Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δίσκοι (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=25)
-   -   450 λιτρα βιοτοπικο νοτιου αμερικης!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74285)

pantelos 29-09-13 10:53

Δεν με πειράζει να κάνω υπομονή... Το μόνο πρόβλημα είναι ότι φοβάμαι μην παίζει κάτι άλλο και με βρει κανένα κακό... Αν είναι φυσιολογική αυτή συμπεριφορά τότε οκ... Τίποτα άλλο ελπίζω να μην είναι...

Υ.Γ το βράδυ που έκλεισαν τα φώτα έκοβαν βόλτες κανονικότατα λες και είχε φως.... Τι να πω δεν ξέρω θα με τρελάνουνέ τελείως...

stelios816 29-09-13 11:22

αρα την αιτια σου τι λενε με τον τροπο τους αλλα δεν τους ακους μαλλον.. μολις μαθεις να τους "διαβαζεις" ολα θα ειναι πιο ευκολα για σενα μην τρελενεσαι χαλαρωσε και απολαυσε τους:D:D

pantelos 29-09-13 12:07

Μα το φως το έχω μειώσει στο ελάχιστο έχω βάλει για δομική και στις 2 λάμπες τους ανακλαστήρες ανάποδα από χθες επίτηδες για να δω τι θα κάνουν... Καμία διάφορα... Με το που δουν φως κάτω από τις ρίζες με την μία... Τώρα αυτήν την στιγμή που γράφω το φως είναι ακόμα κλειστό... Ε δεν έχουν σταματήσει το πέρα δώθε όλα μαζί ούτε δευτερόλπτο... Λες και βλέπω ρόδοστομους... :cool:

stelios816 29-09-13 12:15

χαλαρωσεεεεε!!!!

pantelos 29-09-13 18:06

Τριβώ τα μάτια μου τα ξανάτριβώ και δεν πιστεύω ακόμα αυτό που βλέπω σήμερα... ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ!!!!! ΆΦησα και σήμερα τους ανακλαστήρες έτσι και έχω πολύ λίγο φως! Και επιτέλους σαν να ξεθαρέψανε λίγο! !

kgf12345 29-09-13 18:48

το οτι κολυμπανε οι δισκοι ειναι απο μονο του αξιοθαυμαστο:D αλλα αφου εφεγγε σαν το καραισκακη σε αγωνα εκει μεσα τι περιμενεις;:D
ειναι και λευκη η αμμος κ φεγγει και απο κατω...

pantelos 29-09-13 18:59

ενταξει τα παραλες λιγο!!! :D:D:D δεν ηταν παρα πολυ το φως... απλα ειναι ασπρη η αμμος και το ενυδρειο ειναι αδειο στην μεση και το μονο σκιερο μερος ηταν κατω απο τις ριζες... ακομα και τωρα που το φως ειναι πολυ λιγο αφου και η 2 λαμπες ειναι καλυμενες σε βιντεο φαινετε πολυ φωτεινο... θα βαλω τωρα βιντεο να δειτε....
-------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=rW2oA7NPe2Y
οριστε και βιντεο... ειναι τραβιγμενο πριν απο λιγο!! :D:D:D

Κουραμπιές 30-09-13 00:41

Mια χαρα! Πολυ δραστηριοι. :D παντως μου κανει εντυπωση με τη ροη που εχεις φαινονται να κρατιουνται ακινητοι με φαινομενικα λιγες κινησεις...απο οσο μπορω να καταλαβω (τι καμερα εχεις? Polaroid? :D :D ). Και απτον βυθο φαινεται αυτο, τις εχει τις βρωμιτσες στο κεντρο, τα κορυ κοιμουνται??
Βασικα λες 6 κορυ 2 ανσιστρους. Πουντα γιατι δεν φαινονται? Σε ολο το βιντεο δεν ειδα κανενα εκτος απο κατι στην δεξια γωνια πισω που δεν μ[πρω να καταλαβω τι ειναι.

