Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=142)
-   -   φυτεμενη δισκοθηκη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=84647)

Κλεόβουλος 06-02-15 11:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma (Μήνυμα 874287)
Πάντως μετά μην απορρείτε, γιατί ο κόσμος θεωρεί τους δίσκους απλησίαστους (από πολλές απόψεις)...!!!

Σε κάθε αντίστοιχο θέμα, το 80% αφορά σε πλακώματα μεταξύ συγχομπιστών και το 20% σε ουσία...

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της δισκοπάθειας :D

Με την ευκαιρία να παρακαλέσω δισκοπαθείς ή όχι φίλους,
να είναι ευγενικοί στις απαντήσεις τους, να προσέχουν διατυπώσεις που στον γραπτό λόγο μπορεί να παρεξηγηθούν, να μην απαιτείται Πυθία για να ερμηνεύσει όσα γράφουν, να μη μεταφέρουν εδώ συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, αν δεν είμαστε ιχθυολόγοι ή δεν έχουμε επιστημονικά τεκμήρια ας λέμε την άποψη μας ή την εμπειρία μας χωρίς να απαιτούμε το αλάθητο του Πάπα, να μη ξεχνάμε ότι όλοι αγαπάμε με τον τρόπο μας τα ζωντανά μας και θέλουμε το καλύτερο γι αυτά, κλπ κλπ
α και να μη ξεχνάτε ότι μπορεί κάποιος συντονιστής να έχει ξυπνήσει ανάποδα σήμερα και να αντιδράσει ανεξέλεγκτα :smt021 :D
Καλημέρα σας :smt052

ellenikus 06-02-15 19:27

Τελικα τα 2217 που ηταν συνδεδεμενα σε σειρα τα ξαναχωρισα και τα εβαλα να δουλευουν ανεξαρτητα μιας και η ροη ειχε μειωθει πολυ

Diskus fan 06-02-15 21:03

1. Polykarpos... όλο αυτό μου φάνηκε σαν ηθικοπλαστικό μάθημα (και ομολογώ... λίγο μου κακοφάνηκε). Ότι γράφω το γράφω φιλικά... κι όποιος θέλει... ας το καταλάβει.
ΔΕΝ θεωρώ ότι έχεις κάτι να αντιπαραθέσεις μαζί μου... όπως κι εγώ με κανέναν.
2. Για τα φυτά που είδαμε στο ενυδρείο... που αντέχουν στους 33 βαθμούς θα ήθελα διευκρινήσεις.
Και τα δικά μου αντέχουν στους 35 για 2 μήνες σχεδόν (μπορεί και λίγο παραπάνω) το καλοκαίρι... είναι Αnubias και Echinodorus Bleheri.
3. Γράφω πράγματα και περνάνε στα ψιλά... ασχοληθείτε λίγο με την ουσία.
Υπάρχουν μέσα στο ενυδρείο κάποια άλλα είδη μαζί με τους δίσκους... ζήτησα να γραφτούν μαζί με τις απαιτήσεις τους... το βλέπετε κάπου γραμμένο;
Οι απαντήσεις δίνονται κατά το δοκούν (αυτό είναι κάτι που το συνηθίζει ο συμφορουμίστας... γι αυτό και το σημείωσα πολύκαρπε).
Ο καθένας έχει δικαίωμα να παρουσιάζει αυτό που έχει φτιάξει (και να το θεωρεί και τέλειο)... υπάρχει όμως και η πιθανότητα να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα του... ας προστατέψουμε τουλάχιστον λίγες ζωές (ψαριών) ΑΝ μας δίνετε η δυνατότητα.
4. Manos76... υπάρχει εκτροφέας-έμπορος δίσκων στην Ελλάδα; Είσαι... σίγουρος;
5. Μέχρι στιγμής... πουθενά ΔΕΝ έχω αναφερθεί στο θέμα μετρήσεων νερού (επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά).
6. ellenicus... έχεις την πρόθεση να απαντήσεις στα ερωτήματα μου ή θα δικαιώσεις την άποψη μου (και σε αυτό το forum);

manos76 06-02-15 21:38

Diskus fan οχι δεν ηταν ελληνας... και δεν μηλισα εγω μαζι του ... τα φυτα λες να τα εχει μονιμα στους 30-33 βαθμους? κοιταξε στης παρουσιασεις δισκοενυδρειων ρωτα και αλλους δισκοπαθεις στους 29 βαθμους πως κρατανε τα φυτα? και διαφορα φυτα οχι μονο ανουμπιες κ εχινοδορους.......
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ellenikus (Μήνυμα 874342)
Τελικα τα 2217 που ηταν συνδεδεμενα σε σειρα τα ξαναχωρισα και τα εβαλα να δουλευουν ανεξαρτητα μιας και η ροη ειχε μειωθει πολυ

