Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Πρώτη προσπάθεια !!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66818)

sunsity 10-12-12 16:31

Η ταχύτητα που απαντάτε όλοι σας για να βοηθήσετε κάποιον είναι πραγματικά απίστευτη ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και πάλι !!!!!!

sunsity 16-12-12 17:59

Καλησπέρα και παλι !!!
Υπαρχει προβλημα που εχω αρκετα δυνατη ροη ???

delta66 16-12-12 19:09

Aν δεν παρατηρεις δυσκολια στα ψαρια ή κανει ανω κατω το ενυδρειο, τοτε κανενα προβλημα

sunsity 16-12-12 19:51

Ψάρια δεν εχω βάλει ακόμα ,τα φυτα κουνιούνται αρκετα αλλα αφου δεν αναφερεις κατι γι'αυτα ειμαι οκ.
Ευχαριστώ
Ξερω ότι σας εχω σπάσει τα νευρα με τις πολλες και ισως χαζες και ανουσιες ερωτήσεις μου αλλα θελω να τα κανω ολα οσο το δυνατών καλύτερα , δεν ειχα ποτε ενυδρειο και αρκετα πραγματα που για πολούς φαίνονται αυτονόητα, εγω δεν εχω ιδέα και δεν θέλω να ρισκάρω με τους μελλοντικούς κάτοικους

delta66 16-12-12 20:34

Κανενα προβλημα.
Ρωτα οτι θελεις.
Για "εμπλουτισμο", κανε και αναζητηση σε παλαιοτερα θεματα με τη μηχανη αναζητησης.

Το φιλτρο δεν εχει ρυθμιση ρης? (βανακια? μοχλο?)
-------------------------
Μπορεις αν θελεις να μοιρασεις την ορμη του νερου σε ολο το ενυδρειο να ανοιξεις τρυπες και απο κατω απο το spraybar ή/και να το μεγαλωσεις.

sunsity 16-12-12 21:13

Εχει βανάκια αλλα οταν τα έκλεινα (με αρκετους συνδιασμους ) εκανε ενα λιγο σπαστικο θόρυβο και εκτος απο αυτο δεν ειμαι και απολυτα σίγουρος αν προξενει καποια βλάβη στο μοτέρ , δοκίμασα και με ενα κυκλοματάκι απο ενα μαγαζι με ηλεκτρονικά και δεν το σήκωνε (λειτουργούσε σαν on-off).Έψαξα τα περισσότερα σχετικά θέματα στο φόρουμ και οι απόψεις διιστανται απότι κατάλαβα και ειπα να δοκιμάσω με το spraybar , πειραματίστηκα με ενα λάστιχο φίλτρου δοκίμασα αυτο που ειχες πει εσυ (αν δεν κάνω λάθος ) για επιπλέον τρύπες 45 μοίρες προς τα κάτω αλλα επειδή ειναι χαμηλό το ύψος μου ειχα πρόβλημα με το βυθό,δοκίμασα μεγαλύτερο (σχεδον τριπλάσιο σε σχέση με το υπάρχων ) στο μήκος αλλα επιδή ειναι μικρό το πλάτος παλι δεν ειχα καλο αποτελεσμα.
Τελικά πριν απο λίγο πήρα ενα λάστιχο το εκοψα ετσι όστε να πιάνει σχεδόν όλο το πλάτος το τάποσα απο τη μια μερια και ανοιξα αρκετες τρύπες (το υπάρχον ειχε μόνο 5 ) και με αρκετα μεγαλύτερη διάμετρο.
Και πιστεύω οτι εχω την ροη που θέλω, αρκετη μεν αλλα λιγότερη απο πρίν .

Nick74 16-12-12 21:19

Το να στραγκαλιζεις ανεξελεκτα την καταθλιψη μιας αντλιας δεν ειναι παντα και το οτι καλυτερο. (αν παλι στραγκαλισεις απο τη μερια της αναροφησης ειναι ακομα χειροτερο)
Οι καλυτερες λυσεις για ελεγχο ειναι ειτε με bypass με ενα βανακι μεταξυ αναροφησης και καταθλιψης (εισοδου και εξοδου) ειτε με ενα dimmer ειτε με συνδυασμο τους.
Οι μεγαλες επαγγελματικες αντλιες εχουν ενσωματωμενο ρυθμιστη με bypass αλλα στα ενυδριακα δεν εχω δει ποτε να εχουν κατι τετοιο

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:18.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01172 seconds with 10 queries