Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Κυανοβακτήριο? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62608)

Αντζι 09-06-13 21:03

Θα προσπαθησω αν και δεν μου φαινεται σαν φιλμ και οτι αφαιρειται ργμ.το βλεπω σταθερο πολυ σαν να εχει γινει ενα με την πετρα

delta66 09-06-13 21:13

Γιαννη δεν φαινεται να μπορει να απορροφηθει με λαστιχο (φαινεται συμπαγης)
Μηπως πρεπει να βγαλει και τριψει τα πολλα απο τις πετρες και μετα να κανει την αγωγη με την αντιβιωση?

Γιαννης Μ5 09-06-13 22:27

Αν εμφανίστηκε προσφατα το κυανοβακτηριο στο ενυδρείο,με ένα ελαφρύ τρίψιμο του λάστιχου πάνω στην αλγη,θα την ρουφηξει.Αλλιως βγάλε ότι βγαίνει και καθάρισε τα.Κάνε και μια απολύμανση με διαλυμα νερού και χλωρινης και ξανά τοποθέτησε τα μέσα στο ενυδρείο.Αν δεις ότι ξαναεμφανιζεται,τότε διάβασε τα προηγούμενα ποστ για την θεραπεία με αντιβίωση.Ενημέρωσε μας για την εξέλιξη....;)

delta66 09-06-13 22:33

Γιαννη εχει και στο χαλικι και στα φυτα.
Δεν ωφελει η απολυμανση μονο στις πετρες νομιζω.
Μηπως πρεπει να βγαλει τα πολλα με μηχανικο καθαρισμο (τριψιμο κλπ) απο τις πετρες, και οτι μεινει να τα αναλαβει η αντιβιωση?

nikolaosbouk 09-06-13 22:44

Δεν θέλει να ανάβεις τα φώτα και επίσης συσκότιση με ένα σεντόνι πάνω στο ενυδρείο αν γίνεται ούτος ώστε να μην μπαίνει το φως τις ημέρας για 2-3 ημέρες και θα εξαφανιστεί. Μην το πολυπειραζεις γιατι εξαπλώνεται. Είμαι καθαρά φωτοσυνθετικο αυτό το βακτήριο. Ρίξε άμα μπορείς και τα φωσφορικα σου

Γιαννης Μ5 09-06-13 22:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 770196)
Γιαννη εχει και στο χαλικι και στα φυτα.
Δεν ωφελει η απολυμανση μονο στις πετρες νομιζω.
Μηπως πρεπει να βγαλει τα πολλα με μηχανικο καθαρισμο (τριψιμο κλπ) απο τις πετρες, και οτι μεινει να τα αναλαβει η αντιβιωση?

Το χαλίκι του δεν το πρόσεξα να πω την αλήθεια.Εφόσον όμως είναι ετσι και δεν δουλέψει η συσκότιση(που μάλλον δεν θα δουλέψει),τότε αντιβίωση και σκούπα βυθού όταν αρχίσει να αποσυντίθεται το κυανοβακτηριο.Ότι μπορεί να βγάλει από μόνος του θα είναι προς όφελος του.

Αντζι 09-06-13 22:56

Να ξεκινησω απο αυριο με συσκοτιση?
ταισμα κανονικα φανταζομαι στα ψαρια ε?
τα φωσφορικα πως πεφτουν?
(μου αρεσει που την περασα για green spot και προσεθετα κιολας αλλα ευτυχως μονο 2 φορες)
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιαννης Μ5 (Μήνυμα 770216)
Το χαλίκι του δεν το πρόσεξα να πω την αλήθεια.Εφόσον όμως είναι ετσι και δεν δουλέψει η συσκότιση(που μάλλον δεν θα δουλέψει),τότε αντιβίωση και σκούπα βυθού όταν αρχίσει να αποσυντίθεται το κυανοβακτηριο.Ότι μπορεί να βγάλει από μόνος του θα είναι προς όφελος του.

