Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αλγες (Φύκη) και προβλήματα φυτών (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=183)
-   -   Μου την επεσαν οι αλγες (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94535)

johnpecn` 13-11-16 23:33

αμα αυξησεις τωρα τον φωτισμο πιθανα θα πανε ολα χειροτερα , εχω γραψει και πιο πανω θες προσθηκη φυτων γρηγορα σε αναπτυξη ωστε να φουντωσουν να ισοροπησει το συστημα ,τα φυτα που εχεις θα την παλεψουν με το φωτισμο σου, απλα θα παρουν κεφαλι η αλγες,

τα λουμεν ανα λιτρο τα υπολογιζεις στα μικτα, δεν ειναι ακριβης μετρηση σαν τα par απλα ειναι ισως καλυτερη απο τα watt/lt

επισης ο λογος που σιγα σιγα επικρατουν ειναι οτι ισχυουν για ολες τις λαμπες φθορισμου ,λεντ κλπ

απανταω ξανα τα ιδια ,δεν ξερω αν θες την γνωμη μου απλα επειδη ειπα καποια πραγματα πιο πανω μην σε εχω μπερδεψει κι αλλο :confused:

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ 14-11-16 00:39

Επί τη ευκαιρία θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι γιατί υπάρχει ασάφεια ως προς το θέμα, φωτισμό και λίπανση υπολογίζουμε με τα μεικτά ή με τα καθαρά λίτρα;

giannisfot 14-11-16 07:33

Καλημερα και καλη εβδομαδα.
Φυσικα και θελω την γνωμη και την δικη σου και οποιουδηποτε μπορει να βοηθησει.
Με γρηγορης αναπτυξης καποια παραδειγματα...
Πρεπει να ξεριζωσω καποια μερια...:smt120.
Σοβαρα στα μικτα λιτρα αναφερονται τα lm/lt.

giannisfot 15-11-16 14:48

Ημέρα πρώτη τοπικού ψεκασμού H2O2 στην μια μεριά δοκιμαστικά. Πόση ώρα πρέπει να αφήσω κλειστά τα φίλτρα? Οι εφαρμογές ειναι ανα μια μέρα η κάνω λάθος. Μετά απο πόσες μέρες θα πρέπει να δω αν αποδίδει έτσι ώστε να προχωρήσω και στην άλλη μεριά?
Έφτασαν και τα νέα φώτα αλλά θα περιμένω μήπως και στρώσει για να προχωρήσω στις αλλαγές.

johnpecn` 15-11-16 19:46

Δεν υπάρχει λόγος για μέρα παρά μέρα αφού δεν έχεις και ζωντανά, τα φίλτρα τα κλείνεις προληπτικά όση ώρα ρίχνεις οξυζενέ μόλις σταματήσουν οι μπουρμπουλήθρες τα ξανανοιγεις κάποιοι κάνουν και αλλαγή νερού πριν τα ανοίξουν εγώ δεν κάνω.
-------------------------
https://youtu.be/9b6xPlasgY8

giannisfot 15-11-16 19:47

Ποτε θα ξερω ανα εχει αποτελεσμα? ΑΛλαγη ουτε εγω εκανα απο την μια εριξα συνολο 150ml και απο την αλλη απο την διασπαση εχουμε νερακι και οξυγονο.
Απο φυτα τωρα τι θα μου προτεινατε?
Αυριο περιμενω 20 amano shrimp για να βοηθησουν τα σαλιγκαρια στον περιορισμο της hair algea. Θα εχουν προβλημα λες οι γαριδες η οχι.
Ευχαριστω πολυ.

johnpecn` 15-11-16 21:45

ριξτο στοχευμενα με συριγγα πανω στις αλγες αλλιως στα 800 λιτρα δεν κανει δουλεια το οξυζενε και ειδικα αυτο που κυκλοφορει με 3% περιεκτικοτητα, αν ριξεις επανω στις αλγες τις δεις να αφριζουν και μετα δεν γινετε τιποτα παει να πει οτι δεν κανει δουλεια στις αλγες σου το οξυζενε,

