Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   όσκαρ με φουσκωμένη κοιλιά (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=69352)

nikolakis94 22-02-13 17:38

Αν αποδειχθει οτι ειναι dropsy καλυτερα να αρχισεις αμεσως θεραπεια.Ειναι δυσκολη ασθενεια που μπορει να οδηγησει και στο μοιραιο.

moufas1973 22-02-13 18:26

ευχομαι ολα να πανε καλα

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 739078)
εντάξει σας ευχαριστώ πολύ όλους. το παρακολουθώ. προς το παρόν κινείται με τον τρόπο που μου δείχνει οτι θέλει να το ταϊσω και είναι όπως πάντα καλά. τώρα έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στον αρακά να το ξεφουσκώσει.
-------------------------

ευχαριστώ πολύ το έχω "ξεσκονίσει" χα χα
καλημέρα, η συμπεριφορά του συνεχίζει φυσιολογική. τώρα απ ότι καταλαβαίνω ή δυσκοιλιότητα είναι ή το χειρότερο dropsy και δεν έχει προς το παρόν όλα τα συμπτώματα. αν είναι dropsy το αλάτι δεν του κάνει καλό κι εγώ χτες έβαλα αλάτι.
ν αρχίσω απο σήμερα με πολύ μικρές αλλαγές της τάξης των 7-8λ να το αφαιρώ?
νηστεία. είναι η δεύτερη μέρα σήμερα. ζητάει φαγητό. πρέπει να το κάνω τριήμερο?
πρέπει να κάνω πρώτα αγωγή για δυσκοιλιότητα, εκτός του αρακά έχει κάποιος χρησιμοποιήσει κάτι άλλο?
αν δεν δω αποτέλεσμα να προχωρήσω για dropsy ή οποιαδήποτε εσωτερική βακτηριδιακή μόλυνση?
το dropsy χρειάζεται αντιβίωση διάβασα για chloromycetin ή για tetracycline.
πως απο μία κάψουλα των 250mg μπορώ να υπολογίσω περίπου τα 10mg?
θα ήθελα τις γνώμες σας, όχι περιμένοντας κάποιος να μου κάνει ασφαλή διάγνωση, αλλά αν σκέφτομαι και ενεργώ σωστά, μήπως απο άγχος κάνω λανθασμένες κινήσεις. απλά τι θα κάνατε εσεις στην θέση μου? σας ευχαριστώ πολύ

μαρια καλησπερα
συγνωμη που δεν μπορω να βοηθησω και να σου ξεπληρωσω την βοηθεια που μου προσεφερες με το χρυσοψαρο...
το μονο που μπορω να κανω ειναι η προσευχη :p

ευχομαι ολα να πανε καλα συμπασχω

maria p 22-02-13 18:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από moufas1973 (Μήνυμα 739338)
μαρια καλησπερα
συγνωμη που δεν μπορω να βοηθησω και να σου ξεπληρωσω την βοηθεια που μου προσεφερες με το χρυσοψαρο...
το μονο που μπορω να κανω ειναι η προσευχη :p

ευχομαι ολα να πανε καλα συμπασχω

δεν θα το πω με ψεύτικη σεμνότητα αλλά επειδή είναι η αλήθεια, δεν ήμουν σε θέση να βοηθήσω πραγματικά απλά σου έδωσε μερικές πρώτες πληροφορίες μέχρι να "μπουν" κάποια πιο έμπειρα άτομα να σε καθοδηγήσουν ασφαλώς. αύριο θα κάνεις κι εσύ το ίδιο με κάποιον άλλο.
σ ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, μακάρι να μην έχει κάτι το ψαράκι μου
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94 (Μήνυμα 739311)
Αν αποδειχθει οτι ειναι dropsy καλυτερα να αρχισεις αμεσως θεραπεια.Ειναι δυσκολη ασθενεια που μπορει να οδηγησει και στο μοιραιο.

πως θα το διαπιστώσω?

