Παράθεση:
και έτσι |
Ωραία πατέντα εύκολη και οικονομική. Παίρνει και πολλή βελτίωση . :D
|
5 Συνημμένο(α)
Λόγο πολλών παραγόντων η κατασκευή πήγε πίσω αρκετό καιρό. Πλέον, πιστεύω, ότι έχει φτάσει στο τελικό στάδιο των κατασκευών, εκτός από κάτι πραγματάκια που θα μπουν αργότερα αν είναι απαραίτητα. Το μόνο που μου έχει μείνει είναι η κατασκευή του φωτισμού. Με προβλημάτισε αυτή η κατασκευή γιατί θα πρέπει μέσα στον χώρο που υπήρχαν τα παλιά ηλεκτρικά να τοποθετηθεί μια ψήκτρα ενός μέτρου, 4 ανεμιστήρες και 42 led με τους φακούς τους. Ο φωτισμός θα απαρτίζεται από 42 led. Θα είναι χωρισμένο σε 4 κανάλια όπου το κάθε κανάλι θα είναι ντιμαριζόμενο και θα αποτελείται μόνο από ένα χρώμα, πλην από ένα κανάλι που θα διαχειρίζεται τα uv, κόκκινα και τα πράσινα led.
Για τα led επιλέχτηκαν μη επώνυμα, οικονομικά, ενώ ο driver για το κάθε κανάλι είναι αυτός http://www.ebay.com/itm/321400026074...%3AMEBIDX%3AIT Μερικές φωτογραφίες |
Για προχώρα μάστορα :)
|
Θα έβαζα επώνυμα LEDs κ θα πρόσθετα παραπάνω uv. Αν θέλεις για να εισαι πιο ακριβής γράψε μας αναλυτικά τα nm για να δούμε αν ειναι τα σωστά.
Απο προσωπική πείρα τα μη επώνυμα LEDs δεν αντέχουν περισσότερο απο 2 χρονια κ η φωτεινοτητα τους πέφτει πολυ γρήγορα. |
Παράθεση:
Blue 455-460 nm Uv 365 nm Green 520-530 nm Red 620-630 nm Λευκά 10000 Κ και 2 των 6500Κ Το σκεφτικό μου είναι να τα δουλέψω μάξιμουμ στο 70% Λες για παραπάνω UV ; Βασικά παράγγειλα 5 κομμάτια και αν θα βάλω και άλλα θα πρέπει πάλι να περιμένω να έρθουν. Το κακό είναι ότι πρώτα τα παράγγειλα και μετά έκατσα να μάθω για επώνυμα led, Arduino κτλ. Είδες τι έξυπνο παιδί που είμαι; Τώρα θα δουλέψει έτσι και μελλοντικά θα δω αν θα το αναβαθμίσω, γιατί η παντόφλα της γυναίκας μου καραδοκεί. |
Ποσα LEDs βαζεις σε καθε χρωμα;
Καλύτερα μην χρησιμοποιήσεις στα uv τα 365nm αλλα έναν συνδιασμο απο 400,415,425nm. Τα uv βοηθάνε στην ανάπτυξη κ φωτοσύνθεση των κοραλιων. Πολλοί υποστηρίζουν οτι τα uv παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον φωτισμο του ενυδρειου κ πρέπει ο αριθμός τους να ειναι μεγάλος. |
Παράθεση:
|
Τα πράσινα κ τα κόκκινα δεν προσφέρουν τπτ ιδιαίτερο στα κοραλια σου απλά μπορεις να τα βάλεις για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
Εγω θα έβαζα: 10 royal blue 5 blue 10 white 10000K 10 405nm 5 415nm 10 425nm 5 red 5 green Αν σου φαίνονται πολλα για τα λίτρα σου μπορεις να βάλεις: 6 royal blue 3 blue 6 white 6 405nm 3 415nm 6 425nm 3 red 3 green |
Ξέχασα να πω πως ο χώρος που θα μπουν έχει διαστάσεις 32Χ34, οπότε ο πρώτος συνδυασμός δεν χωρά σαν ποσότητα. Ο δεύτερος που έχεις βάλει είναι 36 led μου φαίνεται ότι θα βγάλει πολύ μπλε φως, κάτι που δεν μου πολύ αρέσει.
|
Ο σωστός φωτισμός του reef ειναι ο μπλε όσο κ αν δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα. Αυτά βέβαια ειναι γούστα κ τα διαμορφώνουμε αναλόγως.
|
Παράθεση:
|
6 Συνημμένο(α)
Αν και πάω με ρυθμούς χελώνας, προχωρώ σιγά, σιγά. Έφτιαξα ένα αλουμινένιο πλαίσιο και στήριξα τη ψήκτρα πάνω σε αυτό. Την ψήκτρα την έκοψα σε τρία κομμάτια των 30 εκατοστών. Πάνω στην ψήκτρα θα κολληθούν και τα led. Για να μην φαίνονται καλώδια και λοιπά, με ένα κομμάτι πλεξι γκλας έφτιαξα ένα <<καπάκι>> Αυτό έχει σαν σκοπό να στεγανώσει την κατασκευή από την εξάτμιση του νερού και επίσης να τοποθετηθούν οι φακοί των led πάνω σε αυτό. Στο σώμα του καπακιού έκανα άλλες 2 τρύπες και πρόσθεσα άλλους 2 ανεμιστήρες των 60 mm. Τώρα στο σύνολο η όλη κατασκευή έχει 4 ανεμιστήρες που πιστεύω να καλύψουν την ανάγκη της κυκλοφορίας του αέρα που χρειάζεται η ψήκτρα.
