Εγω παντως εχω καλυτερα να πιω 1 λιτρο νερο απο το ενυδρειο παρα να φαω χαμπουκερ απο γνωστη αμερικανικη εταιρια
|
οκ, νομιζω ολοι λιγο πολυ εχουμε τραβηξει καμια τζουριτσα νερο απο ενυδρειο, ομως αυτο πρεπει να αποφευγεται, οχι τοσο για τα "θανατηφορα μικροβια" και τις υπολοιπες αηδιες, αλλα για αυτα που δε μας επηρρεαζουν ως οργανισμους αλλα καλο ειναι να μην γινομαστε φορεις και να τα κουβαλαμε δεξια κι αριστερα.
Αυτο βεβαια θεωρητικα, και θα ηταν πολυ κρισιμο πριν μερικες εκατονταδες χρονια. Σημερα με τα μεσα μεταφορας ο ανθρωπος εχει εξισορροπισει ολη τη βιολογια του πλανητη (εγω πχ εχω γυρισει πανω απο 150 χωρες της Γης και απο ηπειρους μονο Ανταρκτικη δεν εχω παει ) οποτε δεν τιθεται πια θεμα αν καποιοι οργανισμοι ειναι τροπικοι η πολικοι αφου πλεον ειμαστε λιγο πολυ φορεις ολων τους και τους εχουμε διαδωσει παντου. (ας μην ξεχασουμε πως στην πραγματικοτητα το μεγαλυτερο ποσοστο των ινδιανων της κεντρικης Αμερικης δεν τους εξολοθρευσαν με οπλα οι Ισπανοι, αλλα με ανεμοβλογια -νομιζω... η ευλογια? - που κολλησαν απο την επαφη και ηταν αγνωστη σε αυτους τους λαους). Τωρα οσο για τα υπολοιπα... |
1 Συνημμένο(α)
Καλημερα!
Λοιπον χωρις να θελω να σας αγχωσω (λεμε τωρα) προσωπικα ειχα προσβληθει απο το Μycobacterium Μarinum.... Τοτε βεβαια-πριν 3-4 χρονια ηταν- δεν το ειχα καταλαβει περι τινος προκειται.Καποια στιγμη λοιπον έγδαρα το κεντρικο μεσο δαχτυλο του δεξιου χεριου μου σε μια βρυση αυλης η οποια ηταν επενδεδυμενη με πορολιθο.Αυτο εγινε κατα τη διαρκεια εργασιων στα τοτε ενυδρεια μου.Η πληγη που δημιουργηθηκε απο το γδαρσιμο ηταν πολυ μικρη και δεν της εδωσα σημασια παρα μονο οταν πλεον ειχε περασει πανω απο 10ημερο και ο πονος που ενιωθα ηταν λες και ειχε μεινει καποιος κοκκος απο την πετρα μεσα στο δαχτυλο.Συνεχισε να με ψιλο-απασχολει για το επομενο 8μηνο χωρις να επιδεινωνετε αλλα και δεν χανοταν το προβλημα.Πηγα λοιπον σε δερματολογο αφου πλεον ο πονος ηταν εσωτερικος μεσα στο δαχτυλο οπως ειπα λες και ειχα πετραδακι κατω απο το πετσι μου. Εκανα το λαθος και βρεθηκα μαζι με την συζυγο στον δερματολογο.Οταν λοιπον (ουτε καν το εξετασε ο "μαγκας") ειδε το δαχτυλο μου ,η πρωτη ερωτηση ηταν αν εχω ενυδρεια........ Παγωτο εγω ......:D,ΕΝΥΔΡΕΙΑ ηταν η απαντηση της συζυγου, η οποια αποτελει τον μαρτυρα μου.Τοτε μου μιλησε για πρωτη φορα καποιος για το Μycobacterium Μarinum.Μου εδωσε συγκεκριμενη αντιβιωση για 3+ μηνες,καθως και μια αλοιφη.Το ολο θεμα τελειωσε μετα απο 1 χρονο περιπου.(συνολικα με απασχολησε κοντα στα 2....) Απο ψαξιμο στο νετ την τοτε εποχη μου εμεινε οτι υπαρχει οντως προβλημα και καλα ειναι να προσεχουμε.Αποτελω ισως ιδιαιτερη-μοναδικη περιπτωση που την επαθα(αν και νομιζω αλλος ενας εχει το ιδιο θεμα που ετυχε σε μενα αλλα ας μιλησει εκεινος...) Δε θελω να "φοβισω" κανεναν αλλα καλα ειναι να λαμβανουμε μετρα ,ποτε δεν ξερεις.... Αν κανει κανεις αναζητηση στο google θα βρει πολλες εικονες(και πληροφοριες) σχετικες.Η δικη μου περιπτωση ηταν ακριβως οπως αυτη της φωτο ;) |
Να πω επισης οτι λογω ¨ψωρας" τρεχω καθε λιγο και λιγακι και ξεπλενω τα χερια μου οποτε τα βουταω-πιανω κατι ενυδρειακο αλλα κι οτι λογω εργασιας , ειχα-εχω κανει ολα τα εμβολια (και παραπανω απο τα κοινα ισως);)
|
Ενδιαφερον μαικλ ευχαριστουμε που το μοιραστηκες. :) νταξει δεδεδεδεν α..ανχωνομαι....ολ ολα καλα.:D
|
μαικλ,δεν καταλαβα ομως,ποσο επικινδυνο ηταν τελικα αυτο το μικροβιο?
