Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
ξερω γω? αν εννωεις κατι τετοιο θα μπορουσες να βαζεις αφυπνησεις και σημειωσεις στο κινητο σου πολυ πιο φθηνα... :???: |
....
Παράθεση:
|
Τοτε εισαι σουπερ, τα ψαρακια σου πρεπει να ειναι τρισευτυχισμενα (αν εχεις φυτα το ιδιο κι αυτα) και το ενυδρειο σου σιγουρα το κρατας σε αριστη κατασταση, και ουδεποτε θα εχεις προβλημα του συνδρομου του παλιου ενυδρειου.
Αυτο το συνδρομο χτυπαει οταν με τον καιρο πολλοι χομπυστες παραμελουν το ενυδρειο τους και σιγα σιγα σταματανε και τις μετρησεις -αφου βλεπουν πως ολα πανε καλα- παραμελλουν τις αλλαγες, και οταν χτυπησει το καμπανακι ειναι ισως αργα μια και σιγα σιγα εχουν μεταβληθει τα παντα χωρις να το εχουν παρει ειδηση. Εσυ αν ασχολεισαι με τοση επιμελεια -μακαρι να μπορουσαμε ολοι δηλαδη να καναμε το ιδιο- ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να θες ενα ζουμι για να σου θυμιζει -εστω και ψυχολογικα- το τι να κανεις. Εσυ πιο πολυ πρεπει να ανυσυχεις μην ξεκανεις εντελως το βυθο με τα σκουπισματα :P :D |
Νικο..κανε μια ανζητηση για "old tank syndrome" σε θαλασσινο ενυδρειο... ;)
|
Παράθεση:
The lack of proper maintenance will not be immediately noticeable ειναι η φραση - κλειδι που εμπεριεχεται στο αρθρο, οποτε μιλαμε πανω κατω για το ιδιο πραγμα, δηλαδη αποκλειστικη ευθυνη του ιδιοκτητη... Τι δε διαβαζω σωστα? |
Παράθεση:
Probiotics, predatory bacteria, and bacteria phages Some hobbyists have been experimenting with adding cultures of non-pathogenic bacteria to their aquarium in an attempt to out compete pathogenic bacteria and reverse RTN. Probiotic application of cultured bacteria for controlling the populations of other bacteria might thus become a maintenance procedure of value for reef aquariums. In another variation of this idea, Stolp and Starr (1963), Shilo (1966), Shilo and Bruff (1965) describe the bacteriolytic effects of the bacterium Bdellovibrio bacteriovorus. Aquarium author Frank deGraaf (1968) proposed that this predatory bacterium might control bacterial populations in nature and it might be possible to apply this effect to aquariums to control pathogenic bacteria. This application may be invaluable in the control of pathogenic bacteria that affect corals and fishes, but it remains to be tested. The aforementioned problem with stony corals being attacked as if they were a foreign body (a so-called immune response) may be caused by the loss of protective bacteria fauna on the coral surface due to a virus. Bacteriaphages, as such viruses are called, may target specific bacteria fauna normally living on a coral’s mucus, resulting in a reduced resistance to other sorts of bacteria that can then invade the cleaned space. They may also be directly involved in triggering the virulence of some bacteria. Bacteriaphages are extremely abundant in the ocean. The average milliliter of seawater contains over 50 million of them (Fuhrman, 1999)! No study has been undertaken to look at what happens to them in aquaria. Viruses may also play a role in various coral diseases, and their presence in aquaria has not been studied. Wilson et al. (2005) observed virus like particles (VLPs) in zooxanthellae and host coral tissue. They noted that tissues from heat shocked corals had abundant VLPs spread throughout the sections, while in controls that were not heat shocked the