Παράθεση:
Κάτι τέτοιο δηλ. http://www.kristalso.co.rs/eng/water...lt-tablets.htm |
Το νερό πίνετε. Έτσι είναι οι ταμπλέτες που λέει ο Κλεόβουλος.
Τώρα προσαρμογή ότι μπορώ κάνω. Πρώτα βάζω την σακούλα στο ενυδρείο να πάρει θερμοκρασία, και μετρά βάζω τα ψαριά σε ένα κουβά, και με ένα σωληνάκι ρίχνω σταγόνες από το ενυδρείο στον κουβά για τουλάχιστο 2-3 ώρες. Αυτό το έκανα με όλα τα ψαριά που μπήκαν μετρά στο ενυδρείο. Όπως είπα και πριν έχουμε 2 petshop που είναι οι συνθήκες, τι να πω…και η άλλη επιλογή είναι online. Επειδή μένω Μυτιλήνη δεν ξέρω άλλη λύση να διαλέγω ψαριά. Αν υπάρχει ακούω προτάσεις. Κάποιο έμπιστο μαγαζί που μπορώ να παραγγείλω online..? |
Μήπως να βάλει προς το παρόν τα ψάρια σε εμφιαλωμένο νερό, μην παιθανουν, βέβαια το εμφιαλωμένο δεν ξέρεις τι έχει μέσα, αλλά θα είναι καλύτερο από αυτό με τα salt water softening tabs. Μην χάσει κι άλλο ψάρι δηλαδή. Μέχρι να πάρει α.ω.
|
Λοιπόν φίλε μου,
μας μπέρδεψες λίγο, μας είπες GH=24 , μετά αναφέρεις στις παράμετρες του ενυδρείου GH=6-7, και μετά μας λες πως μετράς το νερό της βρύσης και έχει GH=10. Ας τα βάλλουμε σε μια σειρά, αν το νερό , μετά το φίλτρο αποσκλήρυνσης έχει GH=10, και αν δεν κάνεις κάποια άλλη προετοιμασία,τότε και το νερό στο ενυδρείο θα έχει ίδιο με της βρύσης ή παραπάνω, ακόμα και σαλιγκάρια να έχεις , δεν θα το κατεβάσουν 3 ή 4 μονάδες. Πάμε στα ψάρια τώρα, τα ψάρια δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, για αυτό το λόγο κάτι πρέπει να κάνεις, να αποφασίσεις το είδος των ψαριών που θες και να κρατήσεις μόνο αυτά. Πάμε στην προσαρμογή, αν στην περιοχή σου το νερό έχει GH=24, το πιθανότερο είναι πως και το πετ-σοπ τα έχει σε αυτές τις τιμές, για αυτό αν και όταν παίρνεις ψάρια , θα πρέπει να μετράς το νερό της σακούλας, και να βάζεις τα ψάρια σε ενυδρείο καραντίνα που να έχει το ίδιο GH , με προσαρμογή και πάλι για να πάρουν την ίδια θερμοκρασία. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να φέρεις το νερό της καραντίνας σιγά σιγά στις τιμές που έχεις στο ενυδρείο. Αυτό μπορεί να πάρει και μία εβδομάδα ή και παραπάνω, και αυτό θα γίνει με καθημερινές πολύ μικρές αλλαγές γύρω στο 10% μέχρι το νερό ης καραντίνας να έρθει στις τιμές του ενυδρείου. Με όλη τη κουβέντα, καταλαβαίνω πως πήρες ψάρια που ήταν σε GH= 24 και τα έβαλες σε νερό με GH=6-7 ή GH=10, όπως και να το κάνεις είναι πολύ μεγάλη η διαφορά, μιλάμε για διαφορά από 14 έως 18 μονάδες, το πιθανότερο πως αυτή είναι η αιτία για τους θανάτους που έχεις, για τα ψάρια που έχεις ήδη, δεν βλέπω να έχεις και πολλές επιλογές, περιμένεις να δεις πόσα θα αντέξουν, το να σκληρύνεις και πάλι το νερό του ενυδρείου δεν ξέρω αν είναι σωστό, τα ψάρια έχουν ήδη φάει ταλαιπωρία, αν το σκληρύνεις πάλι για να το μαλακώσεις σιγά σιγά δεν ξέρω αν είναι λύση, τα ψάρια τα έχουν δει όλα, και δεν ξέρω αν αντέξουν και άλλη ταλαιπωρία |
Μήπως να πας σε αφρικανικές κιχλιδες να τελειωνεις;
|
ναι, αλλά να βάζει νερό χωρίς να περνάει από το φίλτρο αυτό.
Το θέμα είναι , τωρα τι κανει ; |
Αυτό μόνο κακό κάνει το φίλτρο. Τώρα: αν ΔΕΝ έχεις ακόμα δεθεί και συναισθηματικά με τα ψαρια να τα δώσεις πίσω η να τα χαρισεις κάπου που θα μπορούν να τα φροντίζουν και να πας σε κιχλιδες αφρικης . Αν δεν θέλεις να τα δώσεις η έχεις δεθεί συναισθηματικά περνεις α.ω . και το ξαναστηνεις από το μηδέν. Όπως είχες λοιπόν όμως οι κακές συνθήκες έφεραν ασθένειες. Πρέπει να ξεμπερδεψεις και από αυτές λοιπόν και τα υπόλοιπα γίνονται (χωρίς απώλειες). Γιατί , σκεψου να πάρεις α.ω,. Να ξαναστησεις ενυδρείο και να παιθανουν από dropsy.... και τζάμπα λεφτά... Ουφ.... Μπέρδεμα η κατάσταση. Ζαλιστηκα μόνο που τα υπολόγισα. Καλό βράδυ.
|
Στην ιδια πολη μενουμε, μαζι πηραμε τα ψαρια. Αντι για καρντιναλ πηρα νεον. Εχασα ενα κορυ. Ολα τα αλλα ειναι οκ. Αλλα εγω βαζω απ τη βρυση . Δεν εχω φιλτρο. Σε γενικες γραμμες δεν εχω θεμα ακομα.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Το ότι είναι οκ δεν σημαίνει τίποτα. Αν δεν είναι σωστές οι σκληροτητες σύντομα θα έχεις κι εσύ πρόβλημα. ¶λλο το αν δείχνει ένα ψάρι να είναι οκ και άλλο αν είναι οκ 😄.
|
Παράθεση:
και ο stavguru δεν τα έχασε επειδή δεν τα έβαλε σε νερό βρύσης χωρίς φίλτρο, αλλά επειδή απότομα τα έβαλε από σκληρό νερό σε ποιο μαλακό, και αν τα έβαζε στο σκληρό της βρύσης, δεν θα τα έχανε αμέσως , αλλά κάποια στιγμή θα είχε αρρώστιες και κάποιες απώλειες, όπως μπορεί να έχεις και εσύ. Για αυτό , σε τέτοιες περιπτώσεις φτιάχνουμε το νερό στις παράμετρες που θέλουν τα ψάρια, όχι αμέσως, αλλά ΣΤΑΔΙΑΚΑ και με πολύ αργό ρυθμό, πχ καθημερινά πολύ μικρές αλλαγές |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:14. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board