Καθομαστε που καθομαστε, λεω δεν βγαζω και καμια φωτογραφια? Δεν το εχω, βεβαια, αλλα τι να κανεις...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps22009287.jpg Σαλιγκαροκατασταση... http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps09c6a851.jpg Υπο το φως του moonlight. http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psdf717afa.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps3c00d594.jpg Εδω μολις εχουν φαει ενα κοπαδι grindal και πλακωνονται για να φανε την ταμπλετα για τα σαλιγκαρια. http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psebf31088.jpg |
Βρε αγορασες και μηχανη φωτο βλεπω για να βγαζεις τα ψαρια φωτο.
Ο βουλης τι κανει??? θα ερθω να τον ζουλιξω μια μερα. Βλεπω βγαλανε γραμες τα ψαρακια ,,τελεια. |
Η φωτό που φαίνεται ολοκληρο το ενυδρείο...τα σπάσει!!!:D
Και θα συμφωνήσω πως αυτές οι φωτό...σε σχεση με κάτι άλλες που είχα δει πολύ παλιότερα, είναι μέρα με νύχτα (στην ποιότητα αναφέρομαι):smt023 |
Δυο μηχανες εχουμε ρε, αλλα και οι δυο ειναι compact, δυστυχως. Οποτε, οτι μπορω κανω.
Μεγαλωσανε τα καμαρια μου. Δεν παει χαμενο τοσο φαγητο! :D Τα περισσοτερα εχουν βγαλει ριγες, πλεον. ------------------------- Παράθεση:
Αλλα δεν πειραζει. Φωτογραφος δεν ειμαι. |
Τι λες βρε και εγω compact sony την πήρα 300 ευρω πριν χρονια και ειναι και λεπτη οι καλυτερη τοτε της sony αλλα τετοιες φωτο δεν βγαζει.
ΠΑΙΔΙΑ βρηκαμε φωτογραφω για τα ενυδρεια μας. |
Παράθεση:
Καμία σχέση με τις παλιές...άκου με που σου λέω...;) Εσύ τις βγάζεις, εμείς τις βλέπουμε :D Και πάλι μπράβο για το αποτέλεσμα! |
Εμας εχουν κανενα 150αρι και οι δυο μαζι!χαχα!
Εσενα τρεμουν τα χερια και λογω ηλικιας, τι να βγαλεις! :D Παντως περα απο την πλακα, η Αφρικη φωτογραφιζεται πολυ πιο ευκολα απο ενα φυτεμενο... |
Δεν καταλαβες καλα ,,θα βγαλει και τα δικα μας ενυδρεια τωρα που εμαθε να βγαζει καλες φωτο,,:D:D:D
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Και εγω ετσι λεω αφου εμενα τρεμουν τα χερια μου και δεν μπορω ,,για ελα απο εδω αυριο να βγαλουμε καμια καλη φωτο με την δικια σου μηχανη μαστορα. |
πολυ ομορφο να το χαιρεσαι!!!;)
|
πολυ ομορφο το ενυδρειο σου!!!ανυπομονω να δω και γω τα δικα μου τοσο ανετα.ειδικα στο βιντεο εκει που σκαβει και τα ριχνει απο δω κι απο κει ειναι ολα τα λεφτα.