πως το βγαζω μονη μου απο πετρες και φυτα?
εχω stiphodon τα οποια κρυβονται στις πετρες.ποσο ευκολο ειναι να βγουν και να τις καθαρισω δεν ξερω....

Γιαννης Μ5 09-06-13 23:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pink corall (Μήνυμα 770217)
Να ξεκινησω απο αυριο με συσκοτιση?
ταισμα κανονικα φανταζομαι στα ψαρια ε?
τα φωσφορικα πως πεφτουν?
(μου αρεσει που την περασα για green spot και προσεθετα κιολας αλλα ευτυχως μονο 2 φορες)

πως το βγαζω μονη μου απο πετρες και φυτα?
εχω stiphodon τα οποια κρυβονται στις πετρες.ποσο ευκολο ειναι να βγουν και να τις καθαρισω δεν ξερω....

Tο χαλικι μην το καθαρισεις.Θα το πιασει η συσκοτιση ή,η αντιβιωση.Τις πετρες αν μπορεις βγαλε και καθαρισε τες...;)Ταισμα στην συσκοτιση καθολου.Μην ξεσκεπασεις καθολου το ενυδρειο για 4 μερες.

nazgul 09-06-13 23:10

Πριν κανενα 6μηνο ειχα αντιμετωπισει το κυανοβακτηριο με απλη συκοτιση, παντως. Γραφω τι ακριβως εκανα:

-αλλαγη 40-50% με σκουπα βυθου.
-εκλεισα με μαυρες σακουλες σκουπιδιων ολο το ενυδρειο για 4 μερες, ωστε να μην μπαινει ουτε υποψια φωτος.
-καλη αναταρραξη νερου, αν εχεις αεραντλια βαλ'τη σε λειτουργια.
-καθολου ταϊσμα.
-μετα τις 4 μερες, αλλαγη νερου γυρω στο 50% με σκουπα βυθου, οπου υπηρχε κυανοβακτηριο.
-ενισχυση της κυκλοφοριας νερου στα σημεια που εμφανιστηκε, με μικρο κυκλοφορητη.

Το ενυδρειο ηταν αρκετα φυτεμενο και περα απο την cabomba caroliniana που την ακουσε λιγο, δεν ειχα απωλειες ουτε σε φυτα, ουτε σε ψαρια φυσικα. Το κυανοβακτηριο εξαφανιστηκε εντελως.

Γνωμη μου ειναι να δοκιμασεις πρωτα τη συκοτιση και αν δεν εχει αποτελεσμα, μετα προχωρας σε αλλη μεθοδο.

Billy T 09-06-13 23:12

παιδια το κυανοβακτηριο απο τι προκαλειται?τι το βοηθαει να εμφανιστει και να εξαπλωθει???
(συγγνωμη αν το αναρτω σε λαθος σημειο απλα για να μην ανοιξω αλλο θεμα το εβαλα εδω)

Αντζι 09-06-13 23:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 770227)
Πριν κανενα 6μηνο ειχα αντιμετωπισει το κυανοβακτηριο με απλη συκοτιση, παντως. Γραφω τι ακριβως εκανα:

-αλλαγη 40-50% με σκουπα βυθου.
-εκλεισα με μαυρες σακουλες σκουπιδιων ολο το ενυδρειο για 4 μερες, ωστε να μην μπαινει ουτε υποψια φωτος.
-καλη αναταρραξη νερου, αν εχεις αεραντλια βαλ'τη σε λειτουργια.
-καθολου ταϊσμα.
-μετα τις 4 μερες, αλλαγη νερου γυρω στο 50% με σκουπα βυθου, οπου υπηρχε κυανοβακτηριο.
-ενισχυση της κυκλοφοριας νερου στα σημεια που εμφανιστηκε, με μικρο κυκλοφορητη.

Το ενυδρειο ηταν αρκετα φυτεμενο και περα απο την cabomba caroliniana που την ακουσε λιγο, δεν ειχα απωλειες ουτε σε φυτα, ουτε σε ψαρια φυσικα. Το κυανοβακτηριο εξαφανιστηκε εντελως.

