Παράθεση:
Προτιμησε η μια τουλαχιστο να ειναι για φυτα. Αν παραγγειλεις απο αυτο το μαγαζι ειναι η flora glo, παραλληλα με μια sun glo (μπορεις να παιξεις με τις ωρες ωστε να φτιαξεις διαφορους συνδυασμους ωστε να προσεγγιζουν οσο γινεται το φως της τροπικης ημερας) Παράθεση:
Παράθεση:
βιολογικο υλικο > http://www.petsupermarket.gr/2439/%C...x--1000ml.html (αν βεβαια εχετε praktiker μπορεις να παρεις απλα ελαφροπετρα χαμηλης κοκομετριας και ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με πολυ καλυτερη τιμη) Μπλε σφουγκαρι δε βλεπω να εχουν στο site χυμα, αλλα στο μαγαζι υπαρχει οποτε με ενα τηλεφωνημα τους λες να σου βαλουν στην παραγγελια και ενα κομματι μπλε σφουγκαρι και εισαι κομπλε (δε χρειαζεται να παρεις ενα τετραγωνικο, θα το εχεις για ολη σου τη ζωη... ) Παράθεση:
Τα τεστ που θα χρειαστεις ειναι ενα για αμμωνια (λογιοκα αφου μας νοιαζει να ειναι μηδεν οποιο και να παρεις σε καλυπτει. Αυτο πχ ειναι ενταξει http://www.petsupermarket.gr/2481/%C...%B1%CF%82.html) ενα για no2 που επισεις οποιο και να παρεις σε καλυπτει αφου παλι δε σε νοιαζει να ξερεις τη μετρηση αφου θες απλα μηδεν http://www.petsupermarket.gr/2494/%C...-test-no2.html ενα no3 ... χμμμ εδω μας ενδιαφερει η μετρηση να εχει καποια ακριβεις γιατι με βαση τα no3 ειναι που κανονιζουμε τις αλλαγες μας... Αν δεν μπορεσεις να παρεις της API τοτε προτεινω αυτο της salifert http://www.petsupermarket.gr/5856/%C...rofi-test.html GH εδω μας ενδιαφερει η απολυτη ακριβεια... μονο API μπορω να προτεινω δυστυχως. Εχω τσεκαρει στο παρελθον της sera http://www.petsupermarket.gr/2506/%C...%B1%CF%82.html και δουλευε καλα, ομως εχουν αναφερθει και λανθασμενες μετρησεις... KH επισεις μας ενδιαφερει η καλη ακριβεια, αν δεν βρεις ΑΡΙ παιρνεις αυτο http://www.petsupermarket.gr/5857/%C...rofi-test.html PH το ph και η θερμοκρασια ειναι οι δυοπ σοβαροτερες μετρησεις σε ενα ενυδρειο (και στα δυο θελουμε απολυτη σταθεροτητα ή στην περιπτωση που θελουμε να τα μεταβαλλουμε να το κανουμε με πολυ μεγαλη προσοχη δινοντας μεγαλους χρονους προσαρμογης) Πολλοι θεωρουν το υγρο τεστ της ΑΡΙ καλο, αλλα προσωπικα μια τετοια παραμετρο δε θα την αφηνα στην τυχη και στην αντιληψη του ανθρωπινου ματιου κατα ποσο μπορει να ξεχωρισει τους χρωματικους τονους υπο διαφορετικο φωτισμο καθε φορα. Το μονο που μπορω να προτεινω ειναι ηλεκτρονικο ph-μετρο. ΑΝ προβεις σε τετοια αγορα τοτε δε θα την κανεις βεβαια απο πετσοπ αλλα απο καταστημα χημικων η φαρμακαποθηκη κτλ ή καλυτερα απο e-buy. (της Hanna ειναι πολυ καλα) Βεβαια επειδη εισαι στο ξεκινημα και αγοραζεις πολλα πραγματα μαζεμενα ισως σου φανει καπως επιβαρυντικο το κοστος του οποτε αναγκαστικα θα ξεκινησεις με υγρα τεστ. Αυτο http://www.petsupermarket.gr/2487/%C...%CF%84-ph.html ειναι δοκιμασμενο σε χαμηλα ph και δουλευει καλα, ομως για να εισαι ασφαλης φροντιζε να κρατας το ph σε οσο γινεται ιδια χρωματα με αυτα της κλιμακας κι οχι σε ενδιαμεσους τονους. Αν παλι μπορεις να διαθεσεις γυρω στα 50-60 ευρω βρισκεις ενα ικανοποιητικο ηλεκτρονικο οργανακι (οχι βεβαια το καλυτερο αλλα τουλαχιστο σιγουρα καλυτερο απο οποιοδηποτε τεστ χρωματων) Μπορεις βεβαια να παραγκειλεις κι απο το petcomulus οπου θα βρεις οτι θελεις και σε πολυ καλες τιμες |
Να βαλω υποστρωμμα στο ενυδρειο μου η οχι? Δεν θα το κανω φυτωριο αλλα θα εχω καποια φυτακια ευκολα μεσα σκεφτομαι ανουμπιες κ κερατοφυλλο.. τι λετε να ριξω υποστρωμμα?