|
Θα ξεψαρωσουν και τα δικα σου, τι νομιζεις? ;)
Να πω την αληθεια τα δικα μου απο την πρωτη μερα ετσι ηταν. Εφαγαν, εξερευνησαν ολα τα καβουκια, δεν κρυφτηκαν ποτε. Τωρα, βεβαια, το εχουν ξεφτυλισει, πηγαινω στο ενυδρειο και τρεχουν να κολλησουν τα μουτρα στα τζαμια :D |
Παράθεση:
|
Αι βρε δεν τοχω κιολας λεει. Και μαμω οι φωτο κουκλι φτου φτου. Τα κοχυλια ειναι πολυ καλα κομματια. :) κανουν τρελη αντιθεση. Δεν βλεπω παντως προοδο στις εργασιες :P δεν σταλφαδιασαν ακομα, καλυτερα. :D :D
|
Δυο τρυπες εχουν ανοιξει μονο, αλλα τα πηρα πολυ μικρα. Τωρα αρχιζουν και βγαζουν ριγες ακομα. Εχουν πολυ δρομο μπροστα, προς το παρον τα μπουκωνω grindal για να μεγαλωσουν. :D
|
Πολύ ωραίο Θόδωρε.:smt023
|
Εχω ενα μικρο θεματακι με την αμμο του ενυδρειου και θα χρειαστω τη βοηθεια των "Αφρικανων". Βλεπω τις τελευταιες μερες καποιες "βρωμιτσες" στην αμμο μου και θελω να βρω τροπο να μην εξαπλωθει, πριν προχωρησει πολυ το θεμα. Ισως ειναι καφε αλγη, αλλα νομιζω πως οχι. Πιο πολυ με καφε κηλιδες μοιαζουν. Κυανοβακτηριο δεν ειναι σιγουρα, ή ετσι νομιζω τουλαχιστον. Στις πετρες εχει αρχισει να βγαινει λιγη αλγη, αλλα σε παρα πολυ μικρο βαθμο. Εχω και ενα nerite zabra snail, αλλωστε και αν χρειαστει, θα βαλω κι αλλα. Οι πετρες δεν με νοιαζουν, το θεμα με την αμμο θελω να λυσω, καπως.
Δυο φωτογραφιες, να καταλαβεται τι εννοω: http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps99b2b2ae.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps7682f3b1.jpg Να σημειωσω οτι η αμμος ειναι της hagen, η οποια δεν ειναι εντελως πουδρα και οχι ολολευκη, σαν την carat. Εχει και μαυρους και σκουροχρωμους κοκκους, ενω σε μερικα σημεια πετρωνει σε μικρο βαθμο. Με τη βοηθεια την τσιμπιδας μου, το εχω λυσει σχεδον αυτο. Σκουπα δεν βαζω συχνα για να μη χαλασω τα "καλλιτεχνηματα" των ψαριων μου, αλλα στην προηγουμενη αλλαγη εβαλα και ανακατεψα λιγο το μπροστινο μερος του ενυδρειου. Αλλα στοιχεια, για μια πιο ολοκληρωμενη εικονα: Απο φωτισμο εχω μια sylvania grolux 14w πλεον για 6 ωρες (6.30 ηταν) και για 1/2 ωρα moonlight led (1 ηταν), το οποιο το εχω στρεψει να βλεπει παραλληλα στην επιφανεια του νερου. Δεν βλεπει προς τα κατω, δηλαδη. Φιλτρο εχω το eheim 2213 με spray bar που εχω ανοιξει αρκετες ακομα τρυπες, για να διαχεεται προς περισσοτερες κατευθυνσεις το νερο. Νομιζω αρκει για 60 λιτρα, αν και πριν στησω το ενυδρειο ειχα ψαξει για ενισχυση της κυκλοφοριας σε αυτο το θεμα, αλλα δεν βρηκα κατι αναλογο για τα λιτρα μου. Πιστευω ακομα τον μικροτερο wave maker που κυκλοφορει να βαλω,τον koralia nano, 900 λιτρα/ωρα ειναι παρα πολλα για τα λιτρα μου. Θα κολλησουν τα ψαρια στα τζαμια με τοση κυκλοφορια. Το ξερω οτι δεν ειναι και κανενα τρομερο θεμα για ενυδρειο Tanganyika, αλλα θα ηθελα να το λυσω αν ειναι δυνατο. Οποτε οποια βοηθεια ή προταση για να δωσω περισσοτερο βαρος καπου, ευπροσδεκτη. :D |
Παράθεση:
Άνοιξε το παράθυρο για να ακούσεις την απάντηση απ' το ταμ ταμ :lol: |
Ωπ! Εσκασε ο φυλαρχος! :D
|
Αλγη
Παράθεση:
Βρε τετοια αλγη εχεις ,,,και εγω ελεγα ,,αφου μας ειπες τριχοειδής ειναι. Και εγω εχω τετοια αλγη στο πλαι του ενυδρειου στο βυθο,,ανακατεψε την λιγο και θα φυγη ετσι κανω εγω.. Αμα προσεξεις σε σημεία που δεν εχει πολυ φως δεν βγαινη τετοια αλγη. |
Δεν ειπα για τριχοειδη, εσυ μαλλον καταλαβες ετσι. Για καφε ειπα και οντως εκει που δεν πεφτει πολυ φως δεν εχει. Λογικο ειναι.
