Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148)
-   -   3000 λιτρα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68716)

maria p 01-02-13 17:26

και που θα στηρίξεις αυτό το βάρος των 4-5 τόνων? σε τι βάση? εγώ γι αυτό σου είπα για λίμνη γιατι ένα μεγάλο κομμάτι θα ήταν χτιστό και θα μπορούσεις να βάλεις και τζάμι σε κάποια ή κάποιες πλευρές. όλα βέβαια μετά απο μελετη. ψάξε στα θέματα των παιδιών με τα μεγάλα ενυδρεία και τις λίμνες να δεις τις προδιαγραφές. εκτός του βάρους και η πίεση τέτοιου όγκου νερού είναι μεγάλη. στην Ικαρία είστε και πάνω στο σεισμικό τόξο αν δεν κάνω λάθος. πρέπει να τσεκάρεις κι αυτή την παράμετρο.
δεν σε αποθαρρύνει κανείς απλά σε συμβουλεύουν όλοι για την μεθοδολογία ώστε να έχεις το ωραίο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να κουράζεσαι με συνεχείς ατυχίες και επιδιορθώσεις.

ikaria_jim 01-02-13 17:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leda (Μήνυμα 732012)
Houston, we've had a problem here...:D

ποσο εχει δηλαδη μονο το τζαμι,για πειτε ,μου εχετε κανει την περιεργεια ΝΑ με το συμπαθειο (οση το σαλονι του)

εισαι ωραιος........αχαχαχχαα....

genecr 01-02-13 17:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 732004)
πλακα κανεις.... 3000 λιτρα σκεφτεσαι να τα φιλτραρεις με εξωτερικα φιλτρα????:smt096:smt096:smt096

γιατί 5 fx5 δε φτάνουν :D

ikaria_jim 01-02-13 17:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 732014)
και που θα στηρίξεις αυτό το βάρος των 4-5 τόνων? σε τι βάση? εγώ γι αυτό σου είπα για λίμνη γιατι ένα μεγάλο κομμάτι θα ήταν χτιστό και θα μπορούσεις να βάλεις και τζάμι σε κάποια ή κάποιες πλευρές. όλα βέβαια μετά απο μελετη. ψάξε στα θέματα των παιδιών με τα μεγάλα ενυδρεία και τις λίμνες να δεις τις προδιαγραφές. εκτός του βάρους και η πίεση τέτοιου όγκου νερού είναι μεγάλη. στην Ικαρία είστε και πάνω στο σεισμικό τόξο αν δεν κάνω λάθος. πρέπει να τσεκάρεις κι αυτή την παράμετρο.
δεν σε αποθαρρύνει κανείς απλά σε συμβουλεύουν όλοι για την μεθοδολογία ώστε να έχεις το ωραίο επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να κουράζεσαι με συνεχείς ατυχίες και επιδιορθώσεις.

ραγες....αυτο ειναι το μονο ευκολο....η βαση ειναι ευκολη....εχω κανει πολλα πραγματα και για πιο πολυ βαρος με ραγες....ητα οπως τα λενε.....και οσο για τους σεισμους.....στην ικαρια αν ξερεις εχει ζεστα νερα....το ζεστο νερο ειναι αυτο που κανει το μερος να μην κουναει ποτε....εχω να δω σεισμο εδω απο παιδι....

thanasis76 01-02-13 17:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leda (Μήνυμα 732012)
Houston, we've had a problem here...:D

ποσο εχει δηλαδη μονο το τζαμι,για πειτε ,μου εχετε κανει την περιεργεια ΝΑ με το συμπαθειο (οση το σαλονι του)

δεν ξερω ποσο ακριβως αλλα σιγουρα επιπλωνει ολο το μεγαλοοοο σαλωνι του απο την αρχη!!!!!:D:D:D

ikaria_jim 01-02-13 17:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από genecr (Μήνυμα 732017)

ο ρε φιλε....5 fx5...γουσταρω....

thanasis76 01-02-13 17:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732013)
ρε παιδια δεν ειμαι τρελος.....απλα ψαχνω....να μαθω θελω οπως ειπα....και καταλαβαινω οτι θα θελει πολλα....αλλα να μην σας αναπτηξω θεωριες ζωης....βαζεις ενα στοχο....σιγα σιγα κατι κανεις....μπορει αυτο που εχω στο μυαλο μου να ειναι δυσκολο αλλα καποια στιγμη μπορει και να γινει....λογικα εχω πολλα χρονια μπροστα μου...δεν ειπα οτι θελω να το κανω αυριο...γιατι σημερα δεν προλαβαινω...