|
δεν χρειαζεται.τα φυτα που ειπες δεν χρειαζονται καν φυτεμα.την ανουμπια τη δενουνε σε ξυλα η πετρες κ το κερατοφυλο μπορεις να το αφησεις στην επιφανεια.μπορεις κ να τα φυτεψεις αν θες (η ανουμπια φυτευεται με συγκεκριμενο τροπο)αλλα δεν υπαρχει λογος να βαλεις υποστρωμα γιαυτα.
|
το ειδος των νερων που θελει αυτο το ψαρι δεν ειναι και τοσο φιλικο για τιποτα "σπανια πολυτιμα φυτα"... απλα φυτακια γρηγορης αναπτυξης που να αντεχουν σε κακο φωτισμο θες και φυτα επιφανειας για να δημιουργουν σκιερες περιοχες οποτε αχρηστο το υποστρωμα
|
Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας κ τον χρονο σας
------------------------- Tελικα τι να κανω να βαλω αργοτερα μεσα tetra neon? (μου εχουν κολλησει αυτα τα ψαρακια ειναι πολυ ομορφα) Ειναι 84 λιτρα το ενυδρειο για μονομαχο προοριζετε αλλα θελω κ κατι αλλο μεσα.. Σκεφτομαι να βαλω 2 apple snails, 1 μονομαχο και 5-6 νεον.. "Συμβαδιζουν" ος προς το νερο? |
Παράθεση:
Ενα apple snail μπορει να βοηθησει καπως και στην πτωση της σκληροτητας, ομως δυο μπορει να γινουν εκατονταδες... Ως προς το νεον + μονομαχο ειναι βεβαια μη βιοτπικος συνδυασμος αλλα ταιριαζουν |
Παράθεση:
|
γιατι τραβαει ασβεστιο απο το νερο για το κελυφος του.αρα μειωνει την kh και κατεπεκταση την gh.
τα νεον προσωπικα δε θα τα εβαζα με μονομαχο αλλα γουστα ειναι αυτα.αν προκειται να βαλεις βαλε καμια δεκαρια ομως κ βαλε αν θες και κανα φυτο επιφανειας.κερατοφυλο κλπ... |
φυτα σιγουρα θα βαλω κ σκεφτομαι να βαλω 2-3 κερατοφυλλα τα 2 κατω σαν φυτεμενα κ ενα ελευθερο στην επιφανεια θα δουμε κ πως ταιριαζει στυλιστηκα ;) επισης σκεφτομαι αλλες 2-3 ανουμπιες.. Βασικα αναλογα με το τι θα βρω κ εδω στην ροδο στο πετσοπα.. Αλλα οπωσδιποτε θα εχει πρασιναδα
------------------------- Κατι ασχετο και συγνωμη για το off topic εχω παραγγηλει απο το site της petcumulus απο χθες το βραδυ κ στο site τους στις παραγγελιες μου ακομα λεει τοποθετηση παραγγελιας, ανησυχω μηπως κατι δεν παει καλα.. Απο εκει παραγγηλα τα τεστακια της api κ μου ειναι πολυ χρησιμα αντε να τα βρεις εδω που ειμαι.. Εχει καποιος ξαναπαρει πραγματα απο το συγκεκριμενο site? Αν ναι ειχαν αμεση ανταποκριση? Ουφ θα εσκαγα αν δεν ρωταγα |
Παράθεση:
λιγο πολυ σχεδον ολοι, μην ανησυχεις, βεβαια λογο ημερων ολα παιζουν οποτε καλυτερα ρωτα τους ιδιους. Προσωπικα ειχα παρει τυρφη μαζι με παραγγελια αλλου μελους και ηρθε αμεσως (btw αν θες να παρεις τυρφη, η χυμα τυρφη τους ειναι η καλυτερη που εχω δοκιμασει, πολυ ανωτερη απο τις συσκευασμενες και πολυ φθηνοτερη) |
Η τυρφη σε τι χρησιμευει??
