Αρχική Δημοσίευση από nazgul
(Μήνυμα 710799)
Αριστοτελη, αυτο που σου λενε τα παιδια ειναι οτι το στρωσιμο με ψαρια δεν ειναι η σωστη μεθοδος, ως προς τα φιλοζωικα αισθηματα για τα ψαρια. Οι βλαβες που προκαλουνται στα ψαρια με τη συνεχη εκθεση στην αμμωνια και κυριως στην πολυ εντονη εκθεση στην περιοδο του στρωσιματος, ειναι ανεπανορθωτες για τον οργανισμο των ψαριων.
Εχοντας πεσει "θυμα" αυτης της μεθοδου μετα απο υποδειξη του πετσοπα οταν πρωτοξεκινησα το χομπυ πριν εναμιση χρονο, βρισκομαι τωρα να προσπαθω να κρατησω στη ζωη το μονομαχο μου, που αθελα μου του προκαλεσα τεραστιο προβλημα στρωνοντας το ενυδρειο με αυτον. Δεν ηξερα περι στρωσιματος με αμμωνια, φορουμ, ομως, απλα ακολουθησα τις συμβουλες καποιου που νομιζα πως ηξερε.
Το θεμα ειναι οτι οι μαγαζατορες ειναι επαγγελματιες και αυτο που θελουν, ειναι να πουλησουν. Και καλα κανουν. Αν σου ελεγε στρωσε το ενυδρειο σωστα με τη μεθοδο της αμμωνιας και ελα μετα απο ενα μηνα να παρεις ψαρια, οταν πια θα ειναι μη επιβλαβεις οι συνθηκες, το πιθανοτερο ειναι να σε εχανε απο πελατη. Οπως θα εχανε απο πελατη και καθε πατερα που τον τραβαει το παιδακι απο το χερι για να του παρει ενα χρυσοψαρο σε μια γυαλα 3 λιτρων, αν του ελεγε οτι το χρυσοψαρο για να ζησει σχετικα σωστα, χρειαζεται ενυδρειο τουλαχιστον 100 λιτρων ανα ψαρι και πολυ καλη φιλτρανση επειδη προκαλει πολλους ρυπους στο νερο, γιατι απλα θα πηγαιναν σε αλλο καταστημα που θα επαιρναν αυτο που ζητουσαν. Και μετα θα ελεγαν οτι τα χρυσοψαρα ειναι ευαισθητα και πεθαινουν σε ενα μηνα. Τα χρυσοψαρα ζουν εως και 30 χρονια με σωστες συνθηκες.
Τελειωνοντας (πολυ ευφραδεια ο πρωινος καφες :D), απλα να σου πω οτι κανενα απο τα παιδια που σου απαντησαν (εστω και παιρνοντας σε απο τα μουτρα) δεν εχουν να κερδισουν τιποτα απο εσενα, σε αντιθεση με καποιον καταστηματαρχη. Αυτο μπορεις να το διαπιστωσεις με τον καιρο, οπως εκανα και εγω οταν μπηκα στο χομπυ.
Καλο διαβασμα, υπαρχουν πολλα στοιχεια στον τομεα των αρχαριων που θα σε κανουν να διαπιστωσεις πραγματα που δεν φανταστηκες οτι ισχυουν, οπως ολοι οταν αρχισαν.
Καλημερες και καλως ηρθες.
|