Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Nano Reef (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=205)
-   -   Μετατροπή απο γλυκό σε reef με ΖΒ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=73398)

kostas82 10-02-15 00:31

δεν νομίζω ότι είναι και απίθανο να βρεις όλο και κάποιο μαγαζί θα φέρει , αλλά και να μην αν τα παραγγείλεις και υπάρχουν θα στα φέρουν .
Αστο να τρέξει ένα ενάμιση μήνα , τροφή μην ρίχνεις ο βράχος αφήνει κάμποσα οργανικά , έχε κυκλοφορία φουλ και το φως προχώρατο όπως είπες δεν θα έχεις θέμα , άλγες και κυανό θα βγάλλεις όμως δεν τα αποφεύγεις , θα κάνουν όμως τον κύκλο τους και θα φύγουν εφόσον έχεις χαμηλά νιτρικά και μη ανιχνέυσιμα φωσφορικά. Σκίμμερ πήρες τελικά ;

gallos 10-02-15 01:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 874906)
δεν νομίζω ότι είναι και απίθανο να βρεις όλο και κάποιο μαγαζί θα φέρει , αλλά και να μην αν τα παραγγείλεις και υπάρχουν θα στα φέρουν .
Αστο να τρέξει ένα ενάμιση μήνα , τροφή μην ρίχνεις ο βράχος αφήνει κάμποσα οργανικά , έχε κυκλοφορία φουλ και το φως προχώρατο όπως είπες δεν θα έχεις θέμα , άλγες και κυανό θα βγάλλεις όμως δεν τα αποφεύγεις , θα κάνουν όμως τον κύκλο τους και θα φύγουν εφόσον έχεις χαμηλά νιτρικά και μη ανιχνέυσιμα φωσφορικά. Σκίμμερ πήρες τελικά ;

Σκίμμερ ναι, έχω ένα nano reef octapus. κυανό ίσως να έχει ξεκινήσει...Βλέπω ο αραγωνίτης να κοκκινίζει σε κάποια σημεία...Άσχετο να βάλω και βακτήρια για να βοηθήσω την κατάσταση ή όχι; Αφού στρώσει, θα δω μήπως και τα παραγγείλω απο κάπου τα ψαράκια.

kostas82 10-02-15 12:22

βακτηριάκια , δεν υπάρχει θέμα ρίξε την ελάχιστη δόση που λέει όμως όχι υπερβολες , εγώ δουλεύω τα mb7 , πολύ καλά είναι της korallenzuht και τα specialblend , βάλλε και το σκίμμερ να δουλεύει κανονικά ;)
για κυκοφορία μέσα στο ενυδρείο τι επέλεξες ;

gallos 10-02-15 22:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 874933)
βακτηριάκια , δεν υπάρχει θέμα ρίξε την ελάχιστη δόση που λέει όμως όχι υπερβολες , εγώ δουλεύω τα mb7 , πολύ καλά είναι της korallenzuht και τα specialblend , βάλλε και το σκίμμερ να δουλεύει κανονικά ;)
για κυκοφορία μέσα στο ενυδρείο τι επέλεξες ;

ένα κυκλοφορητή με ροή 2000 lt/h. Σημερινές μετρήσεις:
ΝΗ4: 0,5 (jbl)
NO2: 1 (Sera)
NO3: 10 (Api)
PO4: 0.01 (Salifert)

Χθες είχα πιο ψηλή αμμωνία...Όποτε ίσως κάτι γίνεται...Άσχετο μέχρι πόσα νιτρικά με παίρνει να είμαι πριν κάνω αλλαγή;Εννοείται χωρίς ζωντανούς οργανισμούς μέσα...

kostas82 10-02-15 22:59

Καλα ολες τις μαρκες εχεις στα τεστ ;:D προτιμησε την salifert στα υγρα τεστ και αν θες εξτρα ακριβεια φωτομετρα hanna ,καλυτερα να μην τα αφησεις να πανε πολυ παραπανω για να μην συσσωρευονται και σε ταλαιπωρουν αργοτερα .

gallos 11-02-15 22:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 874985)
Καλα ολες τις μαρκες εχεις στα τεστ ;:D προτιμησε την salifert στα υγρα τεστ και αν θες εξτρα ακριβεια φωτομετρα hanna ,καλυτερα να μην τα αφησεις να πανε πολυ παραπανω για να μην συσσωρευονται και σε ταλαιπωρουν αργοτερα .

