Oταν λεω υποστρωμα, εννοω γενικα τον βυθο, κατι δηλαδη που μπαινει μονο του και οχι κατω απο καποιο χαλικι κλπ..
Ναι το χρωμα και η υφη με νοιαζει, αλλα αν βοηθαει καποιο και την πτωση του ph γιατι να μην το κοιταξω? Γενικα ψαχνω, οχι κατι συγκεκριμενο. Βλεπω πραγματα, να παιρνω ιδεες μηπως και δω κατι και μου ερθει καποια ιδεα ακομα. Μεχρι στιγμης για αμμο σκεφτομαι σε καφε σκουρο χρωμα. Ισως σκεφτομαι οτι βοηθησει ενα τετοιο υποστρωμα τα φυτα (ακομα και τα ευκολα), αν σε περιπτωση του σκουρου νερου και καποιου φυτου επιφανειας, δεν περναει τοσο καλα και δυνατα το φως. Ενταξει, σκεψεις κανω...:) Tο παραπανω για το fluval, το εβαλα και γενικα, διοτι αν οντως βοηθαει στην πτωση του ph, ισως ενδιαφερει και καποιους αλλους. |
α οκ,απλα για να καταλαβω πως το σκεφτεσαι:)
|
Μετα απο μια βολτα σημερα σε: ωκεανο, aquascape.gr, petsupermarket, pet city και ενα συνοικιακο pet shop, δεν βρηκα κατι για να βαλω για βυθο. :-| (eco complete - seachem δεν τα κοιταξα λογω τιμης)
Καφε αμμο δεν βρισκω με τιποτα. Αν και γενικα αμμους δεν ειχαν τα καταστηματα (εκτος μιας ανοιχτοχρωμης ο ωκεανος) Μηπως δεν υπαρχει ρε παιδια καφε και βγαινει μονο αμμος ασπρη, μπεζ, μαυρη? Το manado το ειδα στο ενυδρειο με τα φυτα στο pet city που πηγα, μαρεσε οπτικα αλλα οπως ειπα και πιο πανω λεω να μην το ρισκαρω. Οσον αφορα τωρα για φυτο επιφανειας, το ενυδρειο θα ειναι κλειστο με καπακι και led φωτισμο (οχι τοσο υψηλη θερμοκρασια δηλαδη σαν τις λαμπες, αν παιζει σημαντιοκο ρολο αυτο στα φυτα επιφανειας). Θα υπαρχει προβλημα? |
4 Συνημμένο(α)
Ακομα, μιας και κανω πειραματακια για το πως να το στησω περιπου οταν βρω βυθο, πειτε μου, σας αρεσει καθολου το παρακατω? (πηρα και αλλο ενα driftwood σημερα, συνολο πλεον 3. Αυτα τα ξυλα βυθιζονται αμεσως ή ειναι σαν τα redmoor που θελουν βαρος?).
Ακομα, τι χρωμα βυθο θα βαζατε (αντε μπας και καταληξω καπου...) |
Παράθεση:
To ξύλο της φωτο είναι πολύ όμορφο ;) |
Eυχαριστω Maverick. Θα δοκιμασω μαλλον καποιο επιφανειας και βλεπουμε.
Στη φωτο ειναι 3 ξυλα μαζι. ------------------------- Παράθεση:
|
Πολυ ωραια τα ξυλα και τα εχεις "δεσει" και τέλεια.
Αυτα συνηθως βουλιαζουν αμεσως. |
3 Συνημμένο(α)
Να σαι καλα Σπυρο.