Για να μαλακωσεις το νερο? |
στην ερωτηση σου,ναι.
για το κερατοφυλλο,βαλε παραπανω.ενα κομματι στην επιφανεια δε φτανει ουτε για ζητω.κ ο μονομαχος θα το θελει και τα νεον. αυτα που θα φυτεψεις θα πρεπει καθε τοσο να τα βγαζεις να κοβεις το κομματι που θα χαλαει(το θαμενο)κ να το ξαναφυτευεις. |
Παράθεση:
ναι και σιγουρα θα σου χρειαστει και για το μονομαχο αλλα πολυ περισσοτερο για τα νεον. επισεις δε θα σου προτεινα να ασχοληθεις με νεον απο τωρα. |
Δηλαδη να βαλω απο το στρωσιμο τυρφη? Η αργοτερα οταν βαλω το ψαρι, ποσο ph ειναι καταληλο για τον μονομαχο? Απλα θελω να καταλαβω γιατι ειναι τοσο απαραιτητο ..
------------------------- Κ αν παραγγηλω ποση ποσοτητα χρειαζομαι? |
Παράθεση:
http://www.seriouslyfish.com/species/betta-splendens/ Για ευκολια κρατα 6.5 οχι ομως πριν το στρωσιμο. Το ψαρι θα το βαλεις ακριβως στις συνθηκες που ζουσε οταν το πηες και μετα ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ (σε βαθος μερικων βδομαδων) θα το προσαρμωσεις με μαξιμουμ μεταβολη 0.2 το 24ωρο Παράθεση:
υπολογιζε πως θα θες κανα λιτρο το μηνα |
Δηλαδη αν το εχω στη νορμαλ που ειναι περιπου εδω ροδο 7,5 δεν κανει? Λεει απο 6.0 εως κ 8.0.. 7.0 με7.5 ειναι υπερβολικο?
|
Παράθεση:
κατω απο 7 θελει, ασχερτα αν για καοποιες μερες στην αρχη της περιοδου των βροχων ζει σε πιο υψηλα. Αυτο συμβαινει στη φυση για ελαχιστο διαστημα και δε λειπουν βεβαια οι απωλειες, απο κει και περα εμεις θελουμε να εξομοιωσουμε οσο γινεται τις ιδανικες συνθηκες οχι τις ...φυσικες καταστροφες. Ως ψαρι οξινου-μαλακου νερου εχει στησει το ανοσιοποιητικο του με βαση τους παθογονους οργανισμους που ζουν σε τετοια νερα, οποτε βαζοντας τον σε ακαταλληλο νερο για μεγαλο διαστημα θα ειναι απροστατευτος. Τη στιγμη που θα τον παρεις βεβαια καλυτερα βαλτον στο 7.5 μια και τα μαγαζια διατηρουν τα ψαρια σε απλο νερο βρυσης |
Oποτε η χρησοιμοποιησει τυρφης ειναι αναγκαστικη σε μονομαχοενυδρεια ετσι? Δεν υπαρχει κατι αλλο ωστε να καταφερω να ριχνω το ph αλλα κ να κανω ΛΙΓΟ blackwater? Γιατι εχω ξεσκονισει πολλα φορουμ/site κ ειναι πολυ μπελας αυτη η τυρφη απο οτι ελεγαν δηλαδη..