χαχα, λίγο από όλα, ότι τελειώνει θα το αγοράζω σε salifert. Εκτός απο τα βασικά τεστ γιατί τα θέλω και για το γλυκό...Σήμερα που μέτρησα είχα πολύ χαμηλή αμμωνία, σχεδόν μηδέν. Νιτρώδη ρηγμένα και Νιτρικά ανεβασμένα. Δεν θεωρώ ότι έστρωσε βέβαια. Έχω ξεκινήσει βακτήρια, μήπως να ξαναβάλω απόχη με τροφή;ΣΚ θα κάνω και μια αλλαγή στο νερό.

ChocolatePuma 11-02-15 22:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gallos (Μήνυμα 875076)
χαχα, λίγο από όλα, ότι τελειώνει θα το αγοράζω σε salifert. Εκτός απο τα βασικά τεστ γιατί τα θέλω και για το γλυκό...Σήμερα που μέτρησα είχα πολύ χαμηλή αμμωνία, σχεδόν μηδέν. Νιτρώδη ρηγμένα και Νιτρικά ανεβασμένα. Δεν θεωρώ ότι έστρωσε βέβαια. Έχω ξεκινήσει βακτήρια, μήπως να ξαναβάλω απόχη με τροφή;ΣΚ θα κάνω και μια αλλαγή στο νερό.

Προσωπική μου άποψη, μπορεί να κάνω και λάθος, λογω απειρίας
Μην του φερεσαι σαν ενυδρείο γλυκού νερού ;)

Νομιζω πως τα πρωτα βήματα, συνοψίζονται πολυ καλά στο παρακάτω
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.ph...49&postcount=4 (Ο Παναγιώτης ήταν μεγάλη βοήθεια)

kostas82 11-02-15 22:28

Τροφη θεωρω πως δεν χρειαζεται γιατι ο βραχος εχει πολλα αποθεματα , θελει μονο υπομονη γιατι περνει παραπανω χρονο το στρωσιμο απο οτι στο γλυκο , αλλαγη νερου να περιμενεις εως οταν μετρας μονο νιτρικα

gallos 11-02-15 22:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 875081)
Τροφη θεωρω πως δεν χρειαζεται γιατι ο βραχος εχει πολλα αποθεματα , θελει μονο υπομονη γιατι περνει παραπανω χρονο το στρωσιμο απο οτι στο γλυκο , αλλαγη νερου να περιμενεις εως οταν μετρας μονο νιτρικα

Σε ευχαριστώ!Και κάτι ακόμα μέτρησα λάθος τον φώσφορο και είναι στο 0,25, μάλλον να βάλω και άλλο αντιφώσφορο;

kostas82 12-02-15 12:38

Ναι προσθεσε η αν τρεχει κοντα στις 20 μερες αλλαξε τον με φρεσκο

gallos 13-02-15 21:57

1 Συνημμένο(α)
Aptaisia έτσι; Σπάσιμο βράχου ή χυμό λεμονιού; Μια βρήκα για την ώρα...

kostas82 14-02-15 02:39

καλύτερα να βγάλλεις έξω το κομμάτι και να αφαιρέσεις λίγο τμήμα από τον βράχο μαζί με την ακατανόμαστη :D

gallos 15-02-15 17:33

2 Συνημμένο(α)
update του aquascape!!Και μάλλον πρέπει να έχω και λίγο διάτομικη...Κατά τα άλλα, τα νιτρώδη πέσαν λίγο και αμμωνία σχεδόν μηδέν...Aptaisia τέλος!

kostas82 15-02-15 21:10

πολύ καλύτερο ;) την ανεμώνη την ξεφορτώθηκες με βραστό νερό ; το έκανα και εγώ ζηλεψα :D σε ένα δασάκι που είχα μπορώ να πώ ότι έγινε καλή δουλεία αλλά κρατάω επιφύλαξη μην ξεφυτρώσουν αλλού . Κυκλοφορία δεν βλέπω , πως κρατάς την κυκλοφορία ;

gallos 16-02-15 23:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 875563)
πολύ καλύτερο ;) την ανεμώνη την ξεφορτώθηκες με βραστό νερό ; το έκανα και εγώ ζηλεψα :D σε ένα δασάκι που είχα μπορώ να πώ ότι έγινε καλή δουλεία αλλά κρατάω επιφύλαξη μην ξεφυτρώσουν αλλού . Κυκλοφορία δεν βλέπω , πως κρατάς την κυκλοφορία ;