γιατι τα ειχες σε σειρα? για να μην εχεις πολλα λαστιχα? φανταζομαι αμεξαρτητα ειναι καλυτερα γιατι αν μπλοκαρι το ενα το αλλο θα ζοριζετε..

ChocolatePuma 06-02-15 21:45

[QUOTE=Κλεόβουλος;874291]...να μη μεταφέρουν εδώ συζητήσεις ή αντιπαραθέσεις σε άλλους διαδικτυακούς τόπους, .../QUOTE]

Τι κι αν το έγραψες...:(

"Γράφτηκε κι αυτό" εκεί που συνηθίζεται! :mad:

Μακάρι να υπήρχε τρόπος ανα χρήστη, ορισμένα θέματα να μην εμφανίζονται στη λίστα:smt120

@ellenicus : Οφείλεις αρκετές απαντήσεις σε προηγούμενες ερωτήσεις, κυρίως του Fan. Θα λυθούν πολλές απορίες μας

@ Discus Fan, προσωπικά δεν μ απασχολούν όσα διαδραματίζονται σε άλλα φόρουμ ( θα το έγραψα με κεφαλαία και bold αλλά φοβάμαι ότι θα ειναι πολύ έντονο!!!!) και δεν ξέρω σε τι εξυπηρετεί να τα επαναλαμβάνεις :confused::confused::confused:

Γιώργος Κ 06-02-15 21:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 874357)
Diskus fan οχι δεν ηταν ελληνας... και δεν μηλισα εγω μαζι του ... τα φυτα λες να τα εχει μονιμα στους 30-33 βαθμους? κοιταξε στης παρουσιασεις δισκοενυδρειων ρωτα και αλλους δισκοπαθεις στους 29 βαθμους πως κρατανε τα φυτα? και διαφορα φυτα οχι μονο ανουμπιες κ εχινοδορους.......

Μακροπροθεσμα δεν υπαρχει τετοιο ενυδρειο ... τουλαχιστον απο το 2007 που "πειραματιζομαι" αλλα και παρακολουθω αλλα δισκοενυδρεια! :rolleyes:

manos76 06-02-15 22:05

εννοεις να το εχει φουλ φυτεμενο στους 29 βαθ. για μηνες η πανω απο χρονο..? ετσι δεν θα κρατουσαν τα φυτα..? ε... κανενας παλιος δισκοπαθεις που το εχει κανει μπορει να μας διαφωτισει.... αν θελει..:(

Γιώργος Κ 06-02-15 22:27

Εχω δοκιμασει τα παντα ... Για πολλαααα χρονια!!! :grin::grin::grin:

manos76 06-02-15 22:43

με ultrex λουστικες!!!! ριξε μια ματια στην Αρχιτεκτονικη-Διακοσμηση φυτεμενων ενυδρειων απο το 2007 και μετα... κατι θα βρεις..;)

Γιώργος Κ 06-02-15 22:58

Μα αυτο σου λεω ... ΟΛΑ τα εχω δει ... μερικα και απο κοντα! :grin:

stanlee 06-02-15 23:07

....

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 874368)
εννοεις να το εχει φουλ φυτεμενο στους 29 βαθ. για μηνες η πανω απο χρονο..? ετσι δεν θα κρατουσαν τα φυτα..? ε... κανενας παλιος δισκοπαθεις που το εχει κανει μπορει να μας διαφωτισει.... αν θελει..:(

Για τους δίσκους δεν μπορώ να μιλήσω μιας και πιο πάνω ήδη υπάρχουν χομπίστες που έχουν καμια 30αρια χρόνια επί του θέματος και αυτό στο λέω και είμαι απόλυτος πως κάποιοι απ αυτούς όχι απλά έχουν δίκιο σε ότι προαναφέρθηκε αλλά είναι και κανόνας!!!!

