Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Tanganyika (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=117)
-   -   Tαγκανικα σε rio125 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75236)

Κλεόβουλος 30-11-13 20:39

Κι αυτό γίνεται.
Τα μούλτις έτσι κι αλλιώς θα βρουν πάτο :D

Αντζι 30-11-13 20:41

Θελω να μου πεις την υπολοιπη αμμο πως την αποθηκευεται εσεις?Πως να την στεγνωσω βασικα ωστε να την βαλω σε ενα κουβα.Στον φουρνο;

Κλεόβουλος 30-11-13 20:46

Εγώ την βάζω σε χοντρή σακκούλα (για μπάζα) και την αφήνω ανοιχτή (κάποτε θα στεγνώσει). Σιγά μη τη φουρνίσω κιόλας :p

Αντζι 30-11-13 20:48

Α εχω μια τετοια σακουλα απο τις πετρες.Δεν πειραζει που θα στοιβαχθει ετσι βρεγμενη;θελω να πω δεν πιανει τιποτα μουχλα κτλ ε;

nazgul 30-11-13 22:53

Εγω βαζω ενα στρωμα 1-2 cm ενα ταψι ή κατι τετοιο, το αφηνω μερικες μερες και μολις στεγνωσει, στη σακουλα. Παιρνει λιγο καιρο, αλλα αποθηκευεται εντελως στεγνη.

Αντζι 01-12-13 21:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 803921)
Εγω βαζω ενα στρωμα 1-2 cm ενα ταψι ή κατι τετοιο, το αφηνω μερικες μερες και μολις στεγνωσει, στη σακουλα. Παιρνει λιγο καιρο, αλλα αποθηκευεται εντελως στεγνη.

Αυτο σκεφτομουν και εγω να κανω πριν.Καλυτερα να μην μπλεκω με φουρνους ναι.Σωστος.
Σε ευχαριστω
-------------------------
Εχω μεινει με το ποσο γρηγορα καθαρισε.Εχει γινει κρυσταλλο το νερο απο το πρωι.Λοιπον εκτος απο το να αφαιρεσω αμμο για πειτε καμια αλλη προταση για καμια βαλισνερια ισως και σε ποιο σημειο.Επισης πως μπορω να καλυψω το φιλτρο να μην χτυπαει τοσο στο ματι? Φοντο κλασσικα μαυρο χσρτονι? Η μηπως κατι σε μπλε σκουρο καλυτερα?
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps40b793d9.jpg

nazgul 01-12-13 21:27

Σκουροχρωμο φοντο μια χαρα ειναι, οτι και να βαλεις.

Καμια vallisneria, οπως λες για να καλυψει το φιλτρο, επισης καλη ιδεα.

Αντζι 05-12-13 12:55

Τωρα ειμαι ενταξει στο παχος η πηγα στο αλλο ακρο;
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps927cf0b4.jpg

nazgul 05-12-13 13:10

Νομιζω λιγο ακομα ειναι καλυτερα. Να εχεις στο μυαλο σου 6-7 εκατοστα, για να εχουν περιθωριο για μακροβουτια. Ετσι κι αλλιως θα βρουνε πατο οσο και να βαλεις, αλλα τουλαχιστον με περισσοτερη αμμο θα εχουν περισσοτερα να κανουν :D

Αντζι 05-12-13 13:14

Να βαλω δηλαδη ξανα;ε ρε γλεντια σημερα με την αμμοοο

nazgul 05-12-13 13:57

Καλα ειναι και ετσι, δεν ειναι λιγη. Απλα λεω οτι θα εβαζα λιγη παραπανω.

Αντζι 05-12-13 14:02

Εβαλα εβαλα μισο να βαλω φωτο.Και εγω αυτο θελω που λες να εχουν αμμο να παιζουν

Alex_Salonica 05-12-13 14:07

Τις πέτρες γιατί δεν τις βάζεις από την άλλη μεριά να σου καλύψουν και το φιλτρόκουτο; μαζί με κανένα φυτό θα το καλύψεις τελείως και θα γίνει όμορφο.

Αντζι 05-12-13 14:11

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps4f93554a.jpg

Καλυτερα τωρα;
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 805041)
Τις πέτρες γιατί δεν τις βάζεις από την άλλη μεριά να σου καλύψουν και το φιλτρόκουτο; μαζί με κανένα φυτό θα το καλύψεις τελείως και θα γίνει όμορφο.

Γιατι σκεφτομαι πρωτον καποια στιγμη να το αφαιρεσω,δευτερον οτι θα μεινει ακομα πιο λιγος χωρος εαν σε μια μερια ειναι και πετρες και φιλτροκουτο και τριτον μου φαινεται πιο "σωστο"στο ματι μου να ειναι αριστερα οι πετρες και αυτο δεν μπορω να το εξηγησω.Ισως να ειναι η οπτικη μου ετσι;παντως αριστερη δεν ειμαι. :)

nazgul 05-12-13 14:52

Μια χαρα ειναι η αμμος.