Ε τι περιμενες, να βγαλει μαλλια το ενυδρειο? :D Αλλα και αυτη θελω να την περιορισω καπως. |
Εμένα πάλι για καφέ άλγη μου κάνει...
Θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει!!:) |
Μην ξεχνας οτι ειναι Tanganyika το ενυδρειο, οχι φυτεμενο. Παιζουν και αλλα πραγματα ρολο, οπως η κυκλοφορια. Θα δειξει πως θα παει. Απλα δεν θελω να φυγει απο τον ελεγχο.
|
Σημερα που ειχα αλλαγη νερου, παντως, εβαλα σκουπα βυθου σε μερικα σημεια και καθαρισε αρκετα θα ελεγα. Δεν επεμεινα, ενα μικρο περασμα στο μπροστινο μερος εκανα. Νομιζω αν κανω το ιδιο μερικες φορες, θα φυγει εντελως.
Αυτο που μου κανει εντυπωση, αν προκειται για καφε αλγη, ειναι οτι δεν εχει εμφανιστει ιχνος στα τζαμια. Απο τοτε που το εστησα, τα τζαμια ειναι "αορατα" κυριολεκτικα σε ολα τα σημεια. |
μπραβο πολλη καλο πανεμορφο.
|
Για να κανω μια ερωτηση στους παλιους κατοχους Multies, τωρα που τα βλεπω να μεγαλωνουν τα δικα μου. Υπαρχει αρκετος δρομος ακομα, αλλα καποια στιγμη θα αρχισουν οι αναπαραγωγες. Σκεφτομαι τι να ταϊζω τα μωρα απο τωρα, ωστε να ειμαι ετοιμος οταν θα αρχισω να βλεπω μιροσκοπικα ματια.
Γιατι artemia δεν θα εκκολαψω, microworms λεω να μην κανω, μιας και εχω ηδη καλλιεργειες grindal και δεν θελω να γεμισω και με αλλα μπωλακια. Infusoria εχει δωσει κανενας στα μικρα, εχει αποτελεσμα? |
Αρτέμια υπάρχει και έτοιμη (και αποκελυφοποιημένη).
Με τροφή σε σκόνη ή τριμμένο φυλλαράκι πάλι μια χαρά θα είναι. (ακόμα δεν γέννησαν? πρέπει να ανησυχείς :D) |
Μια σταλια βρε τα πηρα, τωρα αρχισαν να βγαζουν ριγες τα περισσοτερα. Ας αργησουν, μετα δεν θα ξερω που να πρωτοδωσω :D
Εχω δει την ετοιμη artemia (σε υγρο απο την ocean nutrition, αν λεμε κατι αναλογο). Αν ειναι να φανε τα παντα (αν παρουν απο τους γονεις τους, δεν θα τα προλαβαινω και αυτα), τοτε θα το παω ετσι οπως λες και δεν θα μπλεξω με περιεργα. |
Άντε να σε δω και στο ληξιαρχείο τώρα να τα δηλώσεις επίθετο:-D:-D:-D
|
Εχουν δρομο ακομα, κατσε να ενηλικιωθουν πρωτα. Αλλα οταν γεννησουν, θα τρεξω να τους δωσω το ονομα μου!:D
|
Σημερα ειπα να κανω καμια μετρηση στο ενυδρειο, με χθεσινη αλλαγη νερου.