Γνωμη μου ειναι να δοκιμασεις πρωτα τη συκοτιση και αν δεν εχει αποτελεσμα, μετα προχωρας σε αλλη μεθοδο.

αναταραξη εχω αρκετη απο το φιλτρο.θα βαλω και την αεροαντλια εφοσον χρειαζεται λοιπον
το περισσοτερο ειναι επανω στις πετρες οποτε λογικα η σκουπα δεν θα κανει τιποτα αλλα αυριο θα το κανω οπως το λες.
αλλαγη νερου
συσκοτιση
κτλ

nazgul 09-06-13 23:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Billy T
παιδια το κυανοβακτηριο απο τι προκαλειται?τι το βοηθαει να εμφανιστει και να εξαπλωθει???
(συγγνωμη αν το αναρτω σε λαθος σημειο απλα για να μην ανοιξω αλλο θεμα το εβαλα εδω)

Ελλειπης κυκλοφορια νερου, ανισσοροπια νιτρικων και φωσφορικων (λιγα νιτρικα, αυξημενα φωσφορικα), ειναι βασικοι λογοι.

Επισης ξεχασα να προσθεσω στο παραπανω post μου, οτι αυξησα τα νιτρικα πριν την περιοδο της συσκοτισης σε 20, επειδη ειχα μειωμενα.

Αντζι 09-06-13 23:22

εχω νιτρικα 10...πρεπει κατι να κανω?

Billy T 09-06-13 23:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 770236)
Ελλειπης κυκλοφορια νερου, ανισσοροπια νιτρικων και φωσφορικων (λιγα νιτρικα, αυξημενα φωσφορικα), ειναι βασικοι λογοι.

σκεφτομαι να φτιαξω ενα ενυδρειο με galaxy rasbora και εχω διαβασει θελουν σχεδον μηδαμινη ροη.υπαρχει φοβος να εμφανιστει κατι τετοιο?:confused::confused::confused:

nazgul 09-06-13 23:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pink corall
εχω νιτρικα 10...πρεπει κατι να κανω?

Ανεβασε τα λιγο ακομα αν ειναι δυνατο. Εγω ειχα χρησιμοποιησει υγρο λιπασμα αζωτο για αυτο το σκοπο.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Billy T
σκεφτομαι να φτιαξω ενα ενυδρειο με galaxy rasbora και εχω διαβασει θελουν σχεδον μηδαμινη ροη.υπαρχει φοβος να εμφανιστει κατι τετοιο?:confused::confused::confused:

Δεν θελουν μηδαμινη ροη τα cpds. Τουλαχιστον οταν τα ειχα σε 60αρι με eheim 2213, ηταν πολυ κινητικα και δεν κρυφτηκαν ποτε στα φυτα. Ολως τυχαιως, σε αυτο το ενυδρειο εμφανιστηκε το κυανοβακτηριο. Μετα εβαλα και extra μικρο κυκλοφορητη, επισης μονο ασχημα δεν περασαν.

nikolaosbouk 09-06-13 23:35

Μην μασάς και κάνε αυτά που σου λέμε;-) ρίξε και κερατοφυλλο μετά την διαδικασία ώστε να σου ρουφάει φωσφορικα,;-)

Αντζι 09-06-13 23:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nikolaosbouk (Μήνυμα 770248)
Μην μασάς και κάνε αυτά που σου λέμε;-) ρίξε και κερατοφυλλο μετά την διαδικασία ώστε να σου ρουφάει φωσφορικα,;-)

Σε μενα πηγαινε αυτη η απαντηση?σορρυ αλλα δεν εκανες quote και μπερδευτηκα.
Αν αγορασω νιτρικα απο το πετ σοπ και προσθεσω?θα κανει δουλεια?

nazgul 09-06-13 23:51

Τιποτα μην αγορασεις. Ταϊσε λιγο παραπανω αυριο (μην το παρακανεις) και μεθαυριο κανε συσκοτιση.

delta66 09-06-13 23:58

Συμφωνω κι εγω οτι μια προσπαθεια με συσκότιση αξιζει τον κοπο.
Κερατοφυλλο μη βαλεις γιατι απορροφα περοσοτερα νιτρικα και οπως φαινεται δεν θελεις να μειωθουν.

