Άσε τα σάπια και ....σπάσε τον πάγο zw
Κρυφά ενυδρεία, εεε......Θα δεις τι θα πάθεις. Πες μας τι μας κρύβεις, 2 χρόνια ........:smt079:smt079 Τι μας κρύβεις, που έχεις βάλει την μεσοπελαγική ξέρα από το μέσο του Αιγαίου με τα ατελείωτα στρώματα των NPS κοραλιών και τις τεράστιες γοργονίες;;;;; Στέλνω drone ΤΩΡΑ για κατασκοπεία......... Σε παρακαλώωωωωω.....πες τπτ...... |
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Όχι μωρέ, δεν έχω καν κοράλι στο δικό μου... Απλά με το που το είδε, το ερωτεύθηκε :D :D Τον πρώτο χρόνο είχα ελάχιστα πράγματα, ότι μου φέρνανε, καθώς λόγω μυωπίας δεν είχα μάσκα!! Φέτος αξιώθηκα να πάρω με διορθωτικούς φακούς και να μαζεύω μόνος μου... Είμαι και χειμερινός κολυμβητής από το δημοτικό, ντροπή μου... Από τον θαυμασμό μου στις σμέρνες που έπιανα για λίγη ώρα σε λεκάνες και στις παρατηρούσα, μπήκα στο φόρουμ εδώ πριν 2 χρόνια, για να φτιάξω ένα ενυδρείο που θα τις φιλοξενούσε.. Είπα να πάω από την παρακάτω μπλε λεκανίτσα, σε ενυδρείο :D :D :D Αλλά τα ψαράκια με κέρδισαν... Μετακόμισα μετά το καλοκαίρι και δεν είναι όπως ήταν πριν, οπότε θα κάνω 2 παρουσιάσεις, του παλιού και του νέου :D :D :D Θα βρω χρόνο και θα το πράξω Samian :D |
μπραβο μπραβο μπραβο!αυτος ειναι θειος:p
αντε μετα να μην σου εχει αδυναμια γιαννη:smt052 |
8 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Πρόσθεσα και μερικές άλγες που ξέρω οτι πάνε καλά και πρόσθεσα και άλλη μία ανεμώνη!! Κάναμε και μια ανακατάταξη των βράχων... Έγινε λίγο πιο αποπνικτικό, αλλά και πιο χρωματιστό πιστεύω... Συνημμένο Αρχείο 76341Συνημμένο Αρχείο 76342Συνημμένο Αρχείο 76343Συνημμένο Αρχείο 76344Συνημμένο Αρχείο 76345Συνημμένο Αρχείο 76346Συνημμένο Αρχείο 76347Συνημμένο Αρχείο 76348 |
:smt041:smt041:smt041...!!!!!
Χίλια μπράβο... |
Πολλά μπράβο φίλε.
Ξεκινάς μια ολόκληρη κατηγορία φυτεμένου θαλασσινού, από μόνος σου. Εάν από φωτισμό είσαι εντάξει πιστεύω ότι οι περισσότερες από τις μακροάλγες θα αντέξουν. Καλή συνέχεια και να μας ενημερώνεις.... Υ.Γ Αααχχχ αυτό το κοραλάκι......:smt020:smt020 |
ποποπο.......:smt120 γιαννη παπαδες κανεις φιλε......:D
προσυπογραφω το μηνυμα του φιλου samian |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Τα παρακάτω π.χ. δεν μπορείς να πεις οτι είναι απλά ωραία... http://i434.photobucket.com/albums/q...mature0001.jpg http://i132.photobucket.com/albums/q.../macro0001.jpg Πωλούνται επίσης σε πολλά ιντερνετικά καταστήματα μακροάλγες, όπως στο παρακάτω που έχει απίστευτη ποικιλία, με κορυφαία την μπλε Hypnea Pannosa, η οποία μοιάζει πραγματικά σαν κοράλι!!! (πολλές από αυτές τις άλγες χρειάζονται υψηλά επίπεδα ασβεστίου όπως και τα SPS reef ενυδρεία, καθώς η βάση τους είναι "σκληρή" :-) ) http://live-plants.com/ Έχω μελετήσει ένα χρόνο τώρα μερικά είδη που μπορούν να διατηρηθούν στα μεσογειακά ενυδρεία, αλλά θα ξεκινήσω ενυδρείο προσεχώς για πειράματα με διάφορα είδη/ροή/φωτισμό.. και θα ενημερώσω... Στο παρόν ενυδρείο, πρόσθεσα άλλη μια μπάρα led και πήγαμε στα 36w από τα 27w.. Για 60 λίτρα πιστεύω είναι οκ!! Samian, με την πρώτη ευκαιρία που θα μου ξαναφέρουν, σου έχω υποσχεθεί ότι θα σου στείλω (όχι οτι δεν είσαι γεμάτος κοράλια στην ενυδρειάρα σου... :p) |