Μετρησα, λοιπον, kh-7 και gh-10. Το ph ειναι στο 7,8. Επειδη με τρωει ο απαυτος μου να μπλεξω, λεω να αυξησω την ανθρακικη σκληροτητα για αρχη, ωστε να αυξηθει και το ph με τον καιρο, ριχνοντας λιγη μαγειρικη σοδα στο νερο της αλλαγης. Με το gh θα δω τι θα κανω στη συνεχεια, ισως θα μπλεξω με αλατακι, εφοσον μερικες ασβεστολιθικες πετρες που εβαλα, δεν εφεραν αποτελεσμα. Να σημειωσω, βεβαια, οτι εχω ενα nerite snail, πολλα malaysian trumpet snails καπου μεσα στο βυθο και προσφατα εβαλα και 4 πολυ μικρα appe snails. Ολο και κατι θα απορροφουν και αυτα. Θα ηθελα να παρω και καμια δευτερη γνωμη πριν αρχισω, απο τους "Αφρικανους". Αξιζει τον κοπο ή αδικα θα μπλεξω? |
Σε τρώει ο απαυτος σου μου φαίνεται να μπλέξεις....υπάρχουν ειδικά σκεύασμα για την kH Καλύτερα από την σοδα;-) διταθρακικη είναι πάλι αλά εργαστηριακή που είναι ποιο καθαρή από την μαγειρική:-)
|
Ενταξει, αν εναι να μπλεξω με διαφορα σκευασματα, μπορω να βαλω και τα ετοιμα buffers, με τα οποια δεν ειμαι καθολου συμφωνος προς τη χρηση τους. Με πολυ απλα πραγματα θελω να ασχοληθω, απλα δεν ξερω αν τελικα θα αξιζε τον κοπο, μιας και μιλαμε για μικρες αλλαγες ετσι κι αλλιως.
|
Το μονο που ευχομαι, ειναι να μην εχουν βαλει στο κεφαλι τους να σκεπασουν ολες τις πετρες με αμμο. Χιονισμενο τοπιο το εκαναν το ενυδρειο τα σκασμενα.
http://www.aquatek.gr/vb/<a href=htt...ps85c4892f.jpghttp://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps85c4892f.jpg |
Παράθεση:
Αστα να παιξουν. |
Και που είσαι ακόμα..!
Είχαν καταφέρει να μου μισόθάψουν διαγώνια μια πέτρα50 κάτι επί 30κάτι επί 3-4 πάχος μέσα σε μερικές μέρες τα μικρά.. Όταν γίνουν μπόλικα θα δεις ενδιαφέρουσες συμπεριφορές και περιέργεια προς τα εσένα.. Όταν ήμουν ξαπλωμένος ήταν όλα ψηλά και στη γωνία να με βλέπουν και όταν σηκωνομουν σιγά σιγά κατέβαιναν προς τα κάτω.. |
Αν ειναι να προσθεσω αμμο να εχουν να παιξουν!χαχα!
Καλα, απο συμπεριφορες εχουν πολυ ενδιαφερον. Φωτογραφικη μηχανη μη δουνε και τρεχουν να ποζαρουν. Τα ειχα παρει πολυ μικρα, αλλα ειναι σε φαση ετοιμα για γεννα πλεον (αν δεν εχουν ηδη κανενα μικρο στις σηραγγες που εχουν σκαψει), εχουν αλλαξει συμπεριφορα. |
μπράβο
περνάνε καλά και το έριξαν στην τέχνη :D πως το διατηρείς τόσο καθαρο από άλγη :rolleyes: |
Την κάνει σπανακόπιτα:-)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board