εννοω τι επιπτωσεις εχει περα απο την ενοχληση αυτη,διολου ευκαταφρονητη βεβαια εαν υπηρχε για 2 χρονια, αλλα περα απο αυτο,εαν δεν επαιρνες αντιβιωση και τα σχετικα,θα υπηρχε μεγαλυτερο προβλημα-εξαπλωση και αλλου,τι?:confused: |
Σιγουρα θα ειχα καποια πληγη στα χερια, εφοσον βαζω χερια στο ενυδρειο, σιγουρα εχω πιει αρκετες φορες νερο σιφωναροντας, σιγουρα εχω χαϊδεψει αρκετα αδεσποτα, σιγουρα ζω με γατες που κοιμουνται πανω μου, σιγουρα μεταφερω μικροβια απο αλλους οργανισμους, οπως ολοι μας, οσο και να προσεχουμε.
Ο ανθρωπινος οργανισμος, ομως, ειναι πολυ ανθεκτικος, εξελισσεται και προσαρμοζεται στο εξωτερικο του περιβαλλον με το περασμα των αιωνων και αποκατα αντισωματα. Παλιοτερα ο ανθρωπος κοιμοταν με προβατα και αγελαδες, τωρα με αλλα ζωα. Αν παω και κοιμηθω σε μια στανη, μπορει να κολλησω τιποτα, γιατι δεν ειχα ποτε επαφη ως παιδι της πολης. Αλλα θα το ξεπερασω, εκτος ορισμενων περιπτωσεων. Υπαρχουν και οι αλλεργιες στον ανθρωπο. Εχει πεθανει κοσμος απο τσιμπημα μελισσας, οχι ολοι, ομως. Με εχουν τσιμπησει μελισσες, οπως και σχεδον ολους μας. Αυτο δεν κανει τις μελισσες δολοφονους ανθρωπων, οπως και την ενασχοληση με τα ενυδρεια επικινδυνη. Οι διατροφικες συνηθειες, ειναι πολυ πιο επιβλαβεις απο την εξωτερικη επαφη με αλλους οργανισμους κατα τη γνωμη μου. Για να ξεπαστρεψουν τους Ινδιανους οι Ισπανοι, οπως αναφερει ο Nick74 λιγο πιο πανω, μπορουσαν απλα να τους ταϊσουν πιττογυρο με γρασσολαδο που συνηθιζουμε να τρωμε ή burgers. Σαν τις μυγες θα επεφταν, γιατι ο οργανισμος τους ειχε συνηθισει να τρωει αγνα. Σε ενα προσφατο ταξιδι μου στο Λουξεμβουργο, ειδα τα σουπερ μαρκετ τους γεματα απο ετοιμα μαγειρεμενα φαγητα, μεχρι μακαρονια και πουθενα πρωτες υλες για να μαγειρεψεις. Αν δοκιμαζα, θα περνουσα το ταξιδι μου σε καποια τουαλετα το πιο πιθανο. Αλλα και στο Παρισι που περασα μια βολτα εκεινες τις μερες, ειδα να τρωνε για πρωινο ωμο κιμα με εναν κροκο ωμου αυγου απο πανω. Η επαφη με τα ενυδρεια θα τους πειραζε μετα? Ειναι γνωστο οτι το ωμο κρεας προκαλει φλεγμονες στον ανθρωπινο εγκεφαλο. Περα απο τι θα κολλησεις απο το ζωο και μαλιστα τις βορειας Ευρωπης, τρωγοντας το ετσι. Δεν ειναι τυχαιο οτι ο ανθρωπος αρχισε να δημιουργει πολιτισμο, οταν αρχισε να μαγειρευει την τροφη του. Τα pufferακια μου θα με ξεπαστρεψουν μετα? Μη γινομαστε υποχονδριοι. Πιο πιθανο ειναι να με ξεπαστρεψουν αν ντυθω σαλιγκαρος τις αποκριες και μπω στο ενυδρειο να με ροκανισουν. |
