μην ζητάς συγγνώμη, ότι απορίες έχεις να ρωτάς.
τα νέον όπως θα διαβάσεις στο λινκ που σου έχω παρακάτω, είναι κοπαδόψαρο και χρειάζεται ομάδα άνω των 10ατόμων. επίσης χρειάζεται μεγαλύτερο μήκος ενυδρείου για να κινείται άνετα στον χώρο του. επίσης τα γκάπυς εντός ολίγου με τις συνεχείς γέννες, το ενυδρείο θα γεμίσει μωράκια που δεν θα ξέρεις τι να τα κάνεις. για τα νεον http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/neon.htm για τα γκαπυς http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/guppy.htm για κερατόφυλλο, δες τις αγγελίες του φόρουμ, χθες προχθές κάποιο άτομο έδινε. τα τεστς πολύ ακριβά, δεν κοιτάς μέσω ιντερνετ? αν δεν θες με πιστωτική πλήρωσε με αντικαταβολή. το πλαστικό καλά έκανες και το έβγαλες, αλλά κάθε δύο εβδομάδες αλλαγή σε αυτά τα λίτρα, είναι απίστευτο πως ζει το ψαράκι σου. πρέπει συνεχείς αλλαγές από λίγο νεράκι, μέρα παρά μέρα μέχρι να δεις τι θα κάνεις μ αυτό. ίσως θες να το κρατήσεις, αλλά καλύτερα να το χαρίσεις, γιατί σ αυτό τον χώρο δεν θα επιβιώσει. καλύτερα να λυπηθείς που θα φύγει παρά να λυπηθείς από την απώλειά του. δεν σου λέω να το βάλεις στο μεγάλο αφού δεν θέλεις απλά να το "αποκαταστήσεις". στα μαγαζιά, η διαμονή τους είναι προσωρινή μέχρι να πουληθούν και δεν είναι και η σωστή. δεν παίρνουμε παράδειγμα απο κει για το πως πρέπει να ζουν τα ζώα μας. και τα σκυλιά σε γυάλινα κλουβιά τα έχουν. αφού έρθει το ενυδρείο σου, θα το καθαρίσεις με ένα καθαρό σφουγγάρι αχρησιμοποίητο με σκέτο ξυδόνερο. θα στεγνώσει και θα βάλεις μέσα το χαλίκι σου και ότι διακοσμητικά έχεις (ξύλο, πέτρα όχι πλαστικά), και φυτά. θα γεμίσεις νερό με αντιχλώριο. θα πάρεις μπόλι? πως θα στρώσεις το νέο φίλτρο? μετά το στρώσιμο θα βάλεις τα ψάρια και θα έχεις πάρει εν τω μεταξύ τα τεστς. όταν το φίλτρο δεις οτι έχει στρώσει, θα αλλάζεις κάθε βδομάδα 30% του νερού σου τουλάχιστον με σωστή προετοιμασία του νερού (αντιχλώριο και θερμοκρασία). αν τα τεστς δείξουν αμμωνία, θα πρέπει να κάνεις συχνότερες αλλαγές. ------------------------- χα χα συγχορδία :) |
Είδα μια εγέρια στο Pet Shop σε ψιλοκαλή κατάσταση,να την πάρω?Καταπράσινη,μόνο σε μερικά σημεία (άκρες από μερικά φύλλα) καφετίζει...την πουλάει 6€
|
Ρίξε μια ματιά στις μικρές αγγελίες!;)
Με τα ίδια χρήματα, μπορείς να πάρεις και περισσότερα και καλύτερης κατάστασης φυτα... |
Παράθεση:
Να πως είναι τώρα : http://img109.imageshack.us/img109/9852/dsc07217t.jpg |
Παράθεση:
Απλα να ξέρεις πως συνηθως τα ζωντανα και τα φυτα μεσω αγγελιων ειναι πιο ανθεκτικα απ αυτα που μπορείς να παρεις από οποιοδήποτε pet shop Και εννοείται πως είναι πιο οικονομικά (εκτός ορισμένων εξαιρέσεων) Ασε που δεν το θεωρώ μπλέξιμο να σου φέρνει κάποιος αυτό που παρείγγειλες...στην πόρτα σου!!! :smt031 Σορρυ για το off - topic εφόσον σε ενδιεφέρει αποκλειστικα η εγερια... |
Φιλε Μιλτο μην το παρεις προσωπικα, αλλα αφου διαβασα οσα εγραψες σε αυτο το θεμα αυτο που μπορω να σου προτεινω ειναι να δωσεις το ψαρακι για να μην ταλαιπωρειται και να ασχοληθεις με το θεμα των ενυδρειων σε αυστηρα θεωρητικο επιπεδο για δυο τρεις μηνες (μονο διαβασμα και ερωτησεις σε οτι δεν καταλαβαινεις η σε οτι εχεις αμφιβολιες).