Με σπάσιμο του βράχου την ξεφορτώθηκα, έξω απο το νερό πάντα...Σήμερα δεν είδα τπτ να πετάγεται...Ελπίζω να έφυγε!Βλέπουμε!Κυκλοφορία έχω ένα κυκλοφορητή 2000 lt/h, τον έχω στραμμένο προς το τσάμι ώστε το ρεύμα κάπως να διαχέεται!Θέλω να πιστεύω δλδ. Δεν έχω κάτι ζωντανό μέσα, οπότε δεν έχω πειραματιστεί.

kostas82 17-02-15 00:37

μια χαρά ;) , η κυκλοφορία σου πρέπει να είναι λίγη , καλύτερα να πάρεις ακόμα έναν κυκλοφοριτή να τον βάλεις απέναντι από τον πρώτο και να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις χαοτική ροή παντού μέσα στο ενυδρείο πιο λίγη στα χαμηλά αλλά να είναι αρκετή για να περνάει ανάμεσα στον βράχο και πιο πολύ όσο ανεβαίνεις προς την επιφάνεια . ένα κόλπο για να αντιληφθείς την ροή μέσα στο ενυδρείο είναι να σηκώσεις λίγο την άμμο και να παρατηρήσεις πως κινείται μέσα

gallos 08-04-15 22:28

4 Συνημμένο(α)
Έπειτα από διάφορα θέματα με τις μετρήσεις πλέον είναι σταθερό.

ph 8,5
Kh 7
NH4 0
NO2 0
NO3 20
PO4 0-0.03

Παίζει λίγο κυανό το οποίο όμως έχει μειωθεί αρκετά. Πλέον φιλοξενώ 2 clown, 1 Cleaner, 2 Nassarius, 1 Trohus και 1 Turbo. Μετά το Πάσχα λέω να κοιτάξω για εύκολα κοράλλια. Χρησιμοποιώ ένα buffer για να ανεβάσω το Kh μου.

Παναγιώτης Κ 09-04-15 01:19

Παρε εύκολα για αρχή και βλέπεις. Τι φωτισμο έχεις;

kostas82 09-04-15 01:46

για να ανεβάσεις το kh σόδα από καλογερόπουλο καθώς και ασβέστιο και μαγνήσιο από τιον ίδιο για να μην ξοδεύεσαι . Να σου ζήσουν τα ζωντανά σου , για την καλή υγεία της γαρίδας μπορείς να προσθέτεις και λίγο ιώδιο την ποσοτητα που προτείνει ο κατασκευαστής ,
από ρουτίνες ;;

gregkn73 09-04-15 09:39

......

gallos 09-04-15 22:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Κ (Μήνυμα 884547)
Παρε εύκολα για αρχή και βλέπεις. Τι φωτισμο έχεις;

Της dennerle με τα 24 w έχω, με 1 μπλέ 3 άσπρες λάμπες

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 884553)
για να ανεβάσεις το kh σόδα από καλογερόπουλο καθώς και ασβέστιο και μαγνήσιο από τιον ίδιο για να μην ξοδεύεσαι . Να σου ζήσουν τα ζωντανά σου , για την καλή υγεία της γαρίδας μπορείς να προσθέτεις και λίγο ιώδιο την ποσοτητα που προτείνει ο κατασκευαστής ,
από ρουτίνες ;;

Ευχαριστώ πολύ!Για την ώρα πήρα ένα buffer και το πάω με βάση τις οδηγίες...Απο ρουτίνες ανά 20-25 μέρες αλλαγή νερού απο Α/Ο, το ίδιο περίπου αντιφόσφωρο και άνθρακα. Το skimmer καθάρισμα μια φορά τη βδομάδα, όπως και μια φορά τη βδομάδα ρίχνω το stability της seachem. Τάϊσμα 1 φορά τη μέρα και μετρήσεις μια φορά τη βδομάδα όλες. Μόνο kh μετράω συχνά γιατί θέλω να φιξάρω τη δοσολογία που ρίχνω. Συμπλήρωμα νερού για την αυτόματη αναπλήρωση όποτε χρειάζεται.

