Πηγαινε να δεις σε καμια μαντρα Θεμη εαν εχει μαυρη χαλαζιακη αμμο ή χαλικακι. Εδω παντως πουλανε σε μαντρα με πετρες.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Θεμη σαν τιμες ειναι καλες παντως οσο θα εβρισκες σε μια μαντρα οικοδομων.Στα στελνουν ομως?Αν παρεις 2 τσοβαλια 10κιλα ειναι βαρος! |
Παράθεση:
Τωρα ειδα πως εχει η Χωματοτεχνικη κηφισιας μαυρη βασαλτικη ψιλη λογικα κι αυτη παρομοια ειναι αλλα αν θυμαμαι απο παλια, δεν κανει αποστολες.. https://www.xomatexniki.gr/enidriaka.html |
Καλημερα σε ολους! Μετακομιζω τη βδομαδα και ξεστηνω το ενυδρειο..τα φυτα εχουν σχεδον ολα διασπαρτη bba..Λεω να τα βαλω ολα σε λεκανη με διαλυμμα χλωρινης να μη μεταφερω την αλγη..επισης και τους σωληνες θερμαντηρες κτλ..θα πιασει, πως το βλεπετε;
Επισης τα ψαρια θα χουν θεμα να μεινουν 2 μερες στο βαρελι με το φιλτρο μεχρι να το στησω; Δεν την εχω ξανακανει τη διαδικασια κι εχω αγχωθει λιγο.. Το υποστρωμα θα αλλαχτει! |
Θεμη καλη ευκολια. Προσωπικα δε θα εμπλεκα με χλωρινη. Σιγουρα η bba θα ειναι σε παλια φυλλα και στελεχη οποτε καλύτερα κοψε και πεταξε ο,τι μπορεις. Επισης κανε και ενα ραντισμα με οξυζενε εαν θες να καψεις ο,τι εχει μεινει.
Σε λεκανη ή ενα πλαστικο δοχειο βαλε ανετα τα ψάρια μαζι και φυτα δε θα εχεις θεμα για λιγο καιρο μέχρι να τα βαλεις σε μια σειρα. Τι υποστρωμα θα βαλεις? |
Στεφανε σιγουρα η χλωρινη θελει προσοχη αλλα εχει αμμεσο αποτελεσμα εννοειται με τη δοσολογια 1/19..Οντως εχουν πιασει τα παλια φυλλα κ ολα τα αργης αναπτυξης..Σκεφτομαι να ξεριζωσω ολα τα φυτα πρωτα στο καπακι αλλαγη νερου μη φανε αμμωνια τα ψαρια κ την επομενη να βγαλω τα ψαρια ευκολα..Υποστρωμα εχω παρει της tropica 6 kg κι απο πανω μαυρο χαλαζιακο 1-3 mm αλλα 15.
Μακαρι να ναι ευκολια!! Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Άτιμη η bba ,εγώ προτείνω αυτό που είπε ο Στέφανος..
Κόψε και πέταξε ότι έχει bba πάνω του ,να μεταφερθούν καθαρά φυτά στο νέο στήσιμο.. Εγώ θα έκανα με σειρά.. - τράβηγμα νερό από το ενυδρείο και προσθήκη στο βαρέλι/δοχείο -τοποθετηση φίλτρου και θερμαντήρα - μεταφορα ψαριών - μετά κάνε ότι θέλεις μέσα στο ενυδρείο,ξηλωμα φυτά , βγάλσιμο υποστρώματος κλπ.. αλλιώς την αμμωνία θα την φάνε και καπάκι και στρες από την μεταφορά |
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
νταξει κανενα φυτο θα ξυλωσεις ... ριζες, πετρες κλπ θα τα βγαλεις..
τα αγκιστρακια και τα κορυς πιανονται.. τις καλες κρυψωνες ξυλωσε να μην εχουν να κρυφτουν.. ξυλωσε λιγο λιγο και αργα, οχι ματσακια.. |
Αμαν βρε Θεμη με την bba σου.....:D
Εγω κάθε φορα που χρειαστηκε να κανω μεταφορα και γενικα ολικη αλλαγη στο ενυδρειο, δεν εκανα ξηλώματα στα φυτα. Τα κλαδεψα συριζα από το χαλικι οποτε βγηκαν….μονα τους ευκολα και χωρις ανακατωματα :D Αρκει να μην εχεις γαριδακια… Μετα, με εντελως αδειο το ενυδρειο καθαρισμα βυθου για να φυγουν οι ριζες και φυτεμα από την αρχη. Σε δυο τρεις περιπτωσεις μαλιστα τις ριζες με το οσο κοτσανακι ειχε μεινει τις εβαλα σε ένα δοχειο με λιγο χαλικι και 5 ποντους νερο, τις αφησα στο μπαλκονι και μετα από κανα μηνα ειχα ένα φρεσκα βλασταρακια για ένα ιδιο δευτερο ενυδρειο... Δεν είναι το ιδιο ανθεκτικα παντως όλα τα φυτα ουτε στην χλωρινη, ουτε στο οξυζενε. Η Μοντε καρλο πχ, δεν αντεχει οξυζενε, λιγο παραπανω να σου πεσει θα σου την καψει... Εγω στην θεση σου από την στιγμη που εχω στο φυλλωμα bba θα εκοβα αλύπητα ότι εχει προσβληθεί και θα κραταγα μονο τα υγιη μερη…. |
Με το καλο να γινει η μετακομιση φιλε Θεμη :smt020
|
Παράθεση:
Σ ευχαριστω για το tip αυτο θα κανω με μερικα,αλλα η parvula οπως και να το κανεις βγαινει τουφες με το υποστρωμα μαζι, κι εχω μπολικη.. Δε βαριεσαι, νεο aquascape νεα προκληση!! ------------------------- Παράθεση:
|
Άντε Θέμη καλά ξεμπερδέματα με την bba που σε αγαπάει τοσο πολύ,και να δουμε ξανα ενα ωραίο aquascape.
