Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=164)
-   -   60 λιτρο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80211)

Pan_ 31-05-14 02:19

Πιο κοντινή δεν γίνετε!! Αυτό πρέπει να είναι!!
Για τις γαρίδες το έχω διάβαση το άρθρο και ρώτησα εκεί αλλα απάντηση δεν έλαβα και ειπα να ρωτήσω εδώ! Απλά λέει πως :

Οταν τα αυγα ειναι ωριμα, το θηλυκο ετοιμαζεται για την εκδυση (αλλαγη εξωσκελετου) και λιγο πριν απο αυτο, απελευθερωνει φερομονες στο νερο ,καλωντας τα αρσενικα για ζευγαρωμα. Μολις γινει λιοπον η γονιμοποιηση των αυγων, αλλαζει εξωσκελετο και εκεινη ειναι η στιγμη που τα μεταφερει αναμεσα στα κολυμβητικα ποδια της.Εκει θα παραμεινουν για 3-4 εβδομαδες μεχρι να εκκολαφθουν.

Και ρωτώ εγώ τώρα! Εξωσκελετό αλλάζει έτσι και αλλιώς η μονο εάν γονιμοποιηθούν τα αβγά? συγγνώμη εάν είναι χαζη η ερώτηση αλλα δεν το κατάλαβα! γιατι έχω μαζέψει 4 εξωσκελετούς από το ενυδρείο και έλεγα μπας και είμαι στην φάση που περιμένουμε 3-4 εβδομάδες και να εκκολαφθούν!

Spiros1995 31-05-14 02:30

Το ίδιο σαλιγκάρι εμφανίστηκε στο ενυδρείο μου εχτές χωρίς να το έχω τοποθετήσει εγώ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα για το ενυδρείο ή να το αφήσω μέσα, εμένα βασικά μου αρέσει δεν έχω πρόβλημα.

Alex_Salonica 13-06-14 11:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Pan_ (Μήνυμα 840258)
Και ρωτώ εγώ τώρα! Εξωσκελετό αλλάζει έτσι και αλλιώς η μονο εάν γονιμοποιηθούν τα αβγά? συγγνώμη εάν είναι χαζη η ερώτηση αλλα δεν το κατάλαβα! γιατι έχω μαζέψει 4 εξωσκελετούς από το ενυδρείο και έλεγα μπας και είμαι στην φάση που περιμένουμε 3-4 εβδομάδες και να εκκολαφθούν!

Εξωσκελετό αλλάζουν όλες οι γαρίδες(και οι αρσενικές) καθώς αναπτύσσονται, οι θηλυκές αλλάζουν και όταν ζευγαρώνουν όπως ακριβώς το περιγράφεις. Καλό θα ήταν να μην απομακρύνεις τους εξωσκελετούς μέσα από το ενυδρείο, είναι πρώτης τάξεως πηγή ασβεστίου, θα δεις ότι σε μερικές μέρες θα τους εξαφανίσουν.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Spiros1995 (Μήνυμα 840259)
Το ίδιο σαλιγκάρι εμφανίστηκε στο ενυδρείο μου εχτές χωρίς να το έχω τοποθετήσει εγώ. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα για το ενυδρείο ή να το αφήσω μέσα, εμένα βασικά μου αρέσει δεν έχω πρόβλημα.

Να το αφήσεις μέσα, μόνο καλό κάνει.
Αν με το καιρό δεις ότι έχουν γίνει πάρα πολλά θα πρέπει να απομακρύνεις μερικά και ...να ρίχνεις λιγότερη τροφή.

Pan_ 16-07-14 00:07

6 Συνημμένο(α)
καλησπέρα και πάλι! έχουμε ανανέωση στο ενυδρείο! Μπήκαν κάμποσα φυτά ακόμα, τα προηγούμενα έχουν αναπτυχθεί αρκετά! Κάποιες "ριζουλες" και 2 πλατύ! Οι γαρίδες μειώθηκαν κατά 1 δυστυχώς! Σαλιγκάρια 3 φορες πιο πολλά!Ανεβάζω φωτογραφίες! Πείτε μου σχόλια μήπως κάτι έχω κάνει λάθος ,προτάσεις για αλλαγές και γενικά ότι θέλετε! :o

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:05.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01255 seconds with 10 queries