Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   παιδια θελω βοηθεια (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63077)

delta66 19-06-12 00:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mighellos (Μήνυμα 675562)

για ποσο καιρο?

Μεχρι να μπολιασεις

exelix 19-06-12 00:14

Τις αλλαγές νερού τις λέει για πρόληψη.

Dimitris77 19-06-12 00:15

Οταν λεμε αλλαγες νερου εννοουμε να εισαι τακτικος στις ρουτινες του ενυδρειου και σιγουρα ρουτινα δεν λες τις αλλαγες ανα δυο μηνες.
Δεν λεμε να αλλαζεις νερο καθε μερα αλλα μια φορα την εβδομαδα αναλογα το φιλτραρισμα και την ιχθυοφορτωση αλλαζεις μια ποσοτητα νερου.
Οι αλλαγες γινονται με νερο ιδιας θερμοκρασιας και με τροπο που δεν ανακατευει ολο το ενυδρειο.
Εχω μπολι να σου δωσω οπως σου ειπα πριν καθως και φυλλα catappa αν θες.

mighellos 19-06-12 00:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 675566)
Μεχρι να μπολιασεις

ποτε θα καταάβω οτι εχει μπολιασει?
-------------------------
οκ παιδια για να κλεινουμε και να σας αφησω σε υσηχια γιατι σας τρελανα.τ λετε να κανω?
συνεχιζω στο μικρο 3λιτρο ενυδρειο με αλλαγες και φαρμακο?το μικρο δν εχει τπτ ουτε φιλτρο τπτ απολυτος
η το μεταφερω στο μεγαλο και κανω θεραπεια εκει?χωρις το βιολογικο ανθρακα,τωρα αυτος ο βιολογικος ανθρακας θελει στρωσιμο?απλα δεν θελω να χασω το ψαρακι μου,θα μπορουσα να το αφησω και να πω θα παρω αλλο αλλα δεν εχει τετοια δεν το πηρα για να το σκοτωσω...οτι μου πειτε θα κανω οτι ειναι καλυτερο...για το fin rot του μονομαχου μου

delta66 19-06-12 00:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mighellos (Μήνυμα 675569)
ποτε θα καταάβω οτι εχει μπολιασει?

Μολις βαλεις τα υλικα του Δημητρη στο φιλτρο σου

mighellos 19-06-12 03:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 675492)
Φιλε μου μενω Φιλαδελφεια,εχω siporax mini στρωμενο,θα κανουμε ανταλλαγη αν θες.Θα σου δωσω το στρωμενο και θα μου δωσεις το αλλο.Φερε μαζι και το φιλτρακι σου να το φτιαξουμε παρεα.
Σε ποιο pet shop πηγες?

αν κανουμε την ανταλλαγη και εχω το δικο σου το στρωμενο αυτο ειναι το μπολι?

delta66 19-06-12 03:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από exelix (Μήνυμα 675460)
Ένα σοβαρό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι ότι δεν έχεις στρωμένο φίλτρο και θα πρέπει να βάλεις μια αγγελία για μπόλι ή να δεις εδώ.

εδω σου εχει δωσε λινκ

δες κι εδω
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....E9%E1%F3%EC%E1
http://www.aquatek.gr/vb/showthread....724#post632724

mighellos 19-06-12 03:49

αμα παρω το βιολογικο ανθρακα του δημητρη δεν κανει?

delta66 19-06-12 03:56

οχι ανθρακα
μινι σιποραξ θα ανταλλαξετε και θα εισαι οκ

mighellos 19-06-12 03:58

εεε ναι βιολογικος ανθρακας δεν ειναι?τεσπα αμα γινει αθτη η ανταλλαγη δεν θα ειμαι κομπλε?

delta66 19-06-12 04:00

ναι οκ θα εισαι

ο ανθρακας ειναι χημικο υλικο οχι βιολογικο

mighellos 19-06-12 04:02

μολις παρω αυτο να βαλω το ψαρακι εκει??χωρις το φαρμακο...μπορει να γινει καλυτερα?