Οσον αφορα τα ξυλα, μονο το ενα εμεινε κατω. Τα αλλα 2 κανουν βολτα στην επιφανεια. Τα αφηνω εκει και οποτε θελουν ας κατσουν... Τωρα σκεφτομαι για ενα μικρο εξωτερικο φιλτρο που λεγαμε μπας και βαλω. Λεω να στρωσω τωρα με το biobox 2 και κατα τη διαρκεια ψαχνω να βρω κανενα μικρο εξωτερικο (ειδα μεχρι ωρας τα eheim 2211, eheim 2213 *μαλλον προτιμοτερο για τα λιτρα μου απο το 2211*, fluval 106 και ELITE Crystal-Flo Model 40. Το biobox 2 παραειναι μεγαλο τελικα (εχει πολυ υψος). Σε καμια περιπτωση δηλαδη δεν μπαινει στην πλατη (μιας και πισω η αμμος εχει μεγαλυτερο υψος). Τωρα το εχω βαλει στο αριστερα πλαινο τζαμι, που η αμμος ειναι χαμηλα πολυ και ειναι καπως οριακα. Δεν ξερω μηπως πρεπει να μπει πριν μπει η αμμος και να θαφτει λιγο...:D |
Θα βουλιαξουν πιστευω γρηγορα, τα ξυλα.
Το fluval 106 φτανει και περισσευει, ή το ecco pro 130 Δεν μπορει (λιετουργικα) να σκαψεις πισω γωνια την αμμο και ακουμπησει στο πατο το εσωτ. φιλτρο? Η αμμος και τα ξυλα, λες και τα πηρες απο Αμαζονιο :D 2ο λεπτο http://www.youtube.com/watch?v=PIRk0Y3c2_g |
Χαχα. Πλακα πλακα, το ενδυρειο στο τελος ειναι το δικο μου. :)
Λες να δουλευει το φιλτρο αμα ακουμπησει στο κατω γυαλι και δεν θα εχει θεμα με το οτι θα το σκεπαζει η αμμος μεχρι ενα σημειο? Βασικα, δεν το εχω παρατηρησει καλα το πως δουλευει. Η αντλια του οπως ειπαμε ειναι κατω. http://www.zone-aquatique.com/imgPro...it_11745_2.png |
Βλεπω εχει γριλιες για εισαγωγη νερου και πολυ χαμηλα (εκει που μπαινει στο διαμερισμα του θερμαντηρα.
Αν καλυψεις τις μισες (τις πολυ χαμηλες) δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα. Αν δεις μειωση ροης δεν μπορεις να ανοιξεις πανω απο τις γριλιες και λιγο πλαι (οχι πολυ πλαι, γιατι θα πεσουν πανω στο τζαμι), μικρες τρυπες για επιπλεον εισαγωγη νερου? |
1 Συνημμένο(α)
Καταλαβα τι λες.
Εγω εχω βγαλει το πλαστικο που μπαινει ο θερμαντηρας (μπαινει και βγαινει αυτο, αναλογα τι θες) και παλι μενουν τρυπες στα ιδια σημεια για εισαγωγη. Φανταζομαιο δουλευει και ετσι το συστημα ροης του..:rolleyes: Για να καταλαβεις: |
2 Συνημμένο(α)
Εκατσαν και τα αλλα 2 ξυλα τελειως και εκανα παλι το στησιμο που ειχα κανει οταν ηταν αδειο.
Τωρα σας φαινεται οκ? Νομιζω πιο καλα μου αρεσε τοτε το στησιμο αυτο που ηταν αδειο το ενυδρειο χωρις την αμμο και νερο. Μπηκε και η αποχη με την τροφη, να ξεκινησουμε λιγο στρωσιμο και σε καμια βδομαδα+ θα κοιταξω να μπολιασω και να το αφησω αλλες λιγες μερες με τροφη και μετρησεις. Τωρα το ενυδρειο τρεχει με νερο 8-9 μερες. Μηπως αυτο το στησιμο ειναι πιο καλο (ετσι ειχαν κατσει τα ξυλα μονα τους οταν βυθιστηκαν εντελως). Για φοντο λεω να βαλω καφε σκουρο χρωμα. |
Πολυ ωραιο ειναι.
