Δεν ξέρω τι κάνει η υπερδοσολογια, αλλά το αφαιρείς σιγά σιγά, μικρές αλλαγές χωρίς epsom, η απότομη μείωση σκληρότητας προκαλει οσμωτικό σοκ
|
Παιδιά μια διευκρίνηση. Οι οδηγίες του kanaplex γράφουν:
Repeat every 2 days until symptoms disappear or up to a maximum of 3 doses. (Επαναλάβετε κάθε 2 μέρες μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα ή μέχρι 3 δόσεις μάξιμουμ). Τι εννοεί; Αν εγώ πχ. χρειαστώ 10 μέρες για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα δεν μπορώ; 10 μέρες είναι 5 δόσεις. Ή κάτι χάνω; :D Α και το ωραίο; Είπα σήμερα πριν κάνω αλλαγή νερού να μετρήσω την gh. Στις 40 σταγόνες με υγρό api σταμάτησα να μετράω. Ξεκινάω αλλαγές 20-25%. Επίσης το αναμενόμενο, το lilaeopsis brasiliensis εμφανίζει bba. Με κλειστά φώτα, χωρίς λιπάσματα και αεραντλία... |
11 ημέρα σήμερα χορήγησης καναμυκίνης και το ψάρι δεν έχει καμία βελτίωση.
Ή είναι προχωρημένο dropsy και δεν το σώζω, ή είναι όγκοι απλά και δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα χορηγήσω ακόμη άλλη 1 δόση ώστε και θα το σταματήσω μην του χειροτερέψω τα νεφρά. |
Δεν είναι dropsy, και αυτό το ξέραμε. Μικρή πιθανότητα για ΤΒ υπήρχε αλλά αν ήταν να γίνει κάτι, θα είχε ήδη γίνει σε κάποιο βαθμό που να αρχίζει να φαίνεται διαφορά τουλάχιστον. Αν όχι, δεν χρειάζεται καν να χορηγήσεις άλλη δόση
Για εμένα, αυτά είναι ογκίδια από παράσιτα που έχουν ξεφύγει στην σπλαχνική κοιλότητα. Υπάρχουν διάφορα είδη που μπορούν να το κάνουν αυτό, μεταξύ αυτών και τα κοινότατα Hexamita. Αξίζει μια αντιπρωτοζωική θεραπεία με μετρονιδαζόλη για 10 μέρες. Θα δεις όμως αποτέλεσμα άμεσα αν είναι, από 3-5 μέρα θα έχει ξεφουσκώσει αρκετά. Δες ξανά και την απάντηση #19 |
Του χορήγησα flagyl 500mg (μετρονιδαζόλη) μόλις ξεκίνησα και την καναμυκίνη.
Μούλιαζα την τροφή του 2 φορές την ημέρα και την υπόλοιπη την έριχνα στο ενυδρείο, διαφορά 0. Δεν χρησιμοποίησα βέβαια focus ή ζελατίνη και ίσως η απορρόφηση να μην έγινε σωστά, αλλά αν ήταν κάτι απ' αυτά θα φαινόταν έστω και λίγη βελτίωση. |
αν δεν το πιασει καμια αντιβιωση δε νομιζω πως μπορεις να κανεις και πολλα...
οι δυο μερες δεν μου φαινονται αρκετες παντως. αλλα μετα απο αυτα,ειτε το κρατας το ψαρι και του δινεις οτι καλυτερο μπορεις για οση ζωη εχει ακομα,ειτε ευθανασια.... θα προτιμουσα την πρωτη μεθοδο,ειδικα εφοσον τρωει ακομα. αλλα ο καθενας αποφασιζει διαφορετικα. |
Παράθεση:
Προτιμώ να τον αφήσω έτσι αφού όπως είπες τρώει ακόμη, δεν υπάρχει λόγος για ευθανασία. Οπτικά δεν φαίνεται να δυσκολεύεται σε κάτι. Τουλάχιστον ξέρω ότι προσπάθησα. |
Η Μετρονιδαζόλη δεν διαλύεται καλά στο νερό, ειδικά το flagyl. Χωρίς focus ή άλλο πολυμερές να την εγκλωβίζει μηχανικά ως εναιώρημα πάνω στο φαγητό, θα πήρε αμελητέα ποσότητα, και αν. Η Μετρονιδαζόλη είναι πλήρως ασφαλής για μακροχρόνια χορήγηση. Θα σου έλεγα να κάνεις ένα 10ήμερο με αυτήν μαζί με focus. 1 φορά τη μέρα τάισμα η Μετρονιδαζόλη(1 κουταλάκι σαν αυτό που έχει το Kanaplex μέσα του, flat, σε 1 κουταλιά της σούπας φαγητό + 1 κουταλάκι focus, νερό ελάχιστο, το ελάχιστο δυνατόν για να φτιαχτεί πηχτός χυλός που θα κολλήσει όλος πάνω στην τροφή), αν θέλεις να ξαναταίσεις το ψάρι, ταίζεις σκέτο φαγητό.
|
Ο μονομάχος σήμερα όλη μέρα ανεβαίνει στην επιφάνεια μόνο για αέρα και αυτό με δυσκολία. Δεν τρώει. Δυστυχώς φεύγει. :(
Οι μετρήσεις μου είναι καλές, αν εξαιρέσουμε το ph το οποίο ανέβηκε λόγω epsom salt και διακοπής μπουκάλας co2. |
Πολύ κρίμα :( έκανες τόσο μεγάλο αγώνα .....
|
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απ' το να το περιμένεις να πεθάνει. Έκανα μια αλλαγή νερού (αφού δεν μπορώ πλέον να κάνω κάτι άλλο) και απλά ελπίζω.
Ευχαριστώ όσους με βοήθησαν πάντως ασχέτως το αποτέλεσμα! |
Μήπως θα ήταν καλύτερα να του κάνεις ευθανασία ;
Αν είναι τόσο χάλια είναι κρίμα να βασανίζεται |
Είναι πολύ κρίμα, λυπάμαι :(
|
λυπαμαι:(
ειναι πραγματικα πολυ ασχημο πραγμα:( |
Ο μονομάχος μου δυστυχώς απεβίωσε σήμερα. Τον βρήκα το πρωί ανάποδα μαγκωμένο στο java fern. Ήταν η 6η μέρα που ήταν νηστικός.
Τον είχα βάλει πριν 2 μέρες σε ένα 6λιτρο πλαστικό δοχείο με λίγο νερό για να μπορεί να ανεβαίνει στην επιφάνεια να παίρνει αέρα και όντως δούλεψε, με τις λίγες δυνάμεις του έφτανε πάνω (είχα βάλει βέβαια περίπου 2-3 λίτρα νερό) αλλά ο θερμοστάτης σε ότι θερμοκρασία και αν τον ρύθμιζα, δεν λειτουργούσε σωστά λόγω πολύ μικρής ποσότητας νερού φαντάζομαι και το έβραζε. Αναγκαστικά τον ξαναγύρισα στο κανονικό του ενυδρείο. |
να είσαι καλά φίλε μου, να τον θυμάσαι
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:54. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board