Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   DIY . Φτιάχτο μόνος σου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Χρηση τροφοδοτικου υπολογιστη για συνδεση ανεμιστηρων; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71737)

antricos 15-05-13 00:38

10A είναι περίπου 100 ανεμιστηρακια από υπολογιστή.
ας πούμε ένα ποιο λογικό νούμερο 1Α (7-10 ανεμιστήρες).

1Α*12V=12Watt

Άρα το 18W θα καιει 12,1W-12,2W λόγο εσωτερικής αντίστασης.
Και το 300W θα καιει ~13W λόγο εσωτερικής αντίστασης + ανεμιστήρα
(Όλα αυτά στο περίπου έτσι)

Χαχαχα Το χειρότερο είναι ότι έχω και κάθετε σπίτι ένα Telemecanique Zelios και μέσα στο ΣΚ θα μπουν οι αυτοματισμοί για τα φώτα, την αυτόματη πλήρωση και το διοξείδιο (όταν πάρω solenoid). Έβαλα τον STC-1000 και σκέφτομαι να βάλω στις ψηφιακές εισόδους του PLC διάφορα σενσορακια (θερμοκρασία, χαμηλή στάθμη) για alarm και μετά κάνα PH ηλεκτρόδιο μιας και το Zelios έχει 4 αναλογικές 0-10V! :smt067

Δες ένα κύκλωμα που είχα φτιάξει πέρυσι το καλοκαίρι όταν έφυγα για διακοπές.
https://www.youtube.com/watch?v=tOVbvvxc2y4
(Βέβαια δεν υπάρχουν αυτά τα ενυδρεία τώρα έχω ένα 140lt)

Nick74 15-05-13 00:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από antricos (Μήνυμα 763428)
Έβαλα τον STC-1000

πφφφ λες και το Zelios δεν παιρνει pt100 :P :P :P χαχαχα

εγω παντως την καταβρισκω με τα logo! της siemens για τετοιες εφαρμογουλες, αν μαλιστα παιρναν και οθονη -υπαρχει ανεπισημο προγραμμα αλλα δεν ειναι πιστοποιημενο marine- θα τα χρησιμοποιουσα κατα κορον στο 99% των εφαρμογων μου (μονο εκει που θελω 100-200 εισοδους θα κατεφευγα σε simatic)

τεσπα, με την αναπληρωση η γνωμη μου ειναι να χαμηλωσεις λιγο τη ροη (ενα ρυθμιζομενο by pass στην αντλια ειναι οτι πρεπει)... εγω να φανταστεις χρησιμοποιω σωληνακι αεραντλιας (κι οποτε θελει ας γεμισει, στην πλατη μου το κουβαλαω? )
Ειναι πολυ λιγοτερο στρεσσογονο για τα ψαρια (ακομα καλυτερα τετοιες ενεργειες να γινονται στο sump η στα φιλτρα μακρυα απο το ενυδρειο)
-------------------------
ph ηλεκτροδιο 0-10v δεν ξερω αν υπαρχει (λογικα θα υπαρχει). Προσωπικα εχω 4-20mA

antricos 15-05-13 01:29

Σωστό για το pt100 άλλα το είχα παραγγείλει ήδη από το ebay πριν παίσει το Zelios στα χέρια μου.
Ναι για την ροή έχεις δίκιο φέτος θα είναι καλύτερα.
Και εγώ Siemens είμαι στην πτυχιακή παίζει S7-300.
Αργώ ακόμα για το ph probe όταν έρθει η ώρα θα το ψάξω.

Qbrain 15-05-13 09:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από antricos (Μήνυμα 763302)

Παλιότερα για τις πρίζες οι ηλεκτρολόγοι βάζανε 1,5mm καλώδιο και 10A ασφάλεια και για πολλές πρίζες. Κάτι που δεν είναι αποδεκτό πλέον. Τώρα ανά 4-5 πρίζες μπαίνει 2,5mm και 16Α καλώδιο βάση κανονισμού.