καλα κανεις και ψαχνεις, απλα ξεκινησες λαθος... ζητας να ψαξεις για την διακοσμιση οταν δεν εχεις ψαξει για τα βασικα...
δηλαδη θα ψαχνεις για τη σημαια που θα καρφωσεις στο φεγγαρι και δεν θα σε νοιαζει πως θα πας????

stelios816 01-02-13 17:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 732020)
δεν ξερω ποσο ακριβως αλλα σιγουρα επιπλωνει ολο το μεγαλοοοο σαλωνι του απο την αρχη!!!!!:D:D:D

325ευρα m2 ειχε το 2010 τωρα δεν ξερω:D

thanasis76 01-02-13 17:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από genecr (Μήνυμα 732017)

θεωρητικα ναι, πρακτικα οχι δεν φτανουν!!!!!:D:D:D

ikaria_jim 01-02-13 17:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 732020)

για να απαντησω και στην ερωτηση αν μενω μονος.....τωρα οχι.... και η μαμα μου εχει βαλει 2 καθηστικα εκει....πολυ καναπε....θελω να τα βγαλω ολα....σε καρεκλα θα καθομαι αν ειναι να το κανω...

thanasis76 01-02-13 17:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stelios816 (Μήνυμα 732025)
325ευρα m2 ειχε το 2010 τωρα δεν ξερω:D

αυτη η τιμη ειναι τιμη αθηνας. και σιγουρα δεν ισχυει με τιποτα τωρα.
για να μεταφερεις αυτα τα τζαμια με καραβι σε νησι, κοστιζει πιο πολλα απο οτι το τζαμι... το περασα αυτο πριν κανα χρονο... :D:D:D

ikaria_jim 01-02-13 17:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 732024)
καλα κανεις και ψαχνεις, απλα ξεκινησες λαθος... ζητας να ψαξεις για την διακοσμιση οταν δεν εχεις ψαξει για τα βασικα...
δηλαδη θα ψαχνεις για τη σημαια που θα καρφωσεις στο φεγγαρι και δεν θα σε νοιαζει πως θα πας????

ναι αλλα κριμα δεν ειναι να πας στο φεγγαρι και να μην εχεις σημαια..?
φιλε μου δεν με νοιαζει η διακοσμηση ακομα....απλα θελω να το κανω εικονα στο μυαλο μου...

thanasis76 01-02-13 17:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732027)
για να απαντησω και στην ερωτηση αν μενω μονος.....τωρα οχι.... και η μαμα μου εχει βαλει 2 καθηστικα εκει....πολυ καναπε....θελω να τα βγαλω ολα....σε καρεκλα θα καθομαι αν ειναι να το κανω...

αρα ξεκινας απο την μαμα σου, και την προετοιμαζεις και για τον λογαριασμο της δεη που θα της ερχετε....:D:D:D
αληθεια πως θα θερμανεις 3000 λιτρα????
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732029)
φιλε μου δεν με νοιαζει η διακοσμηση ακομα....απλα θελω να το κανω εικονα στο μυαλο μου...

αν θελεις οικονα εικονα ειναι ευκολο!!!!!!!!!

http://www.google.gr/search?q=iwagum...w=1280&bih=681

stelios816 01-02-13 17:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 732030)
αρα ξεκινας απο την μαμα σου, και την προετοιμαζεις και για τον λογαριασμο της δεη που θα της ερχετε....:D:D:D
αληθεια πως θα θερμανεις 3000 λιτρα????

ρε παλαβιαρη ολοκληρη πισινα εκανες εσυ και λες τον αλλο με τα μολις 3000 λιτρα του αχαχαχα:smt064:smt064

ikaria_jim 01-02-13 17:40

αν παρεις δλδ κατι σαν το Eheim 2178 δεν κανεις δουλεια...?

leda 01-02-13 17:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732029)
..

ελα μωρε που αγχωνεσαι γι αυτο τωρα,θα σου στειλουμε εμεις μια με κουριερ,
στην αναγκη καρφωσε εκει ενα σωβρακο να κανεις τη δουλεια σου να μην εχεις αναγκη και κανεναν..χαχαχαχαχα!!:D:D:D

stelios816 01-02-13 17:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732033)
αν παρεις δλδ κατι σαν το Eheim 2178 δεν κανεις δουλεια...?