απο εκει και περα θα εβαζα φυτα οπως σεσιλιφλορα ,hygrophila polysperma και difformis τα οποια ειναι γρηγορης αναπτυξης και χαμηλων απαιτησεων
Τα φυτα αυτα με το καταλληλο κλαδεμα μπορουν να κανουν απιστευτα scapes
Μολις πιασουν αυτα σε καμμια βδομαδα ριζωσουν και αρχισουν να αναπτυσσονται θα τις φανε λαχανο τις αλγες

ο καλυτερος τροπος να φυγουν οι αλγες ειναι να παρουν μπροστα τα φυτα
καπου ειχα διαβασει τον Tom Barr που ελεγε σε καποιον που ρωταγε για τις αλγες , να σταματησει να κοιταει τις αλγες και να δωσει βαση στα φυτα ,τοτε θα φυγουν και οι αλγες :)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ (Μήνυμα 980141)
Επί τη ευκαιρία θέλω κι εγώ να ρωτήσω κάτι γιατί υπάρχει ασάφεια ως προς το θέμα, φωτισμό και λίπανση υπολογίζουμε με τα μεικτά ή με τα καθαρά λίτρα;

Τα λιπασματα επι των καθαρων λιτρων ειναι το σωστο,

τα watt lumen εγω τα υπολογιζω επι των μεικτων αλλα δεν εχει και τοση σημασια μιας και τα watt και τα lummen ανα λιτρο ειναι στο περιπου, ετσι για να συννενουμαστε πιο πολυ, παραδειγμα καποιος με ενυδρειο 200 λιτρα και υψος ενυδρειο 30 εκατοστα με 0.7 watt/lt εχει πιο πολυ φωτισμο διαθεσιμο για τα φυτα απο καποιον με παλι 200 λιτρα ενυδρειο αλλα με 60 εκατοστα υψος που εχει 1 watt/Lt και απο εκει και περα μπαινει και στην μεση το στησιμο το υψος του βυθου κλπ
εγω δεν κοιταω ουτε watt ουτε drop checker στο δικο μου ,κοιταω αν πανε καλα τα φυτα η οχι

giannisfot 15-11-16 22:11

Στοχευμένα έριξα, άφρισαν και τώρα κάποιες ώρες μετά κάποιες μοιάζουν λίγο πιο ξεβαμμένες δεν ξέρω ίσως ειναι η ιδέα μου. Θα το συνεχίσω για 2-3 ημέρες και αν δεν ξεραθεί και πέσει το παρατάω.
Τώρα για τις γαρίδες που ρώτησα λέτε να υπάρξει κανένα πρόβλημα?

johnpecn` 15-11-16 22:16

Αμα δεν ριξεις απευθειας απανω στις γαριδες κανενα προβλημα , και εγω εδω και 2 μερες κανω θεραπεια με οξυζενε ,και εχω μεσα 100 γαριδες και γοννο πολυ

https://www.youtube.com/watch?v=ppytfZvykZY

giannisfot 21-11-16 18:49

Ολη την προηγουμενη εβδομαδα την περασα σε καρεκλακι ανεβασμενος να προσπαθω να τραβαω την hair algae απο το μοντε καρλο με οδοντοβουρτσα. Μπηκαν 7 red cherry, 20 amano shrimp και αρκετα ramshorn. Τα καλα νεα ειναι οτι η καφε αλγη απο τις πετρες μας αφησε επιτελους. Για την hair algae μετα απο ολα αυτα και 3 μερες με στοχευμενο ψεκασμο με H2O2 δεν παρατηρησα καποια ιδιαιτερη βελτιωση παρα μονο ενα κιτρινισμα σε καποια σημεια του μοντε καρλο. Ερωτηση πρωτη να το ξαναδοκιμασω η το θεωρειτε περιττο και ανουσιο. Ερωτηση δευτερη οι γαριδες δεν φαινεται να ενδιαφερονται ιδιαιτερα για τη hair algae γιατι αυτο?
Οι παραμετροι νερου ειναι σταθεροι χωρις καποια αξιοσημειωτη μεταβολη. Περασα σε λιπανση τυπου ΕΙ με τα λιπασματα της seachem -flourish,iron,pottasium,nitrogen,phosphorus.
Εχω ετοιμο και το σετ αναβαθμισης του φωτισμου αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποτε να το εγκαταστησω φοβουμενος μια ακομα χειροτερη εκρηξη αλγης, και αυτη ειναι η τριτη ερωτηση.
Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ζηταω την κατανοηση σας:). Ευχαριστω.

