Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Άλλος ένας νιούφης ψάχνεται.. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=67900)

chrisvari 15-01-13 22:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από johnpecn` (Μήνυμα 726684)
το νιτριβεκ δεν κανει τιποτα εχει γραφτει χιλιαδες φορες σ αυτο και σ αλλα φορουμ (ισως λεω ισως, βοηθαει λιγο αλλα σε καμια περιπτωση δεν στρωνει το φιλτρο)παρε αμμωνια και στρωσε ετσι θα σου κανει 20-25 μερες.Το ph αναλογα τα ψαρια που σκεφτεσαι να βαλεις το φτιαχνεις.

Προφανώς δε πρόκειται να το ξαναβάλω.Σταθερά και σιγά σιγά με τροφή σε απόχη.Το θέμα είναι οτι το ph νομίζω οτι είναι υπερβολικά υψηλό ακόμα και για guppies που σκέφτομαι.Προφανώς φταίει το χώμα ή οι πέτρες.Το θέμα είναι οτι απο την αρχή έστεινα το ενυδρείο για να δουλεύει με νερό βρύσης και να μην μπλέξω με Α.Ο. και buffers.Ισως με co2 που θα βάλω σε λίγες μέρες μετριάσω λίγο την κατάσταση.

johnpecn` 15-01-13 22:16

με το co2 σιγουρα θα πεσει, αλλα τι σκληροτητες εχεις; πρεπει να τις μετρησεις κι αυτες παντως το στησιμο σου ειναι πολυ ομορφο,σου ματιασα τις πετρες+-7

chrisvari 15-01-13 22:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από johnpecn` (Μήνυμα 726692)
με το co2 σιγουρα θα πεσει, αλλα τι σκληροτητες εχεις; πρεπει να τις μετρησεις κι αυτες παντως το στησιμο σου ειναι πολυ ομορφο,σου ματιασα τις πετρες+-7

Τεστ για σκληρότητες τα περιμένω.Ναι ρε φιλε μου τις μάτιασες!Αν και νομίζω οτι είναι το χώμα.Δεν νομίζω να είναι ουδέτερο.

delta66 15-01-13 22:46

Βαζε νιτριβεκ κανονικα (οτι λενε οι οδηγιες, απλα οπου λεει ψαρι, αντικαθιστας με τροφη σε αποχη) και τροφη στην αποχη.

chrisvari 15-01-13 23:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 726708)
Βαζε νιτριβεκ κανονικα (οτι λενε οι οδηγιες, απλα οπου λεει ψαρι, αντικαθιστας με τροφη σε αποχη) και τροφη στην αποχη.

Τώρα το είδα.Παίζει να έκανα πατατιά.Στις οδηγίες γράφει κουνίστε καλα το μπουκαλάκι πριν βάλετε.Εγώ δεν το είχα δει αυτό χτες.Θα το συνεχίσω τότε. απλά πόσα ml να βάζω τώρα?Στις οδηγίες γράφει για τη ποσότητα που βάζεις στην αρχή (10 ml ανα 25 λίτρα νερου,έβαλα χτες) και για την ποσότητα όταν κάνεις αλλαγή νερου.Εγω πλέον δεν είμαι σε καμία απ΄τις 2 περιπτώσεις.Σκέφτομαι να βάζω 5 ml ανα 2 μέρες.

delta66 15-01-13 23:23

Αφου εχεις ρυπους περισσιους, βαζε.

chrisvari 16-01-13 19:40

1 Συνημμένο(α)
Ρε παιδιά παρατήρησα σήμερα το ξύλο κι έχει βγάλει σε πολλά σημεία κάτι σαν βαμβάκι άσπρο και αλλού κάτι σα μπεζ εξόγκομα,γλίτσα να το πω,δε ξέρω.Τι είναι αυτό?Θα φύγει?

chrisvari 16-01-13 19:47

1 Συνημμένο(α)
Κι εδώ

Skydiver 16-01-13 20:35

Πιθανότατα να είναι μύκητας του ξύλου και θα φύγει μόνο του.

chrisvari 21-01-13 21:02

Καλησπέρα.Ήρθαν και τα τεστάκια για τις σκληρότητες.Οπότε έχουμε PH 8, GH 8, KH 7.Aν καταλαβαίνω καλα,θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς,βλέποντας τον πίνακα με co2 δεν έχουν καθόλου διοξείδιο τα φυτά έτσι?Επίσης είναι η 8η μέρα που στρώνω με τροφή και nitrivec και δε μετράω καθόλου ακόμα NO2.Μόνο αμμωνία.Είναι φυσιολογικό?
-------------------------
Μολις τώρα ανακάλυψα και καποια παρα πολυ μικρα σαλιγγαρια.(Ίσα,ίσα που φαίνονται με το μάτι).Μάλλον ηρθαν μαζί με τα φυτά.Να τα αφήσω μεσα ή υπάρχει περίπτωση να μου φάνε τα φυτά?

delta66 21-01-13 21:13

Ναι φυσιολογικο ειναι.

