Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Χρυσόψαρα (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=24)
-   -   ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ...ΑΠΟΡΙΕΣ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=64289)

lionor 30-08-12 15:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από genecr (Μήνυμα 687317)
το καπάκι είναι αυτό στη φώτο http://www.aquadepo.hu/images/ref/hatteres/01.JPG τι εννοείς είναι σαν καμμένο...
αν δε σου αρέσει οπτικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι...
να πάρεις κάτι που σου αρέσει (εφόσον μάλιστα θα μπει στο σαλόνι) γιατόι μετά δύσκολα το αλλάζεις

Καμια σχεση με αυτα που ειδα εγω. Ειχε κατι ενυδρεια waterhome εγραφαν απο πισω. Ειχε 85λιτρο 96λιτρο 126λιτρο και νομιζω και ενα ακομα πιο μεγαλο. Ολα ειχαν ενα περιερχο καπακι, που εκανε ας πουμε εναν κυματισμο να το πω. Δεν ηταν σε ισια γραμμη, οπως συνηθως ειναι σε ολα τα ενυδρεια

Σπυρο, φανταζομαι οτι πιο πολυ θα ακουγονται οι ανεμιστηρες παρα το φιλτρο οκ
Οντως πρεπει να ναι ακριβη η αντλια, νομιζω γυρω στο 30αρι εχει
Ανταλλακτικο φιλτρο θα εχω ετσι κι αλλιως, αυτο που εχω τωρα οποτε οκ
Ο θερμοντηρας σιγουρα ξεκιναει απο τους 16; Γιατι εδω αλλα λεει: http://www.juwel-aquarium.de/en/Prod...00000000004300
Σαφως και ελεγχο θα κανω με ελεγκτη θερμοκρασιας που ηδη τον εχω, αλλα σκεφτομαι το εξης: Το χειμωνα ας υποθεσουμε οτι εχει 18 βαθμους το ενυδρειο. Αν αναψω το air π.χ. για 3-4 ωρες, σιγουρα θα ανεβει αρκετα πανω απο τους 18. Θελω να βρω ενα οριο, που και καλο θα ειναι για τα ψαρια, αλλα και δεν θα χρειαζεται ουτε ο θερμαντηρας να δουλευει συνεχεια, ουτε ομως και να εχω το 'αγχος' της ψυξης, μιας και δεν ξερω αν θα καταφερω αμεσα να φτιαξω κατασκευη ή αν θα μπορεσω να ταιριαξω τα ανεμιστηρακια που ηδη εχω

delta66 30-08-12 16:01

Αν παρεις juwel, θα το παρεις γιατι ειναι καλο και ευχρηστο ενυδρειο, λειτουργικο καπακι, καλο φωτισμο και καλο εσωτερικο φιλτρο (που παιρνει αναβαθμιση με περισσοτερα κεραμικα σε περιπτωση ψηλης ιχθυοφορτωσης), και εχει ωραιο και γερο επιπλο.
Θερμαντηρας και αντλια φιλτρου υπο επιτηρηση.

Δεν πανε χαμενα ομως, γιατι αν ξηλωσει καποιος το φιλτρο (και βαλει εξωτερικο) μπορει να το χρησιμοποιησει για προετοιμασια νερου σε βαρελι (πχ με τυρφη κλπ) και το θερμανηρα επισης στο βαρελι για προθερμανση πριν την αλλαγη.
Εγω ετσι τα χρησιμοποιησα στο rio 180 τελικα οταν το αναβαθμισα με εξ φιλτρο και jager θερμαντηρα.
Επισης τα ειχα και για καβατζα (αν χαλαγε το εξ φιλτρο, θα γεμιζα το εσωτερικο με τα υλικα του και θα το πεταγα προχειρα μεσα στο ενυδρειο μεχρι να επισκευαστει το αλλο)

Το Lido το εχω 3 χρονια με τα μαμισια (ουτε λαμπες δεν εχω αλλαξει - οκ πεφτουνε μετα τους 15 μηνες οπως ολες οι λαμπες, αλλα ΟΚ δεν εχω και τα δυσκολα φυτα στα χρυσοψαρα)
Καβατζα αντλια δε του εχω, αλλα αν χαλασει και ειναι ΣΚ, θα βαλω προσωρινα ενα εξωτερικο ή μια αεραπετρα κατω απο τα υλικα του εσωτερικου, μεχρι να δω τι θα κανω