Για τα φυτά όμως μπορώ να εκφέρω γνώμη μιας και η πρασινάδες είναι το μεγάλο μ πάθος....
Έχω δοκιμάσει τα πάντα με τα φυτά!!!!!!!
Το θέμα θερμοκρασίας είναι τόσο σημαντικό όσο και ο φωτισμός!!!!!

Φυτό 29+βαθμούς μέσα σε ενυδρείο πέραν κάποιων ανθεκτικών ειδών όπως ανουμπια , εχινοδοροι(όχι όλοι η τύποι) βαλισνέριες(όχι πάνω από 3-4 μήνες) και μικροσορουμ δεν βγάζουν πάνω από 4-5 μήνες........και είμαι απόλυτος 100%
Αυτό γίνεται γιατί σε αυτή τη θερμοκρασία τα σάκχαρα δεν μετατρέπονται γρήγορα σε χλωροφύλλη με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των φυτών και να αργοπεθαίνουν....ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΙΣΟΝΤΑΙ ΑΡΓΑ!!!!
Αυτό είναι φυσικός νόμος και δεν αναιρείται!!!
Η Σωστή θερμοκρασία για τα φυτά είναι 24-25 μαξ.......28 τα φυτά είναι στο όριο.......................
Για 3-4 μήνες το καλοκαίρι ο Φίλος μας δεν θα χει πρόβλημα αλλά στους 28 που είναι τώρα έχει στο μινιμουμ τα ψαράκια του και το καλοκαίρι στους 32+ θα έχει στο μαξ τα φυτάκια του.....
Δεν βρίσκω λόγο να ταλαίπωρη τίποτα απ τα δύο.....
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 874372)
με ultrex λουστικες!!!! ριξε μια ματια στην Αρχιτεκτονικη-Διακοσμηση φυτεμενων ενυδρειων απο το 2007 και μετα... κατι θα βρεις..;)

Τα περισσότερα φυτεμένα ενυδρεία των διαγωνισμών στήνονται το πολύ για 3-4 μήνες οπότε μη το παίρνεις σαν παράδειγμα.......

manos76 06-02-15 23:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ (Μήνυμα 874375)
Μα αυτο σου λεω ... ΟΛΑ τα εχω δει ... μερικα και απο κοντα! :grin:

ααα...!!! εισαι τυχερουλης...;)

ellenikus 07-02-15 08:48

pH 7,4
kH 6
gH 8
NO2 0
NO3 15
θερμοκρασια 28

Diskus fan 07-02-15 23:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 874382)
ααα...!!! εισαι τυχερουλης...;)

Διάβασε το #51... ΙΣΩΣ σε βοηθήσει να καταλάβεις.- ;)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ellenikus (Μήνυμα 874417)
pH 7,4
kH 6
gH 8
NO2 0
NO3 15
θερμοκρασια 28

Έγραψες...

Ψάρια / Άλλα είδη:9 δισκοι ασιατικης προελευσης,πολλα κορυδορας(25 πανω κατω),3 αντσιστρους,5 ραμιρεζι,7 ροδοστομοι,10 καρδιναλιοι

Για ποία είδη από αυτά είναι... εντάξει οι μετρήσεις σου;

polykarpos 08-02-15 00:14

παιδια χωρίς να θέλω να σας στεναχωρήσω , αυτές τις τιμές τις έχω δει σχεδόν σε όλα τα πετ σοπ , κ απο εδω κ εκτος...

κ πολλά ζωντανά στη άγρια μορφή τους με αυτές τις τιμές θα τους είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω , παραυτα το έχω δει σε πολλά ενυδρεία.

οκ μπορεί να μην ειναι το ιδανικό για το είδος αλλά κ άλλοι που είχαν τέτοιες τιμές είχαν ψάρια κ τα είχαν κ για χρόνια...

βέβαια κ εγώ που τα έχω όλα στις τιμές της φυσικής προέλευσης (επειδή τα παραπάνω είναι απευθείας ή απο γέννες γονέων άγριων , εχω κ τι απώλειες τι παράξενες....