κ.ω.σ.τ.α.ς. 22-02-13 20:08

http://www.aquatek.gr/vb/showthread....ghlight=dropsy

yannis 23-02-13 00:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 738842)
ευχαριστούμε πολύ....
δεν τάισα σήμερα και το ίδιο θα κάνω άλλες δύο μέρες. την τέταρτη μέρα θα του δώσω αρακά.
όταν άδειαζα το νερό έκανε σαν ζητιανάκι να φάει.
καθάρισα το φίλτρο, άδειασα πάνω από 60λ. νερό και τώρα που βάζω το καινούργιο σιγά σιγά, προσθέτω και αλάτι 1γρ/5λ. συνολικά έβαλα γύρω στα 38γρ υπολογίζοντας τα διάφορα χαμένα λίτρα.
διάβασα ότι σε περίπτωση σοβαρής απόφραξης του εντέρου μπορώ να χρησιμοποιήσω καστορέλαιο, γλυκερόλη ή φαρμακευτικό παραφινέλαιο (κάποιο απ αυτά) τα οποία θα έχω εμποτίσει σε τροφή σε flakes. έχει κάποιος ιδέα γι αυτό?

Βιαζεσαι με τα αλατια και τις θεραπειες.
Διαβασε και για εσωτερικα παρασιτα.

maria p 23-02-13 08:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yannis (Μήνυμα 739510)
Βιαζεσαι με τα αλατια και τις θεραπειες.
Διαβασε και για εσωτερικα παρασιτα.

καλημέρα,ευχαριστώ. αυτό που είναι στενάχωρο είναι πως δεν μπορείς να κάνεις διάγνωση στα ψάρια. όταν έχουμε λάθος παραμέτρους, "κακοποίηση" λόγω κακών γενικότερα συνθηκών, εντάξει διορθώνουμε αυτά και λέμε αυτά εφταιγαν.
όμως οι οργανισμοί συμβαίνει απλά να ασθενούν. και εδώ τι γίνεται?
να ψάξω για εσωτερικά παράσιτα. πως? έχω διαβάσει. θέλει αντιβιοτικό flagyl-s. να δώσω αντιβίωση χωρίς να είμαι σίγουρη? αν είναι βακτηριακή λοίμωξη θέλει baytril-s. μετά να δώσω κι αυτό?
αυτοί είναι οι προβληματισμοί μου. έχω μια φουσκωμένη κοιλιά. κανένα άλλο σημάδι.
σήμερα διαπίστωσα μια ελαφρά υποχώρηση του πρηξίματος. προφανώς λόγω της δίαιτας. αυτό δεν σημαίνει σίγουρο ξεφούσκωμα. ίσως όταν γεμίσει το στομάχι αύριο να εμφανιστεί με τον ίδιο τρόπο.

τώρα κάνω μικρές καθημερινές αλλαγές και αύριο αρακά και θα ενημερώσω. ευχαριστώ πολύ όλους

platy 23-02-13 15:11

εγω ίσως και θεραπεία με esha2000 θα πρότεινα...και ισως αυξηση θερμοκρασίας...

delta66 23-02-13 15:28

Προσοχη με τις οδηγιες.
Καποιες ασθενειες δεν επωφελουνται με ανοδο θερμοκρασιας, αλλα επιδεινώνονται.

Εγω θα εκανα πρωτα νηστεια 3-4 μερες και μετα αρακα αποφλοιωμένο, να αδειασει το εντερο.

Αν δεν τρωει ή δεν "αδειαζει", θα εκανα "θεραπεια" σε καραντινα, ή δοχειο κλπ, με επταένυδρο άλας του θειϊκού μαγνησίου (MgSO4 . 7H2O) ή αλλιως epsom salt (που ειναι ουσιαστικα καθαρτικο).
(απο φαρμακείο - συσκευασία του 1 κιλού, extra pure, ασφαλές και για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο) 7 ευρώ)
Προτείνονται διάφορες δοσολογίες χρήσης απο 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ανα 40 λίτρα εως 1 με 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Μέγιστη ημερήσια επιτρεπτή δόση είναι τα 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Το άλας είναι πολύ ευδιάλυτο στο νερό αλλα δεν το ρίχνουμε κατευθείαν στο νερο, πρώτα το διαλύουμε καλά σε ένα κανάτι με νερό.
Άν το "άρρωστο" ψάρι δεν είναι πολύ καλύτερα (ξεφουσκωμένο, με όρεξη για φαγητό και με κανονική κολύμβηση) μέσα σε 24-48 ώρες από τη χρήση του άλατος, τότε πρέπει να στραφούμε προς ενδοπαράσιτο ή ενδοβακτήριο, με πρώτη δραστική ουσία εκλογής τη μετρονιδαζόλη (και για τις δύο περιπτώσεις).