Nick74 30-08-12 16:02

μηπως φερνει 2-3 ειδων καπακια? ζητα του αυτο που σου αρεσει, αν δεν εχει πες του να στο φερει, κι αν δε γινετε τοτε πας αλλου

lionor 30-08-12 16:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Nick74 (Μήνυμα 687324)
μηπως φερνει 2-3 ειδων καπακια? ζητα του αυτο που σου αρεσει, αν δεν εχει πες του να στο φερει, κι αν δε γινετε τοτε πας αλλου

Eκει περα τωρα γινεται της μουρλης. Μετακομιζουν και δεν ειναι ευκολο να βγαλεις ακρη. Ειδα φιλτρο, που ενω στο σαιτ τους το εχουν 14 ευρω, στο κουτι ειχε τιμη 30 ευρω!
Παντως μετακομιζει σε εναν μεγαλο χωρο, και εχει προοπτικες καλες.
Θα ξαναπαω ισως, αλλα πιο αργοτερα, οταν θα ειναι οκ

genecr 30-08-12 17:06

σαν επιλογή πάντως αντί για το καπάκι είναι αυτή http://www.petsupermarket.gr/209/%CE...C-%CF%845.html
το σκέφτομαι σαν καλοκαιρινή επιλογή για το δικό μου :D (ας είμαστε καλά οικονομικά μεχρι τότε...) μιας και μου αρέσουν τα ανοιχτά ενυδρεία και πόσο μάλλον με χρυσόψαρα.

lionor 30-08-12 17:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από genecr (Μήνυμα 687347)
σαν επιλογή πάντως αντί για το καπάκι είναι αυτή http://www.petsupermarket.gr/209/%CE...C-%CF%845.html
το σκέφτομαι σαν καλοκαιρινή επιλογή για το δικό μου :D (ας είμαστε καλά οικονομικά μεχρι τότε...) μιας και μου αρέσουν τα ανοιχτά ενυδρεία και πόσο μάλλον με χρυσόψαρα.

To ενα που πηγα για λιγο να το βαλω στον κουβα, πηδουσε σαν τρελο εξω,αν δεν ειχα βαλει διχτυ, χαιρετισματα, δεν ξερω ειναι λιγο ρισκο να το χεις ανοιχτο

genecr 30-08-12 17:47

δε νομίζω να πηδάνε τα χρυσόψαρα, τι να πω ....
αλλιώς αυτοί που τα έχουνε στις λίμνες θα τα μαζεύαν συνέχεια :smt117

lionor 30-08-12 17:49

Αφου σου λεω, πηδουσε σαν τρελλο. Μαλλον δεν ενοιωσε καλα εκει μεσα και το εβγαλα αμεσως πριν...φουνταρει
Νομιζω τα χρυσοψαρα οσο νοιωθουν καλα, δεν κανουν αλματα. Αν ομως κατι δεν παει καλα, τοτε δεν ξερω...

delta66 30-08-12 17:52

Νομιζω οτι ολα τα ψαρια πηδανε εξω απο το νερο .... αν χρειαστει.
Στις λιμνες, αν πηδηξουν .... συνηθως ξαναπεφτουν μεσα :)
-------------------------
Τα δικα μου χρυσοψαρα παντως δεν τα εχω δει να πηδανε (που να πηδηξουν κιολας διακοσα κιλα το καθενα :))
(μονo hatchet fish -κλασσικος αλτης- μου εχει πηδηξει, μεσα απο μια χαραμαδουλα του καπακιου χωρεσε το ατιμο)

genecr 30-08-12 17:53

η μεγάλη απόδραση... χαχα σωστά
αν δεν είναι σωστές οι συνθήκες τι άλλο να κάνουν.

delta66 30-08-12 17:58

Ψεμματα, θυμήθηκα μου ειχε πηδηξει κι ενα θηλυκο dicrossus απο το κυνηγι που ετρωγε απο τον αρσενικο για να ζευγαρωσει.
Απλα ακουσα το πλατς στο πατωμα απο πισω μου και το γλυτωσα, γιαυτο το ξεχασα.
Και τα χρυσοψαρα αν μπουν σε φαση αναπαραγωγης πεφτει πολυ κυνηγι :rolleyes: αλλα δυσκολο το βλεπω να μπορουν πηδηξουν εξω απο ενα νορμαλ ενυδρειο με καποια αποσταση σταθμης απο το τελος του τζαμιου
Τα μακρουλα και οχι κοντοχοντρα ειδη χρυσοψαρων, ειναι πιο ευκολο να κολυμπησουν γρηγορα και να πηδηξουν ψηλα ομως

