Παράθεση:
Δεν ειπα ομως απαραιτητα να ειναι eheim μοντερνο. Δες κι αλλες μαρκες. Κα τα κινεζικα ειναι καλα και οικονομικα. Εννοουσα γενικοτερα να ειναι ευκολο στη χρηση. Να γεμιζει μονο του ευκολα (Priming) να αποσυνδεινται οι σωληνες ευκολα κλπ Αν και οταν μαθεις να χειριζεσαι το classic δεν ειναι προβλημα, ιδιως οταν εχει διπλα βανακια. Οι νεοι χρηστες παιδευονται καπως. |
Το κατάλαβα τελικά αλλά δυστυχώς παιδευομαι για να βρω αυτές τις πληροφορίες. Ας πούμε "εφαγα" ένα 24ωρο ψάχνοντας να βρω τι σημάνει μοντέρνο (από το κινητό δεν δουλεύει καλά η αναζήτηση ).
Το να έχει εύκολη χρήση, χαμηλή κατανάλωση και θήκες με υλικά σαφώς είναι κάτι που μου αρέσει όντας αρχάρια. Αλλά στα σαιτ που τα πουλάνε δεν λένε πληροφορίες και πρέπει να διαβάζω αγγλικα για να βρω συγκρίσεις. Θα εκτιμούσα αφάνταστα λοιπόν μια δυο εναλλακτικές προτάσεις από τις οποίες να διαλέξω. Ας πούμε για θερμαντήρα διάβασα για έναν αξιόπιστο, τον jager αλλά σε ένα παιδί κόλλησε. Δεν μπορώ να πάρω και το άλλο μαραφέτι για έλεγχο οπότε σκέφτηκα καλύτερα να πάρω τον 100w με τη λογική ότι στο τέλος Ελλάδα ζούμε πόση διαφορά θερμοκρασίας πρέπει να καλύψουμε πια. Σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον |
θα σου γραψουν και τα αλλα παιδια εναλλακτικες προτασεις με φιλτρα που εχουν δοκιμασει.
Απο κινεζικα μονο το sun-sun το μικρο (hw 302) εχω δοκιμασει εγω. Μια χαρα ηταν, μονο που του κανα κατι μικροεπεμβασεις για καλυτερη λειτουργεια. (εβαλα ελαφροπετρα για βιολογικο υλικο και διορθωσα ενα θεματακι που εχουν). Απο θερμαντηρα jager λεω. 1 με 1.5 βατ ανα λιτρο για να εισαι μεσα. Ολα χαλανε, αλλα αυτοι σπανιοτερα. |
Στρώσιμο με βακτήρια
Μετά από πολλές περιπέτειες (αφραγκίες και την γρίππη) ξεκινησαμε σιγα σιγα τη δημιουργια του ενυδριου.
Στις 5/4/10 : Βάλαμε λοιπόν το υπόστρωμα, τα ξύλα, τρια φυτακια (αρχικά), το φίλτρο, το θερμαντήρα στους 25 C. Εδω εκανα ενα σετ μετρησεων για αρχή. Και τελικα μία πρέζα τροφη και ενα καπακι βακτηρια. Από τότε βάζω ένα καπακι βακτηρια καθε πρωι. Και φως απο τις 17:00 εως τις 23:00 καθε μέρα. Σήμερα λοιπον εκανα ενα ακομη σετ μετρησεων και ηταν ολες μηδεν. Οι τρεις βασικες εννοω, δεν μετρησα σημερα τα παντα. Αυτο για μενα ηταν ενδειξη οτι δεν εχει αρχισει ο περιβόητος κύκλος, ετσι εριξα κι αλλη τροφη, λίγη περισσοτερη αυτη τη φορά. Το ερώτημα ειναι τι πρεπει να περιμενω στις μετρησεις στο στρωσιμο με βακτήρια? Πρεπει να αλλαξω κατι? Οι προχθεσινες μετρησεις ήταν: αμμωνια, nitrate, nitrite : 0 Ph : 7,4 Kh : 6 Gh : 196,9 Ερώτηση 2: Για τα Cardinals που θελω πως ειναι οι αλλες τιμες? Το ph θα το ριξω με τυρφη σωστα? Τα αλλα δύο τι πρεπει να τα κανω? Σας ευχαριστω ξανά. :):):) |
Eγώ θα πρότεινα να βάλεις μια αγγελία για μπόλι ;)
Διαφορετικά στρώσε με τροφή και μη δίνεις λεφτά για μπουκαλάκια. Για τα κάρντιναλ http://www.seriouslyfish.com/species...odon-axelrodi/ |
Εχω ηδη τα βακτηρια. Δεν θα κανουν δουλειά?