Αντζι 10-06-13 00:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 770257)
Συμφωνω κι εγω οτι μια προσπαθεια με συσκότιση αξιζει τον κοπο.
Κερατοφυλλο μη βαλεις γιατι απορροφα περοσοτερα νιτρικα και οπως φαινεται δεν θελεις να μειωθουν.

Ναι δεν θελω με τιποτα να μειωθουν.
Οκ παιδια θα κανω οτι μου ειπατε και θα ενημερωσω.Να ειστε καλα.Σας ευχαριστω παρα πολυ

Αντζι 15-06-13 17:09

Επανερχομαι μετα απο την συσκοτιση με τα αποτελεσματα!
Το απολυτο τιποτα δυστηχως!
οπως το εκλεισα ετσι το βρηκα με την διαφορα οτι τα φυτα σηκωθηκαν ορθια (γιατι αυτο?)
Πως κινουμε απο εδω και περα?
Το θεμα ειναι οτι αυριο δυστηχως φευγω για 2 εβδομαδες οποτε οτι ειναι να γινει θα γινει μετα.
Για πειτε.Θελει την αντιβιωση που λεγατε απο το φαρμακειο?

nazgul 15-06-13 17:40

Σωπα ρε συ. Κανενα απολυτως αποτελεσμα? Δεν θελει να αφησει το ενυδρειο σου, προφανως. Σιγουρα υπηρχε απολυτο σκοταδι χωρις να ανοιξεις ουτε μια φορα?

Η ερυθρομικινη ειναι αποτελεσματικη, αλλα δεν την εχω χρησιμοποιησει. Οποτε, περιμενε να σου πει καποιος που το εχει κανει καλυτερα, για να μη μιλαμε θεωρητικα μονο.

Τωρα στις 2 εβδομαδες που θα λειπεις, ομως, δεν ξερω ποσο θα επιβαρυνθει η κατασταση.

exelix 15-06-13 18:14

Αν δεν έφευγες θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για αντιβιωτικό, αλλά τώρα στη θέση σου απλά θα έκανα μια γερή αλλαγή και θα έβαζα ένα κυκλοφορητή/αντλία, ώστε να υπάρχει καλή κυκλοφορία κοντά της, μπας και φύγει.

Για όταν γυρίσεις και εάν το πρόβλημα παραμένει εδώ για την ερυθρομυκίνη και εδώ για την εμπειρία με χρήση κλαριθρομυκίνης (μια και δε βρίσκεται πια στα φαρμακεία η ερυθρομυκίνη).

Αντζι 15-06-13 18:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από exelix (Μήνυμα 772249)
Αν δεν έφευγες θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για αντιβιωτικό, αλλά τώρα στη θέση σου απλά θα έκανα μια γερή αλλαγή και θα έβαζα ένα κυκλοφορητή/αντλία, ώστε να υπάρχει καλή κυκλοφορία κοντά της, μπας και φύγει.

Για όταν γυρίσεις και εάν το πρόβλημα παραμένει εδώ για την ερυθρομυκίνη και εδώ για την εμπειρία με χρήση κλαριθρομυκίνης (μια και δε βρίσκεται πια στα φαρμακεία η ερυθρομυκίνη).

Σε ποιο απο ολα τα σημεια να πρωτοβαλω?Ειναι σε οοολες τις πετρες και στο ξυλο λιγο.Δεν ειναι σε ενα σημειο δηλαδη.ειναι μπολικη
Πως την πατησα ετσι ργμ?
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 772245)
Σωπα ρε συ. Κανενα απολυτως αποτελεσμα? Δεν θελει να αφησει το ενυδρειο σου, προφανως. Σιγουρα υπηρχε απολυτο σκοταδι χωρις να ανοιξεις ουτε μια φορα?