pantelos 30-09-13 01:08

τα αγκιστρους τα εβγαλα... πολυυυυυ σκατο..... τωρα εχω μονο τους δισκους και τα κορυ... αυτα μου φαινετε οτι γουσταρουνε να καθοντε εκει που χτυπαει η ροη... ολη μερα εκει ειναι και μολις πεφτει φαει κανουν και καμια βολτα να φανε... :D:D:D

Κουραμπιές 30-09-13 01:13

Nαι τα ανσιστρους και μενα μου σπαγανε τα νευρα....περιεργο εμενα τα κορυ εχω παθει πλακα ο βυθος ειναι σαν καινουργιος ουτε ενα σκουπιδι. Με επιτευμενα χαμηλη ροη, ενα εσωτερικο 600l/h να βαρει το τζαμι. Αφου παντως στρωσανε οι δισκοι ολα τα αλλα κομπλε. :) δοκιμασε πιστια που λεγαμε. Αν φουντωσει συντομα η δικια μου και δεν εχεις βρε (δυσκολα) θα σου στειλω να δουμε πως θα παει.

pantelos 30-09-13 01:17

με τις βρωμιτσες στον πατο δεν ξερω τι να κανω... η ροη του σπρευ μπαρ ξεκιναει απο πανω δεξια χτυπαει προς τα αριστερα... τα καλα απο αυτο ειναι οτι εχω πολυ αναταραξη επιφανειας,και το οτι το ενυδρειο μεχρι την μεση περιπου ειναι πεντακαθαρο.... αλλα απο την μεση και μετα μενουν κατι ψιλοβρωμιτσες ετσι οπως φαινετε και στο βιντεο..... σκεφτομουν να βαλω ενα εξωτερικο φιλτρο ακομα που εχω με το μπαστουνι εισαγωγης στην δεξια μερια να ρουφαει ετσι τις βρωμιτσες και το σπρευ μπαρ του απο την αριστερη μερια του ενυδρειου ωστε ετσι να σπρωχνει αυτα που μενουν στην μεση προς το μπαστουνι εισαγωγης και να τα ρουφαει... ειναι καλη ιδεα η δεν θα πετυχω και πολλα πραγματα???
τα κορυ δεν ξερω τι κανουνε... στο παλιο ενυδρειο που δεν ειχε τοσο ροη ομως και εμενα μου το κραταγαν τον βυθο πολυ καθαρο... σε αυτο εδω που εχει πολυ ροη δεν τα βλεπω και πολυ προθιμα... ισως να ειναι και χορτατα απο φαι δεν ξερω.... οταν πεφτει μεσα καρδια για τους δισκους μετα μενει πολυ φαι γιαυτα οπως καταλαβαινεις.....

Κουραμπιές 30-09-13 01:35

Ναι καταλαβα, ταιζε λιγο με μετρο να μην πεφτουν πολλα κατω. Οκ οι δισκοι ειναι και bottom feeders αλλα για την υγιεινη καλυτερα οχι, εγω ταιζα για κανα 2λεπτο απο πολυυυυυυ λιγο περιμενα να το φανε (3-4δευτερολεπτα) και μετα εριχνα αλλο, το ιδιο κανω πλεον και στις κιχλιδες, και στα αγγελοψαρα, και στον μονομαχο και εχω πολυ καθαροτερους βυθους, ευκολα. Απλα περνει περισσοτερη ωρα το ταισμα αλλα εχει και αυτο τη μαγεια του. Οσον αφορα το εξωτερικο....μπα δεν θα κανεις δουλεια. Θα ακυρωση τελειως τη δυναμη του spray bar αυτο που εχεις τωρα, δεν πιστευω να στειλει τιποτα για να τραβηξει το φιλτρο.