Το μπόλι δεν θα ηξερα πως να το χρησιμοποιήσω και μένω και στα Σπάτα. Εχουμε κανενα link για gh / kh να διαβασω σχετικά? |
Δεν γνωρίζω τι έχουν αυτά τα μπουκαλάκια.
Διάβασε και τα άρθρα για το στρώσιμο. Το μπόλι είναι ένα μέρος βιολογικού υλικού (πχ ελαφρόπετρα) που παίρνουμε από στρωμένο φίλτρο και το βάζουμε στο δικό μας για να αναπτυχθεί η βιολογία μας. Δεν είναι κάτι δύσκολο, απλά πρέπει να βρεθεί κάποιος κοντά σου να σε εξυπηρετήσει. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=6988 |
Ωραίο link σε ευχαριστώ. Μένει να δω πως θα μετατρέψω την ολική σκληρότητα σε γερμανικούς βαθμούς.
Αν δεν βγάλω άκρη με τα βακτήρια θα βάλω αγγελία. |
Παράθεση:
Η φύση θέλει το χρόνο της ;) |
Παράθεση:
Ανοδο στην αρχη αμμωνιας, μετα ανοδο νιτρωδων και παραλληλα πτωση εως μηδενισμο αμμωνιας και μετα ανοδο νιτρικων και παραλληλα πτωση εως μηδενισμο και των νιτρωδων. Υπαρχει περιπτωση να δεις προωρα νιτρικα με τα βακτηρια, αλλα μη το παρεις υποψη σου. Ειναι πλασματικο συνηθως (οχι σαν τιμη, αλλα ως ενδειξη για το στρωσιμο). Μη σε απασχολει το πεχα αρχικα. Τις σκληροτητες ριξε (προσοχη, σταδιακα οχι αποτομα), GH γυρω στο 0-7 και KH 0-4 και οπου παει το πεχα θα ειναι ΟΚ. Αρκει να ειναι σταθερο οπως και οι GH KH. Τη σταθεροτητα θα προσεχεις. Παράθεση:
|
Αυτό που Κατάλαβα είναι ότι η σκληρότητα πέφτει με τύρφη. Η μία τουλάχιστον. Την άλλη πως να την ρίξω?
Όσο για τον κύκλο δεν βιάζομαι. Ας πάρει το χρόνο του. Να ανεβάσω θερμοκρασία? και κάθε 3 μέρες τροφή? (Μου αρέσει που νόμιζα ότι είχαμε μαλακό νερό εδω) Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Με τυρφη πεφτει και η ΚΗ και η GH και το pH (λογω πτωσης KH) και το tds.