genecr 30-08-12 17:59

εμένα τα πλάτυ έχουν καταντήσει βυθόψαρα :D
το ενυδρείο το έχω όλο το καλοκαίρι χωρίς καπάκι
μόνο ο apple snail την έκανε μια φορα. έπεσε ο άτιμος από 1,5 μέτρα σε πλακάκι και δεν έπαθε τίποτα. ευτυχώς ήμουν μπροστά όταν έγινε

delta66 30-08-12 18:01

Καλα, κλασικοι αλητες τα απλ

genecr 30-08-12 18:31

επίσης, διαφορά των δυο παραπάνω ενυδρείων είναι στη φιλοσοφία και στον τρόπο κατασκευής. της hagen είναι χωρίς κόντρες αλλά με πιο χοντρά τζάμια.

lionor 31-08-12 01:33

Το κεφαλι μου εχει γινει 'κουρκουτι' λεμε. Δεν ξερω τι να κανω... Προσανατολιζομαι στην λυση του rio. Θελω να πιστευω οτι ειναι πιο αξιοπιστο. Ειμαι μεταξυ του rio 125 και 180. Προσπαθω ομως ολα να τα βαλω κατω, δεν ειναι μονο το κοστος αγορας (με την βαση τους μαζι 60 ευρω διαφορα εχουν) αλλα κυριως ο τροπος και το κοστος συντηρησης

delta66 31-08-12 01:35

Δεν ειναι αξια αναφορας η διαφορα στη συντηρηση και το κοστος λειτουργιας.

lionor 31-08-12 01:46

Σχετικα ειναι μωρε ολα. Για σενα σιγουρα οχι, γιατι ειναι το κυριως σου χομπυ φανταζομαι. Το φιλτρακι του rio 180, ειναι επαρκες;

delta66 31-08-12 01:50

Για ολους το ιδιο ειναι.
Το ενα ειναι 80 εκ μηκος ενυδρειο και το αλλο 100.
Τι παραπανω να κανεις στο 100?
Οπως κανεις αλλαγη στο ενα θα κανεις και στο αλλο.
Κοστος συντηρησης? Αντε να δινεις κανα 5-10ευρο το χρονο παραπανω για εξτρα ρευμα και νερο

Το φιλτρο αν ειναι επαρκες για ποια και ποσα ψαρια?
Αν θελεις να βαλεις 10 δισκους μεσα, οχι δεν ειναι ;)

lionor 31-08-12 01:54

Mακαρι να ταν 10 ευρω αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ πολυ περισσοτερο.
Αμα βαλω 10 δισκους μεσα σε 180λιτρο θα γινει της... μην πω καλυτερα χαχα!
Για 2 χρυσοψαρακια σκεφτομαι εκτος και μπορει ξερω γω να μπει και 3ο, αλλα για την ωρα 2 θα ηθελα
Τα λιτρα των rio φανταζομαι ειναι τα ΄καθαρα΄ τους λιτρα ε;

delta66 31-08-12 02:34

Αν βαλεις χρυσοψαρα μη σε νοιαζει, αφου το μεγαλυτερο εξοδο ειναι η θερμανση.
Εδω σε 400 καθαρα και τροπικο ενυδρειο και με ΑΟ, κι εχω 12-13 ευρω μεσο ορο το μηνα εξοδα.

Ναι, υπολογιζουν χωρητικοτητα χωρις βυθο ομως.
Βγαλε ενα 8% λιτρα για 4 εκ βυθο. (16 λιτρα περιπου για το 180)

Θα εχεις 6-7 ευρο το χρονο, εξοδα ρευματος για το φιλτρο του 125 και του 180 (ιδια αντλια εχουν)

Φωτα, για 8 ωρες φωτοπεριοδο, 18 ευρω το χρονο για το 125 (2χ28W), και 30 ευρω για το 180 (2x45W)

Νερο με 30% αλλαγη καθε εβδομαδα,
για το 125, 35 λιτρα χ 54 = 1890 λιτρα ετησιως, 6 ευρω ετησιως
για το 180, 50 λιτρα χ 54 = 2700 λιτρα ετησιως, 9 ευρω ετησιως

(στη μεγαλυτερη κλιμαμα τιμολογιου το βαζω,για ρολοι ανω 35 κυβικων καταναλωση, με 3.24 το κυβικο - 1000 λιτρα)