Οσον αφορα την ροη, αν θελεις να πειραματιστεις λιγο κανε το εξης. Παρε ενα Τ με βανακι, κοψε το σωληνα που σηκωνει νερο στο ενυδρειο λιγο μετα την αντλια, ωστε το Τ να παραμεινει κατω απτο νερο, προσαρμοσε το Τ, και ρυθμιζε τη ροη απο εκει, ετσι δεν θα ζοριζεται η αντλια καθολου, αν πχ τοχεις τερμα "ανοιχτο" θα στελνει προς το σωληνα, αν τοχεις τερμα "κλειστο" θα στειλει προς την εξοδο και θα κανει κυκλοφορια μεσα στο sub. Παιζοντας δηλαδη με τη ροη δεν θα ζοριστει η αντλια να της κοβεις την παροχη, την ιδια θα βγαζει. Και δες διαφορες στις συμπεριφορες και στο ενυδρειο γενικοτερα.

pantelos 30-09-13 01:39

αυτο με το Τ δεν το καταλαβα... αν το βαλω στο λαστιχο που στελνει νερο στο ενυδρειο και το εχω μισοκλειστο θα ζοριζετε η αντλια.....

Κουραμπιές 30-09-13 01:51

Παλι δεν εγινα κατανοητος? :P το περιμενα. Οχι βανακι, στην ουσια βαζεις διακλαδωτη. Οχι απλο βανακι. Γιαυτο ειπα Τ. 3 τρυπες. Στην μια απτις 3 μπαινει το νερο απτην αντλια, και απτις αλλες δυο βγαινει, απο ποια θα βγει εξαρταται απο μια βανα. Στη μια απτις αλλες δυο, συνδεεις τον σωληνα που παει στο spraybar, και στην αλλη τιποτα. Αν τοχεις ανοιχτο προς το spray bar οσο το "κλεινεις" τοσο περισσοτερο νερο θα βγαινει απτην αλλη εξοδο και λιγοτερη απτο spray bar, μεχρι να το "κλεισεις" τελειως και πρακτικα στελνεις ολο το νερο παλι στο διαμερισμα της αντλιας. Ελπιζω να τοπιασες τωρα. :D

ΥΓ επισης μπορεις στην 3η αυτη εξοδο να συνδεσεις αλλον εναν σωληνα και να στελνεις το εξτρα νερο στο πρωτο διαμερισμα εκει που φτανει η υπερχειληση.

pantelos 30-09-13 03:20

χμμμ τωρα καταλαβα τι εννοεις.... ναι ειναι μια λυση και αυτη... θα το δοκιμασω αν χρειαστει στο μελλον να χαμιλωσω την ροη... προς το παρων απο οτι φαινετε εκτος απο το οτι μου σηκωνει την αμμο στην απεναντι γωνια μονο καλο κανει... ;);)

Τσιόνογλου Σταύρος 30-09-13 17:17

Aπο εμπειρια καθαρα και μόνο,οταν ταίζεις κατεψυγμενο καλυτερα να εφαρμοζεις την μεθοδο με το τάισμα με το χέρι να κρατάς το κομματι στο χερι και να ερχονται οι δίσκοι να την τρώνε απο εκει ετσι και πολύ πολυ τροφη δεν θα πεφτει κάτω και μπορεις να δεις ποιοι τρωνε πιο καλα και οταν χορτάσουν το υπόλοιπο στα σκουπίδια και οχι στον πάτο του ενυδρείου,εγω έτσι ταίζω τους δικούς μου και δεν έχω πρόβλημα με πολλες βρωμιες στον πυθμενα.

pantelos 30-09-13 17:43

μα εγω δεν εχω προβλημα με βρωμιες στον πατο του ενυδρειου απο τα ταισματα... απλα μενουν μερικα κακακια η τιποτα τετοιο.... ειναι πολυ λιγο δηλαδη... απλα προσπαθω να το φτασω στο καθολου!!! ;)

pantelos 02-10-13 01:57

9 Συνημμένο(α)
καλησπερα και παλι!!! απο οτι φαινετε πανε ολα καλα!!! τα ψαρια ειναι μια χαρα τρωνε κανονικοτατα και βολταρουν επισης κανονικοτατα με αυτον τον φωτισμο!!! οριστε και μερικες καινουργιες φοτο!!!

