Παράθεση:
Αν πεσει η αμμωνια ομως, πως θα φτιαχτουν τα Νο2 και στην συνεχεια τα Νο3 ? |
τα χρυσοψαρα παραγουν αρκετη.. συνεχως.
θες παρα πολλες αλλαγες για να μειωθει η αμμωνια τοσο πουνα επηρεασει το στρωσιμο. |
Οι αλλαγές νερού κάθε 3-4 μέρες 30% είναι απαραίτητες στην αρχή. Το στρώσιμο του νερού δεν επηρεάζεται. Άντε να καθυστερήσει μερικές πολύ λίγες μέρες και αυτό δεν είναι σίγουρο.
|
Σημερινές μετρήσεις!
Ammonia 0mg No2 έχω (το test της aquavital δεν λεει ποσο, απλα λεει αν εχεις ή οχι) No3 100 Περιμένω να σβήσει το No2 και με μία αλλαγή νερού είμαι έτοιμος να βάλω ψάρια? |
εισαι κοντα....
περιμενε να πεσει και το νο2. και τωρα αν κανεις μια αλαγη 50% κακο δεν κανει. 100 ειναι παρα πολυ. |
Παράθεση:
|
Αν δεν απατωμαι εχεις καποια ψαρια μεσα. Επισης δινεις τροφη στην αλγη για να αρχισει να αναπτυσεται.
|
Παράθεση:
Ok ? |
Οπως ειχα φανταστει τα sticks ειναι μπουρδες! Τουλάχιστον της aquarium που έχω.
Σημερινές μετρήσεις, όλες με υγρά test της Aquarium (2 φορές έγινε η κάθε μέτρηση, ξεπλένωντας το δοκιμαστικο σωλήνα με φρέσκο νερό βρύσης), ακολουθώντας επακριβώς τις οδηγίες χρήσεως! (Μέχρι και στο πως να κρατάς το μπουκαλάκι). Τα αποτελέσματα ήταν ακριβώς ίδια και τις δύο φορές. Ph : 7.6 Ammonia : 0mg No2 : 5mg No3 : 0-5mg (κάπου ανάμεσα είναι το χρώμα) Συνεπώς δεν ακουμπάω τίποτα ακόμα, απλά περιμένω! :) Εχω την εξής ερώτηση ομως! : Για να κρατήσω θερμοκρασία νερού 28 βαθμούς στο νερό, (μετρημένο με ένα αυτοκόλλητο θερμόμετρο και με ενα κανονικό της Eheim που αγόρασα σήμερα) πρέπει τον θερμαντήρα να τον έχω στους 23βαθμους. Εννοείτε ότι τα θερμόμετρα είναι απο την άλλη πλευρά απο αυτή που είναι ο θερμαντήρας. (Δηλαδή απο την πλευρά του καλοριφέρ. Ο θερμαντήρας είναι 100watt της Hydor. Το ενυδρείο απο την μία στενή πλευρά του είναι στους 20 πόντους απο την στενή πλευρά του καλοριφέρ. Αυτό το πρόβλημα όμως το είχα παρατηρήσει και απο την αρχή που το καλοριφέρ δεν το είχαμε ανοίξει ακόμα στην πολυκατοικία. Ο θερμαντήρας θέλει κάποιο καλιμπράρισμα? Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο? Ειναι λογικό αυτό? |
το καλοριφερ δεν επηρεαζει και τοσο.. (ειδικα φετος :-)
η βαθμονομηση των θερμαντηρων ειναι πολυ στο περιπου. παντα τους ρυθμιζουμε με ενα θερμομετρο και οχι με το τι λενε πανω τους αν εχεις ακομα μεσα χρυσοψαρα γιατι 28 βαθμους????????? 23 το πολυ. |
Και 25 βαθμούς να το προσαρμόσεις μια χαρά είναι!:rolleyes:
|
Παράθεση:
Το κατέβασα στους 22 βαθμους τον θερμαντηρα. Θα δώ σε λιγο σε τι βαθμούς θα πάει το νερό. |
ναι αλλα αφου επελεξεσ να κανεις στρωσιμο με τον απανθρωπο τροπο, τοτε ακολουθεις τις απαιτησεις των ψαριων...