|
Παράθεση:
Παράθεση:
οποιος θεωρει μπελα το να προετοιμασει λιγο νερακι για την αλλαγη του τοτε ετσι και αντιμετωπισει καποιο προβλημα τι θα κανει? θα πεταξει το ενυδρειο απο το παραθυρο? Θα πηδηξει ο ιδιος απ το παραθυρο? Θα πηδηξει με ενα σχοινι στο λαιμο του που θα εχει δεμενο το ενυδριο? :smt005:smt005:smt005:smt041 Τωρα καταλαβαινω ποιοι ειναι που αγοραζουν κατι απαραδεκτες ηλιθιοτητες στυλ "συνθετικο blackwater" "ph minus" και αλλα χημικα δηλητηρια και σε τι ειδους πελατες στοχευουν οι εταιριες που τα βγαζουν |
Αυτο για το blackwater ενοουσα με οχι χημικο τροπο κατι απο την φυση οπως ξυλα κλπ μπορει να ειμαι νεος στο χομπι αλλα οχι χαζος γιατι κατι τετοιο υπονοεις.. Επεισης δεν εχω μεχρι τωρα εμπειρια με ενυδρεια οποτε μαθαινω, για την τυρφη μονο διαβασα δεν το εκανα στην πραξη να ξερω πως γινετε η ολη διαδικασια απλα απο τα οσα διαβασα μου φανηκε καπως δυσκολο.. Ειναι απλο να εξηγησεις την χρηση της ωστε να καταλαβω τι παιζει πιστευω δεν συμφωνεις??
------------------------- Παράθεση:
|
Κοιτα η χρηση της δεν ειναι τιποτα το δυσκολο, εχεις ενα βαρελακι προετοιμασιας νερου (γλυτωνεις και τα αντιχλωρια ετσι) και βαζεις μεσα ενα φιλτρο με μια ικανη ποσοτητα τυρφης να δουλευει μεχρι την αλλαγη νερου σου (συνηθως μια βδομαδα).
Μετα μετρας ph kh gh και αν τα βρεις ενταξει κανεις την αλλαγη σου κανονικα, αν οχι την επομενη βδομαδα βαζεις περισσοτερη τυρφη μεχρι να βρεις ποση αναλογει στο νερο της βρυσης σου (στο νερο της Αθηνας ενα λιτρο τυρφη (μισο λιτρο φρεσκια και μισο "ψωφια") ειναι για 70-80 λιτρα επεξεργασιας). Επισεις καλο ειναι την τυρφη να την μοιραζεις σε δυο καλτσες μεσα στο φιλτρο ωστε να αλλαζεις τη μιση καθε φορα και οχι ολη. Επισεις μεσα στο ενυδρειο μπορεις να βαλεις και μερικα φυλλα καταπα και σε λιγο καιρο θα βρεις τις αναλογιες του καθε τι για να κρατας το ph σου εκει που θες. Το μονο που προσεχεις σε οτι και να κανεις ειναι να μη ριξεις ΠΟΤΕ το ph αποτομα (οχι περισσοτερο απο 0.2 της κλιμακας το 24ωρο) με τη χρηση τυρφη + catappa μπορεις να πετυχεις απο ελαφρυ blackwater εως εντελως κατραμι-water και οτιδηποτε ph και σκληροτητα θες (εκτος αν εχεις πολυ σκληρο νερο που να μην μπορεις να το επεξεργαστεις οποτε η οσμωση ειναι μονοδρομος ) |
Δηλαδη χρειαζομαι 1 λιτρο τυρφης ανα βδομαδα? κ να αγορασω ενα εχτρα φιλτρο.. Προς το παρων παραγγειλα αυτην http://petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1954.. για μια φορα με φτανει μονο? Οποτε θελω ενα extra βαρελλι ευκολο αυτο κ ενα φιλτρο κ αλλα εξοδα :mad:
------------------------- Κ κατι αλλο βγαζεις οτι εχει μεσα το φιλτρο κ βαζεις μονο τυρφη?? |
Παράθεση:
Τη διαδικασια μαλακωματος δε χρειαζεται να την ξεκινησεις με το πρωτο νερο που θα βαλεις στο ενυδρειο αλλα σιγα σιγα με τις εβδομαδιαιες αλλαγες θα κατεβαζεις και λιγο. Παράθεση:
|
Θα αγορασω ενα φθηνο φιλτρο απο εδω λοιπον κ ενα βαρελι για ελιες κ ειμαι ετοιμος.. Απο δευτερα λογικα θα το στησω κ θα ξεκινησω στρωσιμο, περιμενω τα τεστ για kh/gh k gia no3 αλλα ουτως η αλλιως αυτα θα τα χρειαστω στο τελος οποτε προχωραω κανονικα
|
Εγω διαφωνω οπως παντα.