Η ερυθρομικινη ειναι αποτελεσματικη, αλλα δεν την εχω χρησιμοποιησει. Οποτε, περιμενε να σου πει καποιος που το εχει κανει καλυτερα, για να μη μιλαμε θεωρητικα μονο.

Τωρα στις 2 εβδομαδες που θα λειπεις, ομως, δεν ξερω ποσο θα επιβαρυνθει η κατασταση.

εβαλα μαυρες σακουλες μεγαλες μεχρι κατω.Σαν αυτες τις μεγαλες που εχει ο δημος.Δεν πιστευω να περνουσε τιποτα απο φως
Τα φυτα γιατι πηραν τα πανω τους με την συσκοτιση?υποτιθεται το φως τους κανει καλο ετσι δεν ειναι?
Ειδικα η cabomba ψηλωσε απιστευτα σε 4 μερες.
Δειτε ποσο πολυ εχω πρωτον και πως μεγαλωσε το φυτο δευτερον(απο τα χαλασμενα και πανω)

[IMG]http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psd207a42b.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps46ad8d44.jpg[/IMG]

exelix 15-06-13 18:44

Bacopa, όχι camboba και μάλλον ψήλωσε σε μία προσπάθεια να φτάσει στο φως.

Τον κυκλοφορητή να τον βάλεις χαμηλά να υπάρχει κυκλοφορία παράλληλα στο βυθό. Εγώ στη θέση σου θα τις έβγαζα τις πέτρες και θα τις βουτούσα σε υπερμαγγανικό κάλιο ή χλωρίνη.

nazgul 15-06-13 18:49

Θα συμφωνησω και εγω για τις πετρες. Τουλαχιστον αυτες που μπορεις ευκολα να τις απομακρυνεις χωρις να ανακατεψεις τιποτα, ειναι καλη ευκαιρια να τις καθαρισεις, περιοριζοντας το κυανοβακτηριο.

genecr 15-06-13 19:05

εντάξει μην αγχώνεσαι, που να έβλεπες πως ήταν το δικό μου (νόμιζα ότι ήταν άλγη και χαιρόμουν στην αρχή, γιατί στα νταμάρια τη θέλουμε την πράσινη άλγη :D).
δεν προχώρησα σε καμία θεραπεία ούτε συσκότιση γιατί είχα μικρά ψάρια και το φοβήθηκα. έχω βάλει 1 κυκλοφορητή να κοιτά προς την άμμο και το περιόρισα. τις πέτρες δεν τις έβγαλα αλλά ανά 10-15 μέρες το συφονάρω με σωληνάκι αεραντλίας. κάνω και τακτικές αλλαγές νερού και πλέον το πρόβλημα είναι πολύ περιορισμένο. :cool:

τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω με τη μαύρη τριχοειδή που έχω επίσης :smt093

nazgul 15-06-13 19:08

Αυτη ειναι η χειροτερη ολων για εμενα!

genecr 15-06-13 19:12

είναι :mad:
ευτυχώς δεν είναι φυτεμένο το ενυδρείο...

Γιαννης Μ5 15-06-13 22:26

Εγω θα προτεινα να κανεις θεραπεια με ερυθρομικινη.Συσκοτιση σε πολυ λιγους πετυχε με το κυανοβακτηριο,παρολο που ειναι φωτοσυνθετικη.

nikolaosbouk 15-06-13 22:44

Στα θαλασσινα υπάρχει το chemi clean που κανει θαύματα. Τώρα αν κανει και για γλυκού η υπάρχει κάτι ανάλογο, δεν ξέρω δυστυχώς:-(