Παράθεση:
https://www.youtube.com/watch?v=Gk4Ntcq5uNg :D:D:D |
Παράθεση:
Όταν μου το έφεραν, μπορώ να πω οτι αγχώθηκα αρκετά!! Βλέποντας τα ταΐσματα στα NPS κλπ... νόμιζα οτι θα πρέπει να είμαι με τροφή κάθε μισάωρο... Αλλά το τάισμα κάθε 2-3 μέρες που εφαρμόζω και στις ανεμώνες, θέλω να πιστεύω οτι αρκεί... Πλέον ταΐζω με κλειστά φώτα, κλείνω αντλία/κυκλοφορητές, βάζω το φως από το κινητό κάθετα πάνω στο καπάκι να φωτίζει μόνο το κοράλι και με πιπέτα και βρέξιμο λίγο το χεράκι, ταΐζω όλα τα κεφαλάκια σχετικά εύκολα... Η καλογριά τριγυροφέρνει, αλλά είμαι γρήγορος στον ανεφοδιασμό της πιπέτας και την προλαβαίνω πρίν πάει να δαγκώσει τα κεφαλάκια με την τροφή.. Και ο γομάρης ο γοβιός κάνει που και που κανά ντου, αλλά του κόβω μπάτσες και απομακρύνεται :D :D :D (τρυφερά πάντα...) περιμένω μέτα το τέλος του ταΐσματος 3-4 λεπτά μέχρι να καταπιούν την τροφή και να μην προεξέχουν κομμάτια, ανοιγω αντίες, κυκλοφορητες, κλείνω φώτα και πάω για ύπνο :D :D |
Και που να με δεις με φακό κεφαλιού στο σκοτάδι και με την σύριγγα ταϊσματος σε ρόλο νίντζα ταΐστρας..........https://i.ytimg.com/vi/JS_j07Emt9U/hqdefault.jpg
Ρε τι κάνουμε για το χόμπυ...... |
Παράθεση:
26-1-2016 έβγαλα το ATS και πρόσθεσα όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτό αρκετή ποσότητα Sargassum Muticum... Είχα την υποψία ότι κατεβάζει νιτρικά, αλλά στο δικό μου με το ATS δεν μπορούσα να το καταλάβω... Πρόσθεσα εκείνη τη μέρα άλλα 9w φωτισμό και έκανα 25% αλλαγή νερού... Τα νιτρικά ήταν 30+, οπότε με την αλλαγή να πήγαν 20-25... Σήμερα μετά από 2 βδομάδες, ακριβώς πριν κάνω την αλλαγή νερού, μέτρησα νιτρικά!! 2 φορές!! Ήταν μηδέν!! και πλάγια που έβαλα το δείγμα (Salifert) έδειχνε 0, ίσως με πολύ προσπάθεια να έδειχνε 0,2ppm!!! Όλα αυτά ταΐζοντας το ίδιο και έχοντας βγάλει το ATS που κάτι έκανε... Η Sargassum Muticum από τότε που την έβαλα, ειδικά από 0-15cm κάτω από την στάθμη του ενυδρείου κάνει perling συνεχώς... Αυτά... ελπίζω να την δοκιμάσω σε sump φίλου (παίζει με βότκα...) και θα παραθέσω αποτελέσματα... Το καλό είναι οτι στις περιοχές που την βρίσκω, είναι σε κολπίσκους ήρεμους, με σχεδόν καθόλου ροή, με αυξημένη θερμοκρασία το καλοκαίρι, αντέχει άνετα σε θερμοκρασία 25 που είναι το μάξιμουμ που φτάνει στο ενυδρείο μου... Οπότε πιστεύω θα μπορούσε να αναπτυχθεί και σε sump σε reef ενυδρεία... Δεν νομίζω να είχε θέμα αλατότητας... Επίσης το βάθος στο οποίο αναπτύσσεται στις περιοχές αυτές, είναι μέχρι και 20cm νερού max.. οπότε σε ένα sump με σχετικά λίγο φωτισμό, θα μπορούσε αν έχει αποτέλεσμα... Αυτά!! Συνεχίζω να πειραματίζομαι και επανέρχομαι... |
Πάρα...πάρα..πολύ ενδιαφέρον.:D:D
Σε τι θερμοκρασία παίζεις ;;;; |
μπραβο γιαννη!φοβερη οξυδερκεια εχεις:pξανα μπραβο
|
Πραγματικά πανέμορφο ενυδρείο. Μια μικρή όαση.