platy 23-02-13 15:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 739640)
Προσοχη με τις οδηγιες.
Καποιες ασθενειες δεν επωφελουνται με ανοδο θερμοκρασιας, αλλα επιδεινώνονται.

Εγω θα εκανα πρωτα νηστεια 3-4 μερες και μετα αρακα αποφλοιωμένο, να αδειασει το εντερο.

Αν δεν τρωει ή δεν "αδειαζει", θα εκανα "θεραπεια" σε καραντινα, ή δοχειο κλπ, με επταένυδρο άλας του θειϊκού μαγνησίου (MgSO4 . 7H2O) ή epsom salt (που ειναι ουσιαστικα καθαρτικο).
(απο φαρμακείο - συσκευασία του 1 κιλού, extra pure, ασφαλές και για ανθρώπινη χρήση (πόσιμο) 7 ευρώ)
Προτείνονται διάφορες δοσολογίες χρήσης, οι πιο συνηθισμένες είναι, 1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ανα 40 λίτρα
και η αλλη 1 με 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Μέγιστη ημερήσια επιτρεπτή δόση είναι τα 2 κουτάλια της σούπας ανα 40 λίτρα.
Το άλας είναι πολύ ευδιάλυτο στο νερό αλλα δεν το ρίχνουμε κατευθείαν στο νερο, πρώτα το διαλύουμε καλά σε ένα κανάτι με νερό.
Άν το "άρρωστο" ψάρι δεν είναι πολύ καλύτερα (ξεφουσκωμένο, με όρεξη για φαγητό και με κανονική κολύμβηση) μέσα σε 24-48 ώρες από τη χρήση του άλατος, τότε πρέπει να στραφούμε προς ενδοπαράσιτο ή ενδοβακτήριο, με πρώτη δραστική ουσία εκλογής τη μετρονιδαζόλη (και για τις δύο περιπτώσεις).

η νηστεια ηταν το πρώτο πράγμα που πρότεινα κα ιεγω Σπύρο..παραυτα επειδή εχω αποχή απο τις ασθένειες,δεν μπορώ να δώσω καποια συγκεκριμενη συμβουλή,παρα υπόθεση...+1 για τις πληροφορίες σου :smt023 +-4

maria p 23-02-13 16:27

σας ευχαριστώ πολύ και τους δύο,
νηστεία κάνω, σήμερα τρίτη μέρα. αύριο θα δώσω αρακά. πιστεύω θα τον φάει γιατί του έχω ξαναδώσει χωρίς να πεινάει, πόσο μάλλον τώρα.
στο ενυδρείο είναι μόνο του, οπότε καραντίνα δεν νομίζω οτι χρειάζομαι, ότι είναι θα το κάνω εκεί, έτσι δεν είναι?
το θέμα είναι ότι έβαλα ήδη χοντρό αλάτι, χωρίς να ξέρω οτι αντενδείκνυται στο dropsy αν τυχόν έχει αυτό.
τώρα σκέφτομαι ν αρχίσω σταδιακά να το αφαιρώ.
αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το epson salt, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ολική αφαίρεση του χοντρού αλατιού?
το μοναδικό σύμπτωμα που έχει είναι η πρησμένη κοιλιά. κατά τα άλλα είναι μια χαρά.
ναι για την μετρονιδαζόλη διάβασα εκεί που αναφέρεται στο flagyl-s, σ αυτό το λινκ που νομίζω είναι από τα καλύτερα που βρήκα http://thefishvet.com.au/pdf/FVetEssn1_byRL.pdf.
ίσως θεωρείτε λίγο υπερβολική την ανησυχία μου αλλά όταν φτάσω σε προβλήματα δυσκολίας κολύμβησης, άρνησης τροφής κτλ θα έχω ελάχιστα περιθώρια παρέμβασης. πιθανόν σ ενα μικρό ψαράκι το αντίστοιχο φούσκωμα να μην μου γινόταν εύκολα αντιληπτό.