Nick74 19-06-12 13:41

καλως ηρθες στο χωρο.
κατ αρχας απο οσα διαβασα πιστευω πως το ψαρακι εχει φαει αρκετη αμμωνια, κατι που σημαινει πως πρεπει να εισαι προετοιμασμενος και για τα χειροτερα (δυστυχως πρεπει να τα λεμε αυτα πιστευω) αν και φυσικα δεν αποκλειεται να ειναι τανκ και να ζησει αρκετα, αλλα πρεπει να γνωριζεις εκ των προταιρων οτι εχει υποστει καποια ζημια (τωρα ποσο σοβαρη, θα δειξει ο χρονος).
Ολοι σχεδον εξοντωσαμε/βασανισαμε εν αγνοια μας τα πρωτα μας ψαρακια, γι αυτο και πρεπει να μελετησεις πολυ καλα τα υπομνηματα στην ενωτητα των αρχαριων και να τα εμπαιδωσεις, αλλα μεχρι τοτε υπαρχουν μερικα tips ωστε το ψαρακι σου να ζησει οσο καλυτερα γινεται χωρις να ταλαιπωρηθει αλλο, ασχετα με τη θεραπεια για το fin rot (προσωπικα κανα δυο φορες που ειχα τετοια συμπτωματα τα αντιμετωπισα με απολυτη επιτυχια με συνδυασμο melafix - pimafix και δε χρειαστηκε να καταφυγω σε φαρμακα, τα οποια τα αποφευγω οσο γινεται)

1. Βαζεις μπολι οσο πιο γρηγορα μπορεις. Μεχρι τοτε δεν ταιζεις ΚΑΘΟΛΟΥ. (κανενα ψαρι δεν πεθανε απο πεινα. Το αντιθετο εχει συμβει απειρες φορες)

2. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δε συμφωνω με τα λιτρα σου. Αν υπαρχει δυνατοτητα για ενα 50ρι θα ηταν πολυ καλυτερα και για σενα και για το ψαρακι σου. Αν δεν, αστο ως εχει αλλα να ξερεις πως σε 20 λιτρα δεν μπορει να κρατησει σταθερες συνθηκες ουτε εξειδικευμενο εργαστηριο.

3. Πρεπει να εφοδιαστειος υγρα τεστ νερου. Ειναι ενα εξοδο, αλλα ειναι απαραιτητο.
Κοιτα μηπως καποιοι συγχομπυστες εχουν καποια περισσευουμενα τεστ απο μαζικο ακατασχετο shopping therapy που τα δινουν σε χαμηλοτερες τιμες γιατι ειναι κοντα στην ημερομηνια ληξης τους.

4. βρες φθηνα και ευκολα φυτα (μπορεις να βρεις σε συμβολικες τιμες η και δωρεαν απο κλαδεματακια συγχομπυστων) και κανε το ενυδριακι ζουγκλα.
Η υπαρξη ΠΟΛΛΩΝ φυτων συμβαλει εμεσα αλλα δραστικοτατα στην καλη υγεια των ψαριων (διαβαζοντας θα μαθεις τα πως και τα γιατι)

5. Αν μπορεις να βρεις φυλλαρακια Catappa απο συγχομπυστες η αγορες στο e-bay. (ειναι παμφθηνα). Εναλλακτικα προσφατα εμαθα απο εδω μεσα πως κανουν κι αλλα φυλλα οπως τα πλατανοφυλλα, τα φυλλα καρυδιας και καποια αλλα, μονο αν τα βρεις πρεπει να ειναι ξερα (στο αλσακι σας ειδα προχθες εχει ηδη αρκετα ξεραμενα πανω στα δεντρα, κι εγω μαζεψα μερικα, οποτε δε θα σου ειναι δυσκολο να βρεις).
Βαλε μερικα -αφου τα πλυνεις βεβαια- τα οποια θα συμβαλουν στην καλυτερευση της ποιοτητας του νερου.

