Ποιο φίλτρο πηρες;
Απο ψάρια έχεις πολλές επιλογές! Μπορείς να δεις κατι σε ντουαρφ γκουράμι με αρλεκίνους! |
elite jet flo 50 θερμοστατη tetra tec 100W.
ναι μεν μου αρεσουν τα γκαπυ αλλα τοσα που εχω διαβασει για γεννες τους,που να αρχισω να πρωτοδινω υστερα...θα διαβασω για τα ειδη που προτεινεις και ξανασυζηταμε.λιγο νωρις ακομη... ------------------------- το πιο πιθανο σεναριο ειναι: guppies 1αρσ.& 3 θηλ.,1 pleco & 1 ζευγος black molly.απο φυτα valisneries & anubias. |
Ο πλέκο (και μιλώντας για κάποιο μικρό πάντα) χρειάζεται διαφορετικό νερό από τα ζωοτόκα, πιο μαλακό.
Τα μόλι σε χαρέμι κι αυτά, αν και θα προτιμούσα πλάτι. |
μαλιστα...εαν εβαζα cherry barb?
|
Παράθεση:
|
υπο σκεψη ολα αυτα εκτος των red ch. δε μου αρεσουν οι γαριδες.
------------------------- Να ευχαριστησω τον συμφορουμιτη Γιαννη-Freediver- για τις τη βοηθεια εως τωρα,τις συμβουλες για το στησιμο του ενυδρειου και φυσικα για την αμμο που ειναι πολυ ωραια. επομενο βημα-να μπει νερακι μεσα στο ενυδρειο-. |
Ευχαρίστησή μου να συμμετέχω και να βοηθάω όπου μπορώ. Καλή συνέχεια, Μάνο, να το δούμε καλοστημένο και να το απολαμβάνουμε με καλό καφέ... ;)
|
Καλημερα στο φορουμ.ποση ποσοτητα υαλοβαμβακα να βαλω στο φιλτρο? οσο χωραει?τα αλλα 2 υλικα ειναι σφουγγαρι κ ανθρακας.
|
μια πολύ λεπτή στρώση γιατί μπουκώνει γρήγορα
|
το φωτιστικο μπηκε σε αυτοσχεδιο καπακι που εφτιαξα.οταν εχω χρονο θα παραθεσω φωτο...
|
η τοποθετηση τζαμιων τελειωσε.μπηκε νερακι στο ενυδρειο και αρχισαν να δουλευουν τα μηχανηματα...αντε να ζεσταινεται σιγα σιγα...
------------------------- το βραδυ θα ειναι διαθεσιμες και φωτογραφιες του ενυδρειου ολοκληρωμενου. ------------------------- παιδια ερωτηση....:γιατι υπαρχουν πολλες φυσαλλιδες ? ο θερμοστατης ειναι ρυθμισμενος στους 25 και το θερμομετρο εδειχνε πριν λιγο 22.ειναι λογω της θερμοκρασιας?φταιει το γυαλινο "καπακι"? τι αλλο ? |
Ποσα watt ειναι ο θερμοστατης?Υπαρχει περιπτωση να μην καλυπτει τα λιτρα σου.Επισης αν ειναι κρυο το δωματιο εχεις μεγαλη απωλεια θερμοτητας απο το ενυδρειο σου.
|
ο θερμοστατης ειναι 100W.υπαρχει διαφορα 8 βαθμων...
|
Εγω βαζω τον θερμοστατη κοντα στην εξοδο του φιλτρου μου (εσωτερικο εχω) ετσι το φιλτρο διαχεει το ζεστο νερο σε ολο το ενυδρειο.Βεβαια μπορει να εχει προβλημα και ο θερμοστατης.
|
προβλημα? πως θα το ξερω αυτο?
|
Κοιτα αν ειναι 100 watt και δεν μπορει να ζεστανει το ενυδρειο τοτε εχει προβλημα το συστημα του.Αν ειναι παλιος ή μαρκα μεκαψες.Τωρα πως θα λυσεις το προβλημα δεν ξερω, περιμενε τους αλλους να σου πουν.Γενικα μενει αναμενος πολυ ωρα?Τον δοκιμασες σε μια μικροτερη ποσοτητα νερου πχ σε μια λεκανη να δεις αν ζεσταινει το νερο?Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο?
|
το ζεσταινει το ενυδρειο...απλα εχει φυσαλλιδες πολλες και δε μου αρεσουν.