Σε μονομαχο ειδους splendens και μαλιστα εκτροφης, δεν χρειαζεται να ειναι τοσο οξινο το νερο. Ακομα κι ο αγριος splendens σε ουδετερο πεχα ζει. Με νερο βρυσης και μερικα ξερα φυλλα στο ενυδρειο θα ειναι αρχοντας. Προετοιμασια νερου αλλαγης μερικων ωρων, μονο για τη θερμοκρασια και την εξαερωση, φτανει. Αν βαλεις και κανα-δυο φυλλα μεσα στη προετοιμασια (που μετα θα το μεταφερεις κι αυτα στο ενυδρειο, βγαζωντας κανα παλιο) θα ειναι σουπερ. Το καλοκαιρι με την αναπληρωση της εξατμισης θα γινουν λιγο πιο δυσκολα τα πραγματα, που αν αναπληρωνεις με βρυσης, θα ανεβαζει σταδιακα σκληροτητες. Θα πρεπει να μαλακωνεις το νερο της αναπληρωσης, ειτε με νερο επεξεργασμενο με τυρφη φυλλα κλπ (μεση οδος), ειτε αναπληρωνοντας με ΑΟ (σωστη οδος). Θερμοκρασια κρατα 25-33C (27-30 ιδανικα), αναλογα την εποχη απο χειμωνα σε καλοκαιρι, και με σταθεροτητα, μην εχει αποτομα σκαμπανεβασματα |
Δεκτες ολες οι γνωμες.. Ας δω πρωτα τι παιζει με το ph γιατι ουτως η αλλιως εχουμε χαμηλο ph εδω οποτε αναλογα.. Βλεποντας κ κανοντας που λεμε.. Εκτος απο φυλλα catapa τι αλλο μπορει να βοηθησει? πχ φυλλα πλατανιας η βελανιδιας κανουν? Μηπως κ μπορεσω να το βρω στην ροδο κ δεν χρειαστει να το παραγγειλω κ αυτο.. Οι μεταφορικες θα κανουν παρτι στο ονομα μου :smt016
|
Παράθεση:
ολα τα υπολοιπα ειναι θεμα αποψεων (δε χρειαζεται να το αναλυσουμε παλι περι βιοτοπικων συνθηκων η οχι γιατι ετσι κι αλλιως δε βγαινει ακρη) αλλα στο παραπανω διαφωνω οριζοντιως και καθετως, τουλαχιστο οσον αφορα τους βαλτους που ειναι ο φυσικος τους βιοτοπος αλλα και τους ορυζωνες, τουλαχιστο οσους εχω προσωπικα τσεκαρει. Εκει που παιζει πολυ μεγαλο ευρος ομως -απο πληροφοριες βιβλιων- ειναι στον ποταμο Μεκγκ Κονκ (πρωην Ποταμος Κβαι) οπου ειναι και η κατ εξοχην πατριδα προελευσης του ειδους, (εκει παιζει απο 5 εως 7.5 και φτανει και εχει μετρηθει και 8 ) ομως δεν ξερω ποσο αξιοπιστες ειναι οι πληροφοριες μια και μιλαμε για ποταμο που διασχιζει 3-4 μικρα λιμανια, το ιδιο το Μπανκονγκ, αρκετες βιομηχανικες ζωνες, 4 πολεις και αρκετες κωμοπολεις και χωρια, οποτε οτιδηποτε πληροφορια εχουμε απο εκει ειναι κατα τη γνωμη μου επισφαλης μια και η επηρροη του ανθρωπου εχει αλλοιωσει τη φυσιολογικη χημεια του εν λογο βιοτοπου (ασχετα αν ολοι οι Ταιλανδοι εκτροφεις χρησιμοποιουν τα νερα αυτου του ποταμου για ενα σωρω ψαρια) |
Πλατανιας φυλλα κανει απο οτι ειδα ρηχνει καπως το ph.. Της βελανιδιας ομως κανει την ιδια δουλεια? :confused:
|
Παράθεση:
κοιτα, ολα κατι κανουνε, αλλα τουλαχιστο απο τη δικη μου εμπειρια (που ειναι μικρη σχετικα με τα εναλλακτικα Ελληνικα φυλλα αφου δεν ειδα και τιποτα σπουδαιο απ αυτα) σαν τα καταππα δεν ειναι κανενα απ οσα δοκιμασα (πλατανο, βελανιδια και καστανια) Τωρα αν η αμυγδαλια που συγγενευει με το καταππα ειναι καλυτερη δεν το γνωριζω |