6. Αλλαγες 30% τη βδομαδα. Ακομα καλυτερα απο 15% δυο φορες τη βδομαδα. στα λιτρα σου ειναι πανευκολο

7. Το πλεον σημαντικο ειναι η προετοιμασια του νερου.
Κανονικα ο μονομαχος θελει μαλακο και οξινο νερακι, αλλα αυτο δεν ειναι επι του παροντος οποτε συνεχιζεις τις αλλαγες σου με το νερο της βρυσης, αλλα τουλαχιστο απαιτειται να τηρουνται ευλαβικα καποια πραγματα ζωτικης σημασιας:
α. Παντα θα αποθηκευεις καπου το νερακι για καμποσες ωρες (καποιο πλαστικο δοχειο αν γινεται καταλληλο για τροφιμα που δε θα εχει δει ποτε σαπουνια και απορρυπαντικα)
β. Παντα θα βαζεις λιγο αντιχλωριο
γ. ΠΑΝΤΑ το νερο της αλλαγης πρεπει να εχει ιδια θερμοκρασια με το νερο του ενυδρειου
δ. Αν εχεις φιλτρο βρυσης θα χρησιμοποιεις το νερο του φιλτρου. Αν οχι, καλο ειναι να εφοδιαστεις, αρχικα για τη δικη σου υγεια.

Αν τηρησεις τα παραπανω το μονομαχακι σου θα εχει μια αρκετα καλη ποιοτητα ζωης.

mighellos 19-06-12 14:11

τα τεστ νερου να παρω τα υγρα?γτ εχει στο pet shop κατι χαρτινα που ειναι ολα μαζι!δλδ μου λες να κανω φυτεμενο ενυδρειο!το οποιο πρεπει να ειναι ακομα πιο πολυπλοκο εδω τωρα μα8αινω για το απλο,το ενυδρειο ειναι ενος φιλου μου και το υποστρωμα του ειναι πολυχρωμες πετρουλες που δεν καλυπτουν καλα ολο τον πατο...το γιλτρο ειναι μεχρι 60 λιτρα λεει,πρεπει μηπως να αρχισω το ενυδρειο απο την αρχη ολο?να παρω υποστρωμα κανονικο/φυσικο και να φυτευσω αφου παρω τα τεστ?προσπαθω και διαβαζω τα παντα για να γινει καλα το ψαρακι μου,απο τοτε που το εβαλα εκει μεσα εχω τρελαθει στα εξοδα,πλαστικα φυτα υλικα φιλτρου το φαρμακο το οποιο λενε οτι δεν κανει και πρεπει αν παρω melafix!!και ειναι δυσκολες εποχες για τοσα εξοδα αλλα προσπαθω να κανω οτι μπορω για να μην το χασω οπως διαβασες τωρα το ψαρακι το εχω σε μια γυαλα 3λιτρων οπου κανει την θεραπεια του!τι λετε να κανω?να κανω το ενυδρειο 20 λιτρων απο την αρχη με φυσικο υποστρωμα?και να βρω να βαλω το μπολι?

Nick74 19-06-12 15:22

Παράθεση:

τα τεστ νερου να παρω τα υγρα?γτ εχει στο pet shop κατι χαρτινα που ειναι ολα μαζι!
Αν παρεις αυτα τα χαρτακια θα πεταξεις τα λεφτα σου. Δεν κανουν καθολου σωστες μετρησεις και χαλανε πολυ ευκολα ακομα και με τον αερα.
Παντα προτεινω πριν ξεκινησει καποιος ενυδρειο να αγορασει πρωτα τα τεστ και μετα το ενυδρειο. Εσυ πηγες αναποδα...

Παράθεση:

δλδ μου λες να κανω φυτεμενο ενυδρειο!το οποιο πρεπει να ειναι ακομα πιο πολυπλοκο εδω τωρα μα8αινω για το απλο,
Τιποτα δεν ειναι πολυπλοκο.
Τα ευκολα φυτα δε θελουν απολυτως τιποτα, απλα αναπτυσονται ραγδαια.
κερατοφυλλο, πολυσπερμα, ελοντεα, pistia stratiotes, κτλ κτλ κτλ (ενα σωρω βλακωδη επιστημονικα ονοματα :P ) ειναι ιδανικοτατα.
Ουτε εξοδα θα κανεις. Αυτα τα φυτα ειτε τα χαριζουμε ειτε τα δινουμε σε συμβολικες τιμες.

