δεν νομίζω ότι είναι και απίθανο να βρεις όλο και κάποιο μαγαζί θα φέρει , αλλά και να μην αν τα παραγγείλεις και υπάρχουν θα στα φέρουν .
Αστο να τρέξει ένα ενάμιση μήνα , τροφή μην ρίχνεις ο βράχος αφήνει κάμποσα οργανικά , έχε κυκλοφορία φουλ και το φως προχώρατο όπως είπες δεν θα έχεις θέμα , άλγες και κυανό θα βγάλλεις όμως δεν τα αποφεύγεις , θα κάνουν όμως τον κύκλο τους και θα φύγουν εφόσον έχεις χαμηλά νιτρικά και μη ανιχνέυσιμα φωσφορικά. Σκίμμερ πήρες τελικά ; |
Παράθεση:
|
βακτηριάκια , δεν υπάρχει θέμα ρίξε την ελάχιστη δόση που λέει όμως όχι υπερβολες , εγώ δουλεύω τα mb7 , πολύ καλά είναι της korallenzuht και τα specialblend , βάλλε και το σκίμμερ να δουλεύει κανονικά ;)
για κυκοφορία μέσα στο ενυδρείο τι επέλεξες ; |
Παράθεση:
ΝΗ4: 0,5 (jbl) NO2: 1 (Sera) NO3: 10 (Api) PO4: 0.01 (Salifert) Χθες είχα πιο ψηλή αμμωνία...Όποτε ίσως κάτι γίνεται...Άσχετο μέχρι πόσα νιτρικά με παίρνει να είμαι πριν κάνω αλλαγή;Εννοείται χωρίς ζωντανούς οργανισμούς μέσα... |
Καλα ολες τις μαρκες εχεις στα τεστ ;:D προτιμησε την salifert στα υγρα τεστ και αν θες εξτρα ακριβεια φωτομετρα hanna ,καλυτερα να μην τα αφησεις να πανε πολυ παραπανω για να μην συσσωρευονται και σε ταλαιπωρουν αργοτερα .
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μην του φερεσαι σαν ενυδρείο γλυκού νερού ;) Νομιζω πως τα πρωτα βήματα, συνοψίζονται πολυ καλά στο παρακάτω http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...49&postcount=4 (Ο Παναγιώτης ήταν μεγάλη βοήθεια) |
Τροφη θεωρω πως δεν χρειαζεται γιατι ο βραχος εχει πολλα αποθεματα , θελει μονο υπομονη γιατι περνει παραπανω χρονο το στρωσιμο απο οτι στο γλυκο , αλλαγη νερου να περιμενεις εως οταν μετρας μονο νιτρικα
|
Παράθεση:
|
Ναι προσθεσε η αν τρεχει κοντα στις 20 μερες αλλαξε τον με φρεσκο
|
1 Συνημμένο(α)
Aptaisia έτσι; Σπάσιμο βράχου ή χυμό λεμονιού; Μια βρήκα για την ώρα...
|
καλύτερα να βγάλλεις έξω το κομμάτι και να αφαιρέσεις λίγο τμήμα από τον βράχο μαζί με την ακατανόμαστη :D
|
2 Συνημμένο(α)
update του aquascape!!Και μάλλον πρέπει να έχω και λίγο διάτομικη...Κατά τα άλλα, τα νιτρώδη πέσαν λίγο και αμμωνία σχεδόν μηδέν...Aptaisia τέλος!
|
πολύ καλύτερο ;) την ανεμώνη την ξεφορτώθηκες με βραστό νερό ; το έκανα και εγώ ζηλεψα :D σε ένα δασάκι που είχα μπορώ να πώ ότι έγινε καλή δουλεία αλλά κρατάω επιφύλαξη μην ξεφυτρώσουν αλλού . Κυκλοφορία δεν βλέπω , πως κρατάς την κυκλοφορία ;
|
Παράθεση:
|
μια χαρά ;) , η κυκλοφορία σου πρέπει να είναι λίγη , καλύτερα να πάρεις ακόμα έναν κυκλοφοριτή να τον βάλεις απέναντι από τον πρώτο και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις χαοτική ροή παντού μέσα στο ενυδρείο πιο λίγη στα χαμηλά αλλά να είναι αρκετή για να περνάει ανάμεσα στον βράχο και πιο πολύ όσο ανεβαίνεις προς την επιφάνεια . ένα κόλπο για να αντιληφθείς την ροή μέσα στο ενυδρείο είναι να σηκώσεις λίγο την άμμο και να παρατηρήσεις πως κινείται μέσα
|
4 Συνημμένο(α)
Έπειτα από διάφορα θέματα με τις μετρήσεις πλέον είναι σταθερό.
ph 8,5 Kh 7 NH4 0 NO2 0 NO3 20 PO4 0-0.03 Παίζει λίγο κυανό το οποίο όμως έχει μειωθεί αρκετά. Πλέον φιλοξενώ 2 clown, 1 Cleaner, 2 Nassarius, 1 Trohus και 1 Turbo. Μετά το Πάσχα λέω να κοιτάξω για εύκολα κοράλλια. Χρησιμοποιώ ένα buffer για να ανεβάσω το Kh μου. |
Παρε εύκολα για αρχή και βλέπεις. Τι φωτισμο έχεις;
|
για να ανεβάσεις το kh σόδα από καλογερόπουλο καθώς και ασβέστιο και μαγνήσιο από τιον ίδιο για να μην ξοδεύεσαι . Να σου ζήσουν τα ζωντανά σου , για την καλή υγεία της γαρίδας μπορείς να προσθέτεις και λίγο ιώδιο την ποσοτητα που προτείνει ο κατασκευαστής ,
από ρουτίνες ;; |
......