Λίγο ακόμα θες να με κάνεις να προσπαθήσω με ένα 60lt που έχω να ασχοληθώ με αλάτια που νομίζω πως είναι το πιο δύσκολο πράγμα στο κόσμο!!! Για άλλη μια φορά μπράβο σου. (Να χα και εγώ ένα τέτοιο θείο). |
Παράθεση:
Καλοκαίρι δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, καθώς το θέλει η μικρή σαν παλαβή!! Με κανά μικρό chiller θα την βγάλω μάλλον... Στο δικό μου φτάνει το περισσότερο 24-25, και την βλέπω ένα χρόνο τώρα να μην καταλαβαίνει τίποτα από υψηλές θερμοκρασίες... Το καλοκαίρι από εκεί που μαζεύω, το νερό είναι άνετα στους 30+ Μεγαλώνει το ίδιο γρήγορα... Απλά στο δικό μου δεν είχα βάλει ποτέ αρκετή ποσότητα, λίγη δεμένη σε πετρούλες μόνο... Θα συνεχίσω να παρατηρώ και θα κοτάξω να την βάλω και σε sump reef ενυδρείου... Παράθεση:
Παράθεση:
Φίλε μου, το πιο δύσκολο δεν είναι το ενυδρείο, αλλά να καταφέρεις να κρατάς συνεχώς το ενδιαφέρον ψηλά, σε ένα ζωηρό, υπερκινητικό, λατρεμένο τερατάκι, που βαριέται εύκολα τα πάντα :-) :-) Και το ενυδρείο το έχει καταφέρει αυτό... Αρχίζω να την μαθαίνω και φωτογραφία με μακρο φακούς.. και η αδερφή μου με λατρεύει κάθε φορά που πάω σπίτι της γιατί είναι σίγουρη οτι θα μπορέσει να πιει ένα καφέ με ηρεμία :-) :-) :-) Το μεσογειακό σε σχέση με το reef ενυδρείο είναι αρκετά πιο απλό και σε σχέση με του γλυκού νερού, αν το φτιάξεις σωστά δεν θα σε κουράζει... Αν το γουστάρεις να το κάνεις!! Εγώ ξεκίνησα με 14λιτρο από Jumbo πριν 2μιση χρόνια με ένα ψαράκι και μία ανεμώνη... |
Φιλε τα τελευταια χρονια εσυ και ο Samian εχετε ανεβασει το επιπεδο στα μεσογειακα.
Απο οτι βλεπω συνεχος λινονται τα προβληματα και πλεον διατηρουνται τα κοραλια. Μια ζωη λογο οτι δεν υπαρχουν στο εμποριο θα ειναι ανεκτημιτη αξεια το να βλεπουμε τετοια ενυδρεια. Στο θεμα της ψυξης καλο ειναι να ψαχτεις απο τωρα για να εισαι ευοιμος το καλοκαιρι! |
Παράθεση:
Την dendrophyllia ramea θέλω να την θεωρώ εύκολο κοράλι, ως προς το τάισμά της τουλάχιστον.. Τα κοράλια του Samian... είναι άλλο κεφάλαιο... Κάτι γοργονίες κλπ με μικροσκοπικά πολυποδάκια... άντε να τα ταΐσεις, χωρίς να βλέπεις το βράδυ εφιάλτες για μετρήσεις νιτρικών :D :D :D Το μόνο "κακό" με τα δικά μας κοράλια, είναι οι αργοί ρυθμοί ανάπτυξης... Θα μεριμνήσω για chiller γιατι εκτός της ανηψιάς, δεν μου κάνει κι εμένα καρδιά να το χαλάσω... |
8 Συνημμένο(α)
Μερικές φωτό από το ανήψι, μη βαράτε τώρα μαθαίνει :-) όπου φαίνεται μια μικρή ανάπτυξη του κοραλιού!!! Φαίνεται στις 3 πρώτες φωτό!! Βλέποντας προσεχτικά τις πρώτες φωτό που είχα τραβήξει όταν μου το έφεραν, εκεί που βρίσκεται το νέο μικρό πολυποδάκι, ήταν απλά ένα λείο "σπυράκι", το οποίο πλέον κατάφερα να το ταΐσω!!!