Βαλε και φουλ ψυξη το καλοκαιρι, κανα 2ευρω
το ενα θα κοστιζει 3.8 το μηνα και το αλλο 2.8
ΟΚ 40% πιο ακριβο :D
Ασε δυο φορες απλυτα τα τζαμι στο φαναρι και βγαλε το παραπανω ευρω :)
ή βαλε 6ωρη φωτοπεριοδο (εγω 5 εχω γιατι εχω και απεξω φως)

Nick74 31-08-12 02:35

παιδες αν δεν εχετε δισκους οι καταναλωσεις των ενυδρειων ειναι αναξιες λογου...
Οκ καποιες μερες αν εχει παγωνια κι αν δεν υπαρχει καθολου θερμανση στο σπιτι ισως καψει λιγο παραπανω, αλλα ποσες ειναι αυτες οι μερες το χρονο?
Στην Ελλαδα ζουμε οχι στη Σιβηρια.
Τωρα οι δισκαδες που θελουν να κρατανε κατι 30ρες σταθερα σε κατι ενυδρεια 1000 λιτρα οκ, αυτοι εχουν συνεταιρστει με τη ΔΕΗ αλλα για νορμαλ τροπικα ψαρακια και για 100-200-300... λιτρα δεν ειναι κανενα εξοδο

lionor 31-08-12 03:05

Η λαλακια με το ρευμα, δεν ειναι τοσο η καθ' αυτου καταναλωση οσο οτι οταν αλλαζεις κλιμακα στις kwh, αλλαζουν δραματικα και τα...κερατιατικα.
Πριν κανα 8 μηνο πηρα εναν μετρητη ενεργειας να δω τι γινεται. Λοιπον, εκλεισα απλα ολες τις συσκευες που τις ειχα σε αναμονη (pc-air-πλυντηριο-τηλεοραση κλπ) και εχω δει τεραστια διαφορα στον λογαριασμο. Ακομα και το air, ο ενας βαθμος διαφορα στην θερμοκρασια μπορει και να τριπλασιασει την καταναλωση του. Το air στην αναμονη καιει 6 watt, το pc 15 watt, η τηλεοραση με κατι αλλα συμπρακαλα που εχω συνδεδεμενα 35 watt!
Κλεινοντας απλα τις αναμονες (που αχρειαστες ειναι) και ρυθμιζοντας το air ενα βαθμο παραπανω, εχω κανει απιστευτη οικονομια. Αλλο να καις 1400 kwh το 4 μηνο και αλλο 800! και φυσικα αλλαζει και η κλιμακα των...λοιπων της δεη.

Το φιλτρο του 180 θα με καλυψει ή πρεπει να παρω εξωτερικο;

delta66 31-08-12 11:47

Σωστος.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lionor (Μήνυμα 687533)
Το φιλτρο του 180 θα με καλυψει ή πρεπει να παρω εξωτερικο;

Θα σου επι παραδειγμα οτι στο Lido που εχει το ιδιο φιλτρο με το 180, και του εχω βαλει επιπλεον σιποραξ (οπως γραφω πιο πανω), εχω δυο μεγαλουτσικα fancy, και ταιζω λες και εχω 4, και το νερο ειναι τζαμι.

lionor 01-09-12 23:47

Nick 74 και genecr, τα ενυδρεια που εχετε, απο πισω γραφουν waterhome;

Nick74 01-09-12 23:49

Τα καπακια ναι, νομιζω ειναι σειρα της hagen αλλα δεν εμαι σιγουρος

lionor 02-09-12 00:23

Αν ειναι ετσι, τοτε μαλλον κατι λαθος εχουν κανει. Aυτα που ειδα εγω εκει (με τα...περιεργα καπακια) εγραφαν απο πισω waterhome. Στο σαιτ ετσι τα γραφει, αλλα τα εχει στα hagen. Οτι να ναι...