Και με αντιστροφη ωσμωση επισης και πολυ πιο ευκολα, με τη μονη διαφορα οτι το πεχα ακολουθει αργοτερα. Τροφη οποτε διαλυεται ή βγαζει μουχλι/μυκητα. Θερμοκρασια ποσο εχεις? Οχι μωρε μια χαρα ειναι και με θερμοκρασια δωματιου τετοιο καιρο, κι αφου δεν βιαζεσαι μη καις ρευμα. |
Παράθεση:
|
Η θερμοκρασία μου είναι 25 C
Το άρθρο το είχα δει παλιότερα. Σε ευχαριστώ πολύ. Αν βάλω τύρφη στο φίλτρο θα πέσει η σκληρότητα? Όσο θέλω δηλαδή στο μισό για την ολική και λίγο για την άλλη. Μπορώ να βάλω τύρφη από τώρα? Η πρέπει να περιμένω να στρώσει? Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
|
Τα είχα ξαναδεί όλα κάποτε αλλά ακόμη και με την αναζήτηση δεν κατάφερα να τα βρω.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Αυτό που με ανησυχεί κάπως είναι ότι θα πρέπει να έχω φίλτρο και στο βαρέλι. Θα πρέπει να αγοράσω κι άλλο φίλτρο? Δεν είμαι σίγουρη ότι μπορώ να το κάνω αυτό. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Εδώ αγοράζω το φίλτρο τον ένα μήνα και το υπόστρωμα τον άλλο. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
καλημερα :) νομιζω οτι στο ειχα ξαναπροτεινει πιο παλια,αλλα γιατι δεν βαζεις ψαρακια που ναμην θελουν επεξεργασια στο νερο; δεν μιλαω για γκαπυ ,εχει πολλα ιδιαιτερα ψαρακια που μπαινουν σε νερο Αθηνας, θα γλυτωσεις αντλιες τυρφη κλπ
|
Μπορείς να μου προτείνεις ψαράκια? Απλά είχα κολλήσει με τα cardinals. Μου φαίνεται βουνό να αρχίσω να διαβάζω τα χαρακτηριστικά όλων των ψαριών για να βρω ποια ταιριάζουν σε ph και σκληροτητες που έχω.
Μου είπαν στο Pet Shop ότι όλα μπαίνουν σε νερό βρύσης. Εγώ προτιμώ να αλλάξω είδος ψαριού πάρα να ταλαιπωρησω τα ψαράκια μου Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
προτάσεις από έναν αρχάριο για ψαράκια που αντέχουν το νερό σου χωρίς επεξεργασία :
http://www.seriouslyfish.com/species...erythromicron/ http://www.seriouslyfish.com/species...erina-werneri/ http://www.seriouslyfish.com/species...-margaritatus/ κάνε μια αναζήτηση για "danio" εδώ, κ θα βρεις αρκετά ακόμη που ταιριάζουν |
Παράθεση:
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Μήπως να βάλω ξιφοφόρους και Black Ruby Barbs? Ταιριαζουν?
Στάλθηκε από το SGPT12 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Και τα zebra danio μου αρέσουν και οι ακτινογραφιες Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
στο εδώ που σου έδωσα μπορείς να δεις τις απαιτήσεις κ γενικά χαρακτηριστικά όλων των ψαριών.
http://www.seriouslyfish.com/species...orus-hellerii/ http://www.seriouslyfish.com/species...nigrofasciata/ με τα barbs θα χρειαστείς επεξεργασία του νερού για τα έχεις ευτυχισμένα κ το μήκος του ενυδρείου σου φαίνεται να είναι μικρό κ για τα δύο είδη. θα σου απαντήσουν κ οι πιο έμπειροι φαντάζομαι με περισσότερες πληροφορίες :) |
Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Το ξέρω το site και το συμβουλευομαι αλλά εδώ και 4 μήνες το δουλεύω στο μυαλό μου με τα cardinals και τι άλλο θα ταίριαζε μαζί τους.
Ξαφνικά αυτή τη βδομάδα έβαλα σε λειτουργία ότι είχα μάζεψε (ενυδρείο,υπόστρωμα, ξύλα, φυτά, θερμόμετρο, θερμαντηρα και φίλτρο) και τελικά συνειδητοποιω το αυτονόητο: Αν κάνω προετοιμασία νερού θα χρειαστώ στο βαρέλι μου και φίλτρο και αντίσταση για θέρμανση. Σε αυτή τη φάση μου είναι οικονομικά αδύνατο. Χρειάζεται όντως το φίλτρο στο βαρέλι? Δεν μπορώ να έχω το βαρέλι με ένα σακουλακι τύρφη και ακίνητο νερό? Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
το νερό πρέπει να κινείται.