Alex_Salonica 05-12-13 15:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pink corall (Μήνυμα 805042)
Γιατι σκεφτομαι πρωτον καποια στιγμη να το αφαιρεσω,δευτερον οτι θα μεινει ακομα πιο λιγος χωρος εαν σε μια μερια ειναι και πετρες και φιλτροκουτο και τριτον μου φαινεται πιο "σωστο"στο ματι μου να ειναι αριστερα οι πετρες και αυτο δεν μπορω να το εξηγησω.Ισως να ειναι η οπτικη μου ετσι;παντως αριστερη δεν ειμαι. :)

Μια δοκιμή θα σε πείσει ;)

Αντζι 05-12-13 15:23

Τωρα να πω την αληθεια ομως παλι να βγαζω αμμο,φελιζολ,πετρες και φτου απο την αρχη μου φαινεται βουνο ργμ...
Σας φαινεται δηλαδη ασχημο ετσι?
Σκεφτουμουν να βαλω βαλισνεριες περιμετρικα στο φιλτρο καπως.
Επισης θελω να σας ρωτησω.Εχω κατι πετρες ασβεστολιθικες διαφορα μεγεθη λευκες ομως οποτε εμφανισιακα δεν κολλανε να τις βαλω.
Σκεφτηκα ομως εαν γινεται να μπουν οι μικρες μεσα στο φιλτρο στον χωρο που εχει για τον θερμοστατη που δεν χρησιμοποιω.
Θα βοηθησει καθολου η τζαμπα κοπος?

nazgul 05-12-13 16:11

Βαλ'τες σε σημεια που δεν φαινονται, καλο θα κανουν.

Αντζι 09-12-13 23:21

Λοιπον εφτασε η ωρα για το στρωσιμο...δεν μπορω ομως να αποφασισω αν θα ειναι με αμμωνια η με τροφη.Η τροφη ως πιο φυσικος τροπος ηταν και η πρωτη μου αποφαση αλλα μηπως αργησω παρα πολυ;βεβαια δεν εχω βρει ουτε ψαρια ουτε τιποτα οποτε χρονος υπαρχει.εσεις τι προτεινετε;εαν στρωσω με τροφη ποση πρεπει να βαζω καθε μερα στην αποχη;εαν στρωσω με αμμωνια λογω πρακτικοτητας και μονο ποση ποσοτητα πρεπει να βαλω εαν ακολουθησω τον τροπο μια και εξω και χωρις μετρησεις για 2 εβδομαδες;

ChocolatePuma 10-12-13 21:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pink corall (Μήνυμα 806028)
Λοιπον εφτασε η ωρα για το στρωσιμο...δεν μπορω ομως να αποφασισω αν θα ειναι με αμμωνια η με τροφη.Η τροφη ως πιο φυσικος τροπος ηταν και η πρωτη μου αποφαση αλλα μηπως αργησω παρα πολυ;βεβαια δεν εχω βρει ουτε ψαρια ουτε τιποτα οποτε χρονος υπαρχει.εσεις τι προτεινετε;εαν στρωσω με τροφη ποση πρεπει να βαζω καθε μερα στην αποχη;εαν στρωσω με αμμωνια λογω πρακτικοτητας και μονο ποση ποσοτητα πρεπει να βαλω εαν ακολουθησω τον τροπο μια και εξω και χωρις μετρησεις για 2 εβδομαδες;

Στρώσιμο με μπόλι...γιατί όχι?

Αντζι 11-12-13 00:32

Γιατι δεν εχω αυτες τις μερες χρονο να παω καπου να παρω μπολι δυστηχως

maikl 11-12-13 06:25

Και σε δεκα μερες να παρεις μπολι παλι πιο γρηγορα θα το στρωσεις.Ωστοσω ξεκινα το με τη μεθοδο που θελεις και βαλε και μια αγγελια για μπολι ,ετσι για να το'χεις διπορτο ;)

pkas 11-12-13 15:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pink corall (Μήνυμα 806214)
Γιατι δεν εχω αυτες τις μερες χρονο να παω καπου να παρω μπολι δυστηχως

Σιγουρααα;;;;;:D:D:D:roll::roll:

Αντζι 11-12-13 19:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pkas (Μήνυμα 806279)
Σιγουρααα;;;;;:D:D:D:roll::roll:

Ρε αγαπη δεν ηθελα να στα πρηξω παααααλι κιολας!αρκετα σε εχω ζαλισει...

pkas 12-12-13 10:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pink corall (Μήνυμα 806289)
Ρε αγαπη δεν ηθελα να στα πρηξω παααααλι κιολας!αρκετα σε εχω ζαλισει...

Ασε ρε τα χαζά , περιμένω μυνημα . Μεσα στο σκ θα κάνω αλλαγή και κατά πάσα πιθανότητα θα ξεπλυνω και το εξωτερικό φίλτρο που εχω κατι μήνες ...:D Οπότε ευκαιρία.

