Προσπάθησε να φτιάξεις κρυψώνες, όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο.
Και μην βάλεις δυνατό φως |
george εχεις δικιο και στα δυο.
φως δεν εχω βαλει καθολου.οτι μπαινει απτο παραθυρο;) και κρυψωνες εχει αρκετες.και στην επιφανεια και απο κατω. γιαυτο τοχω στουμπωσει στα φυτα πισω, γιατι προσπαθησα με τα υλικα που εχω,να το κανω να φερνει λιγο απτους φοινικες οπου ζει.τα κενα αναμεσα στα φυλλα τους κλπ. θελει κρυψωνες πολλες πραγματι. περισσοτερες αποτι τα σπλεντενς του εμποριου. να δω πως θα γινει να βρω φοινικα τωρα που να μπορω να τον βαλω.εχω φαει τον τοπο στο ιντερνετ και δε βρισκω τιποτα. αν οχι φοινικα,καποιο φυτο που να μοιαζει εστω και ναχει τετοια ανοιγματα στα φυλλα του. σκεφτομουνα για αλοη βερα,αλλα δεν ξερω πως τα παει στο πολυ νερο.δεν εχω ψαξει ακομα... |
1 Συνημμένο(α)
ακυρη η αλοη,δεν τα παει καλα στο νερο.που θα παει,κατι θα βρεθει...
φωτο τωρα.εχω βαλει ενα σποτακι που φωτιζει σε μικρο σημειο απτη μερια του φιλτρου μονο. ειναι λιγο δυσκολος στις φωτογραφιες.αν κανεις αποτομη κινηση,η κινηση που δεν του αρεσει, την κανει με ελαφρα και σ'αφηνει με τη φωτογραφικη στο χερι:D βγαινει ομως τον βλεπω.περιμενα οτι δεν θα τοβλεπα καθολου το ψαρι:D |
Έβγαλε τα χρώματα του γρήγορα..!!!
|
ναι κιεγω καλα τον βλεπω τωρα.δεν ειναι πολυ εντονα ομως,ουτε και αναπτυγμενα σε ολα το σωμα του το ιδιο.
υποθετω,οτι ειναι λογω ηλικιας,ταλαιπωριας κλπ.υπολογιζω οτι δεν πρεπει να ειναι πανω απο 1 χρονου το ψαρι. ειναι και δυσκολο να το υπολογισεις,μεγαλωνουνε πιο αργα αποτι τα σπλεντενς,ιμπελις,κλπ.ετσι εχω διαβασει τουλαχιστον,οτι εχουνε πιο αργη αναπτυξη. δεν ξαναειχα mahachai,οποτε κιεγω τωρα τα μαθαινω:D αυτη η βδομαδα θα δειξει πιστευω.ειμαι περιεργος να δω αν θα υπαρξει διαφορα με το αλατι... το θεμα ειναι με ποσο να ξεκινησω...αλλοι λενε για μια κουταλια ανα 4-5 γαλονια,αλλη για μιση,ακρη δε βγαζεις... |
Όταν τα είχα εγώ δείξανε πλήρως τα χρώματά τους μετά από μια εβδομάδα. (είχαν μεγαλύτερη ταλαιπωρία)
Καλό θα ήταν να βάλεις και τις θηλυκές μέσα και μετά να βάλεις αλάτι... |
ναι μαλον ετσι θα γινει.θα παρω τα θηλυκα αυριο να τα βαλω και μετα τα υπολοιπα.