delta66 23-02-13 17:01

δες περι flagyl κι εδω στα αρθρα για hex και ενδοπαρασιτα
http://www.greekdiscus.com/test2000/...ED%E5%E9%E5%F2

maria p 24-02-13 14:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 739665)

σας ευχαριστώ πολύ, ησύχασα και λιγάκι γιατί δεν αναφέρει απαγορευτικό στο dropsy το αλάτι.
εντάξει ας φάει αύριο τον αρακά να δούμε τι θα κάνει. ευτυχώς πεινάει και το δείχνει
σήμερα έδωσα αρακά, έφαγε αρκετό, παρά που έδειξε οτι πεινάει ακόμα, από ένα σημείο και μετά τον έφτυνε.
δεν έχει ξεπρηστεί καθόλου.
έχει φάει από τις 10 το πρωί περίπου και δεν έχει κάνει ακόμα κακά του. θα τα έβλεπα γιατί είναι μεγάλα.
τι κάνω?

delta66 24-02-13 14:45

Epsom salt σε δοχειο

maria p 24-02-13 14:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 739996)
Epsom salt σε δοχειο

στην μεγάλη ή την μικρή δοσολογία λέτε?
επίσης λέτε μέγιστη ημερήσια δόση, το προσθέτω καθημερινά χωρίς κάποια αλλαγή νερού?
ακόμα, που έχω βάλει αλάτι?
συγγνώμη για τις λεπτομέρειες φοβάμαι μην κάνω κάποιο λάθος

delta66 24-02-13 14:59

Στο ενυδρειο θα βαλεις?
Μονος του ειναι στο ενυδρειο?
Αφου τρωει, βαλε epsom μεσα σε αρακα.
Δες κι εδω http://www.oscarfish.com/article-hom...ish-bloat.html

maria p 24-02-13 15:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 740000)
Στο ενυδρειο θα βαλεις?
Μονος του ειναι στο ενυδρειο?
Αφου τρωει, βαλε epsom μεσα σε αρακα.
Δες κι εδω http://www.oscarfish.com/article-hom...ish-bloat.html

ναι μόνος του είναι και τρώει.
να του δώσω κι αύριο αρακά και να τον αφήσω να μουλιάσει στο epsom δηλαδη? τώρα κοίταζα άλλα ποστς εδώ κι έγραφαν πολλά άτομα οτι δυσκολεύονται να το βρουν, ελπίζω να τα καταφέρω.

delta66 24-02-13 15:18

Οχι μουλιασμα. Βαζεις μεσα στον αρακα ή σε τροφη, epsom

maria p 24-02-13 15:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 740010)
Οχι μουλιασμα. Βαζεις μεσα στον αρακα ή σε τροφη, epsom

ναι σας ευχαριστώ το διάβασα εν τω μεταξύ στο λινκ που μου στείλατε

harris samos 24-02-13 16:05

καλα κανατε νυστια σε οσκαρ ????? ο αρακας ειναι για να του αδιασει το εντερο νυστια του κανουμε αν δε φαει τον αρακα

μαρια ποσο αλατι εβαλες ? 1 γραμ στα 5 λιτρα ? τιποτα δηλαδη

επρεπε να βαλεις 1 γραμ το λιτρο εως και 3 για να δεις αποτελεσμα

οσο για το επσον ουτε εγω το βρηκα

εγω στο χελι μου εδωσα μια μεγαλη ποσοτητα σπιρουλινας και ψηλοσυνηλθε με συνδιασμο αλατι 1 γραμ το λιτρο

delta66 24-02-13 16:13

Τι θα παθει δλδ το οσκαρ με τη νηστεια?
Νηστεια γινεται πριν τον αρακα για να "πιασει" ο αρακας.

harris samos 24-02-13 16:15

και αμα δε μπορει να ενεργηθει οσο νυστια και να του κανεις τη θα αλλαξει ?