Αντζι 12-12-13 15:25

Παιδια εβαλα στο ενυδρειο κατι κοχυλια τα οποια τα πηρα απο ebay.Ειναι κατι μεγαλα.πηρα μονο 2 για δοκιμη.Τα εβρασα πολλες φορες αλλα βαζοντας τα μεσα επιπλεουν και δεν πανε στον πατο.
Ομολογω οτι αυτο δεν το περιμενα.Δεν κανουν η θα βουλιαξουν καποια στιγμη?

nazgul 12-12-13 15:28

Κουνησε τα να παρουν νερο μεσα βρε :D
Μετα θα βουλιαξουν.

Αντζι 12-12-13 17:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 806462)
Κουνησε τα να παρουν νερο μεσα βρε :D
Μετα θα βουλιαξουν.

αχαχααα ειμαι οργιο τελος.
:smt021:smt021:D

Αντζι 18-12-13 13:57

Καλησπερα παιδια.Σημερα εβαλα μερικα φυτακια.Λειπουν κοχυλια τα οποια εχω παραγγειλει.Πως σας φαινεται;
Βαλισνεριες οσο μεγαλωνουν θα προσθεσω στα κενα αν τις αφησουν ορθιες τα ψαρακια
http://i631.photobucket.com/albums/u...psipeyhu9s.jpg

stanisalus18 18-12-13 14:07

ενα μαυρο φοντο νομιζω θα εκανε πιο ωραια την ολη εικονα του ενυδρειου σου. Και το μικρο φιλτρακι, στη αριστερη γωνια δεν μπορει να μπει? μην ειναι στη μεση κανει λιγο μπαμ κατα τη γνωμη μου. κατα τα αλλα ειναι ωραιο το ενυδρειακι σου ;)

Αντζι 18-12-13 14:09

Το φιλτρο ναι θα φυγει απο εκει ξεχασα να το γραψω.Φοντο περιμενω να ερθει.Σε ευχαριστω πολυ γιαντον χρονο σου. :)

nazgul 18-12-13 14:12

Θα γινει ενα πανεμορφο ενυδρειο για τα μπουλντοζακια! :D

Αντζι 18-12-13 14:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 807637)
Θα γινει ενα πανεμορφο ενυδρειο για τα μπουλντοζακια! :D

:D. :D :D. Ευχαριστωωωωω
(ειδες τι ετοιμαζω για τα παιδακια σου;;; φανταστικε συμφορουμιτη!!!! :D:D. )
Πιανει τιποτα;;;χαχχα

nazgul 18-12-13 14:22

Πιανει, πιανει :D

Αντζι 18-12-13 14:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 807639)
Πιανει, πιανει :D

:D!!!

pkas 18-12-13 15:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pink corall (Μήνυμα 807632)
Καλησπερα παιδια.Σημερα εβαλα μερικα φυτακια.Λειπουν κοχυλια τα οποια εχω παραγγειλει.Πως σας φαινεται;
Βαλισνεριες οσο μεγαλωνουν θα προσθεσω στα κενα αν τις αφησουν ορθιες τα ψαρακια
http://i631.photobucket.com/albums/u...psipeyhu9s.jpg

Καλοοοοο!!!
Όλο και μου βάζεις ιδέες :D:D:D
Πως πήγε το μπόλι, κάναμε τίποτα ή όχι;
Όμορφο παντως ρε συ , όταν μπουν τα ψαράκια κερνας καφε!!!

Αντζι 18-12-13 15:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pkas (Μήνυμα 807651)
Καλοοοοο!!!
Όλο και μου βάζεις ιδέες :D:D:D
Πως πήγε το μπόλι, κάναμε τίποτα ή όχι;
Όμορφο παντως ρε συ , όταν μπουν τα ψαράκια κερνας καφε!!!

Σου αρεσει;;το μπολι παει μια χαρα.Εκανα μετρησεις σημερα και προχωραει.Σε λιγο καιρο θα ειμαι ετοιμη πιστευω.Εσυ τι εκανες με το φιλτρο;;

genecr 18-12-13 16:55

πολύ καλό εξελίσσεται το ενυδρείο σου
καλή συνέχεια :)
έτσι πρέπει να στήνονται τα ενυδρεία, δίνοντάς τους χρόνο με αργά και σωστά βήματα
...........................
δεν ξέρω αλλά ίσως να έβαζα λιγότερη άμμο... για να σηκώσουν κοντύτερα βουνά στην πορεία :D

Αντζι 18-12-13 17:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από genecr (Μήνυμα 807669)
πολύ καλό εξελίσσεται το ενυδρείο σου
καλή συνέχεια :)
έτσι πρέπει να στήνονται τα ενυδρεία, δίνοντάς τους χρόνο με αργά και σωστά βήματα
...........................
δεν ξέρω αλλά ίσως να έβαζα λιγότερη άμμο... για να σηκώσουν κοντύτερα βουνά στην πορεία :D

Σε ευχαριστω πολυ.Λες να φτιαξουν πυραμιδες ε; ασε να εχουν να παιζουν μωρε :)

nazgul 18-12-13 18:32

Νομιζω καλα ειναι η αμμος. Τοσο υψος εχω στο 60αρι μου περιπου και εχουν βρει πατο. Ετσι κι αλλιως θα βρουν. Χωρο εχεις και για τα βουναλακια.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:39.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03035 seconds with 10 queries