Παράθεση:

το ενυδρειο ειναι ενος φιλου μου και το υποστρωμα του ειναι πολυχρωμες πετρουλες που δεν καλυπτουν καλα ολο τον πατο...
πολυχρωμα μπιχλιμπιδια και πλαστικες σαβουρες απαγορευονται. Μονο φυσικο χαλικι.

Παράθεση:

το γιλτρο ειναι μεχρι 60 λιτρα λεει,πρεπει μηπως να αρχισω το ενυδρειο απο την αρχη ολο?να παρω υποστρωμα κανονικο/φυσικο και να φυτευσω αφου παρω τα τεστ?
χμμμ βασικα τα πολυχρωμα και τα πλαστικα πρεπει να φυγουν. Απο κει και περα δε θες κανενα ενεργο υποστρωμα (ουτε αυτοι που εχουν τα πραγματικα high end φυτεμενα δεν τα πολυχρησιμοποιουν) απλα χαλικακι.
Σε πολλα pet shops μπορεις να βρεις και χυμα γιοα πενταροδεκαρες.

Παράθεση:

προσπαθω και διαβαζω τα παντα για να γινει καλα το ψαρακι μου,απο τοτε που το εβαλα εκει μεσα εχω τρελαθει στα εξοδα
Σιγα σιγα... Προς το παρον ακολουθα τα tips που σου εδωσα και αν εχω παραβλεψει κατι μπορει να συμπληρωσει καποιος αλλος συγχομπυστας, και δε θα εχεις προβλημα.
Σιγα σιγα θα μαθεις πως να φτιαχνεις πιο σωστα το νερο κτλ, αλλα τωρα αυτο που επιβαλλεται ειναι να φτιαξεις τις συνθηκες βιωσιμες.

Παράθεση:

πλαστικα φυτα
Μακρυα απο το ενυδρειο, χωρια που μπορει να τραυματιστει και ο κουκλος.

Παράθεση:

υλικα φιλτρου το φαρμακο το οποιο λενε οτι δεν κανει και πρεπει αν παρω melafix!!και ειναι δυσκολες εποχες για τοσα εξοδα αλλα προσπαθω να κανω οτι μπορω για να μην το χασω οπως διαβασες τωρα το ψαρακι το εχω σε μια γυαλα 3λιτρων οπου κανει την θεραπεια του!τι λετε να κανω?να κανω το ενυδρειο 20 λιτρων απο την αρχη με φυσικο υποστρωμα?και να βρω να βαλω το μπολι?
Συγνωμη αν ακουστω λιγακι "κακος" αλλα οταν υιοθετεις ενα ζωντανο πλασμα πρεπει ηδη να γνωριζεις οτι αναλαμβανεις την ευθυνη για τα οποιαδηποτε εξοδα προκυψουν, και γι αυτο λεω παντα πως δεν ειναι απααιτητο ΟΛΟΙ να ασχολουνται με ενυδρεια. (ελπιζω να μην το παρεξηγησεις, δεν το λεω προσωπικα σε καμια περιπτωση).
Απο την αλλη γνωριζω απο πρωτο χερι τα τρελα ανωφελα εξοδα που κανει ενας αρχαριος.
Πιστευω ολοι μπορουμε να σε βοηθησουμε να περιορισεις τα εξοδα μονο στα απαραιτητα με τις καταλληλες συμβουλες και ισως και με διαφορα πραγματακια που συνηθως δινονται απο χερι σε χερι (μπολι, κλαδεματα, ισως κανα υλικο φιλτρου, ισως κανα τεστ που περισσευει απο μαζικες αγορες κτλ κτλ κτλ ) αλλα οπως και να χει το ενυδρειο εχει καποια εξοδα που δε μπορεις να τ αποφυγεις.