μια μικρή διόρθωση στο κατα τα αλλα ολόσωστο ποστ σου

οταν μιλάμε για διατομή καλωδίων η μονάδα μέτρησης ειναι τα καρε δλδ επιφάνεια και οχι διάμετρος, οπότε ειναι 1,5mm^2 και οχι 1,5mm

Η διατομη ενος καλωδίου ειναι το εμβαδον του και υπολογιζεται απο τον τυπο Π*R^2

επίσης δεν ειναι απόλυτο οτι ενα καλώδιο 1,5καρε μπορεί να σηκώσει 10Α παίζουν πολλα αλλα πράγματα ρολο οπως πχ η απόσταση η μόνωση κα

και τελος η κινεζική μπαλαντέζα που κάηκε δεν κάηκε γιατι ειχε "5 τρίχες" αλλα γιατί ήταν κατασκευασμένη για μικρότερο φορτίο και οχι για τον κιλοβατοφαγο "ηλεκτρική σκούπα"

αν βάλεις ενα 12V κινεζικό λαμπάκι στην πρίζα δεν θα καει γιατι ειναι κινέζικο αλλα γιατι το έβαλες στα 220V, οπως ειπα και ποιο πανω ειναι θεμα χρίσεις και χρήστη και οχι εθνικότητας.

Κουραμπιές 15-05-13 15:34

Nαι και μια μιλαμε για Κινεζιες....δειτε ενα ΚΙΝΕΖΙΚΟ....τηλεφωνακι. Αντε καληνυχτα apple και ολες οι υπολοιπες.
http://www.youtube.com/watch?v=Lv-Dx78M3ec

Nick74 15-05-13 16:21

Ηρεμια παιδες, στην Κινα παω τακτικοτατα και δε θα ξεχασω 13 solenoid valve πη πηγαινοερχοντουσαν στο μαγαζι για να βγουν 4 καλες, 1 πρεσσοστατη 300bar που εσπασε σε πιεση 75bar (προσωπικα ειχα κρυφτει πισω απο τον πινακα της οσμωσης ακριβως επειδη περιμενα τι θα γινει) και μεχρι και το καλωδιο που σε μια κουλουρα 100m ειχε 2 κοψιματα εσωτερικα, ενα φορτιστη που αλλαχτηκε 5 φορες μεχρι να βρεθει καποιος να δουλευει, ενα κολλητηρι θερμου αερα για smd (αυτο το πηρα για μενα γιατι ο μ... νομιζα πως το βρηκα ευκαιρια) που η θερμοκρασια του δεν ειχε καμια σχεση με το ρυθμιστη του, και και και .... μεχρι και η κολλα τους δεν κολλαγε...
+ 17 κινητα με 2 καρτες tv κτλ απο τα οποια τα 14 εβγαζαν ακτινοβολια αστα να πανε (γενικα μακρυα απο κινεζικα κινητα, ειδικα αν δεν εχεις πεδιομετρο και rf spectrum analyzer για να ξερεις τι παιζει)...
Υπαρχουν βεβαια και καποια πραγματα που ειναι πολυ καλα (πχ πολυμετρα uni-t τα οποια στην πραγματικοτητα ειναι voltcraft οπως και αλλα πραγματα που βγαινουν με αλλο ταμπελακι για Ευρωπαικες εταιριες και με αλλη τιμη βεβαια, και με κινεζικη μαρκα και αλλο χρωμα για την Κινεζικη αγορα, αλλα πρεπει να ξερεις τι παιρνεις)

Skydiver 15-05-13 22:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από antricos (Μήνυμα 763428)
10A είναι περίπου 100 ανεμιστηρακια από υπολογιστή.
ας πούμε ένα ποιο λογικό νούμερο 1Α (7-10 ανεμιστήρες).

Συγνώμη λάθος. 1Α ήθελα να γράψω... :D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:47.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01349 seconds with 10 queries