Παράθεση:
Η μικρή (να την χαίρεσαι :D) καλυτερα να στεναχωρηθεί τώρα, παρά αργότερα...;) |
1 Συνημμένο(α)
ξεκινησαμε ... μεχρι και η γυναικα μου χαζευε ....
ο ζωντανος βραχος μπηκε και ηδη βγηκαν τα ζωντανα εξω.... ολα τα βραχια μπηκαν χυμα...αλλη μερα η κατασκευη... |
1 Συνημμένο(α)
Οποίος μπορείς ας πει την γνώμη του και τι λάθος έχω κάνει . Προσπαθώ να φτιάξω πλατώματα και σπηλιές για μαλακά κοραλλια και ψάρια . Οι βράχοι πάντως έκατσαν πολύ καλα .. Δεν κουνιούνται με τίποτα .. Μήπως να μην τους δέσω και να βάλω απο κάτω μόνο κολλα;;
|
Έχεις πολύ καλό βράχο που μπορείς να κάνεις πολλά σχήματα και διαμορφώσεις....
Βάλε λίγο φαντασία !!!!!!:smt020:smt020:smt020 |
Παράθεση:
Οι σπηλιές θα φτιαχτούν απο μόνες τους Δωσε παραπάνω όγκο στο στησιμο Αποψη μου ειναι να το δοκιμάσεις εκτός ενυδρειου και να καταλήξεις στο στησιμο που θα σου αρεσει Δεν κάνει κακό και λίγο "μάτι" https://www.google.gr/search?q=marin...w=1366&bih=657 Κι εγω αρχικά σκεφτόμουν να τους κολλήσω, τελικά "κουμπωσαν" ο ένας με τον άλλον Απεφυγε τις κολες, γιατι αν αλλάξεις γνώμη....δεν εχει πισωγύρισμα |
1 Συνημμένο(α)
ok . Νομιζω οτι τωρα εφτιαξα αεροπλανοφόρο να προσγειωνονται κοραλια .... πως σας φαινεται τωρα?
οι πέτρες εκατσαν καλα κι εκμεταλευτηκα καποιες τρυπες τους με ται ραπς. αν κατρακυλισουν αυτες οι πετρες ... σφυρατε μου. |
Πολύ καλύτερο
Αυτη τη στιγμή ειναι αδειο και ειναι λογικό να μην χτυπάμε παλαμάκια Πάντως εχεις πλεον αρκετά σημεια για να φορτώσεις (σιγά σιγα) με κοράλια Αν εσενα σε ικανοποιεί, εμεις περισσευουμε (και περιτευουμε) |
Πολύ καλή προσπάθεια !!!:smt041:smt041
Οι "πιατέλες" που έβαλες πιστεύω ότι είναι πολύ καλές. Εάν μπορείς και τον κύριο κορμό να τον κάνεις πιο αεράτο για να κυκλοφορούν τα ψαράκια σου και το νερό, θα αγγίξεις το τέλειο :D. Καλή συνέχεια !!!! |
στον ενα βραχο εκει στο κεντρο δεξια θα δειτε οτι εχει ενα μικρο κομματι κοκκινο το οποιο φωσφορίζει στο μπλε φως. θεωρουμε οτι ειναι κοραλινη... η οποια ομως δεν υπαρχει πια. εφυγε....ενω τον βραχο τον πηρα ετσι.
μηπως κατι δεν παει καλα στο ενυδρειο...? οχι τιποτα αλλο αλλα δεν μπορω να βρω τιποτα για να διαβασω.. |
Παράθεση:
Η κοραλίνη υποθέτω πως υπήρχε στο ζωντανό βράχο που έβαλες Το ενυδρειο ειναι εντελώς νέο, οπότε μην περιμένεις να διατηρήσεις τον βράχο έτσι όπως ήταν όταν τον αγόρασες Με τον καιρό θα αρχίσει να ωριμάζει και το νερό και κυρίως ο βράχος και θα "επανέλθει" Θεωρώ πως αυτό που γράφεις ειναι εντελώς φυσιολογικό για νεο ενυδρειο Υπομονή (το θαλασσινό θέλει πολύ περισσότερη υπομονη απ το γλυκο!) |
υπομονη εχω απλα να προλαβω κανενα κακο μεγαλο...