Καφε σκουρο, ναι. |
Πολύ ωραίο το έκανες!Μία παρατήρηση όμως,χωρις να ξέρω την δύναμη του φίλτρου,εγώ έχω το 306,και είχα πρόβλημα με την άμμο...Αν έχεις βάλει την πούδρα τόσο κάτω που έχεις το μπαστούνι να ξέρεις πως το κάνιστρο θα γεμίσει μέσα άμμο...Κάθε φορά που το άνοιγα εγώ έβγαζα τουλάχιστον μία σέσουλα άμμο από μέσα!!!Ελπίζω να μην σου τύχει εσένα!
|
Η αμμος που εχει (επειδη την ξερω), παρ'οτι ψιλη, δεν σηκωνεται ευκολα.
Θα δειξει ομως. Αναλογα πραττει. |
Εγώ είπα την προσωπική μου εμπειρία απο κεί κ πέρα όπως είπες αναλόγως πράττει!
|
Σκεφτηκα να ανεβασω λιγο το μπαστουνι καποια στιγμη πριν μου το πεις νετρινο για σιγουρια. Μεχρι στιγμης παντως οπως λεει και ο Σπυρος, δεν σηκωνεται αμμος. Θα δουμε στο μελλον βεβαια...
|
Παράθεση:
Ειναι αναλογα την αμμο, παντα. |
Πολύ όμορφο φαίνεται, καλή συνέχεια με το στρώσιμο!
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Ευχαριστω Maverick.
Κατι αλλο. Τι μπορω να βαλω απο πισω για φοντο (ακομα και να το φτιαξω μονος μου, δεν με πειραζει, απλα δεν θελω τη λυση του να βαψω το πισω τζαμι) που θελω σε καφε σκουρο χρωμα? Να παρω κανενα αδιαβροχο υφασμα (ειδα καποια στο ιντερνετ) και να βαλω? Να παρω καποιου τυπου χαρτονι αδιαβροχο? Αν ναι, βγαινει χαρτονι τετοιο σε καφε σκουρο? |
Κοίτα, ο Κλεόβουλος που δεν ξέρει τι είναι τα CD και τα mp3 και ακούει ακόμα δίσκους :p θα έβαζε βινύλιο, αλλά μπορείς απλά να βάλεις ένα χαρτόνι από το βιβλιοπωλείο (Canson). Δε χρειάζεται να είναι αδιάβροχο, μπορείς όμως να περάσεις μια λωρίδα σελοτέιπ κατά μήκος του τζαμιού στην πάνω πλευρά, ώστε να μη βρέχεται.
|
4 Συνημμένο(α)
Και απεξω αμα βραχει δεν χαλαει?
Εβγαλα 2-3 φωτογραφιες με μαυρο φοντο (του εβαλα ενα μαυρο φελιζολ που ειχα, απλα για να το δω) και πιστευω οτι πιο καλα θα ειναι με καποιο καφε - καφε σκουρο. Δηλαδη ολη η εικονα να παιζει με κιτρινο που θα ειναι το νερο, καφε τα ξυλα, πορτοκαλι αποχρωση αναλογα το φωτισμο, καφε ανοιχτο τα catappa και πορτοκαλι (αν βαλω αρλεκινους) ψαρια. Τι λετε? |
Τόσα χρόνια δεν έχω καταφέρει να χαλάσω το χαρτόνι της πλάτης, τώρα τι να σου πω; Εμένα μου αρέσει έτσι όπως το βλέπω με το μαύρο, αλλά κάνε τις δοκιμές σου και διάλεξε. Αρχικά μου αρέσει η ιδέα του καφέ, απλά φοβάμαι μη φαίνεται σα βούρκος που θα κιτρινίζει και το νερό, θα το δεις όμως.
|
Οκ, δοκιμαζω και κανενα καφε και το βλεπουμε.