μαλον θα ξεκινησω με μιση κουταλια του γλυκου αλατι οταν βαλω και θα παω μετρωντας. πρεπει να παρω και ρεφρακτομετρο και να μαθω και να το χρησιμοποιω:rolleyes: |
Ωραίο το έστησες Γιώργο και ο ψάρακλας όμορφος.Καλή συνέχεια με το αλάτι!
|
ευχαριστω πολυ,νασαι καλα:)
το αλατι ειναι ενα θεμα τωρα,θα δω τι θα κανω αν δεν απαντησει κανεις εδω.:smt017 |
Για το αλάτι καλύτερα να κάνεις δοκιμές σε σκέτο νερό και μετρώντας να καταλήξεις στην ποσότητα που πρέπει!
|
για να κανω δοκιμες πρεπει να ξερω και τι μετραω,και πως:D
θα δω αυριο θα κοιταξω μηπως βρω κανα υδρομετρο και βλεπουμε... |
http://www.aquatext.com/tables/concconv.htm
Tο ppt (parts per thousand) είναι το ίδιο με το g/l, έτσι θα το μετράς εσύ ;) Τα 1005 κλπ πρέπει να είναι ppm (parts per million). |
maverick ευχαριστω!
μεχρι στιγμης αυτο εχω καταλαβει κιεγω.κιαυτο δηλαδη το καταλαβα γιατι βρηκα ενα conversion calculator online,http://www.hamzasreef.com/Contents/C...Conversion.php και ειδα τι εβγαζε. το θεμα ειναι οτι οποιο υδρομετρο εχω δει σε μαγαζια,ξεκιναει απο 1015,1018 κλπ.προφανως γιατι ειναι για θαλασσινο,και δεν παιζουνε τετοιες αλατοτητες εκει. δεν εχω δει ομως κανενα να ξεκιναει χαμηλοτερα. αν θελω 1005-1008,πως θα το μετρησω?οεο? δεν ξερω κιολας,θα δω τι θα βρω τωρα που θα βγω να παρω τα ψαρια... ------------------------- update. πηρα ενα υδρομετρο της σερα(και ο θεος βοηθος:rolleyes:)ουτε ξερω πως θα το χρησιμοποιησω αλλα θα δω οταν φτασω εκει... πηρα και τα θηλυκα (2) εγινε προσαρμογη,μπηκανε μεσα,ολα καλα:) πολυ ηρεμο το αρσενικο.δεν εχω δει κυνηγι μεχρι στιγμης.τις ακολουθαει απο πισω ηρεμα μια τη μια μια την αλλη. θα δειξει... η απολυτη επιβεβαιωση για το ειδος του ψαριου,υποθετω οτι θα ειναι αν φτασει στο ζευγαρωμα,με τις δυο φωλιες που κανει.αν δω δυο φωλιες τοτε θαμαι 100% σιγουρος.μεχρι τοτε,θα αρκεστω στο 99%:D |
Πολυ ωραιο το ψαρι σου, ειναι τυπας,να δουμε τι θα κανει με τα θηλυκα:D
|
Σύντομα και με γέννες...!!!
|
Με δυο γυναίκες πασάς θα είναι!
|
Για μονομαχο ειναι λιγες και οι δυο ;)
|
Παράθεση:
Ισως πρέπει να προστεθεί άλλη μία (το αναφέρει και πιο πάνω Σπύρος) ;) Συνήθως σε χαρέμι πηγαινει 1 προς 3, εξαρτάται βέβαια και απ τα λίτρα |
για τον μονομαχο οντως ειναι λιγες,αλλα για την τσεπη μου δεν ειναι:D
50 ευρω πηγανε 2 ψαρια:D βαλε και τα σκουληκια κτψ. και το υδρομετρο,ενα 70αρι εφυγε. δεν πειραζει βεβαια,μακαρι να μπορουσα να επαιρνα και τις υπολοιπες που ειχε(1-2 νομιζω δηλαδη). αλλα θα πρεπει να κανει και ο μαχατσαις λιγο κρατει:D |
Ακριβες γκομενες :D αλλα του αξιζουν!
|
μακραν,το πιο ηρεμο Betta που εχω δει ποτε.κανει βολτες μαζι με τα θηλυκα,τις αφηνει να καθονται μαζι του στα σημεια που καθεται κλπ:)
τωρα που τα βλεπω,καθεται το αρσενικο εκει αναμεσα στο εκουιζετουμ στη γωνια και πανε και τα θηλυκα και καθονται μαζι του. μακαρι να γεννησουνε να δωσουμε κανενα,να κυκλοφορησει λιγο αιμα mahachai στην ελλαδα;) |
Παράθεση:
|
ναι ρε γμτ,θα βγουνε ωραια ψαρια.ακομα και με σπλεντενς αμα πανε(αν δεν εχει καποιος θυληκο mahachai δηλαδη)
που ενταξει δεν ειναι ιδανικο,αλλα ακομα κιετσι,θα ανανεωθει λιγο το αιμα σαυτα που υπαρχουνε... |
Ανέβασε καμία φώτο...
