Παράθεση:
Βαλτου και λιγη ελαφροπετρα μεσα. Προσοχη στο ταισμα ομως. Μη σου πεσει πολυ. Μικρα και πολλα γευματα. |
Μη το στήσεις όμως και βάλεις γαρίδες αμέσως, θέλει στρώσιμο και ο βυθός για γαρίδες, αλλιώς πολύ φοβάμαι πως θα :smt051
|
Αν πάρω μπόλι από το μεγάλο το ενυδρείο μου, πάλι θα χρειαστεί στρώσιμο ο βυθός???
Και κάτι τελευταίο βρήκα κατι φίλτρα που τα ενωνεις με τον αέρα... Αυτά είναι καλά ή δεν αξίζουν |
με ενα κουταλακι μπορεις να παρεις προσεκτικα πανω τμημα του βυθου και να το ριξεις στο καινουργιο,θα εισαι οκ!τα αεροφιλτρα ειναι μια χαρα τα δουλευω αρκετο καιρο σε rcs!
|
Παράθεση:
Θα παραγγείλω από το ίντερνετ ενα αεροφιλτρο που έχει και βαμβάκι και χώρο για κεραμικά βασικά σκέφτομαι να το πάρω αυτό !!! είναι καλό για γαριδάδικο 40 λίτρα ή είναι πολύ μεγάλο ?? |
προσωπικα ειμαι της υπερβολικης φιλτρανσης οποτε καταλαβαινεις!μια χαρα θα ειναι πιστευω αυτο που δειχνεις,οπως και αυτο που σου εδειξα παραπανω!
|
ωραία να σε κουράσω ακόμα λίγο ???
πώς δουλεύουνε ακριβός τα αερόφιλτρα ???? την έξοδο πόσα εκατοστά πρέπει να την έχω μέσα στο νερό ??? |
ριξε μια ματια εδω!
|
ευχαριστώ φίλε μου !!!
αλλά δεν κατάλαβα μόνο κάτι πώς γίνεται το αερόφιλτρο που έχει μόνο σφουγγάρι, βασικά αυτό που μου έδειξες να αντικαταστήσει την δουλειά που κάνει το σίποραξ ή η ελαφρόπετρα ?? |
μπορεις να βαλεις αυτο το φιλτρο που λες εσυ και παραλληλα να τρεχει και αυτο με τα σφουγγαρια.πολλοι το εχουν σαν πρωτη επιλογη ειδικα σε γαριδαδικα,τα σφουγγαρια παιζουν το ρολο του βιολογικου υλικου!
|
Οκ φίλε μου, σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ...
------------------------- Για την άλλη ερώτηση μπορεί να βοηθήσει κάποιος?? Πώς μπορώ να καθαρίσω εύκολα τόση πολλή άμμο?? |
καθαρή χαλαζιακη αμμος???
δεν εχει ευκολα και δυσκολα...
γεμίζεις μισο κουβα αμμο... ανακατεμα και ξεπλυμα μεχρι το νερο να βγαινει οσο το δυνατον πιο καθαρο... |
Σε περίπτωση που μετά από πολλά πλυσίματα έχει ακόμα σκόνη και το βάλω στο ενυδρείο, και λογικά θα μου έχει θολώσει το νερό...
Τι κάνω?? Είναι επικίνδυνο για τα ψάρια? |
αν εχεις καλο φιλτρο σε 1-2 μερες θα ξεθολωσει...
|
Άρα δεν είναι επικίνδυνο για τα ψάρια?
|
Παράθεση:
σ αυτο δεν ξερω να σου απαντησω σιγουρα... παντως εμενα ετσι εγινε και τα ψαρια μου δεν επαθαν τιποτα... |
4 Συνημμένο(α)
Πώς σας φαίνεται??