giannisfot 22-11-16 22:44

Κάποιος ...

johnpecn` 22-11-16 23:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από giannisfot (Μήνυμα 981989)
Ολη την προηγουμενη εβδομαδα την περασα σε καρεκλακι ανεβασμενος να προσπαθω να τραβαω την hair algae απο το μοντε καρλο με οδοντοβουρτσα. Μπηκαν 7 red cherry, 20 amano shrimp και αρκετα ramshorn. Τα καλα νεα ειναι οτι η καφε αλγη απο τις πετρες μας αφησε επιτελους. Για την hair algae μετα απο ολα αυτα και 3 μερες με στοχευμενο ψεκασμο με H2O2 δεν παρατηρησα καποια ιδιαιτερη βελτιωση παρα μονο ενα κιτρινισμα σε καποια σημεια του μοντε καρλο. Ερωτηση πρωτη να το ξαναδοκιμασω η το θεωρειτε περιττο και ανουσιο. Ερωτηση δευτερη οι γαριδες δεν φαινεται να ενδιαφερονται ιδιαιτερα για τη hair algae γιατι αυτο?
Οι παραμετροι νερου ειναι σταθεροι χωρις καποια αξιοσημειωτη μεταβολη. Περασα σε λιπανση τυπου ΕΙ με τα λιπασματα της seachem -flourish,iron,pottasium,nitrogen,phosphorus.
Εχω ετοιμο και το σετ αναβαθμισης του φωτισμου αλλα δεν ειμαι σιγουρος ποτε να το εγκαταστησω φοβουμενος μια ακομα χειροτερη εκρηξη αλγης, και αυτη ειναι η τριτη ερωτηση.
Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ζηταω την κατανοηση σας:). Ευχαριστω.

αφου δεν εκανε κατι το οξυζενε στις τρεις φορες ειναι περιτο να δοκιμασεις ξανα ισως σου καψει και το μοντε καρλο .

εγω θα προσθετα φυτα γρηγορης αναπτυξης να καταπολεμησουν αυτα την αλγη.

και φως θα προσεθετα αλλα να ξερεις οτι αμα δεν το χειριστεις σωστα θα σε πνιξει η αλγη , η διαφορα με περισσοτερο φως θα ειναι οτι ολα θα πανε ποιο γρηγορα ,οποτε ισως να το προσπαθησεις λιγο ακομα σε αυτους τους ρυθμους.

Τα φυτα σου περα απο τις αλγες δειχνουν να ανταποκρινονται στην λιπανση ; εχουν αναπτυξη η ειναι στασιμα ;
Αν υποθεσουμε οτι το co2 ειναι επαρκες και η λιπανση σωστη και δεν εχεις αναπτυξη τοτε λειπει φως

δεν αντιμετωπιζετε τοσο ευκολα θελει σταθερα βηματα και υπομονη εγω ειχα bba σε ολα τα φυτα κορμους κυκλοφορητες πριν κανα μηνα ακομα εχω ελαχιστη και σιγα σιγα την βλεπω που φευγει, καθε φορα εκανα και μια κινηση και εδινα καμμια βδομαδα να δω αποτελεσματα αν υποχωρει αν μενει στασιμη; αν τα φυτα αναπτυσσονται κλπ
Γενικα ειναι μεσα στο παιχνιδι και οι αλγες , αν δεν τις βγαλεις και να τις αντιμετωπισεις κιολας δεν μαθαινεις.