ναι με 7-8 κανεις χααχαχ:p
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leda (Μήνυμα 732034)
ελα μωρε που αγχωνεσαι γι αυτο τωρα,θα σου στειλουμε εμεις μια με κουριερ,
στην αναγκη καρφωσε εκει ενα σωβρακο να κανεις τη δουλεια σου να μην εχεις αναγκη και κανεναν..χαχαχαχαχα!!:D:D:D

αμαν ρε ληδα σωβρακο ?μα σωβρακο που πηγε το savouar vivr εδω μεσα πια zwzwzwzw παρε και λιγο απο τον δικο σου χαχαχα

leda 01-02-13 17:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 732030)

αν θελεις οικονα εικονα ειναι ευκολο!!!!!!!!!

http://www.google.gr/search?q=iwagum...w=1280&bih=681

λοιπον,για να σοβαρευτω και λιγο,απο τα λιγα που εχω καταλαβει γι αυτο το στυλ ενυδρειου,ειναι πως για να πετυχει σαν αποτελεσμα,
χρειαζεται μια εσωτερικη φιλοσοφια,ενα ψαξιμο,πως να το πω,για να ειναι αρμονικο και να ειναι αυτο ακριβως που αντιπροσωπευει με λιτο και φυσικο τροπο οσα θελεις να εκφραστουν...
οποτε δεν ειναι τοσο απλο,(ειδικα σε τετοιο μεγεθος)
πχ,ειδα εικονες και φτιαχνω κατι τετοιο..
εαν κανω λαθος,διορθωστε με,γιατι μου αρεσει κι εμενα πολυ αυτο το στυλ και με ενδιαφερει να μαθαινω...

ikaria_jim 01-02-13 17:50

τελος παντων ευχομαι μονο μια μερα να καταφερω να το κανω και να ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας το παρουσιασω....και εχω και λιγο πισμα.....ειδικα τωρα με ολα αυτα που μου λετε....με καλο τροπο το λεω παντα...και πολυ καλα κανατε και μου τα ειπατε...

thanasis76 01-02-13 17:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leda (Μήνυμα 732040)
λοιπον,για να σοβαρευτω και λιγο,απο τα λιγα που εχω καταλαβει γι αυτο το στυλ ενυδρειου,ειναι πως για να πετυχει σαν αποτελεσμα,
χρειαζεται μια εσωτερικη φιλοσοφια,ενα ψαξιμο,πως να το πω,για να ειναι αρμονικο και να ειναι αυτο ακριβως που αντιπροσωπευει με λιτο και φυσικο τροπο οσα θελεις να εκφραστουν...
οποτε δεν ειναι τοσο απλο,(ειδικα σε τετοιο μεγεθος)
πχ,ειδα εικονες και φτιαχνω κατι τετοιο..
εαν κανω λαθος,διορθωστε με,γιατι μου αρεσει κι εμενα πολυ αυτο το στυλ και με ενδιαφερει να μαθαινω...

εχεις απολυτο δικιο. αλλα προσπαθω να του εξηγησω πως τα πραγματα τα περνουμε με την σειρα.... καλος εχει στο μυαλο του τι ενυδρειο θελει να κανει αλλα απο εκει και περα πρεπει να κοιταξει τι χρειαζεται και να τα παρει ολα με την σειρα... ιδικα στο οικονομικο ενα τετοιο ενυδρειο που θελει, θελει πολλα ευρω!!!!!!

stelios816 01-02-13 17:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732042)
τελος παντων ευχομαι μονο μια μερα να καταφερω να το κανω και να ειμαι στην ευχαριστη θεση να σας το παρουσιασω....και εχω και λιγο πισμα.....ειδικα τωρα με ολα αυτα που μου λετε....με καλο τροπο το λεω παντα...και πολυ καλα κανατε και μου τα ειπατε...