|
Μιας και το θέμα έχει προχωρήσει αρκετά δεν ανταποκρίνεται στον τίτλο, αν μπορεί κάποιος διαχειριστής να αλλάξει τον τίτλο του θέματος σε
Ανακατασκευή sera marin Biotop Cube 130 by bouboula Ευχαριστώ !! |
3 Συνημμένο(α)
Εχτές με έπιασε προκοπή και έκατσα, κόλλησα τα led, τα σύνδεσα και τέλος τα άναψα. Θέλω να ρωτήσω, αν πάω για Arduino θα χρειαστεί να αλλαχτούν οι υπάρχων drivers των led; Αυτούς που έχω βάλει, ντιμάρονται απλά τροφοδοτούνται από το 220. Ρωτώ γιατί αν πάρω Arduino πάνε χαμένοι η συγκεκριμένοι drivers συν το κόστος του τροφοδοτικού και των LDD.
Ρε παιδιά τον τίτλο θα τον αλλάξετε;;;;; :smt091 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Σας ευχαριστώ πολύ καλέ μου κύριε :D:D:D:D:D |
Πολύ καλό φαίνεται φιλαράκι.Τι φακούς έχεις βάλει?
|
Στις 120 μοίρες είναι Γιώργο.
|
Α μια χαρά!!!Άντε με το καλό να το στήσεις να το δούμε κανονικά σε λειτουργία.Τι άλλο έχει μείνει τώρα?
|
Πολλά….. Δεν βλέπω να το τελειώνω ποτέ έτσι όπως πάει. Σειρά τώρα έχει το battery power back up. :D
|
2 Συνημμένο(α)
Τελικά η χρήση φακών, ακόμα και στις 120 μοίρες, ήταν απογοητευτική. Λόγο ότι το φωτιστικό είναι πολύ κοντά στην επιφάνια του νερού, η δέσμη του φωτός άρχιζε από τους 10 πόντους και κάτω να απλώνεται. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, ψηλά και στις άκρες να μην υπάρχει φως. Έτσι αναγκαστικά τους κατάργησα και έβαλα το εργοστασιακό κάλυμμα που είχε και πριν, μόνο που το τροποποίησα λίγο. Πρώτον για να ταιριάζει σωστά και δεύτερον γιατί το πίσω μέρος του καλύμματος ήταν γαλακτερό και έκοβε ελάχιστα ένα μέρος από την φωτεινότητα Τώρα περιμένω να έρθουν τα βύσματα που θα τοποθετηθούν στο πίσω μέρος του καπακιού. Αυτό θα το κάνω για να μπορεί να αποσυνδεθεί το καπάκι χωρίς τα καλώδια και για να μην υπάρχουν πολλά καλώδια από πίσω. Θα είναι ένα για τα κανάλια των led και ένα για την τροφοδοσία των ανεμιστήρων.
|
Ωραιο γινεται και μου αρεσει ακομα παραπανω γιατι εχει πολυ DIY κατασκευες!!!
τα λεντ θα αναβουν ολα μαζι? |
Παράθεση:
|
Φιλαράκι σούπερ το θέμα σου πως μου ξέφυγε τόσο καιρό :smt091 .Τόσο κοντά στο νερό οι φακοί δεν κάνουν όντως . από φως θα είσαι εντάξει ,για τις υπόλοιπες κατασκευές respect αλλά δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο από εσένα :D το reef είναι η χαρά του μάστορα τελικά
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Σε ευχαριστώ Κώστα. Πραγματικά έχει πολύ πράγμα αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί, άσε που έχω μάθει και ένα σορό πράγματα, ιδικά στα ηλεκτρονικά που δεν έχω καμία σχέση. |
Παράθεση:
|
5 Συνημμένο(α)
Μετά από αρκετό καιρό ασχολήθηκα με το ενυδρείο και το προχώρησα λίγο ακόμα Συγκεκριμένα, τοποθέτησα τα βύσματα τροφοδοσίας των led και των ανεμιστήρων στο καπάκι και έφτιαξα και την κατασκευή που θα φιλοξενεί τις μπαταρίες του back up. Τέλος έχει μείνει να γίνει κατασκευή για τον πίνακα των drivers των led και η τροφοδοσία των μπαταριών με το ινβέρτερ κτλ. Άντε να δω που θα χωρέσουν όλα αυτά. Υπολογίζω πως θα χρειαστεί και χώρος για την δοσομετρική με το δοχείο της καθώς και φωτισμός στο σαμπ για την χαετο.