καποιοι βγαζουν τα φυτα και εξω απο το ενυδρειο για καθαρισμα, κλαδεμα τα πολυ προσεβλημενα φυλλα και ξαναφυτεμα.

ΥΣ
δεν απαντησα εξαρχης αμεσως μηπως απαντησει και καποιος αλλος με αλλη αποψη η καποια καλυτερη προταση :)

giannisfot 23-11-16 07:46

Καλημερα και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση.
Τα monte carlo,staurogyne, alteranthera reiniki mini τα βλεπω σχετικα στασιμα τα πιο ψηλα φυτα ΔΕ πισω πανε καλα παω για το τριτο κλαδεμα.
Φυτα γρηγορης αναπτυξης τα παρω συντομα μενει μονο να αποφασισω ποια μερια θα ξεριζωσω. Θεραπεια εκτος ενυδρειου εννοεις να βγαλω το μοντε καρλο και να το κανω εμβαπτιση σε H2O2 η κατι αλλο ?
Για τα φωτα τωρα θα το περιμενω λιγο ακομα.
Απο τις μετρησεις και τα συνιστωμενα ορια η λιπανση φαινεται να ειναι καλα το ιδιο και το CO2 τι να πω...:confused:
Για τις αλλαγες νερου τωρα - μεχρι τωρα κανω 2 φορες την εβδομαδα απο 400 περιπου λιτρα να συνεχισω η να το κανω μια φορα?

rottbea 23-11-16 07:54

Σε διαλυμα χλωρινης κανουν εβαπτυση.1 μερος χλωρινη 10 νερο.Μετα ξεβγαλμα με τριπλο αντιχλωριο.

rottbea 23-11-16 07:56

Γενικα οι αλγες ανταγωνιζοντε αν βρουν θρεπτικα συστατικα.Αν δεν εχουν πεθαινουν.Προχωρα σε γρηγορης αναπτυξης φυτα και βλεπεις.

giannisfot 23-11-16 12:14

Το μοντε καρλο μπορω να το κανω η θα καψω τις ριζες του ?
Οι αλλαγες νερου να συνεχιστουν 2 φορες την εβδομαδα η 1 ειναι αρκετη.
Ευχαριστω.

rottbea 23-11-16 12:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από giannisfot (Μήνυμα 982400)
Το μοντε καρλο μπορω να το κανω η θα καψω τις ριζες του ?
Οι αλλαγες νερου να συνεχιστουν 2 φορες την εβδομαδα η 1 ειναι αρκετη.
Ευχαριστω.

Δοκιμασε πρωτα ενα μικρο κομματι .Αστο 2-3μερες να δεις συμπεριφορα.Μετα αποφασιζεις για το υπολοιπο.

giannisfot 23-11-16 12:47

Δεν εννοεις 2-3 ημερες μεσα στο διαλυμα ετσι -χαζη μαλλον ερωτησηzw.
Το βγαζω απο το ενυδρειο και το βυθιζω στο διαλυμα χλωρινης χωρις τις ριζες για μερικα δευτερολεπτα, μετα το ξεπλενω σε ενα δοχειο με νερο και τριπλασια δοση αντιχλωριου και το ξαναβαζω στο ενυδρειο. Σωστα?

rottbea 23-11-16 13:02

2-3 μερες στη χλωρινη δεν αφήνεις ούτε τη μπουγάδα.:D
Σε σκληρα φυτα που εχω δοκιμασει οπως ανουμπιες τα αφησα και μια ωρα,χωρις ομως να ειναι οι ριζες μεσα στο διαλυμα.Μετα το αφηνεις αρκετη ωρα σε τριπλο νερο με αντιχλωριο.Τιποτα δεν εινα απολυτο και κανεις δεν σε προτρεπει να το κανεις.Το καθε φυτο διαφερει σε αντοχες και συμπεριφορα.