Αντζι 15-06-13 22:48

Παιδια οτι ειναι να κανω θα το κανω οταν γυρισω δυστηχως....
Τις πετρες φοβαμαι να τις βγαλω επειδη εχω stiphodon τα οποια εχουν κανει τις φωλιες τους εκει μεσα,σπανια βγαινουν και τα 4 μαζι και φοβαμαι μην χτυπησω κανενα.Εαν γυριζωντας ομως δω ακομα χειροτερα τα πραγματα τοτε αναγκαστικα θα το κανω.Εχω και στο χαλικι να ξερετε.
Εαν εβγαζα ολα τα ψαρια και τα εβαζα καπου αλλου ωστε να βγαλω και να πλυνω τα παντα ποσο ακραιο θα ηταν?η επικινδυνο?
Βεβαια βλεπω και στα φυτα πρασινο αρα και αυτα απολυμανση?θα χρειαστει και το φιλτρο ας πουμε?
θα κανατε μια τετοια κινηση?αν ναι με τι βηματα?
να σκεφτω οσο θα λειπω τις κινησεις μου ωστε να το κανω σωστα
τον κυκλοφορητη πως ακριβως να τον βαλω δηλαδη?τον εχω για αλλαγες νερου.Δεν ξερω να τον χρησιμοποιησω αλλιως.Αν τον βαλω μεσα δεν ειναι επιφοβο να ρουφηξει καποιο ψαρι?Ισως να λεω και βλακειες αλλα κρινω απο την δουλεια που κανει με το γεμισμα του ενυδρειου οπου ανεβαζει το νερο επανω και κατι δεν πιανω ως προς την χρηση μεσα στο ενυδρειο.

nikolaosbouk 16-06-13 00:16

Βαλτον να χτυπάει το βράχο, το κυανο θέλει κυκλοφορία για να φύγει

Αντζι 02-07-13 22:58

Καλησπερα παιδια.Σημερα επεστρεψα μετα απο 2 εβδομαδες και δυστηχως η κατασταση ειναι ολιγον τραγικη.Εννοειται εχει εξαπλωθει πολυ σε φυτα,χαλικι,τζαμι,τοιχωμα φιλτρου.Επισης βρηκα και ενα ψαρακι νεκρο σε πληρη αποσυνθεση...:(
Πειτε μου τι να κανω γιατι εχω φρικαρει τελειως.
Αν με ρωτατε εμενα θελω να το ξεστησω ολο.Δεν βλεπω να σωζεται αλλιως αυτο το χαλι.
Τι θα κανατε στην θεση μου?πως μπορω να το καθαρισω ολο αυτο?
Να μεταφερω τα ψαρια καπου και να τα βγαλω ολα και να τα καθαρισω?
Γινεται?
Help :(:(

exelix 02-07-13 23:00

Μετρήσεις, αλλαγές και παραπάνω σου έχω βάλει τους συνδέσμους με τη διαδικασία της αντιβίωσης.

Αντζι 02-07-13 23:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από exelix (Μήνυμα 775548)
Μετρήσεις, αλλαγές και παραπάνω σου έχω βάλει τους συνδέσμους με τη διαδικασία της αντιβίωσης.

Ok Στελιο απο αυριο ξεκιναω και ο θεος βοηθος...Σε ευχαριστω παρα πολυ

Γιαννης Μ5 02-07-13 23:27

Εγω(και κανα δυο πρασινοι) το λεμε απο την αρχη,οτι μονο με ερυθρομικινη θα καθαρισειςΣτο 34ο ποστ σου γραφω την θεραπεια που ακολουθησα με επιτυχια πριν αρκετο καιρο.Προχωρα και μην φοβασαι τιποτα.;)

tsoui 03-07-13 00:21

Εγω παλι θα σου προτεινα αν εχεις στο προγραμμα αν το σηκωνει το ενυδρειο-φιλτρο σου και αν σου αρεσουν φυσικα βαλε 1 η 2 apple snail καθαριζε με την σκουπα οτι μπορεις στις αλλαγες νερου και δωστου λιγο χρονο αν δεις και δε φευγει συνεχιζεις με ερυθρομικινη αναγκαστικα.

Dimis 03-07-13 00:55

ΕΡΥΘΡΟΜΥΚΙΝΗ ΛΕΜΕ...zw

Αντζι 03-07-13 08:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dimis1978 (Μήνυμα 775589)
ΕΡΥΘΡΟΜΥΚΙΝΗ ΛΕΜΕ...zw

:confused:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:36.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02878 seconds with 10 queries