|
Παράθεση:
|
Καλησπερα σε ολους! Σε ενυδρειο 150 λιτρα εχω 2 θερμαντηρες εναν jagger 100w κι εναν aquanova 50w. Παρατηρω οτι αργουν να πιασουν επιθυμητη, (26) κι ακομη δεν εχουμε μπει στον χειμωνα..Μηπως ειναι οριακοι για τα λιτρα μου;Αν εβαζα 2Χ100w σιγουρα θα ανεβαζαν θερμοκρασια πιο γρηγορα, αλλα θα εκαιγαν το ιδιο ή λιγοτερο;
Βασικα με ενδιαφερει και το θεμα της καταναλωσης, ενας αλλος λογος που ρωταω.. Ευχαριστω! |
Καλησπερα! Χθες παρατηρησα μια πολυ μικρη διαρροη-δακρυσμα ευτυχως ειναι ψηλα, περιπου 4 εκατοστα απ την κορυφη..Το ενυδρειο ειναι diy κι εξ αρχης στο σημειο αυτο εβλεπα φυσαλλιδες αερα μεσα και μαλλον αυτος ειναι ο λογος.Χανει ελαχιστα, σκεφτομαι να κατεβασω τη σταθμη, να καθαρισω οσο γινεται την παλια σιλικονη γυρω γυρω κ να περασω νεα σιλικονη.Πως το βλεπετε; ποια η καλυτερη, κι αναιμακτη λυση;:o:(
https://i.postimg.cc/zG0BGn1J/Screen...04-Gallery.jpg https://i.postimg.cc/zG0BGn1J/Screen...04-Gallery.jpg |
Θεμη σιγουρα δεν ειναι υδρατμοι απο τη διαφορά θερμοκρασίας?
Δυσκολη περιπτωση εαν ειναι διαρροη δε ξέρω τι θα εκανα, μαλλον θα πηγαινα σε ολικη επισκευή ή θα το έβλεπα σαν ευκαιρία για αναβάθμιση. |
Το έπαθα πριν κάνα 3μηνο στο Rio 125 μου που έτρεχε από το 2008, η διαρροή άρχισε όμως από πολύ χαμηλά και δεν υπήρχαν περιθώρια για διορθώσεις. Στημένο και φουλ φυτεμένο ενυδρείο, με ψάρια και σαλιγκάρια μέσα, που χρόνος. Έτρεξα και πήρα ένα ίδιο Rio 125, το έβγαλα πάνω στο έπιπλο του και ξεκίνησα τις μεταφορές. Πρωί το ανακάλυψα, μέχρι το απόγευμα ήταν όλα κομπλέ στη θέση τους.
Και τυχερός στάθηκα που συνέβη μέρα που είχα ρεπό.. |
Παράθεση:
Ξερεις πως αλλιως θα το ασφαλιζα 100% ; με αλουμινογωνια απ εξω, αλλα μετα ποιος ξερει πως θα δειχνει και πρεπει να γινει κι απ τις 2 μεριες. Πολυτελεια η αναβαθμιση στην παρουσα φαση:p ------------------------- Παράθεση:
|
Αν έχανε από το 2008 θα το είχα γυρίσει σε χελωνάδικο.! [emoji38]
Πριν 3 μήνες άρχισε να χάνει, ενυδρείο 12 χρονών που άδειασε μόλις για μια μέρα σε μια μεγάλη μετακόμιση. Κάθε μέρα και για όλα αυτά τα χρόνια ήταν γεμάτο με νερό, ένα κανονικό ενυδρείο. Άνοιξε η σιλικόνη σε ένα σημείο αριστερά, 15cm πάνω από τον πάτο. Έβγαζε μια σταγόνα ανά 5 δευτερόλεπτα, εγώ το εντόπισα το πρωί αφού βρήκα λίγο νερό στο πάτωμα κι έτσι ήρθε ο πανικός της άμεσης αντικατάστασης. Θα πήγαινα σε μεγαλύτερο ενυδρείο, ήταν μια καλή ευκαιρία. Αλλά είχα το έπιπλο, βρήκα διαθέσιμο στο κατάστημα της περιοχής μου το ίδιο ακριβώς, δεν το σκέφτηκα περαιτέρω. Ήμουν για έναν ακόμα λόγο πιο τυχερός στην ατυχία μου, είχα χρυσόψαρα εκείνη τη στιγμή μέσα. Πιο εύκολη μετάβαση, λιγότερα φυτά από όσα θα είχα υπό κανονικές συνθήκες κλπ κλπ. Μπορεί να συμβεί σε όλους κάποια στιγμή υποθέτω.. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:06. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board