Υ.Γ αριστερα υπαρχει και μια καινουργια ριζα που εβαλα για να υπαρχει περισοτερος χωρος για κρυψυμο/σκια!!

pantelos 06-10-13 11:22

γενησαμεεεε!!!!!!!!!!!!! αν βλεπω καλα γιατι τα φωτα ειναι ακομα σβηστα εχω γεννα απο το ζευγαρι!!!! :D:D:D:D

delta66 06-10-13 13:45

Η πρωτη σου ειναι? :rolleyes:

pantelos 06-10-13 14:10

η 6 αν δεν κανω λαθος!!! δεν πιστευω να τα κρατισουν!!! η χαρα ειναι η ιδια παντως!!! αχαχαχα!!! καλα πως γενησαν τοσο γρηγορα?? 2 εβδομαδες τρεχει το ενυδρειο....

delta66 06-10-13 14:14

Ωραια.
Εγω θα προτιμουσα να μη τα κρατησουν. Θελει μελετη, εξοπλισμο και τρεξιμο το μεγαλωμα σωστων δισκων.

Θα μπορουσαν να γεννησουν κι αμεσως. Μη τρελαινεσαι.
Αν εχουν καλο φαι, καθαρο νερο και ησυχια, τι αλλο θελουν για να γεννησουν?

pantelos 06-10-13 15:06

με τα αλλα μεσα αποκλειετε να μεινει γονος... θα τα αφησω οπως ειναι και θα αφησω την φυση να δουλεψει απο μονη της..... ;);)

pantelos 12-10-13 01:05

21 Συνημμένο(α)
καλησπερα παιδες!!! ειπα να κανω μια ανανεωση στο θεμα!!! στο ενυδρειο προστεθηκαν αλλα 3 tony tan απο τα οποια ειναι 1 leopard snake skin,1 galaxy tirquise kai 1 stripe tirquise!!! επησεις να πω οτι απο την ιδια μερα που τα εβαλα δημιουργιθικαν 2 ζευγαρια τα οποια μετα απο 2 μερες μου γεννησαν και τα 2!! τωρα αυτην την στιγμη δηλαδη απο την μια μερια του ενυδρειου φυλαει τα αυγα το ενα ζευγαρι και απο την αλλη το αλλο!!!

Υ.Γ θα βαλω μερικες φωτο να δειτε την κατασταση του ενυδρειου αυτην την στιγμη και θα ηθελα αν θελετε να μου πειτε την γνωμη σας για την "ποιοτητα" του ενυδρειου και των ψαριων!! (γνωμες σχολια κτλπ)

pantelos 12-10-13 10:48

κανεις? :confused::confused:

aqua jimmy 12-10-13 11:01

Ωραίο το.ενυδρείο σου.και ωραίες φώτο !! :) θα σε.προτιμήσω.για φωτογράφο : Ρ

delta66 12-10-13 13:36

Πολυ ωραιο ειναι, και φανταστικο το στησιμο στις ριζες. (χωρανε αναμεσα στα κλαδια τα ψαρια χωρις να γρατζουνιουνται, ετσι?)
Δεν εχω δει πιο εξυπνο.
ΘΑ χρησιμοποιω λινκ στις φωτο σου, οταν ρωταει καποιος πως να στηνει τις ριζες :)
Θελω να δω κι ενα μεγαλο βιντεο, αφου το εχεις αφησει μερικες ωρες χωρις να εχεις παρεμβει και τα ψαρια ειναι σε νορμαλ συμπεριφορα.

Μενει να εισαι και τυχερος με τα ψαρια γενικοτερα, να σου δωσουν το καλυτερο που μπορουν, το χαρακτηρα τους κλπ

Εχεις και εφεδρικα ενυδρεια αν χρειαστει για γεννηστρα, καραντινα κλπ.
Κομπλε σε βρισκω.