Οχι σπανια θα πετυχεις ειδος λαθρεπιβατη που θα φανε φυτα, (μονο τα lymnaea stagnalis κι αυτα μονο σε περιοδους που δεν βρισκουν τροφη).
Αν γινουν "πληγη", βαζεις μερικα anentome helena και κρατανε τα μποσικα.

chrisvari 21-01-13 21:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 728350)
Ναι φυσιολογικο ειναι.

Οχι σπανια θα πετυχεις ειδος λαθρεπιβατη που θα φανε φυτα, (μονο τα lymnaea stagnalis κι αυτα μονο σε περιοδους που δεν βρισκουν τροφη).
Αν γινουν "πληγη", βαζεις μερικα anentome helena και κρατανε τα μποσικα.

Ευχαριστώ πολύ Σπύρο.Για τις τιμές του νερού τι λές?Θα βελτιώσει λίγο την κατάσταση η προσθήκη diy co2 που ετοιμάζω?Να σου πω την αλήθεια με ενδιαφέρει πολύ να φουντώσουν τα φυτά και να αναπτύσονται γρήγορα.

delta66 21-01-13 22:44

Ειπα φυσιολογικο πανε

Ναι θα βοηθησει το diy, αν ειναι μπολικο (πχ διπλα μπουκαλια)

chrisvari 21-01-13 23:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 728423)
Ειπα φυσιολογικο πανε

Ναι θα βοηθησει το diy, αν ειναι μπολικο (πχ διπλα μπουκαλια)

Εννοούσα τη γνώμη σου οσον αφορα τη τιμη του ph και τιμες σκληρότητας.Υπάρχει τρόπος να ανεβάσω KH χωρίς να επηρεάσω PH?Κάπου διάβασα για μαγειρική σόδα

delta66 21-01-13 23:04

Για δωστα, δεν τα θυμαμαι.

chrisvari 21-01-13 23:18

Ήρθαν και τα τεστάκια για τις σκληρότητες.Οπότε έχουμε PH 8, GH 8, KH 7.Aν καταλαβαίνω καλα,θα ήθελα να μου πείτε κι εσείς,βλέποντας τον πίνακα με co2 δεν έχουν καθόλου διοξείδιο τα φυτά έτσι?

delta66 22-01-13 00:09

Nαι, τιποτα. 2ppm
http://www.theaquatools.com/co2-calculations

CO2 table describing the relationship between free gaseous CO2, the carbonate hardness and pH. The green shaded area indicates optimum CO2 level in the planted aquarium.
http://www.tropica.com/media/26055/co2table.gif
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chrisvari (Μήνυμα 728427)
Υπάρχει τρόπος να ανεβάσω KH χωρίς να επηρεάσω PH?Κάπου διάβασα για μαγειρική σόδα

Mε σοδα ανεβαινει η KH. Το pH επηρεαζεται απο την ΚΗ. Οχι παντα ομως το ιδιο σε καθε ενυδρειο. Μπορεις να δοκιμασεις. Σιγα σιγα στην αρχη να τσεκαρεις το pH, και παραλληλα, πλουσια παροχη απο το diy co2
Αν και μου φαινεται ψηλο το πεχα, με τετοιες τιμες στις σκληροτητες. Μηπως δεν ειναι καλη η μετρηση?

chrisvari 22-01-13 17:23

Οι μετρήσεις πρέπει να είναι σωστές.Έχω κανει αρκετες φορες το test για ph και συνέχεια 8 μου βγάζει.Έχω το api freshwater master kit και ακολουθώ ευλαβικά τις οδηγίες.Ημερομηνία λήξης το 2017.Απλά το χώμα ή οι πέτρες μου έχουν ανεβάσει το ph.Επίσης κάπου διάβασα οτι κατά την διαδικασία στρωσίματος που υπάρχει αμμωνία πάντα τσιμπάει λίγο προς τα πάνω το ph.PH βρύσης έχω 7,6.
Όταν στήσω το diy co2 και δω τότε τελικές τιμές ph και kh,θα κάνω αυτό που μου είπες με τη σόδα αν χρειαστεί.Ευχαριστώ!