Να και ενα ενυδρειο ενος που επηρεαστηκε και εκεινος απο αυτο του George Farmer που εχω βαλει καπου στην πρωτη σελιδα. http://www.youtube.com/watch?v=dw_LD-x8YQI |
3η μερα με τροφη σε καλτσον σημερα (την πρωτη μερα 2 σχετικα μικρα φυλλαρακια, την δευτερη μερα 2 πιο μεγαλα, σημερα 2 μεγαλα φυλλαρακια) και μετρησα:
Αμμωνια: 1mg/l Υγρο Sera Νο2 Api: 0.25mg/l (με βαση αυτο εχει ληξει μιας και εχει παρασκευαστει το 10, δεν το ειδα απο την αρχη και ετσι μετρησα και με νο2 της Sera που ληγει το 16) Νο2 Sera: 0.50mg/l (της Αpi το test εχει μετρηση και 0.25 και 0.50 ενω της sera απο 0 παει μετα εχει 0.50) Νωρις ή οκ ειναι για εμφανιση No2? Σε αλλο μου στρωσιμο ειχα 0.5 (υγρο api μη ληγμενο τοτε) την εβδομη μερα. Και κατι για το στρωσιμο με τροφη σε αποχη. Τις προηγουμενες φορες που ειχα στρωσει το αλλο ενυδρειο που ειχα, μπορουσα και εβαζα τις αποχες (λεω αποχες γιατι για σιγουρια εβαζα μια αποχη σε μια αλλη μεσα και εκει τροφη για πιο σιγουρια μη φυγει καθολου τροφη στο ενυδρειο) σε σημειο με χαμηλη ροη να μην βγει καθολου τροφη στο ενυδρειο. Σε αυτο ομως για να μενει κλειστο το καπακι εβαλα παλι τις 2 αποχες σε σημειο ομως με πολυ ροη (εκει στελνει το φιλτρο) και ειδα 3-4 πολυ μικρα κομματακια τροφης να γυριζουν στο ενυδρειο. Ετσι πηρα το πιο ανοιχτοχρωμο καλτσον που βρηκα και εβαλα εκει την τροφη και δεν φευγει τιποτα. Αυτο το λεω για να το εχει υποψην οποιος στρωνει/στρωσει με τροφη. |
Μονο με τροφη στρωνεις ή βαζεις και βακτηρια?
Θερμοκρασια? |
Θερμοκρασια 25. Μονο τροφη.
|
12 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Νομιζω παω για το λευκο, μιας και λογω του σκουρου νερου κανει ωραιες αποχρωσεις. Tο νερο με τον καιρο θα σκουρυνει κι'αλλο. (στις φωτο οι πρωτες ειναι με ασπρο, οι επομενες ειναι πορτοκαλι και οι 3 τελευταιες με καφε). Οποιος θελει, εννοειται λεει τι γνωμη του. Με μαυρο φοντο εδω. |
Εγώ θα κρατούσα το καφέ.. δίνω βάθος και δεν αντανακλά τόσο φως επάνω του!
|
Ευχαριστω no_name. Eγω αναμεσα σε καφε και ασπρο ειμαι. Iσως το ξεκινησω με καφε και αμα παραγινει βουρκος αργοτερα που θα ειναι πιο σκουρο, δοκιμαζω το ασπρο ή κανα αλλο χρωμα τοτε.
|
Παράθεση:
κιεμενα μου φαινεται δινει πιο πολυ βαθος το καφε/πορτοκαλι. |
Με το μαυρο θα πηγαινει συνεχεια ο μονομαχος και θα τσαμπουκαλευεται, γιατι σε μενα αυτο κανει. Οποτε ή καφε ή ασπρο, εγω προτεινω να βαλεις προς το παρων το ασπρο και μολις το ολοκληρωσεις το στησιμο το αλλαζεις με καφε για να δεις πιο θα δειχνει καλυτερο...
|
Ναι, μαυρο δεν μπαινει. Δεν μαρεσει πολυ μετα απο τα αλλα που δοκιμασα.