εκανα μετησεις κι εχουμε ph - 8,1 alati - 1025 N2-0,05 N3-0 N4-0 αυτο το Ν2 μαλλον επρεπε να ειναι 0.... |
Παράθεση:
Με τι μετράς? |
με τεστακια της salifert. μηπως αρχιζουν να ανεβαινουν....?
|
Παράθεση:
|
ειμαι δεκα μερες με νερο και αραγωνιτη και 5 μερες με βραχο ζωντανο .
|
το ph δεν έχει ιδιαίτερη σημασία στο θαλασσινό είναι σχεδόν πάντα εντάξει , αμμωνία λογικά πρέπει να έχει μηδενίσει , πάρε και ένα για τα νιτρικά φωσφορικά και άστο να δουλέψει με φως και αρκετή κυκλοφορία και σκίμμερ , άνθρακα και αντιφ. για ένα μήνα πριν βάλεις το οτιδήποτε να κουραριστεί ο βράχος και μετά βάλε ένα-δυο ψαράκια αφού κάνεις μια αλλαγή νερού 50% .
Βράχο πόσο πήρες μου φαίνεται λίγο παραπάνω από ότι χρειάζεται , τον βράχο μπορείς να τον κολλήσεις με ταχύπηκτο τσιμέντο για να φτιάξεις ότι θες |
λοιπον μην βαρατε να σας πω τι εχει το ενυδρειο αυτη την στιγμη...και τι βαζω μεσα..
ο βραχος ειναι 32 κιλα στα 280 λιτρα ενυδρειο με κάποια να πέρνουν τον δρομο για το sump. ο βραχος μου δοθηκε ως κουραρισμένος αν λεει κατι αυτο για την πορεία του ενυδρειου. Στο ενυδρειο εδω και 11 μερες εβαλα το νερο και εδω και 6 μερες ο βραχος. εκανα μια αλλαγη νερου της τάξης του 30% και ο προμηθευτής του βραχου που του εδωσα δειγμα νερου μου εδωσε το οκ να βαλω 2 σαλιγκαρια και 2 μικρα κλοουνακια εδω και 2 μερες.Στο ένα απο αυτά είδα σημερα το πρωί ich ανέβασα θερμοκρασία στους 28 αλλά τώρα το βραδυ φαινεται καλύτερα. κάθε μέρα μου έδωσαν να βάζω από 2 καπάκια microbacter7 και ανα 2 ημερες ενα καπακι liquid reef. βασικά όλα τα παραπάνω με εχουν βγαλει λιγο εκτος απο οτι εχω διαβασει . μετρησεις πριν απο 10 λεπτα. PH 8,1 SALT 1025 NO2 0,05 NO3 5 NH4 0 |
Παράθεση:
Εγώ λόγω απειρίας δεν είναι σωστό να βαρέσω :p |
αν ήταν από ενυδρείο ο βράχος δεν έχεις ανάγκη αλλά και πάλι θα κάνει κύκλο και θα πάρει καιρό να σηκώσει φουλ βιολογία , καλά τα πας , γρηγορα μεν σωστά δε ,να σου ζήσουν τα κλοουνάκια αγόρι .
Εντυπώσεις από το φωτιστικό ; |
Δείχνουν να πηγαίνουν καλα τα κλοουνακια .... Για να δούμε. Θεωρητικά ειναι απο τα πιο ανθεκτικά. Προσπαθώ να καταλάβω τι του προκάλεσε το ικ. Νομίζω οτι βοηθάνε στον κύκλο πολύ πιο πολύ .
Το φωτιστικό ειναι απίστευτο. Στα μείον οτι το φως έρχεται απο ενα σημείο οποτε και το στήσιμο πρέπει να γίνει με αυτο το σκεπτικό . Στα συν ειναι σαν να έχεις έναν ήλιο πανω απο το ενυδρειο . Το φαινόμενο της σντσνσκλασης ειναι απίστευτο όπως και οι ακτίνες που φαίνονται να διαπερνούν το νερό. Στο θαλασσινό ενυδρειο πως ορίζεται ο κύκλος και η φουλ βιολογία όσον αφορά την ολοκλήρωση τους ? και για να γινω πιο σαφής δεν μιλά για τα νιτρικά , αμμωνία κλπ αλλά κυρίως για το πως ορίζουμε το ώριμο ενυδρείο και πως το ελέγχουμε ότι είναι πλέον ώριμο. πχ ανάπτυξη βακτηρίων |
θα έλεγα εμπειρικά ένα τρίμηνο το θέλει αν δεν πειράζεις αραγωνίτη και βράχο , για να μην έχεις θέματα με τα πιο ευαίσθητα κοράλλια , αλλα στον ένα χρόνο βλέπεις άλλο ενυδρείο από άποψη ζωής που αναπτύσεται στον βράχο .
|
παει το ένα κλοουνάκι.... παλεύουμε τώρα για το άλλο .... αλλαγές αλλαγές και αλλαγές. θα το σώσω το άτιμο...