|
θα ανεβασω και φωτο σημερα.μολις ξεμπερδεψω με δουλειες και κατσω να τα δω λιγο θα βγαλω με τη μηχανη γιατι απτο κινητο δε φαινονται καλα.
|
2 Συνημμένο(α)
μυστηριο πραγμα.απτις 50 φωτογραφιες που εβγαλα,μονο οι δυο βγηκανε καθαρες.κιαυτες τα χρωματα τους,ειναι οτι ναναι.δε βοηθαει και ο φωτισμος στο ενυδρειο βεβαια ειναι πολυ λιγος,και ειναι και μαυρισμενο το νερο.
μαρεσει που ελεγα να βγαλω με τη μηχανη για καλυτερα... μαλον θα τη βαλω μεσα να τραβηξει κανα βιντεο γιατι αλλιως δεν προκειται να κατσουνε τα ψαρια. οι δυο που φαινεται το αρσενικο μονο.τα θυληκα δεν μπορεσα να τα πετυχω καθαρα.εχουνε παρει χρωμα κιαυτα ομως.οχι εντονο αλλα πηρανε.πρασινομπλε:) |
3 Συνημμένο(α)
3 ακομα.η τελευταια βγηκε τυχαια,δεν το ειδα το ψαρι.αν το εβλεπα θα ητανε ολοκληρο θελω να πιστευω:D
στη δευτερη φαινεται εκει στο ξυλο στην επιφανεια. |
George είναι πολύ όμορφο το ενυδρείο σου..!!!
|
νασαι καλα γιωργη,εσενα δε σε φτανω:)
κιαν δεν ησουνα κιεσυ δεν θα ειχε στηθει κιολας αυτο:) |
Δεν είχα φτιάξει και τίποτα το ιδιαίτερο ρε George... ένα μικρό paludarium έφτιαξα!!!
Βλέπω έπεσε μάχη για το φαΐ... |
αστα τρωνε σαν τρελλα.καποια στιγμη θα ανεβασω βιντεακι,γιατι εχω παθει πλακα με τα ψαρια.το προηγουμενο Betta που ειχα στη λιμνη,δεν αφηνε θηλυκες κοντα του οταν ετρωγε.αν εβλεπε καποια κοντα σταματαγε το φαι και την εδιωχνε.
και γενικως δηλαδη δεν αφηνε καμια κοντα του.εκτος αν ητανε για...:D αυτος εδω τις αφηνει ανετα:oκαι μετα το φαι μαζευονται και τα 3 απτην αριστερη πλευρα που ειναι ανοιχτα, κατω απτο φως(!!!) και κανουνε παιχνιδια:o |
Στο είχα πει ότι είναι περίεργα ψάρια... είχα δει και εγώ πολύ περίεργες κινήσεις που δεν τις είχα ξαναδεί!!!
|
ναι ρεσυ,αλλα αυτο δεν το περιμενα:oδεν εχω ξαναδει τετοιο μονομαχο σου λεω:D
|
Άλλη μια ενυδρειάρα! Και τα ψάρια τα σπάνε...πανέμορφα!
