Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ψάρια "ουράνια τόξα" (rainbowfish) (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=135)
-   -   Blue eyes haven ver: 1.1.2 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89097)

Dimis 05-02-16 00:29

Κλασικα παγωνια...

Ειναι πολυ ευκολο να δεις αυγα,ειδικα δε, μετα απο αλλαγη περιβάλλοντος και αλλαγη νερου και θερμοκρασιας.

Το απιθανο -ολα σχετικα ειναι,και εδω θα ειμαστε να περιμενουμε με χαρα να μας διαψευσεις- ειναι να μεγαλωσεις τα μωρα που ειναι οτι πιο μικροσκοπικο εχεις δει και τρεφονται αποκλειστικα σχεδον με τους μικροοργανισμους που ζουν σε green water.
Μεσα σε ολα αυτα βαλε και οτι πρεπει να τα προστατευσεις απο τους ενηλικες.

Οποτε,λεω εγω τωρα,μια λυση ειναι να αποσυρεις σε 2-3 μερες τα αυγα και να τα τοποθετησεις σε ενα ενυδρειο-γυαλα με green water και ινφουσορια.
Και ώριμη αλγη καλο θα εκανε στο χωρο τους.
Οπως και να εχει,ενημερωσε μας.

tsoui 05-02-16 13:40

Νεοτερα εκολαφθηκαν κιολας:smt120 και πεφτουν σαν βροχη καθετα και ξανανεβαινουν φοβερο θεαμα ,βιντεακι μαλλον αυριο οτι μπορει να φανει αριθμο μη με ρωτατε πολλα παντως:)

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sarpijk (Μήνυμα 918649)
Γεια σου ρε Xρησταρα! Η καλυτερη ανταμοιβη για την αναμονη! Τωρα τι κανουμε?

Ναι Στεφανε πραγματικα ανελπιστο,τωρα προχωραμε στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα:D

Δημητρη ηδη ειναι στην γενηστρα οπως καταλαβες,infusoria λογικα υπαρχει αν κρινω απ τις προηγουμενες γεννες ,green water δε προλαβαινω αλλα και μια προσπαθεια που διαβασα στο ξενο φορουμ για τα rainbowfish με αυτο στις 10 μερες χαιρετησαν οποτε την αποκλειω εξ αρχης,ωριμη αλγη εχει προβλεφθει στην πλατη του ενυδρειου (εχω αφησει algae wall)οποτε αυριο θα πεσει ξυραφι και μεσα στη γενηστρα.
Δε περιμενω τιποτα τρελο αλλα αξιζει να το παλεψω:)
-------------------------
Και το βιντεακι την στιγμη της εκκολαψης χθες το βραδυ
BORKED

και ενα κοντινο οσο γινεται

BORKED

tsala 05-02-16 13:47

Δεν παιζεσαι !!!
χρυσαφι πιανεις , αυγο γινεται! :D:D:D
να τα χαιρεσαι!

stanisalus18 05-02-16 16:19

εντυπωσιακα ψαρακια μπραβο σου για ολα :smt041:smt041:smt041

protifora 05-02-16 19:16

Τι απίθανο θέαμα.
Μπράβο!

tsoui 07-02-16 22:36

Σας ευχαριστω πολυ !!Και ενα βιντεακι την στιγμη της εκκολαψης :D
BORKED

Dimis 07-02-16 22:44

Πολυ ωραια βιντεακια...

Εχεις ακομα ζωντανα μωρα?

tsoui 07-02-16 22:55

Αν σου πω οτι ειλικρινα δε ξερω θα με πιστεψεις?
Το πιο πιθανο ειναι να μην ειναι κανενα αλλα ειναι τοσο μικρα και διαφανα που λογικα πλεον και να υπαρχουν αν εχουν καταναλωσει τον λεκιθικο σακο και λεμε αν εχουν οριζοντιωθει μαλλον δε θα φαινονται ειμαι σε διλημα να αλλαξω νερο ή οχι....
Ισως βιαστικα και με το αλατι....

