Οταν μια εταιρεια (ιδιως αμερικανικη, που υποκειται στους αντιστοιχους νόμους) αναφερει ονομαστικα ανταγωνιστες σε μια μελετη, για μενα δεν ειναι φτηνη, ειναι πολυ καλα προετοιμασμενη. αυτα ειναι νομικά θέματα κ δεν με απασχολούν καθόλου για να είμαι ειλικρινείς κ δεν έχουν σχέση με το θέμα. Στηριξες τα επιχειρηματα σου σε υποθεσεις. Δεν εχεις δει τιποτα απο αυτα να γινονται. τι εννοείς σε υποθέσεις ? τι εννοείς δεν έχω δει τιποτα απο αυτά να γίνονται? Στηριξα τα επιχειρηματα μου σε απλες αναφορες. Δεν μπορω να το κανω ονομαστικα. Κανεις μας δεν μπορει να αποδειξει αυτα που υποστηριζει. ειναι καλό αυτος που υποστηρίζει κάτι να μπορεί να το αποδείξει , έτσι δίχνει ότι το γνωρίζει το θέμα! Οποτε, οποιος θελει μπορει να δοκιμασει κι αυτος να στηριξει ολη τη βιολογια του (χωρις κανενα αλλο υλικο ως βοηθεια) στην ελαφροπετρα και να μας πει την αποψη του και τις παρατηρησεις του Πιστευω οτι υπαρχουν ηδη πολλοι και θα μπορουσαν να γραψουν τις αποψεις τους (θα ανοιξω θεμα τωρα, πιστευω να ειναι ενδιαφερον) δηλαδή με ελαφρόπετρα τα ζωντανά μου είναι πιο χαρούμενα? θέλω λιγότερες αλαγές ? τι το σουπερ έχει? το νερό ειναι καλύτερο? τοτε γιατι δεν πάμε όλοι μαζί ρε παιδιά να πάρουμε ελαφρόπετρες? κ αν δεν δουλέψουν τα έχουμε για διακόσμηση σε κήπους γλαστρες κτλ.. βέβαια κ εγώ την άποψη μου έκφρασα κ βεβαια είπα οτι πιστεύω οτι το ένα ΕΙΔΟΣ ΟΧΙ ΜΑΡΚΑ ειναι καλυτερο στην φιλτρανση παρά το ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ κ ΟΧΙ ΜΑΡΚΑ! (για να μην μπερδευομαστε) Οποιος εχει μικροσκοπειο ας ριξει μια ματια και σε επωνυμα υλικα και να τα συγκρινει με την ελαφροπετρα. Ισως βρει καμια ομοιοτητα σε μερικα ΥΓ1 Δεν ειρωνευτηκα πουθενα. Ημουν στη θεση πριν απο καιρο και σε καταλαβαινω. ειδικα αυτο δεν το καταλαβα.... ΥΓ2 και τα φιλτρα αμμου ειναι πολυ ενδιαφεροντα.[/QUOTE] τα δουλεύω πολλά χρόνια τα συγκεκριμένα φίλρα... όπως κ ζεόλιθο κ ελαφρόπετρα κ μακαρόνι κλπ κλπ κλπ... το θεμα ειναι το τι θελει ο καθενας απο το φίλτρο του... τι απαιτήσεις έχει , τι χρόνους διαθέτει , τι σταθερότητα επιδιώκει... κ ενα φίλτρο μονο του με σφουγγάρι να έχεις όλο απο κάτω ως πάνω , παλι κανεις δουλεια... :smt084 |
Παράθεση:
Edit : Για τον καθαρισμό και τη προετοιμασία διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ght=matrix/#29 |
Παράθεση:
Ξερεις γιατι? Γιατι δεν εχω να κερδισω τιποτα. Μπορει να χασω ομως. (χρονο ή/και χρημα για νομικους λογους) Οτι ειχα να κερδισω το κερδισα με τη χρηση της ελαφροπετρας. Οποιος θελει δοκιμαζει αυτο που προτεινω. Οποιος δεν με εμπιστευεται, ας εμπιστευτει ενα γνωστο επωνυμο υλικο. Απλο. Οχι, τα ψαρια σου δεν θα ειναι απαραιτητα πιο χαρουμενα. Και με αλλα υλικα, τα γνωστα που χρονια εμπιστευομαστε, χαρουμενα ειναι. Η τσεπη σου θα ειναι λιγο πιο χαρουμενη. Εννοω οτι δεν γνωριζα λεπτομερειες περι ελαφροπετρας και ειχα παρομοιες αμφιβολιες. Μια χαρα και τα σφουγγαρια,. Το 2ο αγαπημενο μου υλικο. Για αλλη δουλεια βασικα (μηχανοβιολογικη), και παραλληλη χρηση με την ελαφροπετρα. (πριν ή και μετα απο αυτη) ------------------------- Παράθεση:
Τα γκριζα δεν χρειαζεται να πετιουνται. Κακο δε κανουν, απλα δεν ειναι τοσο δυνατα οσο τα ασπρα που ειναι πιο "καθαρη" ελαφροπετρα. Αν ειναι μικρη πχ η χωρητικοτητα του φιλτρου, ας βαλουμε μονο ασπρα. Αν ειναι μεγαλο το φιλτρο δεν τρεχει τιποτα. Εγω βγαζω μονο αυτα που εχουν μαυρα σημαδια πανω. Δλδ καμια δεκαρια κομματια στο σακι. ΥΓ Το καλο πλυσιμο δεν ειναι προυποθεση μονο για την ελαφροπετρα. Ολα τα υλικα θελουν καλο πλυσιμο. Που να δεις θολουρα απο απλυτο siporax και substrat |
Παράθεση:
Τώρα τα βγάζω γιατι μου αρεσει να τη βλέπω άσπρη :) (Εχω και τις λόξες μου) |
πάντως σε κάτι που θα συμφωνούσα για την ελαφρόπετρα θα ταν για υπόστρωμα σε φυτεμένο όπου εκεί μου έχει δουλέψει πιο καλά !