[QUOTE=Κουραμπιές
Και μια απορια σοβαρα τωρα. Αναφερθηκε οτι εβαλε καποιος ιδρωμενα χερια στο ενυδρειο και πεθανε αγγελοψαρο...τι παιζει με αυτο σοβαρα; Αν σηκωσω τη μασχαλη μου πανω απτο ενυδρειο δηλαδη παει το ενυδρειο;; Θα ψοφησουν ολα;!:D[/QUOTE] XA XA XA XA....!!! ΦΟΒΕΡΟΣ,ΓΕΛΑΣΑ ΠΟΛΥ:D:D:D |
Παράθεση:
|
Α να χαθεις! Αηδιασα! :D
Την αλλη φορα που θα παμε ταβερνα, θα τους πω να σου φερουν ενα τομαρι! |
....
Παράθεση:
|
Ο ιδρωτας περιέχει διάφορα διαλυτά συστατικά, κυρίως μεταλλικά.
Τα κύρια από αυτά τα συστατικά είναι η ουρία και τα άλατα του γαλακτικού οξέος. Από άλλα στοιχεία υπάρχουν: 1) Νάτριο 0,9 gr/L, 2) Κάλιο 0,2 gr/L, 3) Ασβέστιο 0,015 gr/L και 4) Μαγνήσιο 0,0013 gr/L. Από τον ιδρώτα δε λείπουν και τα ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρος (0,4 mg/L), χαλκός (0,3-0,8 mg/L), σίδηρος και χρώμιο (1 mg/L), νικέλιο και μόλυβδος (0,05 mg/L). Πιστευετε οτι ειναι ολα ακινδυνα για τα ψαρια; Το αγγελοψαρο ψοφησε μετα απο την εισαγωγη του ιδρωμενου χεριου μου στο ενυδρειο, οι μετρησεις μου ηταν σωστες, και το ψαρι υγιεστατο μεχρι εκεινη την στιγμη. Να τονισω επισης οτι τυχον φαρμακα που μπορει να παιρνουμε, περνανε και αυτα στον ιδρωτα. Η μυρωδια τωρα του ιδρωτα, δεν προερχεται απο τον ιδιο τον ιδρωτα, αλλα τα βακτηρια και τους μυκητες που συγκεντρωνεται στην καθε περιοχη. Τωρα δεν προτρεπω κανεναν να κανει η να μην κανει τιποτε, απλα μεταφερω μια (δυσαρεστη) εμπειρια μου. |
Να ψόφησε το αγγελόψαρο απο τον ιδρώτα σου
το θεωρώ κι αυτό λίγο απίθανο :D Ενδιαφέρουσα η ανάλυση του ιδρώτα :) αλλά μάλλον κάτι άλλο έφταιγε κατά τη γνώμη μου. |
Παράθεση:
Οι ποσοτητες παιζουν ρολο. |
Tωρα που διαβαζω την χημικη αναλυση του ιδρωτα βλεπω οτι αυτος μπορει να αποτελεσει εξαιρετο και συναμα ολοκληρωμενο (All-Inclusive) λιπασμα για τα φυτα μας. :rolleyes:
Οσον αφορα το θεμα μας πιστευω οτι ειναι εξαιρετικα απιθανο το σκαλαρι να εφυγε απο τον ιδρωτα ενος χεριου,πρωτον γιατι η εφιδρωση θα σταματησει οταν το χερι μας εισαχθει στο νερο και κατα δευτερον,η ποσοτητα ιδρωτα που θα ειχε πανω το χερι την ωρα που μπηκε στο νερο ειναι τοσο μικρη που η ποσόστωση της στο νερο του ενυδρειου σου (120 λιτρα) ειναι μηδαμινη για να επηρεασει τοσο πολυ ενα ψαρι. |
απο αυριο τρεξιματακι σαουνα κτλ και μετα
βουρ στα φυτεμενα μας |
Παράθεση:
Η ουρία και τα άλατα του γαλακτικού οξέος σε ποιο σκευασμα ιχνοστοιχειων βρισκεται; |
Παράθεση:
Χαχα ολα καλα ρε φιλε αλλα αυτο για το ταρταρ τι το θελες? εχεις δοκιμασει ποτε? και αν ναι δε σου αρεσε? Δοκιμασες να το εμπλουτισεις με ελιες, καπαρη, πικλες και λιαστη ντοματα? εχεις δοκιμασει καρπαθιο? (δεν ειναι κιμας σαν το ταρταρ αλλα φλιδα) Και τελος αν ολες οι απαντησεις ειναι "οχι" και δεν εισαι διατεθημενος να δωσεις καν μια ευκαιρια σε αυτα τα -θαυμασια κατα τη γνωμη μου- εδαισματα, μια τελευταια ερωτηση: εχεις φαει μπεργκερς απο τα McDonalds? Οσο να ναι οι Ελληνες γενικα με το μοσχαρι δεν "το χουν" (ακομα και τα φιλετα τα καταστρεφουν) οποτε ειναι καπως χαζο να μιλανε απαξιωτικα για την κουζινα λαων που βρισκονται αιωνες μπροστα στο συγκεκριμενο ειδος κρεατος. Ακουγεται σαν την Μερκελ που εκατσε και απαξιωσε τα ντολμαδακια γιατι τοσο της εκοβε (ασχετο αν οι λαχανοντολμαδες που συγκενευουν αρκετα με τα δικα μας που γινονται απο αμπελοφυλο ειναι Γερμανικο φαγητο, αλλα ισως ουτε αυτο να το ξερει) |
Οταν ενας λαος ψωνιζει απο το σουπερ μαρκετ ετοιμα βρασμενα μακαρονια με σαλτσα, επειδη ειναι αρκετα δυσκολο να βρασεις νερο και να τα πεταξεις μεσα, δεν θα μπορουσα να πω οτι τρελαινομαι για την κουζινα του. Ουτε οταν το κοτοπουλο με το χοιρινο εχουν ακριβως την ιδια γευση, γιατι η σαλτσα που ριχνουν πρεπει να καλυψει τα παντα. Πες με και κολλημενο, αλλα για εμενα προσωπικα, εχουμε κατι παραπανω απο πολυ καλη κουζινα.
Δεν θα ηθελα να φαω ταρταρ, θα προτιμουσα να το ψησω το κρεας μου. Οπως και το αυγο μου. |
βρε οι Γαλλοι αγοραζουν βρασμενα μακαρονια? :D
αλλο παλι και τουτο... μπας κι ηταν μεταναστες? Παράθεση:
|
Για το Λουξεμβουργο βρε λεω, διαβασε πιο καλα. Το οποιο ειναι ενα καταπληκτικο μερος, αν δεν πρεπει να φας, κατα τα αλλα.
|
α οκ... δεν το πολυγνωριζω αν και εχω περασει δεκαδες φορες, μονο σταση για καφε εχω κανει...
|
Παράθεση:
Με λιγο ψαξιμο..... Urea as fertilizers for aquatic plants? How munch urea to dose? https://www.google.gr/search?q=urea+...-a&channel=rcs Το γαλακτικό οξύ και τα άλατά του χρησιμοποιούνται ως συντηρητικά (Ε270), κυρίως εναντίον των ζυμών και των μυκήτων ... ... Το σημαντικότερο όμως είναι ότι εμποδίζει την ανάπτυξη των παθογόνων μικροβίων http://el.wikipedia.org/wiki/2-%CF%8...B5.CE.B9.CF.82 :smt043:smt043:smt043 |
παιδια χειροτερα φαγητα απο το παριση δεν εχω ξαναφαει.
τι φιλετα μοσχαρια μου λετε τωρα.... |
Πως γυρισε αυτο το τοπικ στην αναλυση γαλλικης κουζινας...μονο εμεις μπορουμε χαχαχαχαχαχ...
|
ναι ρε συ απιστευτο ε?