ΥΓ αν θελεις να ειναι λιγο πιο βιοτοπικο, πρεπει να αντικαταστησεις τις ανουμπιες με καποιο φυτο επιφανειας, πχ φυλλοδενρο που δεν θα σου χαλαει οπως τα πιστια

pantelos 12-10-13 16:12

ευχαριστω για τα καλα σας λογια παιδια!!!!!! χαλαλι το τρεξιμο ναι!!!αχαχαχαχα!!! ενυδρεια ναι εχω και αλλα... αλλα προς το παρων δεν τα λειτουργω.... νομιζω οτι ειναι το μονο ενυδρειο και τα μονα ψαρια απο ολα οσα εχω περασει που εχω μεινει ευχαριστημενος!!! μαρεσουν πολυ!!!

Υ.Γ τα αυγα φαγωθηκαν σημερα και απο τα 2 ζευγαρια!!

stanlee 12-10-13 17:52

.....

Καλησπέρα και από μένα φίλε Παντέλο!
Κουκλί έγινε το δισκάδικο και αφού ηρέμησαν τα ψαράκια πλέων το απολαμβάνεις και συ!!!!!
Γέννες έχω και γω αμέτρητες μέχρι τώρα και συνήθως μετά από αλλαγή νερού που πέφτει 2 βαθμούς η θερμοκρασία και προσομοιώνει τη περίοδο βροχοπτώσεων,περίοδο που τα δισκάκια αναπαράγονται.Να φανταστείς πως ένας αρσενικός μου είχε δύο θηλυκές στις δύο πλευρές του ενυδρείου!!!!!Παρόλα αυτά
τα αυγά μετά το πολύ από 2 σπάνια τρεις μέρες γίνονται μεζεδάκι.....
Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η επιτυχημένη αναπαραγωγή δίσκων και μάλιστα το μεγάλωμα των ΜΙΚΡΩΝ είναι πολύ δύσκολο θέμα και απαιτεί εξοπλισμό και συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση και πολύ διάβασμα....Σε ενυδρείο με περισσότερα ψάρια πέραν του ζεύγους το αποτέλεσμα είναι προτετελεσμένο.
Αν έχεις όρεξη και χρόνο όμως μπορείς να το προσπαθήσεις αν είσαι σίγουρος πως έχεις ζευγάρι*(γόνιμο)....:smt041

pantelos 12-10-13 20:49

προς το παρων λεω να τα αφησω ακομα να ηρεμησουν λιγο αφου το ενυδρειο στιθικε πολυ προσφατα!! αργοτερα ισως το προσπαθισω... ειναι μικροβιο αυτο δυσκολα καποιος που εχει ζευγαρι να μην μπει στη διαδικασια να μην το προσπαθησει.... τωρα για γονιμο ζευγαρι δεν ξερω γιατι δεν εχω ποτε ουρες.... μεχρι στιγμης μου τα τρωνε τα αυγα... παντως αυτη ηταν η καλυτερη φορα μου τα κρατησαν σχεδον 3 μερες... τις υπολοιπες δεν την εβγαζαν ουτε μια μερα ολοκληρη....

John T 12-10-13 20:54

ΑΠΛΑ ΟΝΕΙΡΟ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ pantelos!

ChocolatePuma 12-10-13 21:04

Δεν έχω ιδέα από δίσκους!:cool:

Νομίζω πως είναι ενα απ τα καλύτερα δισκάδικα (κι όχι δισκοπωλεία:p) που έχω δει - Τόσο από θέμα χρωμάτων δίσκων, όσο και από θέμα στησίματος

delta66 12-10-13 21:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ChocolatePuma (Μήνυμα 792265)
Τόσο από θέμα χρωμάτων δίσκων