Περιμένουμε βίντεο να δούμε συμπεριφορές... |
ευχαριστω πολυ νασαι καλα!:o
βιντεακι πολυ συντομα;) καποια πραγματα δεν τα εχω καταλαβει ακομα σχετικα με τα ψαρια και τη μορφολογια τους.και κατεπεκταση και την αναγνωριση του ειδους τους. καποια χαρακτηριστικα(τα περισσοτερα)κανουνε "μπαμ" μαχατσαι και καποια οχι. αλλα αυτα μπορει να ειναι διαφοροποιησεις απο ψαρι σε ψαρι και δεν ειναι απαραιτητα κατι αλλο. εξακολουθω να πιστευω οτι ο μονος τροπος να βεβαιωθω 100% θα ειναι αν κανει φωλια το αρσενικο και γεννησουνε. αποσο εχω διαβασει(αρκετα) αυτο ειναι χαρακτηριστικο που εχουνε μονο τα μαχατσαι και δεν το κανουνε αλλα ψαρια της οικογενειας.φτιαχνουνε δηλαδη δυο φωλιες και μεταφερουνε τα αυγα μετα τη γεννα.επισης τα θυληκα πιανουνε τα αυγα στα πτερυγια τους και βοηθανε στο να μπουνε τα αυγα στη φωλια.δεν ειναι αποκλειστικα δουλεια του αρσενικου δηλαδη οπως στα σπλεντενς η τα ιμπελις κλπ. καπου καποια στιγμη πηρε το ματι μου μια περιεργη αναφορα για διαφοροποιηση στην ονομασια σχετικα με τον τυπο της ουρας.μαχατσαι για απλη ουρα και μαχατσαιενσις για "μυτερη" ουρα. δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο η ειναι απλα διαφοροποιηση που εχουνε ξεκινησει οι Breeders κλπ. θα δειξει.ειμαι πολυ περιεργος.παντως το αρσενικο δεν το βλεπω καθολου επιθετικο σε καμια περιπτωση και υποψιαζομαι οτι ισως δεν ειναι σεξουαλικα ωριμο η κατι τετοιο.δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως,γιατι Flaring δεν εχω δει ουτε μια φορα.ακομα και με καθρεφτη. απτην αλλη με αυτο το μεγεθος,μου φαινεται παραξενο αν δεν ειναι. πραγματικα δεν ξερω τι παιζεται,ακομα μαθαινω και εχω πολυ δρομο. |
Πολυ ομορφα τα ψαρακια ειναι και το ενυδρειο ειδικα τα σπαει ετσι οπως ειναι στημενο
|
ευχαριστω:)
|
2 Συνημμένο(α)
update!!!
ηρθα τωρα σπιτι και εψαχνα να βρω το ψαρι.ειχαν βγει τα θηλυκα και κανανε βολτες και το αρσενικο δεν το εβλεπα. καλα ειναι τελικα:D βρηκα και αυτα! καλα παμε:D και ειναι σε δυο διαφορετικα σημεια,σχετικα κοντα το ενα στο αλλο:p καμια 15αρια εκατοστα αποσταση. |
μιλαμε δεν υπαρχουνε τα ψαρια,ειναι απιστευτα:Dεχω δει κατι Flaring τωρα πρωτη φορα,αλλο πραγμα:pαπο ολα μιλαμε.
ολα εχουν πιασει ενα μερος στο ενυδρειο,ακομα και τα θηλυκα:pτο αρσενικο πισω δεξια,το μεγαλο θηλυκο λιγο πιο αριστερα και πιο χαμηλο και το μικροτερο αριστερα απτο φυτο που εχω στη μεση. μονο η μεγαλη θηλυκια πλησιαζει το μερος του αρσενικου πισω στη δεξια γωνια του.εχω την αισθηση πως κατι θα γινει με αυτα τα δυο:) κιεγω ελεγα τι εχει το αρσενικο και δεν κανει flaring.εχει ξεσκιστει τωρα:p εχουνε παρει χρωμα τα θηλυκα,η μεγαλη ειδικα εχει γινει καταμαυρη.αφου φοβηθηκα μηπως ειναι αρσενικο με τα Flaring που εκανε.κοριτσι ειναι τελικα,αλλα δεν ξερεις ποτε,την εχω πατησει μια φορα:D πρεπει να βρω καλο σημειο να βαλω τη φωτογραφικη να τραβηξω βιντεακι.ισως ταπογευμα στο ταισμα.εκτος αν βρω καπως να τη βαλω που να καλυπτει μεγαλο μερος να φαινονται αρκετα. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:25. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board