Dimis 07-02-16 23:05

Δεν βιαστηκες.
Πειραματισμους θα κανεις μπας και...
Θα εχεις και αλλες ευκαιριες,απλα θεωρησε δεδομενο οτι θα πρεπει η εκκολαψη να γινει μακρυα απο τους ενηλικες ωστε τουλαχιστον να αποφυγεις το να γινει γευμα ο γονος.

tsoui 07-02-16 23:13

Σιγουρα, ισως θα επρεπε να ξεκιναγα μονο με γλυκο για να εχω μια βαση καθαρη, τωρα ηταν λιγο το αλατι ή πολυ στην επομενη φορα θα τα αφησω σε γλυκο να δω ποσο θα κρατησουν αν δεν... τοτε θα πρεπει να αυξησω την αλατητα πιο πολυ θεωρητικα παντα....

tsoui 09-02-16 22:11

Προσπαθεια Νο2 χθες εγινε νωρις αλλαγη νερου στη γενηστρα να φυγει και το αλατι και εβαλα μερικα φυλλα που ειχαν αυγα μιας και γενησαν παλι το μεσημερακι, εκκολαφθηκαν γυρω στις δυο χθες βραδυ και μεχρι τωρα βλεπω αρκετα να ανεβοκατεβαινουν,αν μεχρι αυριο κρατηθουν τοτε σιγουρα ειχα βιαστει πριν με το αλατι θα δειξει........

Επισης κατι που δεν ειχα προσεξει στο flaring που κανει ο αρσενικος στα θυληκα ειναι οτι ανοιγει και τα βραγχια σαν betta αν καταφερω θα βγαλω φωτο

sarpijk 10-02-16 00:30

Χρηστο εγω αυτο που διαβασα για τα συγκεκριμμενα ( και ενδεχομενως θα εχεις διαβασει και εσυ) , ειναι οτι ακομα δεν εχει ξεκαθαριστει εαν ειναι απαραιτητο το θαλασσινο νερο για να μεγαλωσει ο γονος. Απλα το εικαζουν γιατι τα εχουν βρει σε ποταμια που επικοινωνουν με τη θαλασσα.

tsoui 10-02-16 21:21

Ναι Στεφανε πολυ θολο το τοπιο και δυστηχως συγκεχυμενες πληροφοριες...
Παντως σημερα ακομα εχω ζωντανους γονους να παιζουν το ασανσερ αρα πριν η αλατοτητα εφταιγε θα το κρατησω ακομα γλυκο να δω ποσο θα παει,σημερα εριξα με φειδω και λιγα rotifiers αλλα δυστηχως ειναι μεγαλυτερα απ τα γκατζονακια ημαρτον τραγικο....

johnpecn` 12-02-16 13:10

Παρακολουθώ με αγωνία :) έχεις κ απίστευτα βίντεο, national geographic το χεις κάνει, εύγε;)

tsoui 13-02-16 21:24

Σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια +-3

Μεχρι χθες ειχα ρεκορ 4 μερες με ζωντανους γονους σημερα εξαφανισμενοι. Εντωμεταξυ παλι βρηκα αυγα πριν απο λιγο ο αρσενικος δεν τις αφηνει σε χλωρο κλαρι :D
Το κακο ειναι οτι δε μπορω να ξερω αν τα χανω απ την πεινα μιας και για να φανε πρεπει να κουτουλησουν κυριολεκτικα πανω του μεχρι την τεταρτη μερα απλα πανε πανω κατω ή ειναι η αλατοτητα δοκιμαζω παλι στο ιδιο μοτιβο μηπως βρω κατι να φανε αυτη τη φορα και την επομενη στην τεταρτη μερα θα προσθεσω αλατι μηπως ειναι αυτο βλεπουμε....