Με ρυθμούς ανάπτυξης μερικά χιλιοστά τον χρόνο που έχουν τα κοράλια μας, είμαι πολύ ενθουσιασμένος!! Συν μερικές άλλες κοντινές από πολύποδες, ποδαράκια του αστερία και του γοβιού που δεν ντρέπεται ποτέ να ποζάρει... :D :D :D Συνημμένο Αρχείο 76635Συνημμένο Αρχείο 76636Συνημμένο Αρχείο 76637Συνημμένο Αρχείο 76638Συνημμένο Αρχείο 76639Συνημμένο Αρχείο 76640Συνημμένο Αρχείο 76641Συνημμένο Αρχείο 76642 |
Παράθεση:
|
Σε ευχαριστώ!! Αναλογικά με αυτά που έχεις μέχρι τώρα... σε βλέπω να φτιάχνεις κάτι τουλάχιστον τοσο μεγάλο όσο του Bill Wann!!! :D :D :D
https://www.facebook.com/photo.php?f...7589990&type=3 |
Έχετε ανέβει πολλά επίπεδα λέμε!
Ωραία πραγματα.... Το κοράλλι πρέπει να είναι υγιέστατο! |
μπραβο γιαννη!:p μαζι με τον σαμιαν εχετε απογειωσει τα μεσογειακα....και το καλο ειναι οτι εχετε ακομα πολλα να δωσετε:D...............θα κανετε την μεσογειο ωκεανο οι δυο σας το βλεπω εγω....:D
|
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
γιαννη καλησπερα!πως παει το δημιουργημα σου?καιρο εχω να δω νεα του?:D
|
Τωρα το ειδα και επαθα πλακα!
Απιστευτα χρωματα,ειδικα μετα τις προσθηκες των φυκων. Μπραβο και παλι Μπραβο σε ενα εξαιρετικα δυσκολο εγχειρημα. |
Το Μεσογειακό Τμήμα του GAB, θα σας πάρει τα μυαλά.:smt041:D:smt041:D
Δώσε pagokoftis εξέλιξη και φώτο στο λαό.:smt020:smt020 |
Θέλω να βλέπω ανταλλαγές κοράλιων μόνο έτσι θα έχετε μεγάλη ποικιλία σε κοράλλια αλλά και περισσότερες πληροφορίες με το τι χρειάζονται .....
|
Γρήγορο update, χωρίς φωτό, γιατί ήμουν με 40άρια/πνευμονία, δεύτερη βδομάδα σήμερα τέζα...
Καλά νέα: Νιτρικά μηδέν ότι και να κάνω Κακά νέα: Κιτρινίζει το νερό αρκετά... Αν και δεν έχω ριάκτορα για τον άνθρακα, πρόσθεσα άλλο ένα σακουλάκι με 2πλάσσια ποσότητα άνθρακα, στην είσοδο της αντλίας, αλλά δεν είδα και καμιά θεαματική αλλαγή!! Το νερό διαφανές δεν έγινε... Ίσως χρειάζεται διαφορετική ποιότητα?? Με τις αλλαγες νερού, διορθώνεται προσωρινά το πρόβλημα... Σίγουρα η ποσότητα που έχω βάλει είναι τεράστια και έχω και την υποψία ότι καθώς τα 2/3 του φυτού είναι πίσω από τον βράχο, μέχρι τον πυθμένα, όπου δεν υπάρχει φως, πρέπει να αρχίζει να σαπίζει στην περιοχή αυτή (έβλεπα περιοδικά μερικά αποχρωματισμένα κλαδάκια να επιπλεουν, τα κόβουν οι ερημίτες), οπότε και βγαίνει αυτό το κίτρινο χρώμα... Όταν έρθω στα ίσα μου, θα το τσεκάρω και θα ενημερώσω... Θα βγάλω αρκετή ποσότητα, και μάλλον θα δέσω μόνο πάνω στον βράχο όπου και μόνο φαίνεται και θα τεστάρω μέχρι πόση ποσότητα είναι αρκετή να αντιμετωπίζει τα νιτρικά... Ελπίζω το color pigment αυτό να μην είναι τοξικό για τα ψαράκια!!! Samian τι λες??? :confused: :confused: :confused: Προσεχώς θα βουτήξουν και οι δύτες μου και όλο και κάτι θα μου φέρουν... :D |
περαστικα γιαννη!:(
ευχες για ταχεια αναρρωση:p |
Να 'σαι καλά φίλε μου, σε ευχαριστώ πολύ!!
|
Καταρχήν περαστικά σου.....