πραγματικα σου ευχομαι να το καταφερεις και ολα εδω ειναι καλοπροαιρετα παντα και απο ολους νομιζω;)

thanasis76 01-02-13 17:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stelios816 (Μήνυμα 732032)
ρε παλαβιαρη ολοκληρη πισινα εκανες εσυ και λες τον αλλο με τα μολις 3000 λιτρα του αχαχαχα:smt064:smt064

εγω δεν πηγα απο τα 60 λιτρα στα 6.000 που ετοιμαζω ;);) και οπως ξερεις και εχεις διαβασει εχω μελετησει απο πριν τα παντα.... ΑΑΑΑ και δεν μενω σε οροφο...:rolleyes::rolleyes:
προσπαθω επιδη ξερω καποια πραγματα απο μεγαλα ενυδρεια να τον προσγειωσω και να το ψαξει λιγο καλητερα... :D:D
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732042)

κι εγω στο ευχομαι και πραγματικα μεσα απο την καρδια μου. εξαλου ειμαι λατρης των μεγαλων ενυδρειων και ψαριων.... γι αυτο και ξεκινησα το ενυδρειο μου στα 6.000 λιτρα...:D:D
απλα παρε τα με την σειρα και κανε ολους τους υπολογισμους σωστα...
αν δεν σε περνει 3.000 δεν ειναι κακο να κανεις ενα 1000-1500 λιτρα και να το κανεις ομορφο να το χαιρεσαι!!!!!

maria p 01-02-13 18:00

κι εγώ στο εύχομαι μέσ απο την καρδιά μου όμως μελέτησέ το καλά και αν χρειαστεί να το κάνεις λίγο μικρότερο να χωράει και το σαλόνι να το απολαμβάνεις με την παρέα σου δεν θα ναι κακό, μην το δεις εγωιστικά. υπολόγισε και το κόστος λειτουργιας του πλην αυτού της κατασκευής του.
μην νομίζεις κι όσοι σε συμβουλεύουμε απο τα λάθη μας έχουμε διδαχθεί. εγώ πχ απο κάποια λάθος τοποθέτηση στο σαλόνι μου, κάθε τόσο μουρμουράω τον εαυτό μου γιατί είναι δύσκολη η αλλαγή.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 732047)

κι εγω στο ευχομαι και πραγματικα μεσα απο την καρδια μου. εξαλου ειμαι λατρης των μεγαλων ενυδρειων και ψαριων.... γι αυτο και ξεκινησα το ενυδρειο μου στα 6.000 λιτρα...:D:D
απλα παρε τα με την σειρα και κανε ολους τους υπολογισμους σωστα...
αν δεν σε περνει 3.000 δεν ειναι κακο να κανεις ενα 1000-1500 λιτρα και να το κανεις ομορφο να το χαιρεσαι!!!!!

χα χα Θανάση μαζί το γράψαμε το κείμενο?

leda 01-02-13 18:00

jim,(εκτος της γνωμης του μηχανικου που προεχει)
γιατι δεν ανοιγεις ενα νεο θεμα ,να σου πουν και τα παιδια τι ακριβως θα χρειαστεις απο εξοπλισμο,να το συζητησετε,να τα βαλεις κατω να δεις το κοστος,πραγματα που ισως δεν σου περασαν απο το μυαλο για την λειτουργεια του,κλπ κλπ?
τωρα εδω μιλησαμε τελειως γενικα,πως θα ξεκινησεις ετσι μονος σου?
χαιρομαι πολυ που εχεις πεισμα και ευχομαι πραγματικα να βγει κατι υπεροχο,εστω κι αν στην πορεια δεις οτι ισως το κανεις πιο μικρο.
εξαλλου το μεγεθος δεν μετραει λενε,τι πολυυυυ μεγαλο,τι σκετο μεγααααλο,δεν θα τα χαλασουμε εκει χαχαχαχαχαχα!!:D:D:D

Κλεόβουλος 01-02-13 19:03

Μ' αρέσει το όνειρο σου :)
Αλλά για συντηρήσεις ένα τέτοιο ενυδρείο εκτός απ' όλα τ' άλλα θέλει και κάποια εμπειρία ;)

Alex_Salonica 01-02-13 19:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 732086)
Μ' αρέσει το όνειρο σου :)
Αλλά για συντηρήσεις ένα τέτοιο ενυδρείο εκτός απ' όλα τ' άλλα θέλει και κάποια εμπειρία ;)

+1
εξάλλου οι διαστάσεις που αναφέρεις δεν είναι ότι καλύτερο για iwagumi, θα χρειαστείς υπερβολικά πολύ δυνατό φωτισμό για να διατηρήσεις το γρασίδι σε τόσο ύψος και τόσο πλάτος εκτός κι αν μπορείς να βάλεις φωτοσωλήνες.