tsala 13-02-16 22:13

Θα την βρεις εσυ την ακρη...
Διαβασες τπτ, βρηκες καμια επιπλεον πληροφορια;
Υφαλμυρο θελουν;
Κανεις μετρησεις αλατοτητας; βαζεις θαλασσινο αλατι η απλο;

tsoui 14-02-16 15:40

Απο πληροφοριες οτι υπαρχει τα εχω διαβασει (θελω να πιστευω) αλλα κανεις στην ουσια δε ξερει τιποτα χειροπιαστο,φαντασου βρηκα μεχρι και μια ερευνα οτι πρεπει κανονικα να καταταχθουν στις ρεγγες αντε βγαλε συμπερασμα....
Την πρωτη φορα ειχα βαλει αλατι της api ,αλατοτητα δε μετραω ετσι και αλλιως κανεις δε ξερει τιποτα χαχα
Το πιο δυσκολο στην ολη υποθεση ειναι οτι καθε φορα δε μπορεις να βγαλεις συμπερασμα τι φταιει απλα υποθετεις και αποκλειεις με την επαναληψη τρελα ζορια
Μακαρι να τη βρω βρε Γιαννη αλλα εδω δε τα καταφεραν αλλοι και αλλοι τουλαχιστον να προσπαθησω αλλιως την επομενη φορα θα τους ριξω Epsom salt:D
-------------------------
Και ενα βιντεακι μερα που ειναι...
BORKED

sarpijk 14-02-16 16:08

Χρηστο φοβερα ψαρια!

tsoui 16-02-16 00:54

Thanks Στεφανε εκ μερους τους!:)
Νεοτερα τελικα απ την προηγουμενη γεννα πρεπει να ειχαν επιβιωσει μερικοι γονοι και πλεον ειναι "σχετικα" free swimming δεν πανε πανω κατω οπως η καινουργια γεννα βεβαια δεν ειναι και τελοιοι κολυμβητες οποτε μαλλον καλα παει προς το παρον, επιασα και εναν γονο και τον εβγαλα στο γυαλι και αυτον:D

BORKED

Kostas G. 17-02-16 02:04

Πολύ ωραίος, μπράβο!!! :)
Αναμένουμε εξελίξεις!

tsoui 17-02-16 18:50

Σε ευχαριστω πολυ!
Ελπιζω σε ευχαριστες.

tsoui 18-02-16 22:30

Σήμερα κλείσαμε 10 μέρες, τουλάχιστον ένας γόνος είναι ζωντανός μπορεί να είναι και άλλοι και δε τους βλέπω, είναι ακόμα τελείως διάφανοι αλλά πλέον κολυμπούν πολύ πιο καλά και πιο γρήγορα.
Αύριο μετά φόβου Θεού έχει αλλαγή νερού και ελπίζω να μην ρουφήξω κανένα αν και θα την κάνω με το σωληνάκι του αέρα για πιο σίγουρα.

tsala 18-02-16 22:53

Αυτα ειναι!!!!!!:smt041

Dimis 18-02-16 23:28

Διακρινεις κατι στην κοιλια του γονου?
Εστω μια κουκιδα?

tsoui 18-02-16 23:44

Σε ευχαριστώ Γιάνναρε!;)

Δημήτρη με γυμνό μάτι δε φαίνεται τίποτα με το ζόρι διακρίνεις ότι κάτι κινείται,είναι πάρα πολύ μικρά και διάφανα ο γόνος από γετρούδι είναι δεινόσαυρος μπροστά του.
Σε περίπτωση που δε το είχες δει αυτό το βιντεάκι είναι προχθεσινό αν βοηθάει σε κάτι, να υποθέσω το ρωτάς για να δούμε αν βρίσκει τροφή;
https://www.youtube.com/watch?v=yhGjiWkkqwA

Dimis 18-02-16 23:56

Ναι ακριβως γι αυτο ρωταω.
Επειδη το ειχα ψαξει,το θεμα μεγαλωμα γονου empire σκοντάφτει παντα στην ασιτία που παθαίνουν τα μωρα.

Το βιντεο το ειχα δει,δεν διακρινω κοιλια με φαγητο,αλλα υπολείμματα λεκιθικού σακου.

tsoui 19-02-16 00:01

Δύσκολα τα πράγματα οπότε...