johnpecn` 23-11-16 14:56

ισως γινει δουλεια και με την χλωρινη :) παντως εγω εννοουσα να βγαλεις τα φυτα εξω ενα ενα και να τα καθαρισεις με το χερι τσιμπιδα ψαλιδακι κλπ και μετα ξαναφυτεμα, πρωσοπικα πιστευω οτι το μοντε καρλο δεν θα αντεξει την χλωρινη .

giannisfot 23-11-16 21:43

Ε κάποιες φορές μένει και η μπουγάδα λίγο παραπάνω. Το να βγάλω το μοντε καρλο έξω για καθάρισμα και κλάδεμα μου μοιάζει σχεδόν αδύνατο ειναι πολύ μικρά τα ριζίδια και τα φυλλαράκια που νομίζω ότι θα το χαλάσω. Θα το δοκιμάσω πάντως το Σαββατοκύριακο και θα δω πως θα πάει.
Αν έβαζα ζωντανά μέσα λέτε να ήταν καλύτερα τα πράγματα. Σταθερή τροφοδοσία σε νιτρικά και φωσφορικά απο τροφές και ακαθαρσίες και ίσως να αποφύγω το λίπασμα νιτρικών και φωσφορικών - δεν τα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ 15 χρόνια τώρα και είχα σταθερά επίπεδα. Τώρα μη έχοντας σταθερή παροχή απο τα μακροστοιχεια αναγκαστικά τα χρησιμοποιώ αλλά δεν αρέσουν καθόλου.
Ευχαριστώ.

G_AQUA 23-11-16 22:12

Η Monde Carlo δεν αντέχει ούτε το πολύ οξυζενέ ούτε την πολύ χλωρίνη.
Το οξυζενέ δεν την σκοτώνει, μπορεί να κάψει τα φύλλα της αλλά αν κλαδέψεις έχεις 90% πιθανότητες να ξαναφουντώσει. Η χλωρίνη μπορεί να την διαλύσει. Αντέχει ένα γρήγορο βύθισμα σε διάλυμα αλλά πάλι έχει ρίσκο. Άσε που ένα γρήγορο βύθισμα δεν θα έχει αποτέλεσμα στην άλγη...
Δοκίμασε να αφήσεις μια τουφίτσα μέσα σε διάλυμα για 30 δεύτερα. Οι ρίζες απο έξω.
Αποχλωρίωσε και βάλτη πάλι στο ενυδρείο. Θα χρειαστεί να περιμένεις 3-4 μέρες να δεις αν έπαθε ζημιά.

Μια άλλη εναλλακτική είναι να την βγάλεις εντελώς και να την γυρίσεις emersed για λίγο καιρό. Αυτό θα το κάνεις μόνο αν δεις ότι την χάνεις...

Κατά τα άλλα, η αύξηση του φωτισμού πρέπει να γίνει σταδιακά αλλιώς θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Μην αυξήσεις απότομα τώρα. Μισή ώρα για μια βδομάδα και βλέπεις. Εχεις πολύ μικρή φυτόμαζα, δεν σου δίνει περιθώρια για λάθη. Στο είπαν και τα παιδιά, το να προσθέσεις φυτά γρήγορης ανάπτυξης θα βοηθήσει πολύ. Δεν είναι ανάγκη να τους βρεις μόνιμη θέση, βάλτα όπου μπορείς. Μετά τα βγάζεις. Μην περιμένεις βέβαια αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Μπορεί να πάρει βδομάδες. Επίσης, καλός καθαρισμός βυθού για να φεύγουν κομματάκια της που σκόρπισαν και πιο τακτικές αλλαγές νερού. Και κάθε μέρα να αλλάζεις νερό- που λέει ο λόγος- καλό θα κάνει....