Nick74 02-09-12 00:34

αυτο σου λεω, μαλλον τα waterhome ειναι hagen (οπως πχ τα elite τα φιλτρα)

lionor 02-09-12 00:39

Sorry, λαθος καταλαβα. Προσπαθω να βρω στο net, αυτα που ειδα αλλα δεν τα βρισκω :mad:
(οταν πηγα ειχε κλεισει το κεντρο στην Αθηνα και εφαγα λουκι. Μηπως ειχα ζαλιστει τοσο πολυ και δεν εβλεπα καλα;....)

exelix 02-09-12 00:40

http://www.hagen.com/deutschland/sea...&x=0&y=0&CAT=1

lionor 02-09-12 00:45

Ναι το βρηκα κι εγω αυτο. Τα...περιεργα καπακια δεν βρισκω πουθενα :-|

stav 02-09-12 05:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lionor (Μήνυμα 688032)
Ναι το βρηκα κι εγω αυτο. Τα...περιεργα καπακια δεν βρισκω πουθενα :-|

Αυτα μηπως ειναι για τριτοκοσμικες χωρες σαν την Ελλαδα;

genecr 02-09-12 08:15

τα waterhome είναι της hagen. έχω στείλει και mail στη hagen για κάποιες ερωτήσεις που είχα και μου απάντησαν.
το καπάκι γράφει waterhome από πίσω και σε 1 αυτοκόλλητο μπροστά και δεξιά.

lionor 03-09-12 00:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stav (Μήνυμα 688040)
Αυτα μηπως ειναι για τριτοκοσμικες χωρες σαν την Ελλαδα;

Ναι μπορει να παιζει κι αυτο γιατι οχι
Σκεφτηκα να το βγαλω φωτο να το δειχνα εδω, αλλα το ξεχασα μετα
Ερωτησεις:
Περιπου ποσα εκατοστα κατω, ειναι η εξοδος του φιλτρου στα rio, σε σχεση με την σταθμη του νερου;
Αν τελικα επιλεξω, εξωτερικο φιλτρο, την εξοδο μπορω να την εχω σε οποιο υψος θελησω εγω; Και αν θελω να κανει και αναταραξη στην επιφανεια, αυτο γινεται επιπροσθετα με καποιο spray bar;

Η φωτοπεριοδος ειναι απαραιτητη σε ενα ενυδρειο χωρις φυτα; Αν ναι, πρεπει να ειναι η ιδια χειμωνα-καλοκαιρι;

delta66 03-09-12 08:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lionor (Μήνυμα 688094)
Περιπου ποσα εκατοστα κατω, ειναι η εξοδος του φιλτρου στα rio, σε σχεση με την σταθμη του νερου;
Αν τελικα επιλεξω, εξωτερικο φιλτρο, την εξοδο μπορω να την εχω σε οποιο υψος θελησω εγω; Και αν θελω να κανει και αναταραξη στην επιφανεια, αυτο γινεται επιπροσθετα με καποιο spray bar;

Η φωτοπεριοδος ειναι απαραιτητη σε ενα ενυδρειο χωρις φυτα; Αν ναι, πρεπει να ειναι η ιδια χειμωνα-καλοκαιρι;

Φωτισμος πρεπει να υπαρχει για ολες τις μορφες ζωης στο ενυδρειο, αλλιως δεν υπαρχει ζωη.
Η φωτοπεριοδος πρεπει να ειναι σταθερη απο 8-12 ωρες σε διαφορες εντασεις φωτισμου. (δυσκολο μεν αυτο χωρις αυτοματο dimming ανατολη-δυση, οποτε παιζουμε με τον εμμεσο φωτισμο απο τον περιβαλλοντα χωρο)
Αν υπαρχει και φως ηλιου χρειαζεται προσοχη για αποφυγη δημιουργιας αλγων.
Καλο ειναι να μην χτυπαει απευθειας, αλλα αν χτυπαει εμμεσα ή φιλτραρεται μεσω αμμοβολισμενου τζαμιου βοηθαει να μην αναβουμε λαμπες.
(πχ εγω εχω και ηλιακο φως που περνει απο αμμοβολιαμενο τζαμι απο το πρωι και ετσι αναβω μονο το απογευμα για 5 ωρες το φως μεχρι τις 11, και μετα κλεινουν μενοντας το moonlight για 2 ωρες. Απο τις 1 μεχρι τις 7 εχω σκοταδι που αρχιζει και μπαινει φως. Το χειμωνα αρχιζω σταδιακα και ρυθμιζω διαφορετικα λογω της αλλαγης του φυσικου φωτος σε ωρες. Δεν αλλαζω το ρολοι με την αλλαγη της ωρας σε χειμερινο ωραριο οπως στα ρολογια μας, αλλα συμφωνα με το φυσικο φως)