Dimis 19-02-16 00:07

Μπορει ο μικρος να εχει ψυχη...:rolleyes:

sarpijk 19-02-16 00:30

O επιμενων νικα Χρησταρα! Χαρα στο κουραγιο σου!

tsoui 19-02-16 01:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimis1978 (Μήνυμα 922982)
Μπορει ο μικρος να εχει ψυχη...:rolleyes:

Μακαρι να την παλεψει
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sarpijk (Μήνυμα 922987)
O επιμενων νικα Χρησταρα! Χαρα στο κουραγιο σου!

Μωρε απο κουραγιο καλα παμε λυσεις να δω αν θα βρουμε σε ευχαριστω για την υποστηριξη Στεφανε οχι τιποτα αλλο αλλα σου εχω υποσχεθει και δε μου αρεσει να αθετω ;)

tsoui 21-02-16 22:11

Σημερινά νέα εξακολουθώ και βλέπω κάτι που μοιάζει με ψαράκια μόνο και μόνο επειδή γυαλίζουν όπως τα μάτια δυστυχώς είναι συνέχεια στο βάθος της γενήστρας και δε μπορώ να διακρίνω κάτι παραπάνω όποτε αν ισχύει είναι στις 13 μέρες ή όπως συζήταγα με τον kostasG μεγαλώνω τεράστια κωπήποδα :D
Το δεύτερο θετικό είναι ότι έχει ωριμάσει αρκετά η γενήστρα και έχουν κάνει την εμφάνιση τους διάφοροι οργανισμοί,παρόλα αυτά χθες έβαλα άλλο ένα κλωνάρι με αυγά μιας και το ανακάλυψα μήπως και.....

sarpijk 21-02-16 22:41

Μακαρι Χρηστο!

Artemisia 21-02-16 22:49

Xρήστο να τα χαίρεσαι και να σου ζήσουν :D:D
Infosuria δεν μπορούνε να φάνε τα μικρά?? Ρώτα κανέναν μήπως έχει στο ενυδρείο του , εγώ έχω αλλά πώς να την πιάσω να σου δώσω ??

tsoui 21-02-16 23:05

Στέφανε απ' το στόμα σου και στου Θεού το αφτί.
Να σαι καλά Αρτεμησία σε ευχαριστώ,infusoria έχω την βλέπω το κακό είναι ότι αν τη βλέπω εγώ αυτά δεν μπορούν να τη φάνε είναι πολυ μεγάλη η infusoria κυμαίνεται από 25 εώς 300 microns και τα μικρά μπορούν να φάνε από 50 και κάτω εκεί είναι το μπλέξιμο.

tsoui 25-02-16 00:08

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psfue6npqi.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psat5lx6nu.jpg

Artemisia 25-02-16 00:11

Oυφ πολύ πρόβλημα , με το φαί τότε .
Πάντως τα ψαράκια είναι πανέμορφα :D

tsala 25-02-16 00:18

Υπεροχα χρωματα!!!!:p

Dimis 25-02-16 00:18

Κανας μπεμπης εν ζωη?

tsoui 25-02-16 00:20

Ναι τα μούτρα μου :D:D:D
Με το φαΐ ακόμα ψάχνω την άκρη, τελικά όντως δεν επέζησε κάτι μετά τις 10 μέρες τα νεύρα μου είναι κρόσσια, στη γενήστρα εχώ ότι μικροοργανισμό μπορείς να φανταστείς εκτός απ τα γκατζονακια δεν παλεύονται με τίποτα έβαλα άλλη μια γέννα σήμερα και αν δε γίνει κάτι θα ξεκινήσω με τα signifaκια να ισιώσω λίγο :D

Dimis 25-02-16 00:24

Οσο ακομα γεννανε - μην περιμενεις οτι θα το κανουν εσαεί - βρες μια ακρη με green water,εστω και πρωτογενές,απο κοντινο στην αττικη βαλτο-λιμνη.Και υφαλμυρα λιμναζοντα νερα δεν θα ηταν κακη ιδεα.
Ολα αυτα για να βαλεις μεσα μονο τα αυγα ε,μην ρισκαρεις με τους γονεις.

Να εξαντλησεις τις πιθανοτητες...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:31.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03229 seconds with 10 queries