βέβαια εγώ επειδή δεν ασχολούμε με τα είδη αυτά , θα προτιμούσα λχ να μην ρωτάγαμε επι της μορφής , ποια είδη απο αυτά κάνουν για αυτές τις τιμές αλλά μια πιο ολοκληρωμένη απάντηση , όπως τα Χ ψάρια που έχεις θέλουν αυτα τα νουμερα , τα Ψ ψάρια θελουν αυτα κοκ

με αυτό το τρόπο μπορουν να μάθουν κ οι άλλοι...

αυτό το τρόπο θα έλεγα σωστό κ ορθό , γιατί πάλι μοιάζει επι του προσωπικού θέματος...

μφχ

Πολύκαρπος

Diskus fan 08-02-15 00:30

Λες λοιπόν ότι... κάποιος μαθαίνει αν του πεις κάνε αυτό ή εκείνο και όχι... αν μπει στην διαδικασία να ψάξει μόνος του;
Διαφωνώ.
Και τι σημαίνει... "μπορεί να μην ειναι το ιδανικό για το είδος αλλά κ άλλοι που είχαν τέτοιες τιμές είχαν ψάρια κ τα είχαν κ για χρόνια..." ;
Μας είναι αδιάφορο... αν κάποιο είδος αντί πχ. για 10 χρόνια ζήσει 4;
Ξανά... διαφωνώ.
Επί των δίσκων τώρα... υπάρχουν περιπτώσεις όπου απαιτείται (για θεραπεία) άνοδος της θερμοκρασίας στους 35 βαθμούς... οι δίσκοι θα το αντέξουν... τα υπόλοιπα;

polykarpos 08-02-15 01:04

αρα θες να πεις οτι οι δισκοι πρεπει να ειναι αποκλειστικα μονοι τους..

dimitris doukas 08-02-15 01:29

εχω την εντιποση οτι εχουμε ξεχασει τα ενοιδρια καραντινες που μπορει να μεταφερουμε εκι ενα αροστο ψαρι και να του κανουμε οτι θεραπια χριαζετε
και ειναι ποιο οικονομικα
αλλο να εχεις 600watt στους 35 και αλλο 150 watt σε ενα μικροτερο ενοιδριο
εκτος αν εχουμε μετοχες στιν δεη που τοτε αλλαζει το πραμα
καταναλονουμε για να πλουτισουμε

Diskus fan 08-02-15 01:34

Κοίταξε... αυτό εξετάζεται.
Οι δίσκοι έχουν κάποιες απαιτήσεις... ΑΝ τις καλύπτεις είσαι εντάξει. Στην φύση ΔΕΝ είναι μόνοι τους υπάρχουν είδη που ζουν μαζί τους... πχ. υπάρχουν festivum, κίχλες, πιράνχα και πολλά ακόμα ψάρια. ΜΗΝ ξεχνάς ότι οι δίσκοι ανήκουν στις κιχλίδες... άρα κατ΄επέκταση στους θηρευτές, ασχέτως του θεωρητικά ήπιου χαρακτήρα τους.
ΑΝ λάβεις λοιπόν όλα αυτά υπ' όψιν.. συν το τελικό μέγεθος που είναι περί τα 20 εκ. και προσθέσεις την επιθετικότητα που δείχνουν κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής του διαδικασίας... καταλαβαίνεις ότι είναι αρκετά δύσκολο το εγχείρημα όπως και να τους έχεις μαζί με άλλα είδη. Το μέγεθος του ενυδρείου που απαιτείται για κάτι τέτοιο... είναι κάπως απαγορευτικό. Βέβαια όποιος θέλει... φτιάχνει.
Υπάρχει παράδειγμα συμφορουμίτη (πρώην δισκά).. που έφτιαξε 6.000 λίτρα... με "θηρία".
Η αλήθεια βέβαια είναι πως κι ένας τέτοιος χώρος... έχει άλλου είδους προβλήματα και δυσκολίες. ΔΕΝ μπορούν όλοι... να κάνουν κάτι τέτοιο.
Εν ανάγκη λοιπόν συμβιβασμών και υποχωρήσεων... είναι προτιμότερο να διατηρούνται μόνοι.
Ο χώρος που διαθέτει εν προκειμένω ο ellenicus... είναι ικανοποιητικός για κάτι τέτοιο.-
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimitris doukas (Μήνυμα 874549)
εχω την εντιποση οτι εχουμε ξεχασει τα ενοιδρια καραντινες που μπορει να μεταφερουμε εκι ενα αροστο ψαρι και να του κανουμε οτι θεραπια χριαζετε
και ειναι ποιο οικονομικα
αλλο να εχεις 600watt στους 35 και αλλο 150 watt σε ενα μικροτερο ενοιδριο
εκτος αν εχουμε μετοχες στιν δεη που τοτε αλλαζει το πραμα
καταναλονουμε για να πλουτισουμε