χα χα χα |
Ασε να μην πω οτι δεν μπορεις να μεθυσεις με λιγοτερο απο 100 ευρω στο Παρισι! :D
|
Παράθεση:
Επίσης όποιος σταματήσει τα off topic κερδίζει λουκουμάκι!:p |
Για να μην πω τη βοτκα με παγο την εφεραν σε νεροποτηρο με σχεδιακια με ενα κουταλι μεσα λες και επαιρνα υποβρυχιο (το εχασα το λουκουμακι! :D)
|
Τελικα ξερετε ή εχετε διαβασει για κανεναν, που εχει αρρωστησει και πεθανει απο ενυδρειο?
(το λουκουμακι δικο μου) :D |
Προσωπικα πρωτη φορα ακουσα οτι ειναι και επικινδυνο. Αλλα καμια ψιλομολυνσουλα, φαγουρα κλπ χωνοντας τα χερια μεσα, κυριως αν υπαρχει καμια πληγη στα χερια, δεν ειναι απιθανη. Αλλα θεωρω το ιδιο πιθανη ειναι και κανοντας διαφορα αλλα πραγματα.
(μισο-μισο το λουκουμακι :D) |
Εμενα μαρεσει το ταρταρ παντως
(χαρισμα σας το λουκουμακι, εχω κρεμ μπρουλε) |
Παράθεση:
Εχω πιει νερο φυσικα απο το ενυδρειο, και βαζω τα χερια στο ενυδρειο, χυμα. Δεν τα πλενω ουτε πριν (παρα μονο αν εχω πιασει τιποτα βρωμικο, που θα επρεπε να τα πλυνω ετσι κι αλλιως και για τη δικη μου υγιεινη) ουτε μετα. Το κλασσικο ειναι να τα βαζω μετα απο τσιμπουσι με παΐδακια. Σαν τρελλα ερχονται στο χερι τα ψαρια. :) Αν με χασετε ξαφνικα θα ξερετε απο τι πηγα. Θα εχει πεσει κανενα κοτοπουλο απο κανενα μπαλκονι στο κεφαλι μου. Πιο πιθανο ειναι αυτο, απο οτι απο το ενυδρειο :D |
Παράθεση:
ΜπρΙλε οχι μπουλε... μπρουλε(τ) γραφεται αλλα μπριλε λεγεται. Δεν ειναι απαραιτητο να αρεσει σε ολους η Γαλλικη κουζινα, αλλα στο θεμα των κρεατικων (του μοσχαρισιου βασικα γιατι με το χοιρινο και τα υπολοιπα που θενε ψησιμο καλα τα πανε) οι Ελληνες ειναι απλα καταστροφεις. Το "μαγικο" τροπο ψησιματος πρεπει να τον εχει εφευρει ο Καναρης ο πυρπολητης σε συνεργασια με με τον πυρομανη που εκαψε την παρνηθα προπερυσι :smt080 |
Καμμιά "μαγκιά" κανείς ξέρει ώστε να κάνουμε αλλαγές νερού, χωρίς να χρειαστεί να ρουφάμε νερό από το λάστιχο?
Eγώ, επειδή το ενυδρείο μου βρίσκεται σε ένα πάσο κοντά στην κουζίνα, στις αλλαγές νερού, το νερό που αδειάζω με το λάστιχο, το ρίχνω απ' ευθείας στον νεροχύτη ( στον οποίο βέβαια την στιγμη εκείνη δεν υπάρχει τίποτα άλλο ). Στο τέλος βέβαια μόλις μαζέψω το λάστιχο ρίχνω στον νεροχύτη άφθονο βραστό νερό και ξεπλένω στο τέλος με υγρο σαπούνι και βραστό νερό ξανά. Νομίζετε πως χρειάζετε να κάνω κάτι παραπάνω? Βασικά ρωτάω επειδή έχω και ένα παιδάκι και θέλω να μηδενίσω τις πιθανότητες να μου πάθει κάτι από το ενυδρείο. ( Το βασικό βάβαια είναι ότι δεν "ανακατεύεται" καθόλου με την διαδικασία καθαρισμού του ενυδρείου ). |
Υπαρχει και ο λεγομενος "κλεφτης βενζινης", που θα μπορουσες να το κανεις χωρις να ρουφας νομιζω. Αν το ψαξεις λιγο στο google θα βρεις περισσοτερα.
|
Παράθεση:
Το βρήκα. Δεν το είχα σκεφτεί!! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Μπορεί το ψαρι μου να κολλησει καποιοα ασθενει εμενα ή τα παιδια μου?