mighellos 19-06-12 19:34

καλα κανεις και πρεπει να ακουστεις κακος γιατι δεν ειχα ιδεα για αυτα και ξεκινησα απο το μηδεν χωρις να ψαξω και τωρα τρεχω!απλα ειναι εξοδα αρκετα γιατι ειμαι ανεργος αν ειχα δικο μου εισοδημα θα ειχα οτι χρεαιζεται!!
θα προσπαθησω μεσο αγγελιων και ερευνες αγωρας να ψαχτω με τιμες και τετοια σας ευχαριστω πολυ ολους σας και οτι ακομα μπορειτε να μου πειτε γραψτε το!!!

mighellos 19-06-12 19:37

3 Συνημμένο(α)
δευτερη μερα θεραπειας με το tetra medica fungistop!!!
θα βαζω καθε μερα φωτογραφιες να βλεπετε και εσεις που γνωριζετε!!

mighellos 19-06-12 23:18

επισης το ψαρακι μου σημερα δειχνει πιο κινητικο απο χθες!!αυτο σημαινει οτι ειμαστε σε καλο δρομο?

delta66 19-06-12 23:22

Αν οι κινησεις του ειναι ηρεμες και οχι αγχωτικες/σπασμωδικες, ναι

mighellos 19-06-12 23:35

γινετε να ανεβασω και video να τον δειτε?

mighellos 19-06-12 23:42

1 Συνημμένο(α)
νατος ο κυριος την δευτερη μερα θεραπειας!
που και που κανει κατι αποτομες κινησεις!

mighellos 19-06-12 23:50

εχω και μια ερωτηση ακομα,αμμο παραλιας κανει να βαλω για υποστρωμα?

mighellos 20-06-12 15:05

4 Συνημμένο(α)
3η μερα θεραπειας
χθες ειδα στα μικρα μπροστινα πτερυγια του κατι σαν λεπτες προεκτασεις σαν μικρες κλωστουλες οι οποιες σημερα δν υπαρχουν!αυτο ειναι καλο?

Nick74 20-06-12 15:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mighellos (Μήνυμα 675752)
εχω και μια ερωτηση ακομα,αμμο παραλιας κανει να βαλω για υποστρωμα?

οχι μην το κανεις.
Αν θες αμμο παρε χαλαζιακη, αλλα προσωπικα θεωρω το χαλικι καλυτερη επιλογη

mighellos 20-06-12 19:50

μπολιασαμε εχουμε μελαφιξ χαρης τον φιλο δημητρη και ο μικρος επιστρεφει στο 20λιτρο ενυδρειακι του οπου να ναι

delta66 20-06-12 21:38

Μπραβο και στους δυο για την προσπαθεια σας

mighellos 21-06-12 15:06

μπραβο στον δημητρη για την βοηθεια του!μου εδωσε και κατι φυλλα να βαζω ειναι αντιβακτηριακα μου ειπε!ξερει κανεις απο μελαφιξ?πως κανω την θεραπεια?το κουτακι λεει να ριχνω τα αναλογα ml για 7 μερες σερι χωρις αλλαγη νερου και μετα να αλλαξω το 25% ετσι ειναι?

Nick74 21-06-12 15:13

σε 20 λιτρα βαζεις κατι λιγοτερο απο καπακι καθε μερα για 7 μερες και μετα κανεις 25% αλλαγη.
Οι οδηγιες ειναι στο χαρτακι που ειναι στο μπουκαλι αν το ξεκολλησεις.
Αν ερθεις οπως ειπες μπορω να σου δωσω και 7 δοσουλες pimafix που μπορει ανετα χωρις προβλημα να χρησιμοποιηθει παραλληλα με το melafix, και ενισχυει τη δραση του.
Τα συγκεκριμενα σκευασματα ειναι εκχυλισμα τσαγιου και εκχυλισμα δαφνης και σκοπο εχουν να δυναμωσουν το ανοσιοποιητικο του ψαριου κι οχι να θεραπευσουν τα ιδια την παθηση (κατι που ειναι καλυτερο και για τα ψαρια και για μας και για ολα τα ζωντανα πλασματα, ασχετα αν η δυτικη ιατρικη τα βλεπει ολα σαν εχθρους που πρεπει να τα εξοντωσει με ατομικες βομβες, κι ας εξοντωσει και τον ασθενη ως παραπλευρη απωλεια, φτανει να εξοντωθει και ο εχθρος) και σε κανα δυο περιπτωσεις που εχω αντιμετωπισει με αυτα ειχα απολυτη επιτυχια και πολυ γρηγορη