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Μπραβο σε καλο δρομο εισαι αλλαγες νερου μονο κανε πιο συχνα να ανασαινει το συστημα εβδομαδιαιες η ανα δεκα μερες ενα 15% θα σε κρατησει μακρυα απο προβληματα . Το kh στο ποσο το κρατας, αλατοτητα ,θερμ. ;
|
Παράθεση:
|
Αλατοτητα για reef ειναι χαμηλα για fo ειναι οκ . Το kh γιατι να το ανεβασεις τοσο; καμοια θαλασσα δεν εχει τοσο , 6,5-7,5 ειναι και εισαι οκ , ντε να το ανεβασεις λιγο κοντα στο 8
|
Παράθεση:
|
1025-1027 ειναι καλα;)
|
Έχω το εξής πρόβλημα, πήρα ένα frag Ζoanthus. To έχω τοποθετήσει στην άμμο ακριβώς κάτω απο το φώς. Έχω ένα θέμα με κυανό στην άμμο το οποίο είναι σε ύφεση. Στο σημείο στο οποίο είναι υπάρχει κανονική ροή, όχι απευθείας πάνω του.Έχω παρατηρήσει όμως ότι κλείνουν οι πολύποδες μέρα με τη μέρα. Κάθε μέρα έχω λιγότερους ανοικτούς...Σήμερα έκανα μετρήσεις:
ΝΗ4: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 10-20 PH: 8-8,5 Kh: 6 PO4: 0-0,03 Αλατότητα 1024 (ακόμα..) Να αναφέρω ότι δεν το τάιζα απευθείας, απλά βασιζόμουν στο ότι θα τραφεί απο τα υπολείμματα. Αν δεν είναι η ασιτία που το επηρεάζει τι μπορεί να είναι; Σήμερα το τάισα direct όσο μπορούσα.. |
Καλησπέρα.
Τα zoanthids δεν χρειάζονται trarget feed εκτός και αν είναι button polyps ή parazoanthus που μπορείς αν θες να τα ταίσεις. Θα μπορούσες να μας τα βάλλεις μια φωτογραφία; Δυστυχώς τα ζοανθους αν "αρπάξουν" και ξεκινήσουν σιγά σιγά να καίγονται δύσκολα τα συνεφέρνεις. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια. Κάτι που θα σε βοηθήσει είναι το ντιπάρισμα. Καλό θα ήταν να τα ντιπάρεις. Ίσως κάποιο παράσιτο να τα ενοχλεί ή να έχουν πάθει κάποιου είδους βακτηριακή μόλυνση. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Τελικά είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς συνθήκες σε nano reef...Έχασα την cleaner και 2 σαλιγκάρια που είχα (trohus). Στο ένα μάλιστα είχε κάνει επιδρομή στο κέλυφος ένα Nassarius...Τα zopanthus πάνε καλύτερα. Αλλά πάλι έχω κυανό...
PO4: 0 ή μη μετρήσιμα (salifert) NO3: 20 (salifert πριν απο αλλαγή νερού..) Εβδομαδιαίες αλλαγές 10% περίπου. Σκέφτομαι να πάω στην επιλογή της cheato. Έχω χώρο στο sump πλάτης και λέω να τη βάλω κοντά στην έξοδο του skimmer για να έχει ροή. Έχω διαβάσει θετικά σχόλια. Με τον φωτισμό δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα. Πρέπει να φωτίζεται αφού κλείσουν τα φώτα στο κυρίως ενυδρείο;Κάνει ένα πολύ απλό φωτιστικό με ledακι; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει; |
Νιτρικά έχεις αρκετά. Αλλαγές νερού πρέπει να κάνεις μεγαλύτερες.
Βάλε μας μια φωτό αν θές. |
3 Συνημμένο(α)
Στις φωτογραφίες φαίνεται πως είναι σήμερα. Η μέτρηση σε νιτρικά σήμερα είναι στο 5, αλλά δυστυχώς θα ανέβει τις επόμενες μέρες...Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται που θα θέλω να βάλω τη chaeto, ακριβώς στην έξοδο του skimmer...
|
Παράθεση:
χαετο βρηκες να βαλεις μετα το σκιμμερ? |
καλημέρα φίλε έχουμε καμία εξέλιξη εδώ;
|
Γενικά απο 40 κύματα έχει περάσει...Αλλά τώρα έχει βρεί το δρόμο του!!Θα ανεβάσω φωτογραφίες αύριο!!Έχει συντήρηση σήμερα!!!Α και θα γράψω και κάποια λάθη που έκανα, για να προλάβουν κάποιοι!!
|
Αν θέλεις κάνε μια καινούργια παρουσίαση και πες μας αναλυτικά τι έγινε εκεί. :cool:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board