Απο τα ψαρια γλκου ή αλμυρου νερου μπορειτε να κολλησετε ένα στέλεχος των βακτηρίων που σχετίζονται με την ανθρώπινη φυματίωση. Αν και η μόλυνση από τα βακτήρια αυτα είναι σπάνια, ορισμένες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνονται κατά τον καθαρισμό και την αντιμετώπιση του ενυδρείο, τα ψάρια και τα προϊόντα που έχουν μολυνθεί με νερό του ενυδρείου. Αυτή η ασθένεια είναι πολύ επικίνδυνο για τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Ο απλος όρος για αυτό το αρκετά σπάνιο νοσσημα είναι Κοκκίωμα Fish Tank. Το επιστημονικό όνομα για αυτό το βακτήριο είναι marinum mycobacterium. Αν νομίζετε ότι εσείς ή το παιδί σας έχει εκτεθεί ή να πάσχει από την ασθένεια αυτή, πρεπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος μπορεί να βοηθήσει να εντοπίσουμε την αιτία και να συνταγογραφήσει την κατάλληλη θεραπεία. Αυτό το άρθρο είναι για πρόσθετες πληροφορίες σας μόνο. Η απολύτως καληττερη γραμμή άμυνας έναντι αυτής της μόλυνσης είναι να φοράτε αδιάβροχα γάντια κατά τον καθαρισμό της δεξαμενής ψαριών σας. Ακόμα κι αν φορατε γάντια, πλύνετε τα χέρια πολύ καλά με αντιβακτηριακό σαπούνι όταν ξεκινάτε και όταν τελειώσετε, ακριβώς για να είναι ασφαλής. Αυτή η ασθένεια συχνά εισέρχεται στο σώμα μέσω κοψιματων και απο γδαρσίματα ή οποιαδήποτε γρατζουνια ή πληγη του δέρματος. Ποτέ μην πίνετε ή να δοκιμάσετε το νερό του ενυδρείου σας για οποιοδήποτε λόγο. Τα συμπτώματα της είναι πληγές που παίρνουν πολύ χρόνο για να επουλωθούν. Γενικά αυτές οι πληγές είναι επί των βραχιόνων τα χέρια ή τα δάχτυλα. Μετά που κλείνει η πληγή, μπορεί να υπάρχουν κάποιος πόνος και μικρά οζίδια (ονομάζονται κοκκιώματα) γύρω από την πληγή. Εάν αυτή η ασθένεια εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος, μπορεί να σχηματίζουν οζίδια στις φλέβες κοντά στην αρχική πληγή. Επειδή αυτή η ασθένεια είναι πολύ αργής ανάπτυξης, αυτά τα οζίδια μπορεί να πάρει 2-3 εβδομάδες και ακόμη και μέχρι αρκετούς μήνες για να εμφανιστούν. Η μολυσμένη πληγή μπορεί να γίνει και ελκώδης κοντά στους λεμφαδένες και μπορεί να πρηστεί. Αυτή την ασθένεια μπορεί το ίδιο το σωμα να θεραπεύσει με την πάροδο του χρόνου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η ασθένεια μπορεί επίσης να ενταχθεί σε λανθασμένα χλωριωμένες πισίνες, από οποιοδήποτε ψάρι (άψητα), και από το κολύμπι σε γλυκό και θαλασσινό νερό σε πολλά μέρη του κόσμου. Η θεραπεία ποικίλλει δεν υπάρχει κανόνας στον οποίο καποια αγωγή των αντιβιοτικών λειτουργεί καλύτερα. Μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να θεραπευτει τον εαυτό του από αυτή την ασθένεια. Μπορεί να πάρει 3 μήνες έως ένα χρόνο σχεδόν ενός αντιβιοτικού σχήματος. Συχνά οι συνδυασμοί των αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται, όπως οι τετρακυκλίνες, αιθαμβουτόλη, ριφαμπικίνη, τριμεθοπρίμη, και / ή σουλφαμεθοξαζόλη. Μερικοί γιατροί χρησιμοποιούν ριφαμπικίνη + αιθαμβουτόλη, ριφαμπικίνη + κλαριθρομυκίνη ή Minocycline από μόνη της μεταφραση google διορθωση:maxmike |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board