ΥΓ μην εκθετεις το μπουκαλι στον ηλιο γιατι θα οξειδωθουν οι ουσιες που εχει και θα αποδυναμωυει, γι αυτο ειναι μπλε σκουρο

delta66 21-06-12 15:14

Τα φυλλα ειναι μαλλον Catappa αγορασμενα απο ebay?
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_sa...&_stpos=&gbr=1
Κανε το κουμαντο σου να εχεις ξαναπρομηθευτει πριν τελειωσουν αυτα που εχεις.
Κανουν καμια 20αρια μερες να ερθουν.

Οι αλλαγες εξαρτωνται αρχικα απο την ποιοτητα του νερου,
Δεν μπορει δλδ να εχεις αμμωνια στο νερο και να μη κανεις αλλαγη για να μη φυγει το μελαφιξ.
Αν χρειαστει αλλαγη θα κανεις αλλαγη και στο νερο που θα αναπληρωνεις θα βαζεις το μελαφιξ για την ποσοτητα που αναπληρωνεις.

Nick74 21-06-12 15:17

αφου εβαλε μπολι, και μενουν δυο βηματα ο ενας απο τον αλλο (αρα υποθετω καναν γρηγορα) ειναι απειροελχιστη η πιθανοτητα να εχει αμμωνια, αλλα καλου κακου βεβαια ας μετρησει

delta66 21-06-12 15:23

Η δοσολογια εινα 1.3 ml καθε 10 λιτρα.
Καθε ml ειναι 20 περιπου σταγονες σε ενα σταγονομετρο.
Υπαρχουν και οι πιπετες για ακριβη μετρηση ή οι σύριγγες απο φαρμακειο.
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Nick74 (Μήνυμα 676177)
αφου εβαλε μπολι, και μενουν δυο βηματα ο ενας απο τον αλλο (αρα υποθετω καναν γρηγορα) ειναι απειροελχιστη η πιθανοτητα να εχει αμμωνια, αλλα καλου κακου βεβαια ας μετρησει

Διευκρινιζω, για να μην εχουμε παρερμηνειες των οδηγιων ;)

mighellos 21-06-12 15:25

εχω 20αρι και βαζω 2,6 με συρριγγα και βαζω καθε μερα?για 7 μερες?

Nick74 21-06-12 15:29

ορθον.
Ο Σπυρος ειπε την ακριβη αναλογια, ενω εγω το ειπα πιο χυμα (το καπακι εχει γραμμη 5ml ) γιατι θεωρω το συγκεκριμενο σκευασμα πολυ ηπιο για να μιλαμε για υπερδοσολογιες (θεωρητικα σε μεγαλη δοση οντως μπορει να κανει κακο δηλαδη να προκαλεσει καψιμο, αλλαφανταζομαι μιλαμε για πραγματικα ΥΠΕΡ-βολικες δοσεις, αλλα καλου κακου ακολουθα τις οδηγιες μια και στα λιγα λιτρα τα πραγματα ειναι πιο ευθραυστα)

delta66 21-06-12 15:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mighellos (Μήνυμα 676182)
εχω 20αρι και βαζω 2,6 με συρριγγα και βαζω καθε μερα?για 7 μερες?

Ναι και μετα αλλαγη (αν δεν χρειαστει ενδιαμεσα).
Η αλλαγη μπορει αν χρειαζεται να ειναι και μεγαλυτερη απο 25%
Παντα προσεκτικα οι αλλαγες νερου.
Ιδια θερμοκρασια νερου, πολυ αργη εισαγωγη του, σαν να το βαζεις με λαστιχακι αεραντλιας (και γιατι οχι)
Αφηνεις τη βρυση να τρεξει και να αδειασουν οι σωληνες απο το παλιο νερο, πριν μαζεψεις νερο για την αλλαγη.
Καλο ειναι να αφησεις το νερο μερικες ωρες πριν κανεις την αλλαγη.