Κατά πρώτον.. υπάρχουν ενυδρεία καραντίνας και ενυδρεία νοσοκομεία. ;)
Απ' όσα γράφτηκαν... στη ΔΕΗ στάθηκες; :rolleyes:

manos76 08-02-15 23:42

φίλε ellenikus στο πρώτο βίντεο μου αρέσει πιο πολύ η διακόσμηση.. με σκέτα τα ξύλα και κάτω η ανούμπιες, ο εχινοδορος πολυ όμορφος.! οι δυο δίσκοι που "φιλιούνται" ενας πορτοκαλής με ενα γκριζογάλανο τι μήκος έχουν???

ellenikus 09-02-15 11:26

αυτοι οι δυο ειναι γυρω στα 15 εκατοστα

manos76 09-02-15 11:39

... Ναι, φαίνονται μεγάλοι στο βίντεο!

...με τα υπόλοιπα ψάρια γενικά έχεις μάχες..? τα ραμ δεν σου βγάλανε ζευγάρι..?

ellenikus 09-02-15 11:59

Τα ραμ δυστυχως καταφερα και πηρα κατα λαθος μονο αρσενικα...
Οι δισκοι γενικως δεν μαλωνουν ιδιαιτερα.Ο blue turquise ο μεγαλος εγινε ο αρχηγος εκθρονιζοντας τον πορτοκαλι ο οποιος ειναι ζευγαρι με εναν μικρο πορτοκαλι και καθε τοσο κανουν αυγα.
Επισης τα κορυδορας κανουν αυγα αλλα τα τρωνε οι δισκοι.
Μελλοντικα λογω αναχωρησης στο εξωτερικο οι δισκοι θα δωθουν για να κρατησω τα μικρα ψαρια και τα φυτα ωστε να γινει ευκολη και αραιη η αναγκη συντηρησης του ενυδρειου .Οποτε θα γινει ενα κορυδοροενυδρειο.
Βεβαια θα παω στην πατριδα των Stendker δισκους...

manos76 09-02-15 12:13

κρίμα ειναι πολύ όμορφη οι δισκοι σου..!
όταν τους δώσεις βάλε και άλλα ραμιρέζι και οταν βγάλεις ζευγάρι δίνεις τα υπόλοιπα ραμ... δεν θα κρατήσεις μόνο τα κόρυ αλλά και τα υπόλοιπα 'μικρά'..

ποιά ειναι η πατρίδα των stendker? κάνε μια μετάφραση..΄)

ellenikus 09-02-15 12:20

http://diskuszucht-stendker.de/en/home

manos76 09-02-15 12:37

ααα...!!! με το καλό! καλό ταξίδι!!!

giannisqq 09-02-15 17:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 874551)
Υπάρχει παράδειγμα συμφορουμίτη (πρώην δισκά).. που έφτιαξε 6.000 λίτρα... με "θηρία".
:

Diskus fan,με δισκους εννοεις?υπαρχει καποιο θέμα καπου που μπορουμε να το δούμε?

Τάκης 09-02-15 20:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από giannisqq (Μήνυμα 874806)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 874551)

Diskus fan,με δισκους εννοεις?υπαρχει καποιο θέμα καπου που μπορουμε να το δούμε?

DIY ενυδρειο 6000+ λιτρα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68629

manos76 09-02-15 20:57

... ellenikus ποτε με το καλο θα την κανεις για εξω? οι δισκοι θα πανε σε χομπιστα...?

ellenikus 09-02-15 21:16

Ναι στις αγγελιες εδω

Diskus fan 09-02-15 22:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από giannisqq (Μήνυμα 874806)