VLPs were more difficult to find. They have a working hypothesis that temperature shock induces latent viruses in zooxanthellae. Furthermore, the authors note a morphological diversity of VLPs, suggesting that a wide variety of viruses may infect corals and zooxanthellae. These observations may support the hypothesis regarding bacteriaphages, and it may also point to other viral controlled conditions affecting corals in nature and in captivity. It is really hard to summarize all of the directions I have taken with this article! Since the potential causes of old tank syndrome are many, it is an area that is ripe for research. From a more practical application for aquarium hobbyists, the ideas about maintenance and disease issues presented here are intended to give an aquarist some checkpoints to rule out.'' πηγη.΄http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&...2TXajg&cad=rja |
Παράθεση:
Ποιος λεει οτι μονο αμμωνια χρειαζεται η βιολογια για να αναπτυχθει? Το φαινομενο phosphate block το εχεις ακουστα? Το στρωσιμο με την αμμωνια διαρκει απο οτι ξερω 40 μερες περιπου. Το ιδιο διαρκει και με λιγη ψαροτροφη. Πες μου ενα λογο να με πεισει να προτιμησω να ριξω μεσα "ζουμια" :D απο το φαρμακειο? Παράθεση:
Παράθεση:
Οσο για την απαντηση σου με εκπλησει. Τα νιτροποιητικα βακτηρια (το λεει και η λεξη) παραγουν ΝΟ3 δεν τα μειωνουν. Τα βακτηρια μειωνουν φωσφορικα? |
εμμέσως μαζι με την προσθηκη μιας πηγης ανθρακα προκαλουμε των πολλαπλασιασμο τους ,αυτα δεσμευουν νιτρικα , φωσφορικα και ανθρακα απο το νερο για να δομησουν σωμα , στη συνεχεια αποβαλονται απο το σκιμμερ , ακομα ειναι τροφη για τα κοραλια οποτε αποροφονται και απο εκει, αυτα που δουλευω εγω ειναι της bridewell to mb7
|
Σπύρο αυτό το "ζουμί":p του φαρμακείου είναι αυτό που κατουράνε και τα ψάρια και είναι η τροφή των βακτηρίων (μιλάμε πάντα για την καθαρή αμμωνία). Από εκεί και πέρα το στρώσιμο με τροφή την ίδια αμμωνία βγάζει και δίνει κάποια πλεονεκτήματα ξεκινώντας παράλληλα και άλλους κύκλους, εκτός του αζώτου, αλλά δε νομίζω ότι υπάρχει εδώ κάποια διαφωνία από κάποιον. Έχει κι αυτό τα καλά του και τα κακά του κι ας είναι τα κακά του απειροελάχιστα.
Παράθεση:
Αυτά που έγραψε ο Πάνος τα διάβασε κανένας; Είδατε τι αναγκάζονται να φτιάχνουν οι εταιρείες για τη διαχείριση αποβλήτων; Δε θα τους ήταν πολύ πιο εύκολο να φτιάχνουν και αυτοί ζουμάκια ή να πάρουν από το lfs τους;:p |
Σε μέτρηση αμμωνίας με υγρό test τις api του microbe-lisft special blend με νερό φίλτρου στο μπουκαλάκι το αφίσα 5 λεπτά όπου ήταν μηδενικό και έριξα μια σταγόνα του προϊόντος όπου έπειτα από 1 λεπτό η αμμωνία που έδειξε δεν υπήρχε στο δείγμα !! ,έγιναν και μετρήσεις NO2 NO3 όπου δεν επηρεάστηκαν και παρέμειναν μηδενικές .
|
Εγω παντως το εστρωσα με αμμωνια! Εκανε ενα μηνα περιπου! Δεν ηθελα να ρισκαρω με κατι αλλο! Ασε που μου εδωσε το χρονο να τελειοποιησω το aquascape ετσι ωστε να μη βουταω τα χερια στο ενυδρειο και να δω το ενυδρειο να λειτουργει και να επεμβαινω με βελτιωσεις χωρις να ενοχλω τα ψαρια!!!
Τελικα η υπομονη εχει και τα καλα της!!! |
Το παραπάνω προϊόν πάντως αν και το είχα αγοράσει όταν έβαζα βακτήρια , έκτον υστερων που κοίταξα το site δεν το δίνει για βακτήρια αλλα για μικρόβια , για τα βακτήρια (Nitrosomonas sp., Nitrobacter sp., Nitrospira sp.)δίνει άλλο προϊόν
|
εγω δεν ξερω τι θεση να παρω..να παρω της επιστημης η της φυσης?
