Παράθεση:
Ειπα οτι ειναι ωραιο ακομα και για μενα, γιατι για μενα μονο βιοτοπικο ειναι ωραιο. :D |
Μπορω να πω οτι με Τ5 σε μενα, η cuba παει μεν, αργα δε. Απλωνει και σιγα σιγα ενωνει, αλλα εχει ακομα για να γινει χαλι. Οντως σε σενα με ΜΗπηρε πολυ γρηγορα μπρος.
|
ειδικά απο ενα βάθος και πάνω 40-50 εκατοστά η ΜΗ ειναι πολύ καλύτερες απο της φθορίου Τ5 γενικότερα.. ειναι άλλη η φύση του φωτός τους..
μπροστά στης ΜΗ η φθορίου είναι ''ψόφιες'' -στο φυσικό περιβάλλον έχουν βρεθεί καρδινάλιοι και σε καθαρά κρυστάλλινα νερά με πλούσια υδρόβια βλάστηση.. όταν το δάσος πλημμυρίζει!!! |
Αν τα φυτακια εχουν παρει μπροστα, δεν νομιζω να εχεις θεμα με τα νιτρικά.
Η cuba , απλώνει και με χαμηλο φωτισμο , σιγα σιγα.. :D Ιγνατιε για πες περισσοτερες πληροφοριες για το μινεραλ που χρησιμοποιεις. Βγαλε βρε ενα βιντεάκι οταν ταίζεις... Το ενυδρειο να υποθέσω ειναι ανοικτο απο επάνω , τις λάμπες σε τι υψος τις έχεις βαλει ? |
Καλες και οι Τ5 για ενυδρείο χαμηλου ύψους 40-45 εκ. αλλα για σούπερ αποτελέσματα σε cuba και ιδιαίτερα σε υψος 60 εκ η καλυτερη επιλογή πιστεύω ότι είναι οι ΜΗ και ιδιαίτερα σε μεγάλα ενυδρεία σου βγαίνουν και πιο οικονομικα οσον αφορα τα εξοδα κατανάλωσης ρεύματος,το παραπάνω ενυδρείο καλύπτεται με 2ΜΗ 150άρες δλδ 300W με χρήση 5 ωρων το πολύ να πάει στις 5 1/2 ώρες ,αν είχε Τ5 θα ήθελε τουλάχιστων 6 54αρες δλδ 324W που θα φώτιζαν τουλάχιστων στο τελικο στάδιο 8 ωρες συν το κόστος αντικατάστασης και τον πιο συντομο χρόνο αντικατάστασης των Τ5. Τα παραπάνω είναι προσωπικες απόψεις τις οποίες τις έχω εφαρμόσει στα ενυδρεία μου.
|
Παράθεση:
δεν εχω δει ποτε 297 καρδιναλιους να τρωνε.σε ενυδρειο η αλλου:D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:18. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board