Βάλε πολυθρόνα απέναντι από το ενυδρείο σου και χάζευε.....Ρούφα και καμιά τζούρα αέρα από αυτό, πότε - πότε και θα γίνεις περδίκι.... Η κιτρινίλα μπορεί να οφείλετε στην παρουσία μεγάλης ποσότητας φυκών (άλγης) αλλά και στην αποσύνθεση τους. Στην δεύτερη περίπτωση το πιο πιθανό είναι να σου είχαν ανεβεί ΚΑΙ νιτρικά κλπ που όμως με την σειρά τους απορροφούνται από το κομμάτι της άλγης που ζει και ευημερεί και πάει λέγοντας κύκλος δλδ. Εγώ θα πρότεινα να διευθετήσεις καλύτερα τις άλγες σου μέσα στο ενυδρείο προκειμένου να έχουν όλες πρόσβαση σε φως και ροή. Πέτα ότι έχει αρχίσει να χαλάει - σαπίζει ή ότι δεν φαίνεται και τόσο καλά στην υγεία του. Βεβαιώσου ότι η ροή του νερού σου περνάει από το σύνολο της ποσότητας του άνθρακα γιατί η μεγάλη ποσότητα δεν σημαίνει ότι κάνει πάντα καλό. Θέλεις ροή μέσα από τους πόρους του άνθρακα. Επίσης δοκίμασε την μικρή ποσότητα που είχες και πριν αλλά με συχνότερη αλλαγή της (κάθε 1 - 2 εβδομάδες). Και ένα τελευταίο. Μήπως πρόσθεσες τελευταία κάτι άλλο στο σύστημα σου και κάνει αυτό την βρωμοδουλεία ;;; Κανένα σφουγγάρι μήπως ;;; Πάμε εμπειρικά και με αργά - μικρά βηματάκια, αποκλείοντας κάθε φορά δεδομένα που μπορεί να συμβάλουν στην συνέχιση του προβλήματος. Εάν τα ψάρια είχαν πρόβλημα θα είχε φανεί από την αρχή. Θα την είχαν "ακούσει" εάν ήταν τοξικό το θέμα. Βέβαια σε παρατεταμένη έκθεση δεν ξέρουμε. Εγώ πιστεύω πάντως πως τα ψαράκια μας εάν ταϊζονται καλά και φροντίζουμε για την γενική ποιότητα του νερού τους επειδή είναι άγρια είναι και λιγότερο ευαίσθητα σε διάφορες καταστάσεις ..... Προχωράμε και βλέπουμε...εδώ είμαστε :D:D:D Υ.Γ Έχω ήδη κρατήσει θέσεις στο ενυδρείο.... |
:D :D :D
Να 'σαι καλά Samian!! Κι εγώ περίμενα να δω νιτρικά, αλλά τίποτα, σίγουρα πρέπει να έχει σαπίσει ένα μεγάλο κομμάτι... Ήταν βλακεία μου που το έδεσα στον πυθμένα το φυτό, πίσω από τον βράχο... Έχει μειωθεί και η διαπερτότητα του φωτιστικού, σχεδόν 1ev (μόνο φωτογραφικά μπορώ να το μετρήσω με την DSLR), με αποτέλεσμα το perling να έχει μετατοπιστεί προς την επιφάνεια... Αποτέλεσμα αυτού ήταν να αρχίσει να χαλάει και μία πράσινη άλγη, η οποία προφανώς δεν παίρνει το φως που έπαιρνε... Δεν έχω προσθέσει τίποτα άλλο... Έπαθα και έμαθα στις αρχές με τα σφουγγάρια, όπου το νερό είχε γίνει κίτρινο, αλλά και βρώμαγε αισχρά... Εδώ η μυρωδιά είναι κανονικότατη, θαλασσίτσα :D Μιας και δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου, κάνουν 40-50% αλλαγή την βδομάδα, για να μην κιτρινίζει το νερό, μέχρι να μπορέσω να πάω να βγάλω το φυτό και να δω πως είναι... Δυστυχώς δεν έχω ριάκτορα, αλλά θα μετατρέψω ένα εσωτερικό φιλτράκι 250λ/ω που έχει χώρο για μια γεμάτη χούφτα άνθρακα... Παρήγγειλα και από waterwaves 5lt που πρότεινες... και βλέπουμε... |