τα νιτρώδη εκεί .... κολλημενα.... |
Κρίμα στο ψαράκι...
Είπαμε ομως υ π ο μ ο ν ή .......:confused::confused: Τα ΝΟ2 θα μετατραπούν σιγά - σιγά σε ΝΟ3. Καλή συνέχεια !!!!! |
Παράθεση:
Προσωπικα θα σου ελεγα να το επιστρέψεις ή να το δωσεις προσωρινα σε καποιον με στρωμενο ενυδρειο Ειναι ανθεκτικά ψάρια, αλλα ισως το ενυδρειο δεν ειναι ετοιμο να τα δεχτει Κι αν συμβει το μοιραιο, μην βιαστείς να ξαναβάλεις ψάρια Γενικά θέλει υπομονή. Βλέπω τεράστια διαφορά στο ενυδρειο μου μετά από ενα 3μηνο σε σύγκριση με το ξεκίνημα |
περαν του οτι βιαστηκα εγινε και μια στραβη με την κορουλα μου που ηθελα να την βαλω να τα ταίσει κι εκεινη μιας και ειναι πολυ γρηγορη αρπαξε μια χουφτα τροφή και την έριξε μέσα... μαζεψα οτι μπορουσα αλλά από εκεινη την ημέρα μερικές ώρες μετά άρχισε το πρωτο ψαρι να τρελαινεται...
γενικά πάντως περιμένω αρκετά πράγματα να μου έρθουν ... δεν έχω κυκλοφορητές να ανακατεύω αλάτι , αντλία μεταφοράς , θέλω 2 ακόμα θερμοστάστες κλπ κλπ κλπ. παρέλαβα και τους διακόπτες να φτιάξω την ηλεκτρολογική εγκατάσταση όλου του κυκλώματος γιατί είμαι με πολύπριζα και απορώ ακόμα..πως δεν έχω φάει καμια ψιλή. τεσπα ελπίζω το επόμενο ΣΚ να βάλω μια τάξη και σωστή ροή. δεν ξέρω τελικά αν βιάστηκα πιο πολύ με τα ψάρια η με το ξεκίνημα του ενυδρείου...:confused::confused::confused::confuse d: ------------------------- επίσης δεν εχω κανενα να το δωσω μιας και δεν ξερω κανενα με ενυδρειο. πέραν από τον προμηθευτή μου είμαι λίγο μόνος....με βαρκα την ελπίδα όπως λένε.. |
Διπλα ειμαστε , αν θες στο φιλοξενω για κανα δυο εβδομαδες , κριμα για το ζωντανο σου ευχομαι να ειναι και η τελευταια απωλεια
|
με έχει ξεσκίσει ο καιρός. το sump και η αναπλήρωση - όσμωση - και ότι άλλο είναι στο μπαλκόνι .
ανοίγω πόρτα να βγω , κρυώνει το παιδί , κλείσε πόρτα .... εντωμεταξύ το μπαλκόνι είναι τελευταίο όροφο με μισή κάλυψη από κεραμίδια το άλλο μισό είναι καλυμμένο από αυτόματες τέντες οι οποίες λόγω του κ...αέρα είναι μαζεμένες συνέχεια. οπότε τρώω βροχή , κρύο και ενίοτε και χιόνι....:grin::grin::grin: ευτυχώς το κουβούκλιο μου βγήκε καλό..δεν μασάει αλλά αρχίζω να μασάω εγώ...:cool: ετοιμάζω άλλη μια κατασκευή με νταου και ένα ενυδρείο καραντίνα 60 λίτρων αλλά με πρόλαβε ο καιρός... κώστα σε ευχαριστώ πολύ αλλά το ψαράκι έχει κι αυτό ικ...έχω σταματήσει κάθε ζουμί και πέφτει σκόρδο. σήμερα θα γίνει μια γενναία αλλαγή 100 λίτρων αν τα καταφέρω με τον καιρό αυτό... έπρεπε να ξεκινήσω το ενυδρείο τον Φεβρουάριο - Μάρτιο.....τώρα χορεύουμε... |
καλο κουραγιο φιλε
|
Μόλις άνοιξα το φως ειδα ενα ζωντανό το οποίο μου θύμιζε γυρίνο εώς χελι μήκους 1 cm και πήγαινε σαν παλαβό στο τοίχωμα μεχρι που χάθηκε πίσω απο τα βράχια...