Αν μιλαμε για λουληδες καλοι ειναι.
Αλλα σαν τα αληθινα χρωματα δεν υπαρχουν
Ειναι και πιο λειτουργικα για τα ψαρια.
Φαντασου ενα blue diamond να θελει να πεταξει μπαρες αλλα δεν ...
Ή κανενα pigeon blood να εχει γεννησει και να θελει να μαυρισει αλλα δεν ... και τα μωρα να κολλανε στις σιλικονες για να φανε :D
κλπ

pantelos 12-10-13 21:48

σε αυτο εχει μεγαλο δικιο ο σπυρος!!! τιποτα δεν συγκρινετε με το "φυσικο"!!! δες ενυδρειο με αγριους και θα παθεις πλακα απο χρωματα!!! καλοι ειναι και αυτοι αλλα σαν τους αγριους δεν ειναι κακα τα ψεματα!!!! ευχαριστω για τα καλα σας λογια χαιρομαι παρα πολυ οταν το αποτελεσμα αρεσει!!!!

delta66 12-10-13 22:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pantelos (Μήνυμα 792281)
σε αυτο εχει μεγαλο δικιο ο σπυρος!!! τιποτα δεν συγκρινετε με το "φυσικο"!!! δες ενυδρειο με αγριους και θα παθεις πλακα απο χρωματα!!! καλοι ειναι και αυτοι αλλα σαν τους αγριους δεν ειναι κακα τα ψεματα!!!! ευχαριστω για τα καλα σας λογια χαιρομαι παρα πολυ οταν το αποτελεσμα αρεσει!!!!

Δεν ειναι αναγκη να ειναι "αγριοι" για να εχουν φυσικο χρωμα.
Απλα να μην εχουν γινει επιλεκτικες αναπαραγωγες,

pantelos 12-10-13 22:22

και φυσικο χρωμα σε εκτροφης να βρεις σαν αγριος δεν ειναι.... ειναι αλλη φαση εντελος....

delta66 12-10-13 22:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pantelos (Μήνυμα 792293)
και φυσικο χρωμα σε εκτροφης να βρεις σαν αγριος δεν ειναι.... ειναι αλλη φαση εντελος....

Δεν πειραζει. Ας μεινει καλυτερα αγριος ο αγριος :D
Kai oi f1, f2, πολυ καλοι ειναι

John T 12-10-13 23:18

Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί το θέμα σε προηγούμενα posts αλλά θυμάμαι όταν είχα εγώ δίσκους οτι μου είχαν πει τα παιδιά για την λευκή άμμο που προκαλεί έντονη αντανάκλαση του φωτός και το πιθανό stress που προκαλεί στους δίσκους... Γενικά τα δισκάκια δε συμπαθούν το πολύ φως πόσο μάλλον τον έντονο φωτισμό, αν σκούραινες λίγο το νερό σου ίσως με καμια τύρφη ή φυλλαράκια στο βυθό του;;; μπορεί να το απολάμβαναν!!!

pantelos 13-10-13 16:02

γενικως δεν ειμαι του σκουρου νερου... δεν μαρεσει οπτικα!! θελω να φαινετε κρυσταλο το νερο!! :D:D οσο για τον φωτισμο ειναι πολυ χαμηλος απλα στης φοτογραφιες λογο της αμμου φαινετε ετσι!!! τραβιξα και ενα βιντεακι που ζητησε να δει ο σπυρος!!! θα τραβιξω και ενα στο ταισμα για να δει πως "κουνιουντε" τελικα οι δισκοι!!! χαχαχαχ!!! :D:D:D
να και το βιντεακι!!! προσεξτε περιπου στο 2 και 10 τι κανει ο πεινασμενος για φαι!! αχαχαχα!!! :D:D

https://www.youtube.com/watch?v=yk49dg7MXTM

ChocolatePuma 13-10-13 17:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pantelos (Μήνυμα 792435)
να και το βιντεακι!!! προσεξτε περιπου στο 2 και 10 τι κανει ο πεινασμενος για φαι!! αχαχαχα!!! :D:D

https://www.youtube.com/watch?v=yk49dg7MXTM

Ωραίο το βιντεάκι!:D

Να σου πω την αμαρτία μου, κάποια στιγμή το προχώρησα :p

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:28.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02720 seconds with 10 queries