κ προς αποφυγή παρεξηγήσεων , δεν έθιξα το συγκεκριμένο ορυκτό αλλά επειδή όπως προείπα , την έχω χρησιμοποιήσει κ την χρησιμοποιώ ακόμη κ σήμερα , όμως αυτό που παρατήρησα κ εκείνο ήθελα να τονίσω ,ειναι πως μεσα σε ένα κάνιστρο με ενδεχόμενη υψηλή ιχθυοφόρτιση κ πολλά ταΐσματα λόγω της μικρής κ στρογγυλής επιφάνειας , να κάνουν το έργο πιο δύσκολο στο καθαρισμό! θα κόβει την ροή του νερού κ βέβαια είπατε ότι ανοίγετε το φίλτρο το πετάτε κ το αντικαθιστάτε με άλλο νέο.. όλα καλά όλα αυτά , για έναν αρχάριο , νέο στο χόμπυ μας , ειναι καλό να ξεκινήσει με τα γνωστά υλικά παρά να μπει στα βαθιά! Αν το παιδί έλεγε οτι έχει ένα 2-3 τονο κ έχει ένα sump 120 λιτρα κ έχει σακούλια κτλ τότε ναι ρε παιδιά ας παίξει με ότι θέλει.. στους οξύρρυγχους υπάρχουν 3 φίλτρα , κ σε αυτά έχω κ ελαφρόπετρα όπως κ ζεόλιθο αλλά κ μακαρόνια , κοκοφοίνικα , άμμο κ πολλά σφουγγάρια! Το γεγονός ότι έχουμε τέτοιο (χρυσό)ορυχείο είναι θείο δώρο όπως κ άλλα ορυκτά αλλά για αρχή θα πρότεινα να ξεκίναγε κάποιος με κάτι πιο "κλασσικό" κ όπως είπατε παιδιά είναι λίγα τα λίτρα σε ένα καλαθάκι άρα ας κάνει κ τα πειράματα του! επίσης Σπύρο είπες ότι ολοι περάσαμε απο τα κλασικά υλικά! η τελική απόφαση είναι του καθενός κ δεν είναι κατακριτέα. σε ποσοτική 150 κιλών (οχι λιτρα) που ειχα σε παραγγελία , το λίτρο έκατσε 65 λεπτά κ 20 λεπτα αναλογικα μεταφορικών! |
Αυτο που πεταμε ενας μερος του ή το βραζουμε μια φορα το χρονο, πρεπει να γινεται και σε ολα τα γνωστα υλικα. Το λενε και οι οδηγιες τους συνηθως.
Κι εδω κερδος εχουμε γιατι, ειτε δεν πληρωνουμε ενα σκασμο λεφτα παλι, ειτε γλυτωνουμε το βρασιμο γιατι ειναι οικονομικο και βαζουμε καινουριο αντι βρασιματος. Για του αρχαριους ακομα πιο ευκολο αυτο. Το χρυσορυχειο (νησι) δυστυχως εξαφανιζεται απο το χαρτη. απο την υπερεκμεταλευση |
Εξαφανίζεται από την υπερεκμετάλευση... και σε λίγο ΔΕΝ θα έχω που να πάω για ψαροντούφεκο... γι' αυτό σταμάτα να τους βάζεις στην "πρίζα"... να βρίσκω κι εγώ κάνα ψαράκι.- :grin:
|
Και 10 τονους να παρουμε ολοι μαζι, δεν εξαφανιζεται ενα νησι. :D;)
Εσυ ασε ησυχα τα ψαρακια. Φαε κανα σουβλακι. :smt110 |
Κάνω διατροφή ωρέ... ΔΕΝ μου φτάνουν 4-5 τυλιχτά πλέον!!!!! :D
:smt016:smt110 :smt082:smt043 |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
..
Παράθεση:
|
Αυτες που επιπλέουν έχουν αερα μέσα, αλλα κάποια στιγμή γεμίζουν νερο και δεν επιπλεουν μετα
|
προσωπικα σε εξωτερικα φιλτρα τις εβγαζα οταν τις ειχα χυμα.. μην κανουν βολτες και σκαλωσουν στην φτερωτη... για κανεναν αλλο λογω.
Πλεον δεν χρησιμοποιω εργοστασιακα φιλτρα και στο διχτυ υλικων , δεν κοιταω αν επιπλεουν... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:25. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board