τα χρυσοψαρα αμα στρεσσαριστουν και αρρωστησουν μπορουν να σου μεταφερουν ενα σκασμο ασθενιες, και μετα να τρεχεις και να μην φτανεις οταν βαλεις κανονικα ψαρια. γενικοτερα, ετσι για να σε αγχωσω λιγο, το στρωσιμο με χρυσοψαρα αυξανει τις πιθανοτητες να μεταδοθουν στο νεο ενυδρειο παρασιτα και ασθενειες, κατι που δεν συμβαινει στο στρωσιμο με αμμωνια. |
Και τα χρυσόψαρα κανονικά ψάρια είναι... Μην τον αγχώνουμε τον άνθρωπο! :D Τώρα που κοντεύει να στρώσει το φίλτρο του! :p Και με άλλα ψάρια να το έστρωνε δεν θα υπήρχε ο κίνδυνος ασθενειών λόγω στρεσσαρίσματος;:confused: Πάντως συμφωνώ πως με τη μέθοδο της αμμωνίας γλυτώνεις τον εαυτό σου και τα ψάρια από τις περιπέτειες...
|
επειδη ακριβως και τα χρυσοψαρα ειναι κανονικα ψαρια γιαυτο και πρεπει να ακολουθουμε τις συνθηκες που θελουν.. (δηλ οχι 28 βαθμους).
τα χρυσοψαρα ειδικοτερα , μπορουν να κουβαλανε παρασιτα τα οποια τα ιδια δεν τα ενοχλουν. μολις αυτα βρεθουν στις υψηλοτερες θερμοκρασιες του τροπικου αρχιζουν τα οργανα. απο κει και περα οτι ψαρι κουβαλαμε μπορει δυνητικα να μεταφερει καποια ασθενεια/παρασιτο. τουλαχιστον με την μεθοδο της αμμωνιας περνουμε το ρισκο μονο για τα ψαρια που θα κρατησουμε. |
Παράθεση:
|
η αισθητικη του θεματος ειναι ενα αλλο θεμα.
μπορεις ομως να το γεμισεις απο την αρχη με φυτα και να εχεις ενα ομορφο υποβρυχιο κήπο. |
Σημερινές μετρήσεις :
NO2 : 2mg NO3 : 5mg Περιμένω να μηδενίσει το NO2. Αλήθεια... υπάρχει πιθανότητα να μην μηδενίσει? |
αν κανεις τα βηματα που σου λεμε οχι
|
Παράθεση:
Τι θα επρεπε να κανω που δεν εκανα? Αλλαγη νερου δεν εκανα γιατι τα ΝΟ3 τελικα ηταν 5 και οχι 100 που εδειχνε το stick. Απο 5mg που ηταν το ΝΟ2 επεσε στα 2mg. Καλα δεν παει? |
Η αμμωνία είναι 0;
|
Καθαρότατο Οmg !
Συμφωνα με αυτά που εχω διαβάσει εδω μέσα, έχω την εντύπωση οτι πάει πολυ καλα και σταθερά. |
Παράθεση:
Ammonia : 0mg NO2 : μεταξύ 2 και 5. Το χρώμα το βλέπω περίπου στο 3mg. ΝΟ3 : 5mg Ειναι λογικο να ανέβηκε το NO2? Το test το έκανα δύο φορες, ξεπλένοντας με νερό της βρύσης τον δοκιμαστικό σωλήνα, όπως έκανα και την προηγούμενη φορά. |
το νο2 μπορει να ανεβηκε αν αυξησες λιγο την ποσοτητα της αμμωνιας που ριχνεις καθημερινα. μην ανυσηχεις.
|
Παράθεση:
Υπαρχει πιθανοτητα να αυξησα την τροφη των ψαριων με αποτελεσμα να ανεβει λιγο το NO2 ? |
και η αυξηση της τροφης ισοδυναμει με προσθηκη αμμωνιας.. ειναι πολυ πιθανο να οφειλεται εκει.