Έγραψα... πρώην δισκά... και... με "θηρία".
Το θέμα που έβαλε ο Τάκης είναι.- ;)

ellenikus 09-03-15 07:21

https://www.youtube.com/watch?v=1MvcKJeEihw

προσθηκη φωτιστικου led της fluval
τοποθετηση γυαλινου καπακιου

manos76 09-03-15 08:57

καλώς τον..
πολύ πιο φωτεινό είναι τώρα!
τα φυτά πολύ όμορφα έτσι όπως τα έστησες στο κέντρο!!
τα ξύλα όμως δεξιά και αριστερά έτσι όπως τα έβαλες είναι σαν κούτσουρα (sorry αλλά δεν..) αν τα είχες πιο αραιά η λιγότερα θα ήταν πιο όμορφα και έχεις ωραία ξύλα.. φιλικά πάντα..
μείωσες και τα ψάρια?

ellenikus 09-03-15 11:09

Εχεις δικιο.Την κατω αριστερα ριζα την εβγαλα και γυρισα αναποδα την δεξια.

Εχω βγαλει 2 δισκους και οσα μικρα καταφερα να πιασω χωρις να
προκαλεσω πανικο.
Το φωτιστικο μου φαινεται οτι αντιστοιχει σε 4 τ5 σε ισχυ
Κριμα που το moonlight δεν εχει ξεχωριστο καλωδιο.
Θα βαλω και ενα βιντεο με moonlight.Στους δισκους φαινεται να αρεσει πολυ.

Diskus fan 11-03-15 01:21

Φαντάζομαι και μόνο από αυτή την αλλαγή που έκανες... είσαι σε θέση να δεις πως έχει αλλάξει η συμπεριφορά των δίσκων.
Την αριστερή πλευρά την έχεις λίγο καλύτερα φτιαγμένη (αν και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο)... πχ. ΑΝ κατέβαζες λίγο ακόμα πιο χαμηλά τις ρίζες αντί να ακουμπάνε πάνω σε αυτήν κάτω δεξιά (που την έχεις σαν βάση).
Την δεξιά πλευρά όπως έχεις πλέξει τις ρίζες είναι σαν κολώνα και ΔΕΝ εξυπηρετεί τους δίσκους. ΑΝ την αραιώσεις... θα δεις ότι και εκεί από κάτω θα περνάνε. ΑΝ το κάνεις... θα είναι μια καλή ευκαιρία να βγάλεις και μικρόψαρα.
Ισως ήταν λάθος να βγάλεις τους 2 δίσκους... εκτός κι αν είχες κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Αν και "παιγνίδια" βλέπω να κάνουν... οπότε φοβάμαι ότι... σύντομα θα σε βάλουν σε "μπελάδες".-

ellenikus 11-03-15 11:42

Οι δισκοι εχουν αλλαξει οντως συμπεριφορα προς το καλυτερο.
Βεβαια και οι αλλαγες ειναι πολλες οπως ο φωτισμος που κανει τα φυτα να μεγαλωνουν ενα εκατοστο την ημερα,αφαιρεσα τις ανουμπιες και εβαλα seachem purigen σε ενα απο τα eheim.
H δεξια ριζα ειναι ενα κομματι και αν και ειναι τελεια γαι τα γατοψαρα δεν εχει μεγαλη χρησιμοτητα για τους δισκους.

Diskus fan 12-03-15 01:26

Το ενυδρείο σου έχει δυνατότητες και μπορεί να γίνει ιδανικό δισκοενυδρείο. Άλλωστε ήδη είδες μόνος σου την διαφορά, με μια και μόνο κίνηση. ;)
Η ρίζα ΔΕΝ φαινότανε ότι είναι ένα ενιαίο κομμάτι... σίγουρα ΔΕΝ μπορείς να την ξεμπλέξεις και να την εκμεταλευτείς κατάλληλα;

ellenikus 21-03-15 14:01

https://www.youtube.com/watch?v=JxODwj2meok

ellenikus 29-03-15 15:28

Tubifex

https://youtu.be/vCn7RYYXkZw

Diskus fan 29-03-15 17:28

Μάλλον βιάστηκα να πιστέψω ότι... αποφάσισες να πάρεις πιο καλή πορεία.
Θα ξαναγίνω μονότονος λοιπό λέγοντας ότι... το ενυδρείο έτσι στημένο... ΔΕΝ εξυπηρετεί τις ανάγκες των δίσκων.
Όσο για το tubifex... υπάρχουν και πιο ασφαλείς τροφές.-

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:40.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03411 seconds with 10 queries