chrisvari 26-01-13 15:51

14η μέρα σήμερα που στρώνω με τροφή και οι τιμές είναι
Αμμωνία:0,50(τις προηγούμενες μέρες ήταν 1 με 2 αλλά έπεσε)
NO2:5+ (νομίζω πιο μωβ δεν πάει)
NO3:20
PH:8
GH:9
KH:6 με 7
Να υπενθυμίσω οτι δουλεύουν δύο φίλτρα με 3 διχτάκια siporax mini συνολικά,σφουγκάρια και βαμβάκι στα 84 λίτρα.
Είναι στο σωστό δρόμο το στρώσιμο?
Σε πόσο καιρό πιστεύεται θα έχει στρώσει το ενυδρείο?Ευχαριστώ!

delta66 26-01-13 16:41

Προχωραει.
Ποση τροφη βαζεις? και καθε ποτε?
Ποση συνολικα ποσοτητα υλικου εχεις σε λιτρα ή ml?
Θερμοκρασια νερου?
Αεραντλια?

chrisvari 26-01-13 17:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 729822)
Προχωραει.
Ποση τροφη βαζεις? και καθε ποτε?
Ποση συνολικα ποσοτητα υλικου εχεις σε λιτρα ή ml?
Θερμοκρασια νερου?
Αεραντλια?

Τροφή βάζω αρκετή.Δε μπορώ να πω ποσα φυλαράκια γιατί είναι σπασμένα.Πάντως βάζω αρκετή.Δύο γεμάτες φορές πιάνοντας αρκετά με τον δείκτη και τον αντίχειρα βάζω στην απόχη.Βάζω κάθε 3 μέρες όταν έχει σχεδόν διαλυθεί η τροφή.Επίσης συμπληρώνω κάθε 2 μέρες 10 ml nitrivec.
Γύρω στα 110 γραμμαρια siporax mini έχω στα 70 καθαρά λίτρα του ενυδρείου μου.Αλλά εχω και σφουγγαρια και βαμβάκι,που κάθονται κι εκεί τα βακτήρια απο οσο ξέρω.
Θερμοκρασία εχω σταδιακά αυξήσει τώρα στους 28 βαθμούς.
Δεν έχω αεραντλία ,αλλά το ένα φίλτρο το έχω ρυθμίσει να βγάζει νερό απο τη χαμηλότερη έξοδο του(κοντά στον πυθμένα) και το άλλο κάνει καλή ανατάραξη στην επιφάνεια

delta66 26-01-13 18:26

Ειναι μαλλον πολυ η τροφη, για αυτο δεν μηδενιζει.
Κρατα τη ομως εκει, δεν πειραζει, αν δεν μουχλιαζει.

Αφου μετρας νιτρικα σημαινει οτι εχουν αναπτυχθει οι αποικιες ολων των ειδων των βακτηριων, απλα ειναι ακομα μικρες οι αποικιες.
Ουσιαστικα εχει στρωσει το φιλτρο, αλλα για μικροτερες ποσοτητες ρυπων.

Ξεκιναμε με μικρη ποσοτητα τροφης και αυξανουμε σταδιακα ετσι ωστε στο τελος και πριν βαλουμε ψαρια να ταιζουμε σχεδον τη διπλη ποσοτητα τροφης απο αυτη που θα ριχνουμε οταν βαλουμε τα πρωτα λιγα ψαρια.

Αλλαγη νερου δεν κανεις ακομα. Οταν μηδενισουν ΝΗ3 ΝΟ2 θα κανεις μια πολυ μεγαλη (ιδια θερμοκρασια το νερο και με αντιχλωριο) και θα βαλεις τα πρωτα ψαρια αμεσως.
Μετα ελεγχος ΝΗ3 ΝΟ2 και επεμβαση (με αλλαγη και prime) αν κατα τυχη (ατυχια) κατι δεν παει καλα.
Ολα ειναι αντερ κοντρολ, καλα πας.
Θερμοκρασια βαλε 30.
Αναταραξη πολυ καλη στην επιφανεια.

chrisvari 28-01-13 20:48

Ευχαριστώ ρε Σπύρο για τις συμβουλές!
Παρόλο που βάζω πολύ τροφή,σήμερα μετά απο 16 μέρες μέτρησα αμμωνία 0!
NO2 ακόμη ψηλά 5+.NO3:20
Απο ότι καταλαβαίνω εχουν δημιουργηθεί οι αποικίες εκείνες που είναι κατάλληλες για να μετατρέπουν αμμωνία σε NO2,ενώ είμαι σε φάση που αναπτύσονται οι αποικίες βακτηρίων που είναι υπεύθυνες για τη μετατροπή NO2 σε NO3.Λογικά τις επόμενες μέρες θα πέφτουν τα NO2 και θα αυξάνονται NO3 με την αμμωνία πάντα στο μηδέν απο εδώ και πέρα.

chrisvari 11-02-13 20:31

Ρε παιδιά έχω βάλει co2 και έκανα test για ph.To low range μου δείχνει 7,6 και το high range 7,4.τι ph έχω?

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:54.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02239 seconds with 10 queries