Μαλιστα θα δοκιμασω σε εναν κουβα ετσι απο περιεργεια.. Κατσε πρωτα να ερθουν τα τεστακια κ θα κανω τα πειραματα μου
|
Παράθεση:
Working with Wild Bettas Παράθεση:
Στης εκτροφης θα κολλησουμε? The Betta Handbook by Goldstein, Robert J. |
Παράθεση:
Γι αυτο και καπου εχω επιφυλαξεις. Δεν αμφιβαλλω για την εγγυροτητα των ανθρωπων που ερευνησαν τις περιοχες σε καμια περιπτωση, ομως η τροπικη ζωνη εχει δυο ιδιεταιροτητες: την περιοδο βροχων και τη μεγαλη μολυνση του υδροφορου οριζοντα. Πως να ειμαι σιγουρος πως αυτοι οι παραγοντες ληφθηκαν υπ οψην? Εχοντας λοιπον αποκομισει καποιες πληροφοριες με βαση τη δικη μου εμπειρια καταληγω στον ασφαλεστατο δρομο καποιων γνωστων βιοτοπων που εχω δει κι εχω μετρησει ο ιδιος, ετσι αν εχω δικιο κερδιζω (η μαλλον κερδιζει το ψαρι) αν παλι ειναι οπως τα γραφει ο κυριος Goldstein και δεν πολυμασανε απο συνθηκες τοτε παλι κερδιζω ή μαλλον δεν εχω χασει κατι (στην τελικη λιγο οξινο νερακι εχει λιγοτερα παθογονα οποτε ...) Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ολα τα ψαρια εκτροφης δεν αντεχουν ευκολα στις αγριες παραμετρους (αν και στην περιπτωση του μονομαχου οι "αγριες" παραμετροι δεν διαφερουν απο της εκτροφης) Εχω παραδειγμα απο επιστημονικη ερευνα, οπου ψαρι εκτροφης δοκιμαστηκε σε "αγριες" παραμετρους, και τα επαιξε, ενω τα αγρια ηταν ανετα ακομα και σε παραμετρους ακραιες, εκτος οριων που δινονται πχ στο fishbase. Γιαυτο προσοχη. Καμια φορα μπορει να κανουμε κακο αντι για καλο. Ψαρια που εχουν γεννηθει και μεγαλωσει επι μακρον και μεσα απο πολλες γεννες σε "ηπιες" συνθηκες εκτροφειου, δεν μπορουν να επιστρεψουν ετσι ευκολα πισω. Παράθεση:
|
|
Παράθεση:
πολυ ενδιαφερον αυτο... ποσες γεννιες γκαπυ ειχαν στα 10 χρονια που λενε? (σχεδον 30 σε 8 χρονια που γραφει μου ακουγεται πολυ λιγο, και σα ανθρωπινα δεδομενα θα μιλαγαμε για 2000-2200 χρονια) χμμμ ισως τελικα η εξελιξη να ειναι γρηγοροτερη απ οσο "ξερουμε" (παλια ειχα αναρωτηθει το ιδιο για τον ιο της γριπης, αλλα οπως και να χει ενας ιος δεν ειναι πραγματικος ολοκληρωμενος οργανισμος οποτε ειναι δικαιωμα του να μεταλασσεται οσο γρηγορα θελει) ------------------------- βεβαια η εξελιξη αυτο που ζηταει απο ενα οργανισμο ειναι ειτε να προσαρμοστει ειτε να εξαφανιστει, (ποιος ειπε οτι επιβιωσαν οσκαρ χειμωνιατικο στη λιμνουλα στο παρκο Τριτση? ) αλλα οπως και να χει εμεις προσπαθουμε ως ζωοφιλοι να δωσουμε στα αγαπημενα μας πετς αυτο που ειναι -κατα τη γνωμη μας- οσο πιο κοντα στο ιδανικο, και δεν κανουμε πειραματα βιολογιας |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board