Για το ενυδρειο σου προτεινω αυτο που εκανα και σε δικο μου 20 λιτρο που αλλαζα 4 λιτρα.
Ειχα ενα 4λιτρα μπετονακι απο απιονισμενο, το γεμιζα νερο, εριχνα αντιχλωριο και το αφηνα να μεινει 5-6 ωρες. (αν εβαζα και αεραντλια μεσα θα ηταν ακομα καλυτερα)
Μετα το τοποθετουσα πιο ψηλα απο το ενυδρειο εβαζα μεσα μεχρι το πατο του, ενα σωληνακι απο αεραντλια που το επιανα με μανταλακι, και την αλλη ακρη την επιανα στο ενυδρειο παλι με μανταλακι.
Αν ηθελα να ειναι ακομα πιο αργη η εισαγωγη του νερου, εδενα απαλο κομπο στην ακρη του σωληνα.
Εκανε μιση ωρα και, να μπει το νερο.
Φυσικα το φιλτρο κλειστο να μην μεινει εκτος η αντλια και καει και ο θερμαντηρας (το χειμωνα) ή να ειναι βυθισμενος καλα (το ελατηριο του τουλαχιστον) ή να βγαινει απο την πριζα για να μη σπασει.
Προσοχη να μη ξεχναμε να τα ξαναβαζουμε στην πριζα παλι

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...100327002c.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...100327003b.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...100327004b.jpg

mighellos 21-06-12 15:42

αρα 7 μερες χωρις αλλαγη νερου θεραπεια και μετα του αλλαζω το νερακι!!

Nick74 21-06-12 15:48

απλα τσεκαρεις και για αμμωνια (στα τεστ που σου ειπα πως εχω περισσευμα εχω εκτος απο kh gh εχω και ενα αμμωνιας που δεν εχει ληξει αλλα αν το κρατησω κι αλλο θα γινει σιγουρα αφου προερχεται απο μαζικο shopping therrapy. Αν βαλεις αγγελια ολο και καποιος θα εχει και για νιτριτη και νιτρικα και ph οποτε εισαι κομπλε )

delta66 21-06-12 16:00

Πολυ σημαντικο για τις δοσολογησεις, ειναι να μετρησεις τα ακριβη λιτρα νερου του ενυδρειου.
Τα λιτρα που δινουν οι εταρειες για τα ενυδρεια τους μπορει να υπολογιζονται διαφορετικα.
Συνηθως μετρανε ολο τον ογκο του ενυδρειου (μαζι με καπακι κλπ) ή ποσο νερο χωραει χωρις βυθο διασκοσμηση πετρες ξυλα κλπ

mighellos 21-06-12 16:21

μαλιστα παντως ο κυριοσ ψαρι μ ειναι πολυ καλυτερα κολυμπαει κομπ΄λε με την θεραπεια η ουριτσα θα γινει οπως ηταν ακριβως??και ποσο καιρο θα παρει?αν εχω ανεβασμενα αμμωνια ή νιτρικα ή κατι αλλο πως τα ριχνω?με αλλαγες?

delta66 21-06-12 16:30

Το πιθανοτερο ειναι να ξανασχηματιστει, αν ζει σε καλες συνθηκες το ψαρι.

Την αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4 και τα νιτρωδη ΝΟ2 τα μηδενιζεις μεσω του κυκλου του αζωτου.
Τα νιτρικα ΝΟ3, φωσφορικα PO4 κλπ, τα κρατας σε χαμηλη τιμη, μεσω των ποσοστιαιων αλλαγων νερου (και μεσω φυτων γρηγορης αναπτυξης), που παραλληλα μεσω των αλλαγων ανανεωνεις και τα χρησιμα στοιχεια του νερου (μεταλλα, ιχνοστοιχεια κλπ), που χανονται με τον καιρο μεσα στο ενυδρειο.

mighellos 21-06-12 16:34

4 Συνημμένο(α)
πως βλεπετε??2η μερα με μελαφιξ!
και φαινεται και το φυλλο που μου εδωσε ο δημητρης!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:04.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03289 seconds with 10 queries