νομίζω πως πρώτα θα πρέπει να καταλήξεις στο τι μπορείς να προσφέρεις (χρόνο, χρήμα κλπ) κ ανάλογα να διαλέξεις τα ψαράκια. |
Παράθεση:
Και οχι μαλιστα απλα να περναει το νερο, αλλα να ειναι τοποθετημενη ετσι ωστε να μην εχει διοδους να περναει το νερο απο το πλαι (αφου το νερο ακολουθει εκ φυσεως παντα τον ευκολο χωρις εμποδια δρομο). Πρεπει να το υποχρεωσεις να περασει απο την τυρφη δλδ. |
Το κατάλαβα. Το διάβασα στο link που έβαλες. Πως μου είχε ξεφύγει αυτό?
Έχει κανείς ένα φίλτρο να περισσεύει?😆 Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Μπορείτε να δείτε στο βίντεο κάτι που έχει κολλήσει στο ξύλο και κουνιέται?
Πρέπει να κάνω κάτι? Τι είναι αυτό? https://youtu.be/elcAIDs1Vxs Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
μυκητας ειναι ,απο την ροη του νερου κουνιεται,ειναι συνηθες θα φυγει σε λιγες μερες μονο του.
|
Σε ευχαριστώ.
Μου φάνηκε παράξενο και ανησυχουσα. Τα φύλλα της anubia έχουν κάτι καφε πάνω, αλλά είχα διαβάσει ότι είναι καφέ άλγη που φεύγει με το στρώσιμο και δεν ανησύχησα. Αλλά αυτό μπρρρ Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Διάβασα σε ενα θέμα για προετοιμασία νερού δύο ημερών και στο βαρέλι κυκλοφορητής ή αεραντλια. Υπάρχει κάποιο link να δω πως προετοιμάζεται το νερό? Και νόμιζα ότι κάπου διάβασα για μια αντίσταση που βάζουμε στο βαρέλι για θέρμανση του νερού.
Δυστυχώς από το κινητό δεν μπορώ να κάνω Αναζήτηση. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E1%F1%DD%EB%E9 http://www.aquatek.gr/vb/showthread....EA%EF%EB%E5%F2 |
Παράθεση:
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Τιποτα ! θα φυγει, σε καποιους φευγει πολυ γρηγορα σε αλλους επιμενει λιγο παραπανω, αν σε ενοχλει απλα ρουφα το στην αλλαγη νερου με ενα λαστιχο.
|
Δεν εχω κάνει αλλαγή νερού. Ακόμη στην αρχή του στρωσιματος είμαι. Με μηδέν νιτρικά και νιτρώδη. Μονο η αμμωνία έχει αυξηθεί λιγάκι
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Μη Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Μήπως το στρώσιμο μου πάει πολύ αργά? Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
τι να σου πω :) μια φορα εστρωσα πριν 10 χρονια και απο τοτε μονο μπολιασμα σε οτι ενυδρειο εστησα, αν στρωνεις με τροφη θελει τον χρονο του παντως μην αγχωνεσαι,ασχολησου και με το στησιμο τωρα που μπορεις,πριν μπουν ψαρια φυτα κλπ ;)
|
Δεν αργει περισσοτερο το στρωσιμο με τροφη.
|
απο το μπολιασμα εννοω, :D
αλλα αν θελουμε να ειμαστε ακριβεις η αμμωνια θα ριξει ευκολα ενα διωρακι στην τροφη μεχρι η δευτερη να σηκωσει αμμωνιαzw |
Δεν εχει τοσο σημασια ποτε θα σηκωσει αμμωνια με την τροφη. Απλα θα στρωσει. :)
Και δεν χρειαζεται να σηκωσει πολυ. |
Εγώ πάντως θα περιμένω να περάσει το Πάσχα. Αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τότε θα βάλω αγγελία για μπόλι.
Δεν είναι πως ανυπομονώ. Αλλά μετράω κάθε τρεις μέρες και εχω συνεχώς 0,25 και 0 και 0. Μια φορά μέτρησα ξανά ph και σκληρότητες και αυτά ολόιδια ήταν. Σε κάνει να είσαι σίγουρος ότι έχεις κάνει κάτι λάθος. Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Διπλασιασε την ποσοτητα τροφης.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board