απο της επιστημης την μερια και απο δικες μου γνωσεις τα συσκευασμενα βακτηρια ειναι μια χαρα εγω ετσι εστρωσα το ενυδρειο μου η τροφη τους ειναι η αμμωνια ποτε δεν ειχα προβλημα με την αμμωνια απο τοτε που εβαλα το σκευασμα αυτο filterstart jbl ισα ισα που του σφουγγαρι μου γεμισε "γλιτσα" και το βιολογικο υλικο επισης αρα δουλεψε..:o απο την μερια της φυσης ειναι χρονοβορα διαδικασια και μακαρι να ειχαμε ολοι ενα μεγαλο μικροσκοπιο να την παρακολουθουμε λεπτο προς λεπτο απο την στιγμη που αρχιζουν να εμφανιζονται τα πρωτα βακτηρια.... κι αν παρουμε μερικα βακτηρια παρουμε και λιγο θρεπτικο υλικο σε υγρη μορφη και τα βαλουμε σε ενα δοχειο κλειστο και γραψουμε απ εξω την ημερομηνια ληξης του θρεπτικου υλικου αρα και την ημερομηνια θανατου των βακτηριων? αν αυτα τα βακτηρια τα μεγαλωσαμε στο εργαστηριο σε ενα κουτι με αμμωνια και οχι σε ενα ενυδρειο με λεπτομερεις ελεγχους με εργαστηριακο εξοπλισμο κλπ νομιζω πως και οι 2 μεθοδοι ειναι το ιδιο απο κει και περα ο καθενας οπως "στρωσει" θα κοιμηθει:D:D:D |
Παράθεση:
το ενυδρείο θα στρώσει και χωρίς να του βάλουμε απολύτως κανένα σκεύασμα , απλά ο πληθυσμός θα πρέπει εισέρχεται σε ποιο αραιά διαστήματα , στην αρχή . ------------------------- Παράθεση:
|
μα δεν κατηγορησα την φυση ισα ισα λεω πως ειναι πολυ ωραια διαδικασια και θα ηταν πολυ ωραιο να την βλεπαμε ζωντανα ολοι!
δλδ τον φυσικο εγκλοβισμο των βακτηριων αυτων στο ενυδρειο μας |
μου φαινεται πως η ολοσωστη παρατηρηση του φιλου in the pond περασε εντελως απαρατηρητη και δεν καταλαβαινω το γιατι.
Ρε παιδια αν αυτα τα μπουκαλακια ειχαν μεσα βακτηρια θα ηταν ΜΠΟΛΙ... και οπως ολοσωστα εγραψε ο φιλος πιο πανω (συνυπογραφω και δε μπορω να συμφωνισω περισσοτερο): Λογικά, αν ρίχναμε με υπερδοσολογία ολόκληρο το μπουκαλάκι στο νερό, θα μπορούσαμε άμεσα να φιλοξενήσουμε 10 ψάρια ας πούμε, αφού τα εκατομύρια έτοιμα βακτηρίδια θα περάσουν το πολύ σε μια-δύο ώρες σε ολόκληρη την επιφάνεια του βιολογικού μας υλικού. Έτσι δεν είναι? Γιατί τότε όλες οι εταιρείες που διαθέτουν τέτοια σκευάσματα, θέλουν λίγα ψάρια στο ενυδρείο και να ρίχνουμε καθημερινά μια μικρή δόση από το σκεύασμα? Τί αλλάζει με το να το ρίξουμε όλο με μιας? Μήπως (λέω εγώ τώρα) τα σκευάσματα αυτά περιέχουν απλά μια ουσία που επισπεύδει ταχύτατα τον πολλαπλασιασμό και την εξάπλωση των εστιών των nitrosomonas και nitrobacter? |
εγω παντως αυτο κανω
ριχνω το jbl filterstart ολο! και μετα απο καποιες ωρες βαζω τα ψαρια μεσα και ολα κομπλε:roll: καθημερινες δωσεις? πρωτη φορα τα ακουω αυτα.... σιγουρα περιεχει θρεπτικο υλικο συμπικνωμενο δλδ συμπηκνωμενη αμμωνια και αφου τα βακτηρια τρωνε θρεπτικο υλικο πολλαπλασιαζονται......αρα γι αυτο επιταχυνεται... |
Παράθεση:
Οπως οταν παμε εμεις διακοπες, παμε στο ξενοδοχειο, βγαζουμε τα ρουχα μας απο τη βαλιτσα, τα βαζουμε στην ντουλαπα και παμε για κολυμπι στη θαλασσα? :) Μηπως για να γινει η αποικηση των επιφανειων χρειαζεται η προετοιμασια των ιδιων των επιφανειων? :rolleyes: |
delta66> μα οταν κανουμε στρωσιμο με μπολι αυτο ακριβως δεν κανουμε?