giannisfot 24-11-16 19:01

Οχι δεν εννοω να κανω εμβαπτιση στο μοντε καρλο, να το ξεριζωσω να το βγαλω να το καθαρισω και να το κλαδεψω, γιατι απο ψηλα με οδοντοβουρτσα δεν τα καταφερνω πολυ καλα.
Για τον φωτισμο ειμαι σε φωτοπεριοδο 8 ωρων, θα αλλαξω τους 4 απο τους 9 προβολεις και να φτασω τα 30000lm απο τα 20000lm που εχω τωρα και να φτασω τα 60lm/lt. Θα μπουν νεα φυτα απο δευτερα πιο γρηγορης αναπτυξης και σκεφτομαι να βαλω και κανενα κοπαδι απο cardinal tetra μηπως και βοηθησει.
Αλλαγες γινονται περιπου 400 λιτρα 2 φορες την εβδομαδα 1/2ΑΟ+1/2βρυσης δυστυχως πιο συχνα αδυνατω λογω χρονου.
Μια συσκοτιση για 3-4 ημερες θα βοηθουσε? Για παραδειγμα τα κλεινω ολα την παρασκευη και τα ξανα ανοιγω την δευτερα-τριτη με το που θα μπουν τα νεα φυτα?
Ευχαριστω.
Και για να το παω και λιγο πιο περα την τελευταια ημερα της συσκοτισης τοπικη εφαρμογη H2O2 να καψει οτι εμεινε /ελπιζω οχι τα φυτα γιατι θα ειναι ηδη ζορισμενα :) / μια μεγαλη αλλαγη νερου 60-70% με καλο σιφωναρισμα βυθου και την επομενη μερα φυτεμα αρκετα εως πολλα καινουργια φυτα.
Αναβαθμιση φωτισμου και εναρξη λιπανσης μια εβδομαδα μετα η και αργοτερα αναλογα με τις μετρησεις.
Τα ζωντανα /amano+red cherry/ δεν νομιζω να εχουν προβλημα ετσι?
Πως σας φαινεται?

giannisfot 29-11-16 20:34

Σημερα μετα απο 4 ημερες ανοιξαν παλι τα φωτα, εγινε τοπικη εφαρμογη Η2Ο2 χθες καλο καθαρισμα βυθου και αρκετα μεγαλη αλλαγη νερου.
Το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο δεν υπαρχει ορατη τουλαχιστον αλγη καποιου ειδους, μπηκαν αρκετα νεα φυτα γρηγορης και μετριας αναπτυξης. Αυριο το απογευμα λεω να κανω και την αναβαθμιση του φωτισμου.
Μετρησεις:
ΝΗ3/ΝΗ4: 0
ΝΟ2: 0
ΝΟ3: 10
ΡΟ4: 0
ΡΗ: 7.5 -αλλα με τον drop checker ειναι στο 6,8/βασει χρωματος/- αρα κατι παιζει εδω με το υγρο τεστ :confused:
KH:6
GH:9
Εχω δει κατι ταμπλετες που κυκλοφορουν στο εμποριο της Tetra για τον ελεγχο της αλγης - σκεφτομαι να βαλω την πρωτη δοση για τις 4 εβδομαδες μεχρι να παρουν τα φυτα μπρος.
Τωρα για τα φωσφορικα που ειναι 0 να ριξω λιπασμα η να το αφησω...?
Οι γαριδες και τα σαλιγκαρια μια χαρα τα βλεπω.
Καλως εχοντων των πραγματων φτου φτου ελπιζω σε κανα δυο εβδομαδες να αρχισω να ψαχνω και ψαρακια.

rottbea 29-11-16 20:41

Κάναμε αμάν και πως να σε δούμε καθαρό και άρχισες με φοσφωρικά και ταμπλέτες?Άσε το σύστημα να ισορροπήσει και βλεπεις.Μάθε να παρακολουθείς τα φυτά σου και το τι ζητάνε.