Να διαβασεις ολα τα υπομνηματα αρχαριων και γλυκου νερου, καθως και τα προφιλ των ψαριων σε μεγαλες βασεις δεδομενων οπως πχ το αριστο http://www.seriouslyfish.com/ και οταν νομιζεις πως εισαι ετοιμος εδω ειμαστε να σου λυσουμε καποιες τυχον τελευταιες αποριες και να σε βοηθησουμε στο στησιμο. Μια αλλη επιλογη αν θες ντε και καλα να βλεπεις 5 τζαμια με νερο ειναι να προμηθευτεις ενα ενυδρειο (οσο μεγαλυτερο σε παιρνει ) και να αρχισεις να στρωνεις με αμμωνια (με τον αργο τροπο που κραταει ενα με εναμισι μηνα) και σε αυτο το διαστημα ριχτο στο διαβασμα. (ετσι κι αλλιως το καλοκαιρι δεν ειναι η καλυτερη εποχη για να ξεκινησει καποιος αρχαριος οποτε γλυτωνεις και την ταλαιπωρια ) |
Παιδιά να ξέρετε : Αυτό είναι το προτελευταίο μου post
Δεν θα ξαναρωτήσω κάτι,έχουν λυθεί οι απορίες μου Θα ξαναποστάρω μόνο όταν τελιώσω το ενυδρείο,για να σας δείξω pics. |
εγω παντως μετα απο 15 χρονια ενασχολησης με το χομπυ οχι μονο δεν εχω λυσει τις αποριες μου αλλα εχουν γινει πολυ πιο συνθετες.
Τεσπα, καλη επιτυχια στο πειραμα... ------------------------- btw αυτη η "απειλη" δεν εχει κανενα απολυτως νοημα. Μονο μεσα στη φαντασια σου εχεις γινει γκουρου των ενυδρειων και τωρα νομιζεις πως θα φτιαξεις το σουπερ-ντουπερ-ουαου ενυδρειο και θα μας το τριψεις στη μουρη (κοινως σκασιλα μας). Ουτε η απουσια σου θα γινει αισθητη (εχουν παρελασει κατα καιρους δεκαδες κομμητες που νομιζουν πως κατι πετυχαν με αυτη τη σταση) και ουτε θα εισαι ο μοναδικος ανθρωπος στον πλανητη που θα φτιαξει ενα ενυδρειο μπαχαλο βασανιζοντας ζωντανους οργανισμους. Εδω πηρες απαντησεις απο ανθρωπους που γνωριζουν απειρες φορες περισσοτερα απο σενα (που κατα τη γνωμη μου απο αυτα που γραφεις και που μας δειχνεις δεν εχεις ακομα γνωσεις ωστε να φτιαξεις ενα αποδεκτο υγειες ενυδρειο) γιατι ΕΣΥ ζητησες απαντησεις. Ουτε θα ερθει κανεις με το ζορι να σου πει τιποτα ουτε -δυστυχως- υπαρχει αστυνομια προστασιας pets ωστε να σε εμποδισει καποιος να φτιαξεις οτι μπαχαλο εχεις στο μυαλο σου. Αυτα απο μενα, οχι επειδη εχω κατι μαζι σου (ουτε που σε ξερω) και χωρις καμια απολυτως διαθεση να σε μειωσω (μακαρι καποτε μαζι με τον Μπλεχερ και τον Ταν να λενε και το Μιλτο) αλλα μπας και καταλαβεις οτι το ενυδρειο ειναι μια ασχολεια που απαιτει γνωσεις και προσοχη κι οχι βιασυνες, γιατι εδω μιλαμε για πραγματικες ζωες κι οχι για συλλογη γραμματοσιμων |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:39. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board