Άλλαξα το φίλτρο και έβαλα ποιο μεγάλο 500 l/h και έβαλα μέσα ενα πακέτο σιποραξ μινι και άσπρο βαμβάκι Ακόμα πήρα λίγο χαλίκι από το μεγάλο μου ενυδρείο και το ανακατεψα με την άμμο Και τέλος το μπολιασα απο κεραμικά και βρομια από το μεγάλο ενυδρείο :) Τώρα μέσα έχει 1 zebra nerite snail 3 apple snails 6 malesian trumpet 4 ramshorn 5 red cherry Από φυτά έχει Ceratophylo Java moss limnophila, leucocephala, rotala Ο φωτισμός είναι 6βαττ Day Light αλλά ψάχνω να βρω 6 βαττ κατι σε growth ή aqua glo Τα δύο θέματα Αγωνίζομαι να το κρατήσω 25-27 βαθμούς αλλά ανεβαίνει λόγω της ζέστης, μάλλον θα πάω αύριο να πάρω ανεμιστήρακια Και μετρήσεις θα ξανά κάνω απόψε |
Έκανα τώρα και τις μετρήσεις μου...
Ph 8.4 Αμμονια 0 No2 0 No3 10 |
παιδιά μια ερώτηση !!
σε αυτό το μινι ενυδρείο που σας είπα έβαλα τα πιο πάνω έχω παρατηρήσει ότι τα σαλιγκάρια γεμίζουν όλο τον άμμο με περιττώματα κάτι που φαίνεται πολύ σε λευκή άμμο και είναι αντιαισθητικό τι μπορώ να κάνω για αυτό ??? |
Αυτό το έχει η λευκή άμμος, ότι φαίνονται οποιεσδήποτε ακαθαρσίες υπάρχουν στο βυθό.
Αν σε ενοχλούν, μπορείς να κάνεις σκούπα βυθού για να τις απομακρύνεις. |
6 Συνημμένο(α)
Αυτή η ελαφροπετρα κάνει για φίλτρο? Την ξέρει κάποιος? Είναι καθαρή?
Επειδή κάτι δεν μου άρεσε |
Μπααα
Μες στο τριμμα ειναι και οτι ναναι απο διαμετρο |
Μια χαρά είναι, θέλει ΠΟΛΥ πλύσιμο, τίποτα άλλο
διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread....5%F4%F1%E1/#29 ------------------------- Παράθεση:
Σπύρο το καλό είναι πως η ελαφρόπτερα του Praktiker έχει κάπως πλυμένη. Φίλε gkontos , έχει το Leroy ελαφρόπετρα και ξέρω πως υπάρχει ένα στη Κύπρο, αν είναι κοντα σου πετάξου και πάρε , ουτε 2 Ευρώ δεν κάνει |
Από το Leroy merlin την πήρα στην Κύπρο...
Ο λόγος που παραξενεύτικα είναι ότι παλιά έφερνε μία άλλη πολύ πιο καθαρή |
Παράθεση:
|
Εγώ πρέπει να ήμουνα, γιατί ότι κι αν πιάσω πριν το βάλω στο ενυδρείο ρωτάω εδώ
|
Παράθεση:
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75098/#23 |
Χεχεχε μακάρι να την ξανά είχανε
|
Παράθεση:
αλλά νομίζω δεν κάνει δουλειά !!! πρώτα από όλα το καλώδιο του αέρα κατέβαινει μόνο μέχρι τα μισά του πρώτου δοχείου !!! δέν κατεβαίνει και πιο κάτω που είναι το άλλο δοχείο .. αυτό είναι λογικό ??? :confused::confused::confused: δέυτερο δέν το βλέπω να τραβάει σχεδών καθόλου βρομία !! αφού τα βαμβάκια είναι ολόασπρα ακομα και η θολούρα από το βυθό δεν κάθεται εύκολα ... :confused::confused: και 3ο νομίζω οι φουσκάλες της αεραντλίας μου είναι πάρα πολλές μπορεί αυτό να επηρεάζει ?? κάποιος που ξέρει ???? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:51. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board