H εξοδος του φιλτρου ειναι σε σταθερο σημειο κατω απο την επιφανεια του νερου γυρω στα 4-5 εκ, αλλα εχει ενα πλαστικο που γυριζει και στελνει το νερο οπου θελεις, και προς τα πανω οπου κανει αναταραξη πολυ καλη.
Το μειονεκτημα στο εσωτερικο φιλτρο ειναι οτι δεν μπορει να κατεβει η εξοδος και οχι να ανεβει. Εχει να κανει με την σταθμη του νερου οταν κατεβαινει με την εξατμιση το καλοκαιρι.
Δεν μπορουμε να αφησουμε να κατεβει η σταθμη πιο χαμηλα απο οτι οι γρυλιες του φιλτρου (που κανει skimming στην επιφανεια του νερου), αφου η αντλια του ειναι στο πανω μερος και αν μεινει εκτος νερου θα καει. (στις αλλαγες νερου το βγαζουμε απο τη πριζα και δεν ξεχναμε ποτε, να το ξαναβαλουμε μετα την αλλαγη)

http://www.juwel-aquarium.de/out/pic...om/1/87070.jpg

lionor 03-09-12 12:55

Εκει που σκεφτομαι να το βαλω, δεν θα το χτυπαει αμεσα το φως του ηλιου, οποτε λογικα δεν παιζει προβλημα με αλγες.

Η ενταση του φωτισμου, παιζει καποιο ρολο; Δηλ. αν θα ειναι 30w ή 50w ή 90w;

Ειναι λογικη η σκεψη μου, το χειμωνα π.χ. να εχω φωτοπεριοδο 15.00-23.00 και το καλοκαιρι που ο ηλιος δυει αργα να εχω π.χ. 19.00-23.00;

delta66 03-09-12 14:18

Η ενταση φυσικα και παιζει ρολο.
Αν εχεις παραπανω απο οτι χρειαζεται, θα δημιουργηθουν αλγες.
Αν ειναι λιγοτερο θα χαλασουν φυτα και δεν θα μεταβολιζουν σωστα τα ψαρια.
Με ευκολα φυτα, ενας μπακαλιστικος κανονας ειναι 0.3 watt ανα λιτρο. Αυτο φτανει και για τα ψαρια.

Αναλογα το φως που θα υπαρχει πρεπει να ρυθμιζεις. Εσυ ξερεις το χωρο.
Το αμυδρο φως απο το βαθος του δωματιου δεν προσφερει κατι θετικο στη ζωη.

lionor 03-09-12 14:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 688441)
Με ευκολα φυτα, ενας μπακαλιστικος κανονας ειναι 0.3 watt ανα λιτρο. Αυτο φτανει και για τα ψαρια.
.

Αρα, π.χ. σε ενα 200 λιτρο, αφαιρωντας ας πουμε ενα 10% (χαλικι και πετρες), στα 180 λιτρα καθαρα, χρειαζομαστε περιπου 54w φως (φυτα δεν σκεφτομαι να βαλω)

Σε αυτο εδω: http://www.petsupermarket.gr/4013/%C...0cm-200lt.html
μπορεις μηπως να 'φανταστεις' τι λαμπες μπορει να παιρνει;

genecr 03-09-12 15:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lionor (Μήνυμα 688459)
Σε αυτο εδω: http://www.petsupermarket.gr/4013/%C...0cm-200lt.html
μπορεις μηπως να 'φανταστεις' τι λαμπες μπορει να παιρνει;

2 x 30 watt
http://www.hagen.com/deutschland/aqu...01035500050503
το καλό με ατό το φωτιστικό είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει και με μόνο τη 1 λάμπα συνδεδεμένη. οπότε αν θες λιγότερο φωτισμό βάζεις 1 λάμπα. τουλάχιστον έτσι είναι στο δικό μου http://www.petsupermarket.gr/4015/%C...0cm-240lt.html

lionor 03-09-12 15:20

Χμμμ...
Μπορεις να μου βαλεις κανενα λινκ με λαμπες που παιρνει;
Αληθεια, αλλη μια χαζη ερωτηση: απο πισω του, εχει επαρκες χωρο για να περνανε οι σωληνες του εξωτερικου φιλτρου; Π.χ. στα fluval, εκτος απο τον σωληνα εχει και κατι ειδικα κλιπς, χωρανε να μπουνε και αυτα;
Το εχεις σε καποια βαση μηπως;

genecr 03-09-12 15:34

Τ8 είναι, λογικά θα παίρνει κατι τέτοιο http://www.petsupermarket.gr/3224/%C...atts895mm.html
από πίσω, πάνω από της τρύπες "σπάει" εργοστασιακά το πλαστικό και μεγαλώνουν ;)
βάση έχω τη δικιά του

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:29.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03487 seconds with 10 queries