giannisfot 29-11-16 21:40

Κάτσε λίγο γιατί σάστισα. Τα φυτά σαν θρεπτικά εκτός απο ιχνοστοιχεία δεν χρειάζονται νιτρικά και φωσφορικά για την ανάπτυξη τους και οποία ανισορροπία προωθεί την ανάπτυξη αλγης... η έλλειψη του ενός απο τα δυο δεν αποτελεί ανισορροπία!!! Υπενθυμίζω ότι το ενυδρείο δεν έχει ψάρια άρα δεν πέφτει τροφή για να έχει οργανικά στοιχεία.
Τα φωσφορικά με ποιον τρόπο ανεβαίνουν φυσιολογικά?
Προσπαθώ να διορθώσω μια ανισορροπία και να δώσω το φως που βάση των απαιτήσεων χρειάζεται, για να αναπτυχθούν τα φυτά και όχι η άλγη. Δηλαδή μου συστηνεις να το αφήσω όπως ήταν τους τελευταίους δυο μήνες που με έπνιξε η άλγη? Οι ερωτήσεις μου δεν έχουν χαρακτήρα αμφισβήτησης αλλά μεγάλης απορειας. Φιλικά πάντα. Ευχαριστώ.

rottbea 29-11-16 21:46

Δεν σου προτεινω να το αφησεις στο ελεος του θεου!Απλα οτι κανεις σιγα σιγα.Θες ταμπλετα κατα της αλγης και αυξηση φοσφωρικων μαζι.Εισαι σιγουρος οτι το ενα δεν αναιρει το αλλο?Προσωπικα δεν τις εχω δοκιμασει τις ταμπλετες και δεν γνωριζω τα συστατικα και το τι κανουν.

giannisfot 29-11-16 21:53

Ούτε εγώ τις γνωρίζω γι αυτό είπα να ρωτήσω. Όποτε κατά την γνώμη σου πρώτα ανέβαζω τον φωτισμό η τα φωσφορικά. Το μόνο σίγουρο ειναι ότι πρέπει να διορθωθούν.

rottbea 29-11-16 21:58

Τα φοσφωρικα πως θα τα ανεβασεις?

giannisfot 29-11-16 22:01

Seachem phosphate

rottbea 29-11-16 22:12

Σταθεροποιησε το πεχα.Δες αν φταιει το τεστ οπως γραφεις.Τα φοσφωρικα λιγο λιγο παντα με μετρησεις.

giannisfot 29-11-16 22:23

Και τα φώτα στο τέλος?
Φυσικά και σιγά σιγά οι αλλαγές.

rottbea 29-11-16 22:28

Θες να μας πεις για την αναβαθμιση του φωτισμου?

giannisfot 29-11-16 23:02

Αλλαγή των προβολέων αύξηση απο τα 20000lm σε 30000lm. 8 προβολείς σε σειρά 4 των 30w/2200lm/6000k και 4 των 50w/5000lm/6000k για 8 ώρες.

giannisfot 13-12-16 14:15

2 εβδομαδες και ολα πανε μια χαρα. Τα νεα φυτα - Pogostemon Helferi,
Limnophila Sessiliflora, Hygrophila Rosanervig, Ludwigia Glandulosa, Cabomba Aquatica,Hygrophila difformis, Ludwigia palustris,
Hottonia Palustris - αναπτυσονται κανονικα και ειμαια στην διαδικασια κλαδεψε - φυτεψε. παραμετροι νερου σταθεροι. Και αρχιζω σιγα σιγα να ψαχνω για τους μελλοντικους κατοικους του - εκτος απο τις γαριδες.
Οποιαδηποτε προταση δεκτη.