Ριχνουμε ολο το μπολι στο φιλτρο και απο κει και περα ολα τρεχουν μονα τους... Τωρα αν ισχυει αυτο που λεει η Efi, δηλαδη οτι ριχνει ολο το μπουκαλακι και αυτο δουλευει κανονικα τοτε οι οδηγιες των εταιριων ειναι λαθος (αν και παλι δεν το ποιανω πως γινεται να εχεις μπολι σε θερμοκρασια οτι ναναι μεσα σε πλαστικο μπουκαλακι επι χρονια, αλλα τεσπα αν οντως με καποιο τροπο καποιο απο τα ζουμια οντως δουλευει και ειναι οντως μπολι τοτε πρεπει να πεφτει ολο και οχι σε μεριδες) |
Σαν νέος και επειδή μου αρέσανε οι μετρήσεις πειραματίστηκα με όλες τις μεθόδους και όλα τα σκευάσματα . Το αποτέλεσμα ήταν πάντα ίδιο, δεν επιταχύνεις απόλυτος τίποτα IMO , ο κύκλος του αζώτου χρειάζεται από 22 μέρες μέχρι 35 ανάλογα την θερμοκρασία
για τα ενυδρεία γλυκού νερού . Αν κάποιος έχει μετρήσιμο κάτι διαφορετικό ας το αναφέρει Δυστυχώς και εγώ τότε ταλαιπωρούσα χρυσόψαρα ------------------------- Παράθεση:
Αν το μπόλι που πήραμε εντός του ενυδρείου δεν φιλοξενούσε κανένα ψάρι η πολύ μικρό πληθυσμό δεν έχεις κάνει τίποτα , με μπόλι από ενυδρείο που φιλοξενούσε περισσότερα ψαρια από αυτά που θα βάλεις σε 2 μέρες κάτι θα κάνεις . Το μπόλι μου φαίνεται είναι εντελώς παρεξηγημένο |
ε μπολι εννωειται περνεις απο το πιο υπερφορτωμενο σου ενυδρειο οχι απο ...αστρωτο...
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
P.s έχω ξεκινήσει περίπου 50 ενυδρεία από την αρχή, τα μισά με σκευάσματα για ενυδρεία και 20-30 με μπόλι , σύνολο ~ 80 όλα μετρήσιμα καθόλη την διάρκεια 30 ημερών σχεδόν καθημερινά και έχω βγάλει τα παραπάνω συμπεράσματα . Οποιος έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει σε μαγικά σκεύασμα που ανατρέπουν τα πάντα και να μην έρθει τούμπα το ενυδρείο μετά από 2-3 μήνες η και παραπάνω το θέλω και εγώ !! ( μην σου πω ότι ανοίγω και μαγαζί αύριο για να το πουλάω ως μοναδικό προϊόν του καταστήματος ) |
Διαβάζοντας το θέμα μου ήρθαν στο μυαλό οι "Ενεργοί Μικοοργανισμοί" (Effective Microorganisms - ΕΜ) για τους οποίους άκουσα πρόσφατα, το νέο φρούτο που λανσάρουν και συζητάνε οι νεο-οικολογικές οργανώσεις και οι βιολογικοί καλλιεργητές που υπόσχεται ότι κάνει για πάσα νόσο και πάσα ...χρήση.
Θα ήθελα τη γνώμη σας ἀν έχετε ακούσει κάτι σχετικό, υποτίθεται ότι βοηθούν και στην ανάπτυξη της βιολογίας του ενυδρείου. Πιθανώς να πρόκειται γι αυτό καθαυτό μπόλι, το οποίο το πλασάρουν σε άλλες γεωργικές χρήσεις. Μια-δυο σελίδες σχετικές στην τύχη, χωρίς τονίζω να έχω κάποια σχέση με αυτές τις οικολογικές ομάδες ούτε ότι έχω δοκιμάσει και συμμερίζομαι κάποια άποψη για το προϊόν. http://www.oiko-em.gr/ http://www.emhellas.com/Ti_enai_to_em.html |
Παράθεση:
Συμφωνω ;) Nick74 Μερικά βακτήρια δεν χρειάζονται το οξυγόνο για να αναπτυχθουν , Μ αρεσει αυτη η συζήτηση |
Παράθεση:
Οι οδηγίες στα σκευάσματα αυτά λένε 5 δόσεις (λέμε τώρα) για αρχή και το πρώτο ψάρι σε 24 ώρες....το επόμενο μετά από 5-6 μέρες (κάτι τέτοιο νομίζω) Αν ρίξεις όλο το σκεύασμα με τη μία και σε 24 ώρες βάλεις ένα ψάρακι....μέχρι να μπεί το επόμενο θα έχεις χάσει τη μισή ποσότητα βακτυρίων του σκευάσματος από ασιτία. ------------------------- Διαβάζοντας τις οδηγίες της Σερα (για το νιτριβεκ) λέει 10% της ψαροσυνθεσης σε 24 ώρες 30% την 4η μέρα, άλλο 30% την 8η μέρα και το τελευταίο 30% την 11η μέρα. (επίσης δεν είδα να λέει κάπου ότι προσθέτεις σταδιακά και άλλο νιτριβεκ.) ....