Γνώμη μου φτιάξε το ενυδρείο με το καλό, σκέψου πολύ καλά το τεχνικό κομμάτι φίλτρανσης-φωτισμού και μετά βλέπεις τι ψάρια και φυτά θα μπορέσεις να βάλεις

ignatios 01-02-13 19:59

Σε όλα τα παραπάνω κοστολόγια συνυπολόγισε και το κόστος της στολής κατάδυσης που θα χρειαστείς για να το κλαδεύεις.

ikaria_jim 01-02-13 20:04

δλδ αν το κανω 1000 με 1500 δεν θα εχει μεγαλο κοστος...καλα σιγουρα δεν θα εχει σε σχεση με τα 3000 αλλα και παλι πιστευω οτι θα ειναι μεγαλο...

leda 01-02-13 20:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 732095)
+1
εξάλλου οι διαστάσεις που αναφέρεις δεν είναι ότι καλύτερο για iwagumi, θα χρειαστείς υπερβολικά πολύ δυνατό φωτισμό για να διατηρήσεις το γρασίδι σε τόσο ύψος και τόσο πλάτος εκτός κι αν μπορείς να βάλεις φωτοσωλήνες.

Γνώμη μου φτιάξε το ενυδρείο με το καλό, σκέψου πολύ καλά το τεχνικό κομμάτι φίλτρανσης-φωτισμού και μετά βλέπεις τι ψάρια και φυτά θα μπορέσεις να βάλεις

αααα,δεν παιζω,εσεις λετε συνεχως,πως τα μεγαλυτερα ενυδρεια ειναι ευκολοτερα οταν δεν εχουμε εμπειρια ,απο τα μικρα:p
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ikaria_jim (Μήνυμα 732101)
δλδ αν το κανω 1000 με 1500 δεν θα εχει μεγαλο κοστος...καλα σιγουρα δεν θα εχει σε σχεση με τα 3000 αλλα και παλι πιστευω οτι θα ειναι μεγαλο...

εσενα η αγαπημενη σου λεξη θα πρεπει να ειναι η "μεγαλο" :D

nikolakis94 01-02-13 20:11

Τοσο μεγαλα project θελουν πολυ μελετη,δεν ειναι απλα.Στην θεση σου δεν θα εκανα κατι τετοιο και ειδικα σε πολυκατοικια.

ikaria_jim 01-02-13 20:28

μονοκατοικια..

Alex_Salonica 01-02-13 20:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από leda (Μήνυμα 732102)
αααα,δεν παιζω,εσεις λετε συνεχως,πως τα μεγαλυτερα ενυδρεια ειναι ευκολοτερα οταν δεν εχουμε εμπειρια ,απο τα μικρα:p
D

Ισχύει.. θα μπορεί να βάλει μέσα μερικές red cherry και αν ξεχνάει και καμιά αλλαγή νερού δεν τρέχει τίποτα :p (κατάλαβες νομίζω τη λογική του εύκολου-πολλά λίτρα)

Πέρα από τη πλάκα εδώ ο φίλος μας δεν μιλάει για ένα απλό κοινωνικό ενυδρείο αλλά για φυτεμένο και μάλιστα iwagumi που παρεμπιπτόντως πολλοί έμπειροι έφαγαν τα μούτρα τους. Δεν λέω ότι είναι αδύνατο αλλά θέλει αρκετό διάβασμα και σε τέτοιες διαστάσεις και πολύ χρήμα για την συντήρηση του.

ikaria_jim 01-02-13 20:34

λοιπον παιδια.....εγω νομιζω οτι απαντησα σε ολους......σιγα σιγα....θα κατσω να τα βαλω κατω να δω τι και πως και ποσα...και σιγα σιγα θα δουμε.....δεν βιαζομαι....δεν το θελω για αυριο....ειναι στο μυαλο απο καθε αποψη....

Τσιόνογλου Σταύρος 01-02-13 20:40

:smt035:smt109:smt028 Θέλω και εγω απο αυτό ρε παιδια ,νομίζω έχουμε ξεφύγει ε;
Θα έλεγα στον φίλο μας να φωνάξει καλύτερα τον Amano να του το φτιάξει,θα του βγεί κάτιτις παραπάνω αλλα θα έχει σίγουρη επιτυχία (για οσο καιρο θα είναι εκει ο Amano).Υπολογίστε έτσι απλά στο δικό μου Iwagomi είχα 2 ΜΗ Χ150W αυτο θα θέλει τουλάχιστον 6 με 8 και το λιγότερο 250W )μήπως είναι ο Λάτσης.

ikaria_jim 01-02-13 20:43

καλη ιδεα..πραγματικα ειναι το μονο που δεν ειχα σκευτει...εχεις το κιν του?χεχεχε....