Ε ρε γέλια που θα πέσουν αν δε χωρούν zw |
6 Συνημμένο(α)
Μετά από αρκετό καιρό σχεδόν τελείωσα με το ενυδρείο. Έγιναν αρκετές αλλαγές. Ξανά τοποθέτησα τα ηλεκτρικά πιο συμμαζεμένα αυτήν την φορά.
Τοποθέτησα δυο 45νταρες μπαταρίες που μου δίνουν αυτονομία θεωρητικά πάνω 5 ώρες με το φορτίο που θα βάλω. Οι μπαταρίες τροφοδοτούν ένα ινβέρτερ 380 βατ που είχα αγοράσει πριν αρκετά χρόνια, αλλά δεν το είχα δουλέψει ποτέ. Για την φόρτιση, αλλά και την συντήρηση των μπαταριών έβαλα ένα οικονομικό φορτιστή από το ebay. Το buck up τροφοδοτεί 4 πρίζες και ένα κανάλι από τα led Τοποθέτησα τους drivers των led και συνδέθηκε το κάθε κανάλι με ένα χρονοδιακόπτη . Όλοι οι drivers ντιμάροντε από ένα πάνελ που τοποθέτησα στη πρόσοψη του επίπλου Για να μην βγαίνουν ένα τσούρμο καλώδια, η τροφοδοσία των led γίνετε με ένα 8πινο καλώδιο UTP που καταλήγει σε 8πινο βύσμα XLR και εκεί συνδέεται με το αντίστοιχο θηλυκό βύσμα του καπακιού. Επίσης περνάνε άλλα δύο καλώδια για τους ανεμιστήρες. Ένα για τα led που τροφοδοτείτε από τον χρονοδιακόπτη του πρώτου καναλιού και ένα για τα ανεμιστηράκια του ενυδρείου Συνολικά τοποθέτησα 10 πρίζες όπου η κάθε μία ξεχωριστά ελέγχετε από διακόπτη, έτσι όταν θέλω να σταματήσω κάτι απλός κλείνω τον διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται να το βγάζω από την πρίζα. Έβαλα και ένα φωτιστικό στο σαμπ για την χαέτο όπου και αυτό θα ελέγχετε από χρονοδιακόπτη. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ όλο τον χώρο του επίπλου όσο το δυνατόν καλύτερα για να υπάρχει εργονομία και κάποια σχετική τάξη. Τώρα θα δουλέψει λίγο καιρό δοκιμαστικά μόνο με νεράκι για να δω αν θα βγάλει τίποτα παιδικές ασθένειες η κάποιο χουσούρι που δεν έχω προβλέψει και μετά θα πάρει τον δρόμο του για το σπίτι. Από όλη αυτήν την δουλειά έμαθα αρκετά καινούρια νέα πράγματα για led, ρελέδες, και δεν θυμάμαι τι άλλο, Δυστυχώς πείρα αργά χαμπάρι τον arduino και την χρήση του και για να τον τοποθετούσα θα έπρεπε να πάνε χαμένοι οι υπάρχων drivers. Οπότε έμεινα σε αυτούς που είχα και επιφυλάσσομαι για την επόμενη κατασκευή. |
Σταμάτη φοβερή δουλειά , φίλε συγχαρητήρια αν είναι έτσι η αρχή φαντάζομαι την συνέχεια .
Τι λεντ έβαλλες τελικά; |
Τώρα τι να πούμε ,
δικαιολογημένο το Αβαταρ που έχεις, μάστορας αλλά και νοικοκύρης http://www.funnyjokes.gr/images/pos-...to-mastora.jpg |
Mπράβο! Πολύ καλή δουλειά!
Ένα έμεινε να γίνει πλέον. Να πέσουν οι πρώτες σταγόνες.;) |
Πολύ ωραια κατασκευή !!!! Προσεγμένη και τακτοποιημένη.:smt041
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Θα πάθαινα σοκ αν δεν είχα έστω νερό να γυρνάει.:D:D:D |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
Νοικοκύρης, μάστορας και μερακλής......η απόλυτη συνταγή της επιτυχίας.:smt041
Μπράβο για την ηλεκτρική εγκατάσταση και καλή συνέχεια στο ενυδρείο. Περιμένουμε ανυπόμονα.:smt020:D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Έρχεται και η συνέχεια |
6 Συνημμένο(α)
Αν είναι να πάει κάτι στραβά, τότε πάνε όλα στραβά. Το προηγούμενο Σάββατο είπα να το πάω στο σπίτι επιτέλους. Δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Την ώρα που τα φόρτωνα στο αυτοκίνητο, έφυγε το καπάκι από το ενυδρείο και έπεσε και έσπασε σε μια γωνιά. Την εβδομάδα που μας πέρασε έκατσα να το επισκευάσω και έτσι με πήγε πάλι πίσω. Τελικά το κουτσομάζεψα και το έβαψα και να το αποτέλεσμα. Άντε να δω τώρα πότε θα βρω χρόνο να φέρω και τα ζωντανά.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board