κ.ω.σ.τ.α.ς. 24-02-13 16:21

Τι μπερδεβουμε παλι την Μαρια παιδια .

maria p 24-02-13 16:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harris samos (Μήνυμα 740027)
καλα κανατε νυστια σε οσκαρ ????? ο αρακας ειναι για να του αδιασει το εντερο νυστια του κανουμε αν δε φαει τον αρακα

μαρια ποσο αλατι εβαλες ? 1 γραμ στα 5 λιτρα ? τιποτα δηλαδη

επρεπε να βαλεις 1 γραμ το λιτρο εως και 3 για να δεις αποτελεσμα

οσο για το επσον ουτε εγω το βρηκα

εγω στο χελι μου εδωσα μια μεγαλη ποσοτητα σπιρουλινας και ψηλοσυνηλθε με συνδιασμο αλατι 1 γραμ το λιτρο

έβαλα χοντρό αλάτι καθαρό, 1γρ για κάθε 5λίτρα. υπολογίζοντας το χαλίκι, μια κοτρώνα και ένα ξύλο που έχω μέσα, έβαλα σύνολο 38-40γρ.
έκανα 3μέρες νηστεία, έδωσα σήμερα αρακά αλλά δεν έκανε τίποτα. δείχνει έντονα οτι θέλει να φάει, αλλά είναι αρκετά πρησμένος και φοβάμαι να τον ταίσω. σήμερα έκανα αλλαγή γύρω στα 15λ νερό σκοπεύοντας να κάνω το ίδιο και αύριο για να ελλαττώσω την αλατότητα.
θα πάω αύριο να πάρω το epsom salt που μου συνέστησε ο delta66.
η γενική του εικόνα είναι καλή.
σπιρουλίνα έχω κάτι μπιλάκια που δίνω στα χρυσόψαρα δεν έχω καθαρή σε σκόνη.

moufas1973 24-02-13 18:01

όσκαρ με φουσκωμένη κοιλιά

Ευχομαι να πανε ολα καλα Μαρια

Εμενα δειχνει να πηγαινει καλυτερα

maria p 24-02-13 18:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από moufas1973 (Μήνυμα 740085)
Ευχομαι να πανε ολα καλα Μαρια

Εμενα δειχνει να πηγαινει καλυτερα

ευχαριστώ κι εγώ θέλω να πιστεύω οτι θα πάει καλά, επίσης και στο δικό σου

Sakisdraminos 24-02-13 18:33

μαρια αναιβασε το αλατι 1 με 2 γραμμαρια ΤΟ ΛΙΤΡΟ
ο αρακας δεν ειναι για χωρταση 1 φωρα την εβδομαδα απο 2-3 μπαλακια και αν λεει καπου που ειχα διαβασει αλλιως τα θεριζει
harris samos

moufas1973 24-02-13 18:35

όσκαρ με φουσκωμένη κοιλιά

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 739665)

Αυτο ειναι αντιβιωτικο ευρεως φασματος για πεπτικο κυριως συστημα κ ιδιαιτερα για αναεροβια στους ανθρωπους. Κοιτα εξελιξη στη θεραπεια ψαριων. Χαχα

maria p 24-02-13 18:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sakis Papadopoulos (Μήνυμα 740108)
μαρια αναιβασε το αλατι 1 με 2 γραμμαρια ΤΟ ΛΙΤΡΟ
ο αρακας δεν ειναι για χωρταση 1 φωρα την εβδομαδα απο 2-3 μπαλακια και αν λεει καπου που ειχα διαβασει αλλιως τα θεριζει
harris samos