|
Σημερινες μετρήσεις :
PH : 7.6 Ammonia : 0mg NO2 : 2mg NO3 : 5mg Εχει κλεισει ακριβως ενας μήνας απο τότε που ξεκίνησε το ενυδρείο. Δεν θα έπρεπε να είχε μηδενίσει το NO2 ? Δεν σας φαίνεται οτι έχει αργήσει? Χτες λόγο κάποιον ανακατασκευών μέσα στο ενυδρείο (διακόσμηση) , έβγαλα δύο κουβάδες (τον γνωστό κουβά για σφουγγάρισμα) νερό, και συμπλήρωσα 1μιση κουβά καινούργιο νερο. Μήπως μπορώ σιγα-σιγα να αρχίσω να βάζω ψάρια ή πρέπει να περιμένω ντε και καλα να μηδενίσει το NO2 ? |
Μήπως δεν το μετράς σωστά; Μήπως σε μπερδεύει το χρώμα; :smt017
|
Παράθεση:
Αν το λες για αυτο, τοτε σου εγγυομαι οτι δεν εχει μηδενισει. Ειναι τεραστια η διαφορα χρώματος απο το 0 μεχρι το 2mg που αποκλειετε να κανω λαθος. Να μου ελεγες, αν βλεπω σωστα την διαφορα μεταξυ 2mg και 5mg (ειναι η αμμεσως επομενη αποχρωση) ... να σου ελεγα οτι ισως και να ειναι παραπανω απο τα 2mg. |
υπομονή. ο κυκλος καμμια φορα θελει μεχρι και 40 μερες για να ολοκληρωθεί.
|
Τότε ναι! Λίγη υπομονή ακόμα! :smt083
|
Ετοιμοσ !!!!
Σημερινες μετρήσεις!!!
Ammonia : 0 NO2 : 0 NO3 : 20 Αυριο το πρωι μπορώ να αγοράσω ψάρια? (Λέω για ζωοτοκα! Γουσταρω να δω καμιά γέννα στο ενυδρείο μου! :) ) Πρέπει να αλλάξω νερό? (αν ΝΑΙ τι ποσοστο?) Εχει κανείς να μου δώσει φυτά που να μπορούν να στηριχτούν επάνω σε πέτρες, ξυλα και τέλος πάντων να μπορούν να μπούν σε ενυδρείο με φιλτρο βυθου?? Μήπως υπάρχει και κανένα γκαπυ/μολυ για χάρισμα??? Μπορώ μαζι με τα γκάπυ/μολυ να κρατήσω και τα δύο χρυσόψαρα μου που μου έστρωσαν το ενυδρείο? Αν μπορείτε απαντήστε σήμερα γιατί αυριο το πρωι γουστάρω τρελά να πάω να πάρω ψάρια. 35 μέρες περίμενα! :) Πραγματικα νιωθω ενθουσιασμένος! Ειχε πολλα χρόνια ένα χόμπυ να με ενθουσιάσει έτσι! :))) |
αλλαγη νερου της ταξεως του 90%
χρυσοψαρα με τροπικα δεν τα παμε? κανε την αλλαγη σημερα.. και αυριο πρωι πρωι για ψαρια.. |
90% αλλαγή νερού; Για ποιον λόγο; Όχι ότι κάνει κακό αλλά ο άνθρωπος έκανε το στρώσιμο με ψάρια και όχι με αμμωνία.
Μια αλλαγή νερού 50% είναι μια χαρά. Για φυτά και ψάρια για χάρισμα κοίτα στην κατηγορία "Μικρές αγγελίες". Καλωσήρθες στο χόμπι! ;) |
Αντρέα καλά τα ζωοτόκα αλλά έρχεται η ώρα που δυσανασχετείς από τα άπειρα ψάρια που γεμίζεις! Προσοχή στον αριθμό των ψαριών, μη βάλεις πολλά και απότομα γιατί η αμμωνία θα χτυπήσει κόκκινο! Καλή αρχή σου εύχομαι.
|
Παράθεση:
:rolleyes: |
εχω μετοχες στην ευδαπ...:d
|
Νόμιζα ότι οι nitrates είναι ανάλογοι με την παραγόμενη αμμωνία... :rolleyes:
|
Παράθεση:
Επειτα τα χρυσόψαρα παράγουν αρκετή αμμωνια. |
Ναι γι αυτό λέω... Εφόσον έχει μόνο 20 ppm nitrates και αύριο θα κάνει αλλαγή νερού, γιατί να πρέπει να είναι τόσο μεγάλη; Και 20% να κάνει δεν είναι εντάξει; :roll:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:29. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board