Γύρισα στο σπίτι και ξαφνικά κάνει την εμφάνιση της μια αμανο πολύ μεγαλύτερη απο τις άλλες και στην κοιλιά και στα πίσω πόδια άσπρο σαν αβγά. Γύρισα για να πάρω την μηχανή για να τη βγάλω μια φωτό αλλά χάθηκε στα φυτα. Να ήτανε αβγά η κάποια ασθένεια. Καμία δεκαριά που μπόρεσα να ξεχωρίσω απο τις άλλες ήταν κανονικές. Αυτές δεν θέλουν υφάλμυρο για να γεννήσουν η κάνω λάθος. Θα προσπαθήσω να την βρω κάποια στιγμή να βγάλω φωτογραφία.

johnpecn` 13-12-16 16:30

Ωραιος χαιρομαι που πηγαν ολα καλα :)
η αμανο λογικα ειναι αυγομενη απλα δεν θα δεις μικρα γιατι θελουν οντως υφαλμυρο :(

απο κατοικους κοιτα τα ember tetra συν οτοκινκλους και γαριδες οτι θες μιας και τα ember kai oi otokinkloi δεν πειραζουν γαριδες , με τοσα λιτρα εννοειται οτι μπορεις να βαλεις αυτα που ειπα συν καποια ακομα ( τα ember ειναι μικρα αλλα ψαρουκλες και δεν τα ενοχλει το φως κοπαδιαζουν φοβερα και ειναι οτι πρεπει για φυτεμενο οπως και οι οτοκινκλοι ειναι απο το ιδιο βιοτοπο)

https://www.youtube.com/watch?v=qlym5UUomWQ

https://www.youtube.com/watch?v=jH3XnT4JuPE

giannisfot 14-12-16 12:57

Υπαρχουν αλλες επιλογες? Ομορφα ψαρακια αλλα απομα και ενα κοπαδακι με 60-100 πιστευω οτι θα χαθει στα τοσα λιτρα. Δεν ξερω παλι ετσι νομιζω. Δεν εχω δει και κανενα μεγαλο με τετοια ψαρακια για να δω οπτικα πως ειναι.
Κατι ασχετο τωρα με την ψαροσυνθεση - τις τελευταιες 3 ημερες-μετα την αλλαγη παρατηρω το ph λιγο να εχει τσιμπισει προς τα πανω χθες ηταν 7,5 μετρημενο με 2 διαφορετικα υγρα τεστ και σε 2 διαφορετικες ωρες πρωι-βραδυ, /τιμες τελευταιων 2 εβδομαδων 6,9-7,1/με σταθερη ΚΗ στο 6 και CO2 στις 300 φυσ/δευτερολεπτο σταθερα. Αφησα το CO2 ανοιχτο το βραδυ και το απογευμα θα ξαναμετρησω.
Το νερο δικτυου εχει KH13,GH16, PH7.5 και το νερο απο ΑΟ PH5.5 αλλαγη με 1/2ΑΟ+1/2δικτυο - σαστησα λιγο, που μπορει να οφειλεται τετοια αλλαγη?

giannisfot 16-12-16 09:41

Καλημερα.
Πρωινη μετρηση ph - 8.0 !!!!!
Κατι συμβαινει εδω και δεν μπορω να καταλαβω τι. KH-6,GH-8, δεν εχει προστεθει κατι, ασβεστολιθικα υλικα δεν υπαρχουν, εντονη αναταραξη επιφανειας δεν υπαρχει, το νερο της εξατμισης αναπληρωνεται με 100% ΑΟ, οι αλλες μετρησεις ειναι αμεταβλητες :confused::confused::confused:.

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ 16-12-16 16:42

Ποιο είναι το περίεργο; Αυτές είναι οι τιμές του νερού της Αθήνας.

giannisfot 16-12-16 21:02

Δεν σε καταλαβα...
Εχω ενα pH που εχει τσιμπισει την τελευταια εβδομαδα μια μοναδα χωρις να εχει αλλαξει κατι και δεν εχει σχεση με το CO2 του οποιου ειναι σταθερη η παροχη και η μετρηση εχει γινει σε 2 διαφορετικες ωρες της ημερας. Δεν μου ειχε ξανατυχει και ειπα να το αναφερω.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:34.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02866 seconds with 10 queries