του έδωσα σήμερα αρακά αλλά δεν έκανε τίποτα από το πρωί και μέχρι τώρα.
αν είναι dropsy το αλάτι δεν ενδείκνυται, γι αυτό αύριο θα ψάξω epsom salt να του δώσω να φάει με το φαγητό
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από moufas1973 (Μήνυμα 740111)
Αυτο ειναι αντιβιωτικο ευρεως φασματος για πεπτικο κυριως συστημα κ ιδιαιτερα για αναεροβια στους ανθρωπους. Κοιτα εξελιξη στη θεραπεια ψαριων. Χαχα

ναι το ξέρω, κάποια στιγμή δεν θυμάμαι γιατί το είχαν δώσει στον γιό μου και κοίταξα αν έχω αλλά προφανώς έληξε και το πήγα στο φαρμακείο. και σκυλόγατα ανθρώπινα φάρμακα παίρνουν, έχω κάνει ενέσεις amoxil 1g, άπειρες φορές σε γάτο με ρηνίτιδα (άσε:))

delta66 25-02-13 16:09

Τι νεα εχουμε?

Αν δεν βρισκεις τιποτα απο τα παραπανω ή δεν βλεπεις βελτιωση, μπορεις να προχωρησεις σε θεραπεία με eSHa 2000 (αν το νερό είναι πολύ μαλακό ρίξε 2πλή δόση από την προτεινόμενη)

maria p 25-02-13 16:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 740461)
Τι νεα εχουμε?

Αν δεν βρισκεις τιποτα απο τα παραπανω ή δεν βλεπεις βελτιωση, μπορεις να προχωρησεις σε θεραπεία με eSHa 2000 (αν το νερό είναι πολύ μαλακό ρίξε 2πλή δόση από την προτεινόμενη)

πουθενά δεν βρήκα epsom salt, "έφαγα τον τόπο. πήρα για να έχω το flagyl.
πήρα και μια διαφορετική τροφή, μήπως το πείραξε αυτή που το ταίζω.
esha 2000 έχω, κοίταξα τώρα είναι και κλειστό και λήγει 9/2014, οπότε οκ.
λέτε να βάλω αυτό?
σήμερα είχε πολύ λίγες κενώσεις.
μήπως να είναι θηλυκό και να έχει δυστοκία? (λέω τώρα, τι να πω).
ευχαριστώ πολύ

delta66 25-02-13 17:08

Σε κεντρικα φαρμακεια θα βρεις epsom ή τουλαχιστον θα μπορεις να παραγγειλεις και να φερουν.

Αν δεν βλεπεις βελτιωση, δοκιμασε το esha.

harris samos 25-02-13 17:17

το esha ειναι νερακι του θεου δε κανει τιποτα σα φαρμακο προτημησε κατι ποιο αξιοπιστο

maria p 25-02-13 17:34

σήμερα θα το ταϊσω δεν μπορώ άλλο το λυπάμαι.
θα του δώσω την νέα τροφή.
θα κάνω άλλη μία μικρή αλλαγή να μειωθεί η αλατότητα.
θα ξαναπροσπαθήσω και αύριο για το epsom θα πάω αθήνα.
πριν φύγω θα του δώσω πάλι λίγο αρακά και θα του βράσω κοτόπουλο να μην τρώει για λίγο τις παστίλιες. δεν θέλω να δώσω αντιβίωση προς το παρόν.

delta66 25-02-13 17:53

eSha 2000
6.3 mg ethacridine lactate (Rivanol), (antiseptic)
1 mg proflavin, (antibacterial against gram-positive bacteria and antiseptic)
3.2 mg copper 2+ (antimicrobial)
0.26 mg methyl orange (?)