Εχει κανεις καμία ιδέα ;;; Επίσης ανακάλυψα ενα καβούρι μεγάλο ... το οποίο τραγανιζε έναν βράχο , ενα στρείδι και να δώ τι ακόμα.... Τελικά το βράδυ βγαίνουν όλοι για ποτό ? |
εκει κολημενα τα νιτρωδη στο 0,05...
υπομονη ... περιμενουμε |
Παράθεση:
Υπομονή ,διάβασμα , μετρήσεις , αφού γλυτώσαμε την πνευμονία με τα κρύα θα στρώσει και το ενυδρείο που θα πάει . |
Όντως καλλίτερη εποχή για ξεκίνημα ενυδρείου είναι Απρίλιος Μαίος .
Σχετικά με το βράχο σου θεωρώ ότι είναι πολλά 32 κιλά σε 280 λίτρα ενυδρείο.Θα αφαιρούσα λίγο. Τώρα όμως μην πειράζεις τίποτα. Τα ζωντανά που μεταφέρει ο ζωντανός βράχος , συνήθως μόνο προβλήματα δημιουργούν. Θεώρησα ότι εφόσον διάβασες αρκετά , θα ξεκίναγες με νεκρό βράχο και ας περίμενες λίγο παραπάνω για να στρώσει. Η κατασκευή σου είναι πολύ μελετημένη και αρκετά υποσχόμενη. Να ξέρεις στο θαλασσινό δεν παίζει : το έστησα και απολαμβάνω στιγμές χαλάρωσης. Δεν σε αφήνει να χαλαρώσεις επειδή είναι πολλοί οι αστάθμητοι παράγοντες που πρέπει να προβλέψεις και να αντιμετωπίσεις. Νομίζω ότι μετά τα 2 χρόνια μπορεί να πάει '' μόνο '' του. Φιλικά πάντα. |
Ο Καβουρας παει τον πιάσαμε ενα βραδυ ....
Μέσα στο ενυδρειο ειναι 28 κιλά μπορει και λιγότερα ...τα υπόλοιπα ειναι στο sump. Όντως αφού γλυτωσα την πνευμονία .... Το συστημα ετοιμάζεται σιγά σιγα . Το ενυδρειο καραντίνα ειναι έτοιμο και αυτο μέσα σε νταου . Τώρα στήνονται τα ήλεκτρικα . Γενικά πάντως οι βράχοι δείχνουν καλή εικόνα , παίρνουν και χρώματα σιγά σιγά ειδικά Απο την ημέρα που έβαλα χρόνο διακόπτη στο φως. |
Έκανα τεστ no2 με 2 διαφορετικές εταιρείες
Jbl - με διαβαθμίσεις 0,01-0,025- 0,05 - 0,1 κι έδειξε 0,025 Salifert - με διαβαθμίσεις 0- 0,1 -0,2 κι έδειξε καθαρά 0. Τι γίνεται ; |
2 Συνημμένο(α)
εκανα μερικές μικρές αλλαγές στο σκηνικο του ενυδρειου με σκοπό να έχω μια κατηφόρα προς τα εμπρός για να μπορώ να φιλοξενήσω τα διαφορα φυτα και soft κοράλια. ουσιαστικά εκμεταλλεύομαι το μεγάλο βάθος.
επισυναπτω 2 φωτο .. ανφας και προφιλ γνώμες..? |
αν και άσχετος με τα θαλασσινά μου αρέσει πολύ έτσι όπως είναι τώρα ;)
|
1 Συνημμένο(α)
ωραίο είναι , για δοκίμασε να βγάλλεις ακριβώς το μεσαίο κομάτι ..
|
όλα μηδενισμένα δείχνουν . έχουμε κλείσει πια ενα μηνα...
να βαλω 2 κλοουνακια..? |
λογικά είσαι έτοιμος
|
νεα λοιπον πράγματα αψυχα κι εμψυχα ....
ηρθαν οι 2 κυκλοφορητες tunze 6055. ψαχνομαι ακομα πως θα κατσουν... εχουν μια ιδιαιτεροτητα που ειναι καλη και κακη... βαρανε μακρια και στοχευμενα. μαλλον βλεπω να καθονται και οι δυο πλατη λιγο πιο κατω απο την μεση και να βαρανε προς τα μπρος με κλιση λιγο προς το κεντρο και προς τα πανω. μπηκε ενα κοπαδακι damsel ... προς το παρον δειχνει μια χαρα ... φτου φτου |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:07. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board