Alex_Salonica 01-02-13 21:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Τσιόνογλου Σταύρος (Μήνυμα 732122)
:smt035:smt109:smt028 Θέλω και εγω απο αυτό ρε παιδια ,νομίζω έχουμε ξεφύγει ε;
Θα έλεγα στον φίλο μας να φωνάξει καλύτερα τον Amano να του το φτιάξει,θα του βγεί κάτιτις παραπάνω αλλα θα έχει σίγουρη επιτυχία (για οσο καιρο θα είναι εκει ο Amano).Υπολογίστε έτσι απλά στο δικό μου Iwagomi είχα 2 ΜΗ Χ150W αυτο θα θέλει τουλάχιστον 6 με 8 και το λιγότερο 250W )μήπως είναι ο Λάτσης.

πες τα στρατηγέ μας....

λοιπόν με έναν απλό υπολογισμό 8 ΜΗ 250watt με οκτώ (8) ώρες λειτουργίας(το λιγότερο) ημερησίως για 1 χρόνο (365 μέρες), καταναλώνει 8χ250χ8χ365 = πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες σαράντα (5.840.000) κιλοβατώρες.

Η χρέωση γίνεται με το υψηλότερο κλιμάκιο (0,15€/KWr με τον παλιό τιμοκατάλογο της ΔΕΗ χωρίς να υπολογίζουμε τις φετινές αυξήσεις)

Άρα ο φωτισμός του ενυδρείου για ένα χρόνο θα κοστίσει 5.840.000 * 0,15 = 876.000 € ΝΑΙ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!

Το σκέφτεσαι ακόμα; αν ναι θα ήθελα να σε γνωρίσω.. έχω κάποιες επιχειρηματικές ιδέες και θα ήθελα έναν επενδυτή να τις υλοποιήσω

leda 01-02-13 21:34

-+10:smt119:smt120:smt103

nikolakis94 01-02-13 21:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica (Μήνυμα 732133)
πες τα στρατηγέ μας....

λοιπόν με έναν απλό υπολογισμό 8 ΜΗ 250watt με οκτώ (8) ώρες λειτουργίας(το λιγότερο) ημερησίως για 1 χρόνο (365 μέρες), καταναλώνει 8χ250χ8χ365 = πέντε εκατομμύρια οκτακόσιες σαράντα (5.840.000) κιλοβατώρες.

Η χρέωση γίνεται με το υψηλότερο κλιμάκιο (0,15€/KWr με τον παλιό τιμοκατάλογο της ΔΕΗ χωρίς να υπολογίζουμε τις φετινές αυξήσεις)

Άρα ο φωτισμός του ενυδρείου για ένα χρόνο θα κοστίσει 5.840.000 * 0,15 = 876.000 € ΝΑΙ ΟΚΤΑΚΟΣΙΕΣ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΞΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ!

Το σκέφτεσαι ακόμα; αν ναι θα ήθελα να σε γνωρίσω.. έχω κάποιες επιχειρηματικές ιδέες και θα ήθελα έναν επενδυτή να τις υλοποιήσω

Παρα πολλα ειναι μηπως εγινες καποιο λαθος στις πραξεις?

Alex_Salonica 01-02-13 21:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikolakis94 (Μήνυμα 732135)
Παρα πολλα ειναι μηπως εγινες καποιο λαθος στις πραξεις?

είναι όντως πάρα πολλά.. η πραγματική αξία είναι γύρω στις 20.000 ευρώ ....μόνο

τέλος πάντων για τελειώσει το θέμα κόστους αν υπολογίσετε με τον κατάλογο της ΔΕΗ βγαίνει περίπου 2000 ευρώ το χρόνο μόνο για τον φωτισμό αλλά και πάλι δεν είναι υπερβολικά;

Ελπίζω ο φίλος μας να τα βάλει κάτω και να το ξανασκεφτεί, μακάρι να έχει την δυνατότητα να το φτιάξει αλλά έτσι όπως μας κατάντησαν οι κυβερνώντες ήδη τα ενυδρειάκια μας είναι πολυτέλεια..

leda 01-02-13 22:11

ε,2000 δεν ειναι και τοσα πολλα,ικαρια ειναι εκει,λιγα λιγα κι οποτε εχουν τα δινουν...
(καλα,κοντεψα να παθω τον δεσποτη στρατηγο..κανουν τετοιες πλακες ωρε?)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:49.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03035 seconds with 10 queries