kostas82 10-04-15 02:52

Μπραβο σε καλο δρομο εισαι αλλαγες νερου μονο κανε πιο συχνα να ανασαινει το συστημα εβδομαδιαιες η ανα δεκα μερες ενα 15% θα σε κρατησει μακρυα απο προβληματα . Το kh στο ποσο το κρατας, αλατοτητα ,θερμ. ;

gallos 10-04-15 21:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 884724)
Μπραβο σε καλο δρομο εισαι αλλαγες νερου μονο κανε πιο συχνα να ανασαινει το συστημα εβδομαδιαιες η ανα δεκα μερες ενα 15% θα σε κρατησει μακρυα απο προβληματα . Το kh στο ποσο το κρατας, αλατοτητα ,θερμ. ;

Ευχαριστω και Καλη Ανασταση!Θερμοκρασια 27 και αλατοτητα 1024. Το kh το εχω στο 7 και θελω να το παω 9-10.

kostas82 10-04-15 23:41

Αλατοτητα για reef ειναι χαμηλα για fo ειναι οκ . Το kh γιατι να το ανεβασεις τοσο; καμοια θαλασσα δεν εχει τοσο , 6,5-7,5 ειναι και εισαι οκ , ντε να το ανεβασεις λιγο κοντα στο 8

gallos 11-04-15 10:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kostas82 (Μήνυμα 884780)
Αλατοτητα για reef ειναι χαμηλα για fo ειναι οκ . Το kh γιατι να το ανεβασεις τοσο; καμοια θαλασσα δεν εχει τοσο , 6,5-7,5 ειναι και εισαι οκ , ντε να το ανεβασεις λιγο κοντα στο 8

Να την παω 1026;Για το kh επομενως να το αφησω, αλλα καπου ειχα διαβασει για παραπανω..

kostas82 11-04-15 11:07

1025-1027 ειναι καλα;)

gallos 23-04-15 23:40

Έχω το εξής πρόβλημα, πήρα ένα frag Ζoanthus. To έχω τοποθετήσει στην άμμο ακριβώς κάτω απο το φώς. Έχω ένα θέμα με κυανό στην άμμο το οποίο είναι σε ύφεση. Στο σημείο στο οποίο είναι υπάρχει κανονική ροή, όχι απευθείας πάνω του.Έχω παρατηρήσει όμως ότι κλείνουν οι πολύποδες μέρα με τη μέρα. Κάθε μέρα έχω λιγότερους ανοικτούς...Σήμερα έκανα μετρήσεις:
ΝΗ4: 0
ΝΟ2: 0
ΝΟ3: 10-20
PH: 8-8,5
Kh: 6
PO4: 0-0,03
Αλατότητα 1024 (ακόμα..)
Να αναφέρω ότι δεν το τάιζα απευθείας, απλά βασιζόμουν στο ότι θα τραφεί απο τα υπολείμματα. Αν δεν είναι η ασιτία που το επηρεάζει τι μπορεί να είναι; Σήμερα το τάισα direct όσο μπορούσα..

Παναγιώτης Κ 24-04-15 00:06

Καλησπέρα.
Τα zoanthids δεν χρειάζονται trarget feed εκτός και αν είναι button polyps ή parazoanthus που μπορείς αν θες να τα ταίσεις.
Θα μπορούσες να μας τα βάλλεις μια φωτογραφία;
Δυστυχώς τα ζοανθους αν "αρπάξουν" και ξεκινήσουν σιγά σιγά να καίγονται δύσκολα τα συνεφέρνεις. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια.
Κάτι που θα σε βοηθήσει είναι το ντιπάρισμα. Καλό θα ήταν να τα ντιπάρεις. Ίσως κάποιο παράσιτο να τα ενοχλεί ή να έχουν πάθει κάποιου είδους βακτηριακή μόλυνση.