μια χαρα ειναι ο θερμοστατης,καινουριος της tetra. |
Πες το και μ αφηνεις και γραφω.Οι φυσαλιδες ειναι συχνο φαινομενο στα νεα ενυδρεια ειναι απο αερα που εχει εγλωβιστει, φευγει μονο του.
|
OOOOOK !!
|
2 Συνημμένο(α)
καλημερα στο φορουμ,ιδου και οι φωτογραφιες με το ενυδρειο ετοιμο.
|
Λειτουργικό, αλλά δε θα ησυχάσω αν δεν κάνουμε κάτι καλύτερο με το θέμα του φωτισμού...
:smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017 |
να εισαι σιγουρος πως κατι θα γινει...
|
εγινε τεστ Ph = 8
πότε να κανω αλλαγη?δυστυχως τεστ αμμωνιας δεν εχω.(ειναι κ πανακριβο το τεστ). ------------------------- θα ηθελα να ρωτησω ποτε το φιλτρο μου θα ειναι στρωμενο? ηδη μετραει καποιες μερες λειτουργιας,εχω μπολιασει το ενυδρειο.ποτε θα ειναι ετοιμο περιπου να βαλω ψαρια? |
και μπολιασμενο που ειναι,χωρις μετρηση,τι να σου πει καποιος?αν δεν μπορεις να παρεις τεστ,παρε δειγμα του νερου τουλαχιστον και πηγαινε σε καποιο πετσοπ να στα κανουνε η καποιος συνχομπιστας στο βολο μπορει να σε βοηθησει.χωρις να πεις νουμερα,παιρνει μεγαλο ρισκο οποιος σου πει αν πρεπει η δεν πρεπει να βαλεις ψαρια ακομη.
μετα το μπολιασμα,συνεχισες να δημιουργεις με καποιο τροπο αμμωνια?με τροφη η με καθαρη αμμωνια πχ αφου δεν εχεις ψαρια? |
οκ...
------------------------- Παράθεση:
|
οκ,αυτο ειναι καλο.υπαρχουνε πιθανοτητες να υπαρχει βιολογια στο φιλτρο,αλλα χωρις μετρησεις θα πας με τις πιθανοτητες.εγω δεν θα εβαζα μεσα ψαρια πριν κανω μετρησεις με καποιο τροπο.
|
καλως! θα κανω τις απαραιτητες μετρησεις αμμωνιας κτλ...
ισως βαλω μερικα σαλιγκαρακια... |
Μάνο, συγνώμη που δε βρεθήκαμε σήμερα... έμπλεξα.
Αύριο θα έρθω (θα σου τηλ, νωρίτερα) να κάνουμε τεστάκια και να σου φέρω και κανένα ramshorn snail... ;) |
Εγινε Γιάννη,θα περιμενω τηλ σου...
|
2 Συνημμένο(α)
προστεθηκαν κερατοφυλλο και σαλιγκαρια...
|
την Δευτερα θα μπουνε οι πρωτοι κατοικοι...αντε να ναι 2-3.guppies ασφαλως.
|
12 Συνημμένο(α)
το ενυδρειο μαζι με τους πρωτους κατοικους του...
|
Γιατί είναι τόσο χαμηλά η στάθμη του νερού?
|
Θα ρυθμιστει κ αυτο το θεμα...θα ανεβει μεχρι επανω.
|
Ε, όχι μέχρι πάνω :D
Μέχρι το κάτω μέρος του ξύλου, καλά είναι. ;) |
απλα νομιζα οτι το μπολι ειναι νερο το οποιο θα μου εδινε,εξου και το γεμισμα μεχρι εκεινο το σημειο,τωρα, με την πρωτη αλλαγη....
|
Αύριο θα κάνω αλαγή νερού και θα ανοίξω και το φίλτρο μου... Αν είναι ετσι, τότε περίμενέ με. Θα συνεννοηθούμε για το τι ώρα θα βρεθούμε...
|
εγινε !!!
------------------------- παιδια ηθελα να ρωτησω εαν μπορω να βαλω μονομαχο χαφ μουν μαζι με τα γκαπυ που ηδη εχω...περιμενω απαντησεις,ευχαριστω. |
Καλύτερα όχι. Και διαφορετικές απαιτήσεις έχουν και είναι πιθανό ο μονομάχος να στραβώσει με τις φουντωτές ουρές τους και να τα πάρει στο κυνήγι.
|
καλως ! δε θα βαλω τοτε.:(
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board