Οταν ειναι ετοιμο, θα το δοκιμασω λοιπον με ασπρο - καφε και διαλεγω τοτε. ------------------------- 12/2 εισαγωγη τροφης σε καλτσον. 15/2: Αμμωνια 1mg/l, No2 0.5mg/l 18/2: Αμμωνια 0.5mg/l, No2 0.5mg/l 19/2: Αμμωνια στο 0 και No2 1mg/l. Γινεται συνεχεια αυξηση της τροφης στο καλτσον (δηλαδη εχθες που ειχαμε 18/2, αλλαξα την τροφη που ειχα βαλει στις 17/2 με 3 πολυ μεγαλα φυλλαρακια τροφης και να που εχω και 0 αμμωνια σημερα). Η τροφη στο καλτσον αλλαζεται καθε μερα και με μεγαλυτερη ποσοτητα καθε φορα. Νο3 δεν εχω μετρησει ακομα. Βλεπω και αυτο το κουραστηκο τεστ της sera για Νο3 και μονο που διαβαζω τις οδηγιες βαριεμαι... :p ------------------------- Μετρησα μολις και τα Νο3 και ειναι στα 25mg/l. Oποτε 19/2= Αμμωνια 0, Νο2 1 και Νο3 25. |
Τι εγινε? σε μια βδομαδουλα σχεδον στρωσαμε μονο με τροφη? :D
Θερμοκρασια? :D |
:D
Πολυ γρηγορα δεν παει?!?!:p 25 θερμοκρασια. Το ενυδρειο ετρεχε απο τις 4/2 με νερο με αλλο φιλτρο μονο με ενυδρειακο βαμβακι και θερμοστατης στους 25. Στις 11/2 μπηκε το fluval 106 και βγηκε το αλλο φιλτρο. 12/2 ξεκινησα να βαζω τροφη σε καλτσον. |
Αυτο το "ετρεχε απο 4/2 χωρις τροφη" δεν φαινεται οτι μετραει στο στρωσιμο ... αλλα μετραει. ;)
Το ενυδρειακο βαμβακι που ειχε το πρωτο φιλτρο τι το εκανες? Δυο βδομαδουλες λοιπον μεχρι τωρα, την πρωτη απλα ετρεχε και τη δευτερη εβαλες και τροφη. Να δουμε ακομα ποσες μερες για να μηδενισουν τα ΝΟ2. |
Παράθεση:
Μπηκε το fluval 106 με τα σφουγγαρια του και μακαρονι και το αλλο φιλτρο βγηκε χωρις να παρω τιποτα απο οτι ειχε μεσα και να το βαλω στο νεο φιλτρο. Θερμοστατη δεν ειχα τις 2-3 πρωτες μερες με αποτελεσμα το νερο να ειναι ''κρυσταλλο'' (πολυ κρυο εννοω). Χωρις φωτισμο τον περισσοτερο καιρο. Απο προχθες το αναβω κανα 3ωρο-4ωρο και σιγα σιγα θα ανεβασω. ------------------------- Πεφτουμε και στα Νο2. Σημερα μετρησα αμμωνια 0mg/l και Νο2 0.5mg/l (εχθες ειχα 1mg/l) Σφαιρα εχει παει και μου κανει εντυπωση και εθχες εβαλα 4 μεγαλα φυλλαρακια τροφης (ειδικα το ενα ηταν σαν νυχι απο αντιχειρα σε μεγεθος) στο καλτσον επιτηδες να δω τι γινεται. Tι να εχει συμβει και παει τοσο γρηγορα? ------------------------- Μετρησα και σημερα Νο2 (αφου εχθες παλι αλλαξα την τροφη με 5 μεγαλα φυλλαρακια) και ειναι στο 0. |
Αυξησε κι αλλο την τροφη σταδιακα
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board