Παράθεση:

1) Ethacridine lactate, ked in the 1920s as Rivanol, is an antibacterial acridine. It is sometimes used to treat shigella.
2) Proflavin is another acridine that is very closely related to acriflavin. It's good for killing protozoans like velvet, gram positive bacteria, and fungus.
3) Copper is also good for killing protozoans like ich and velvet. Works best but is most toxic to fish in soft water.
4) Methyl orange, good for??? It's normally used as a pH indicator in aquarium alkalinity test kits. I've never seen it mentioned as a fish medicine.
This is an antibiotic-free "scattershot" medicine, and it is reasonable to try it for anything in the leaflet. It will have the strongest action against protozoans like velvet, tetrahymena, and possibly ich. I assume by blocking NTD they mean that it kills free-swimming parasites.
It would not stop transmission from scavenging infected corpses. I wouldn't expect much for dropsy - these compounds don't penetrate tissue every well so they wouldn't get inside the fish.
TetraMedica General Tonic is a similar mixture of acridines with methylene blue and no copper. If you don't like copper, it's a good choice.
As for plants, proflavin must be safer. Acriflavine (a mixture of acriflavin and proflavin) kills them quite effectively. The methylene blue in the Tetra medicine also kills plants, but it's a pretty good antifungal and antibacterial.
The green is most likely malachite green !!
http://www.aquarium-forums.com/gener...00_223794.html

Παράθεση:

Proflavine sulphate (proflavine hemisulphaye) is a synthetic acridine dye of red-brown crystals, soluble in water, used as a powerful and effective antiseptic during the Second World War to treat battle casulties and later in hospitals, but is much less used now as a result of the pharmaceutical companies pushing for the use of antibiotics instead. Attempts to prove that proflavine causes cancer, have so far proved negative though the pharmaceutical industries still cite this as a reason not to use it. The effectiveness of proflavine is amazing, a wound dressed with proflavine over night usually shows a marked improvement the following morning, where as antibiotics can typically take days to take effect and have the unfortunate side effect of lowering the body's natural immune system which with prolonged usage leads to permanent damage.
http://www.probertencyclopaedia.com/...idine&offset=0

harris samos 25-02-13 17:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 740522)
eSha 2000
6.3 mg ethacridine lactate (Rivanol), (antiseptic)
1 mg proflavin, (antibacterial against gram-positive bacteria and antiseptic)
3.2 mg copper 2+ (antimicrobial)
0.26 mg methyl orange (?)

http://www.aquarium-forums.com/gener...00_223794.html

http://www.probertencyclopaedia.com/...idine&offset=0

ευχαριστω για το copy paste !!!! τη γνωμη μου δε την αλλαζεις το εχω χρησιμοπιοισει σε δισκακια με 0 αποτελεσμα και αλλοι πολοι μαζι μου

maria p 25-02-13 18:04

εγώ το είχα χρησιμοποιήσει παλαιότερα στα χρυσόψαρα γι αυτό είχα ένα ανοικτό ληγμένο κι αυτό που ισχύει το κλειστό. είχα καλά αποτελέσματα, δεν είχα και τότε τελευταία στάδια ασθενείας, (στον πάτο, να μην τρώνε κτλ).
επειδή και τώρα έχω πρώτα συμπτώματα κι όχι προχωρημένα, πιθανόν να με βοηθήσει.
γενικά έχω ακούσει πως είναι ελαφρύ ευρέως φάσματος φάρμακο.

harris samos 25-02-13 18:16

OCTOZIN την καλυπτη και σε αλλες αρρωστιες που μοιαζουν

;)

nikolakis94 25-02-13 21:32

Τι τροφες ταιζεις?

maria p 25-02-13 22:06

μέτρησα με τα υγρά τεστς της tetra, βρήκα το ΚΗ γύρω στο 4 (προς το λιγότερο) αλλά το GH όσες σταγόνες κι αν έριξα δεν άλλαζε χρώμα κι αναγκάστηκα να το μετρήσω με τα στικς της jbl που το έδειξαν λίγο πιο πολύ από 14. είναι φυσική αναλογία? το ΡΗ ήταν γύρω στο 7.
αν βάλω eSHa 2000 να βάλω διπλή αναλογία?
πριν βάλω, να κάνω μεγάλη αλλαγή νερού?
υπάρχει έστω και μία περίπτωση να βλάψει το eSHa 2000 το ψάρι?

delta66 25-02-13 22:09

Κανονικη δοσολογια εως μιαμιση δοση
(χωρις ανθρακα στο ενυδρειο)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:55.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03202 seconds with 10 queries