gallos 24-04-15 20:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Παναγιώτης Κ (Μήνυμα 886612)
Καλησπέρα.
Τα zoanthids δεν χρειάζονται trarget feed εκτός και αν είναι button polyps ή parazoanthus που μπορείς αν θες να τα ταίσεις.
Θα μπορούσες να μας τα βάλλεις μια φωτογραφία;
Δυστυχώς τα ζοανθους αν "αρπάξουν" και ξεκινήσουν σιγά σιγά να καίγονται δύσκολα τα συνεφέρνεις. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια.
Κάτι που θα σε βοηθήσει είναι το ντιπάρισμα. Καλό θα ήταν να τα ντιπάρεις. Ίσως κάποιο παράσιτο να τα ενοχλεί ή να έχουν πάθει κάποιου είδους βακτηριακή μόλυνση.

Φωτογραφία δεν προλαβαίνω να ανεβάσω...Αλλά δεν νομίζω να τα καταφέρει έτσι όπως το είδα σήμερα..."Ντιπάρισμα" να φανταστώ είναι η εμβάπτιση σε κάποιο παρασιτοκτόνο;

Παναγιώτης Κ 25-04-15 15:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gallos (Μήνυμα 886705)
..."Ντιπάρισμα" να φανταστώ είναι η εμβάπτιση σε κάποιο παρασιτοκτόνο;

Ακριβώς

gallos 20-07-15 22:26

Τελικά είναι πολύ δύσκολο να διατηρείς συνθήκες σε nano reef...Έχασα την cleaner και 2 σαλιγκάρια που είχα (trohus). Στο ένα μάλιστα είχε κάνει επιδρομή στο κέλυφος ένα Nassarius...Τα zopanthus πάνε καλύτερα. Αλλά πάλι έχω κυανό...

PO4: 0 ή μη μετρήσιμα (salifert)
NO3: 20 (salifert πριν απο αλλαγή νερού..)

Εβδομαδιαίες αλλαγές 10% περίπου.

Σκέφτομαι να πάω στην επιλογή της cheato. Έχω χώρο στο sump πλάτης και λέω να τη βάλω κοντά στην έξοδο του skimmer για να έχει ροή. Έχω διαβάσει θετικά σχόλια. Με τον φωτισμό δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμα. Πρέπει να φωτίζεται αφού κλείσουν τα φώτα στο κυρίως ενυδρείο;Κάνει ένα πολύ απλό φωτιστικό με ledακι; Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

Παναγιώτης Κ 21-07-15 10:28

Νιτρικά έχεις αρκετά. Αλλαγές νερού πρέπει να κάνεις μεγαλύτερες.
Βάλε μας μια φωτό αν θές.

gallos 21-07-15 21:50

3 Συνημμένο(α)
Στις φωτογραφίες φαίνεται πως είναι σήμερα. Η μέτρηση σε νιτρικά σήμερα είναι στο 5, αλλά δυστυχώς θα ανέβει τις επόμενες μέρες...Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται που θα θέλω να βάλω τη chaeto, ακριβώς στην έξοδο του skimmer...

Sakisdraminos 12-08-15 14:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gallos (Μήνυμα 895154)
Στις φωτογραφίες φαίνεται πως είναι σήμερα. Η μέτρηση σε νιτρικά σήμερα είναι στο 5, αλλά δυστυχώς θα ανέβει τις επόμενες μέρες...Στην τελευταία φωτογραφία φαίνεται που θα θέλω να βάλω τη chaeto, ακριβώς στην έξοδο του skimmer...

Φιλος περασε η διατομικη αλγη απο το ενυδρειο σου ?

χαετο βρηκες να βαλεις μετα το σκιμμερ?

Sakisdraminos 03-12-16 11:16

καλημέρα φίλε έχουμε καμία εξέλιξη εδώ;

gallos 03-12-16 11:18

Γενικά απο 40 κύματα έχει περάσει...Αλλά τώρα έχει βρεί το δρόμο του!!Θα ανεβάσω φωτογραφίες αύριο!!Έχει συντήρηση σήμερα!!!Α και θα γράψω και κάποια λάθη που έκανα, για να προλάβουν κάποιοι!!

Sakisdraminos 03-12-16 11:19

Αν θέλεις κάνε μια καινούργια παρουσίαση και πες μας αναλυτικά τι έγινε εκεί. :cool:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:33.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02774 seconds with 10 queries