Πως πάει το σύστημα ;;;
|
Τα πράγματα ήταν όπως το φανταζόμουν... πίσω από τον βράχο δεν υπήρχε φυλαράκι, μόνο ο κορμός και στο κάτω μέρος πάνω στην άμμο, μια μαυρίλα, σαπίλα... :(
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς έκανα τέτοια πατάτα... Έτυχε και πάνω στις πνευμονίες μου... Δικαίως και ο ενεργός άνθρακας, δεν μπορούσε να κάνει και πολλά... Απομακρύνθηκαν, καθαρίστηκε το ενυδρείο, έγινε και σχεδόν ολική αλλαγή νερού και τώρα είμαστε οκ... Θα βγω σε παραλία αυτό το ΣΚ και θα μαζέψω πάλι φυτάκια, τα οποία θα τοποθετήσω σε μέρος με φως από παντού και σε μικρότερη ποσότητα και θα ενημερώσω για την αποτελεσματικότητά τους... |
Και για την ανταπόκρισή τους στο φωτογραφικό σου φακό...εννοείται !!!!!:D:D
|
27 Συνημμένο(α)
:-) :-)
Λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να προχωρήσω το project/test με τις άλγες... λίγο αργότερα... Πρόσθεσα ένα μικρό Holothuria Tubulosa που οργώνει... Επίσης πρόσθεσα μια απίστευτα όμορφη ανεμώνη με πράσινα πλοκάμια και κίτρινο με μαύρες ρίγες σώμα, νομίζω Actinia Striata ή Cari... Η τριχοειδής άλγη έχει εξαφανιστεί σχεδόν και το λίγο κυανοβακτήριο που είχα έχει φύγει εντελώς... Έχω ανάπτυξη σε 2 κυρίως περιοχές πράσινης άλγης, σαν bryopsis, που μου αρέσει πολύ καθώς και δύο ωραίων κόκκινων αλγών (Rhodophyta??), οι οποίες ξαφνικά αναπτύσσονται γοργά!!! Μιας και ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία, πρόσθεσα σε ένα διαμέρισμα του sump λίγη chaeto, να δω κι εγώ πως θα πάει... Με τον ίδιο ρυθμό αλλαγών νερού, τα νιτρικά έχουν πάρει την κάθοδο, πλέον κάτω από 10... Ο αστερίας, αν και δεν τον έχω δει ποτέ να τρώει κάτι, διατηρεί την σιλουέτα του :-) Έχω βρει πάντως δύο κελύφη από σαλιγκάρια άδεια... Το κοράλι έχει αισθητή ανάπτυξη από τότε που το παρέλαβα!! Έχω μετρήσει τουλάχιστον 7-8 νέα μικρά κεφαλάκια!!! Αυτά... Συνημμένο Αρχείο 78544Συνημμένο Αρχείο 78545Συνημμένο Αρχείο 78546Συνημμένο Αρχείο 78547Συνημμένο Αρχείο 78548Συνημμένο Αρχείο 78549Συνημμένο Αρχείο 78550Συνημμένο Αρχείο 78551Συνημμένο Αρχείο 78552Συνημμένο Αρχείο 78553Συνημμένο Αρχείο 78554Συνημμένο Αρχείο 78555Συνημμένο Αρχείο 78556Συνημμένο Αρχείο 78557Συνημμένο Αρχείο 78558Συνημμένο Αρχείο 78559Συνημμένο Αρχείο 78560Συνημμένο Αρχείο 78561Συνημμένο Αρχείο 78562Συνημμένο Αρχείο 78563Συνημμένο Αρχείο 78564Συνημμένο Αρχείο 78565Συνημμένο Αρχείο 78566Συνημμένο Αρχείο 78567Συνημμένο Αρχείο 78568Συνημμένο Αρχείο 78569Συνημμένο Αρχείο 78570 |
μπραβο πολυ ωραιο αποτελεσμα και φοβερα ζωντανα!!!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board