακούλα,άφησε τον να ηρεμήσει και σε αυτό το χρονικό διάστημα να τον παρατηρείς μήπως έχει τπτ ανεπιθύμητα πάνω του!
στην συνέχεια ανεβασε τον πάνω!

SpirosLo 17-02-17 16:40

Ευχαριστω Νικο , απο αποψε ζωντανευουμε σιγα σιγα :p

ανεπιθύμητα = απταισιες και τπτ περιεργα σκουλικια ? μμμ βλεπω να ριχνει γελιο η γυναικα μου απο το βραδυ... θα με εχει πανω απο το σαμπ με τα ματια καρφωμενα στο βραχο λες και κοιταζω εξωγηινα πλασματα απο το υπερπεραν :p

θα ριξω της ματιες μου και βραδυ αλλα και με φωτα να δω τι θα ξεπροβαλει και μετα ψαξιμο στα ιντενετια να δουμε τι μενει και τι πρεπει να ξεσπιτωθει απο τον βραχο.... zw θα εχει πολυ γελιο η φαση , νομιζω.
πρεπει να προσεξω τπτ ιδιδαιτερο κατα την επιλογη ζβ ?

voas 19-02-17 00:35

οι καταδρομικες με φακό ειναι πανέμορφη εμπειρία και πολύ εποικοδομητική,ειμαι σίγουρος οτι θα σου αρέσει!
Καλη συνεχεια Σπύρο....

SpirosLo 19-02-17 18:47

χτες εγινε εισαγωγη ζωντανου βραχου στο συστημα . το παρπανω νερο το εβγαλα με wet skimming. σημερα μεσημερι μετρησεις
αμμωνια 0 - 0.2
νιτρικα 50 -70
ph 8.1
25 celcius
1024 sal
..... τι πρεπει να περιμενω να δω σε μετρησεις απο εδω και περα
?? να πεφτουν τα νιτρικα ? η να κανω αλλαγη νερου ?

Sakisdraminos 19-02-17 21:21

Βασικά φαίνεται ότι στρώνει και ότι θα χρειαστούν μερικές αλλαγές νερού πριν βάλεις ψαράκια για να πεσουν και τα νιτρικα .
Με 50+νιτρικα είναι σαν δηλητήριο.
Οπότε εκτός από αμμωνία πρέπει να πεσουν και τα νιτρικα ...

SpirosLo 20-02-17 09:06

;) τελεια, θα κανω αλλαγες να δω ποσο θα πεσουν αρχικα και βλεπουμε. σημερα παραλαμβανω και της δυο rw-15 που θα μπουν στο ενυδρειο.
χτες το βραδυ ειδα κατι μικρα σκουλικακια ασπρα και λεπτα σαν τριχα μικρα να περιφεροντε σε σχισμες και τρυπες του νεου ζβ π μπηκε απο το σαββατο . οι σπιρογραφοι δεν ξερω αν θα αντεξουν και τα σφουγγαρια με τοσα νιτρικα .εχει αρκετα σφουγγαρακια πανω στον ζβ δυο τρια διαφορετικα ειδη .:smt020

Sakisdraminos 20-02-17 10:08

Μια χαρά ζωντανοί οργανισμοί είναι.
Gamarus amphipods και copepods .

golf4470 20-02-17 10:10

Καλό θα ήταν να έστρωνε το ενυδρείο κ μετά να έμπαινε ο ζβ αλλα δεν πειράζει σιγά σιγά θα βρει τον δρομο του.

SpirosLo 20-02-17 14:54

θα γινει αλλαγη νερου 15% σημερα να πεσουν τα νιτρικα.
προσθηκη βακτηρια τα βρωμερα οπως λεν και οι οδηγιες και βλεπουμε ...
καλα τα κοπηποδα ειναι τρομερα , εχω χαζεψει με την παρτη τους :p

voas 20-02-17 14:59

μπράβο Σπυρο,μια χαρά!
βάλε βρε συ όποτε έχεις χρόνο καμία φώτο απο ενυδρείο εξοπλισμό κτλ να έχουμε και καμία εικόνα!
τι σου λείπει ακόμα από εξοπλισμό?

SpirosLo 21-02-17 08:27

μολις τοποθετησα 2x rw-15 μαζι με τα wifi τους και τσεκαρα αλατοτητα με ρεφρακτομετρο .
με εμπειρικο σπασιμο κιλο λιτρο το αλατι επεσα ακριβως 1025 .
καλιμπραρισα ρεφρακτ με νερο απιονισμενο σιδερου διοτι οζμοση δεν πηρα ακομα, ερχεται ομως και αυτη σιγα σιγα ...
μαλλον ειδα μια , μιση ουτε καν μια αστερινα σε ενα κομματι βραχο. τι κανω ?
η αστερινα εφυγε , η αστερινα παει , το δρομο της χωματερης εδιαλεξε και τωρα δεν γυρναει :D
zw

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:27.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02976 seconds with 10 queries