επίσης λεεί ότι περιέχει βακτύρια αλλά και ότι επιταχύνει την εξάπλωση των βακτυρίων στο φίλτρο. ...λεεί επίσης να ταϊζεις ελάχιστα όσο διαρκεί η διαδικασία! ....κατά τη διάρκεια της διαδικασίας λέει επίσης να γίνουνται μετρίσεις και αν παρατηριθεί αμμωνία (που είναι πιθανό σενάριο αφού δεν μπορούν να ξέρουν την τελική ψαροσύνθεση και πόσο ακριβώς είναι το 10% ή το 30%) να αδρανοποιείται με τη χρήση τοξιβεκ.....θα μου πείτε αυτοί να πουλήσουν θέλουν...και είναι λογικό, από την άλλη όμως αυτές είναι οι οδηγίες που δίνει ο συγκεκριμένος κατασκευαστής για το στρώσιμο του ενυδρείου με έτοιμα βακτύρια....αν ο επίδοξος νέος κάτοχος του ενυδρείου δεν τις ακολουθεί κατά γράμμα....δεν έχει λογική να λέει ότι δεν δουλεύει το σύστημα! |
Το νιτριβεκ και τα πιο πολλα περιεχουν ετεροτροφα βακτηρια (μπορουν να αλλαξουν τη κατασταση τους ωστε να ζουν χωρις οξυγονο αλλα μπορουν επισης να "αλλαξουν" και να καταναλωνουν οξυγονο και αμμωνια). Δεν ειναι αποτελεσματικα οπως τα βακτηρια που ζουν στο φιλτρο μας ... Χρειαζονται οργανικα να τραφουν ... και για αυτο λενε να εισαγουμε ψαρια!
Ποσοι εχουν βαλει βακτηριομπουκαλα και ειδατε το νερο να θολωνει?? Ειδατε ενα bacterial bloom http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50753 που προκαλειται απο βακτηρια που δεν εχουν σχεση με τα βακτηρια που θελουμε να αναπτυχθουν στο φιλτρο μας!! |
Παράθεση:
Το θόλωμα αυτό εξαφανίζεται εντελός μέσα σε 24 ώρες χωρίς οποιαδήποτε δική μας ενέργεια. Είναι μάλλον κάτι που συμβαίνει λόγο του υγρού που μπαίνει στο νερό (το οποίο έχω την εντύπωση ότι δεν είναι διαυγές εξ αρχής) |
Παράθεση:
Ο χρονος που διαρκει εχει σχεση με την εκταση του φαινομενου ! Παράθεση:
Ανακαιφαλαιωση: μπουκαλι + οργανικα + ετεροτροφα = "βακτηρια" εμποριου! Δεν ειναι τροπος στρωσιματος με τετοια βακτηρια (ειναι ο γνωστος τροπος ... στρωσιμο με ψαρια) και επισης τα ετεροτροφα βακτηρια μπορουν να βρεθουν ακομα σε μια σταλα βροχης (βρισκονται παντου) οποτε δεν ειναι αναγκη να τα αγορασουμε! |
Καλημερα.
Θα προτεινα να μη αφοριζουμε καμια μεθοδο απο τη στιγμη που υπαρχουν αναφορες οτι λειτουργουν. Κι εγω ειμαι υπερ την χρησης μπολιου γιατι απλα το εχω δει με τα ματια μου και γιατι εχουν αναφερθει οι περισσοτερες επιτυχημενες διαδικασιες στρωσιματος με αυτο, αφου ειναι σχετικα ευκολη διαδικασια και γρηγορη, με μονο μειονεκτημα την μεταδοση τυχων ασθενειων (που στο ενυδρειο ενος αρχαριου χομπιστα μπορουν να μεταδοθουν ετσι κι αλλιως, αφου δεν ξερει ή/και δεν κανει καραντινα και απολυμανσεις στα παντα, απο εξοπλισμο μεχρι ζωντανα). Μονο η λαθος διαδικασια απο το χομπιστα μπορει να φερει αποτυχια στη διαδικασια και παλι πρεπει να κανει μεγαλα λαθη (ελαχιστο μπολι σε σχεση με την ιχθυοφορτωση που θα ξεκινησει, αργοπορια στη διαδικασια, λαθος συνθηκες νερου) Απο εκει και μετα ολες οι αλλες μεθοδοι στρωσιματος (παντα χωρις ψαρια μιλαμε) θελουν το χρονο τους και την προσοχη τους αλλα σε ολες εχουν αναφερθει επιτυχια ή εστω καθυστερημενη επιτυχια και αποτυχια, με κυριο παραγοντα των αποτυχιων τα λαθη στη διαδικασια. Και αυτες που αναφερονται ειναι α) με αμμωνια β) με τροφη γ) με βακτηρια εμποριου + αμμωνια δ) βακτηρια εμποριου + τροφη και ε) με τιποτα. Το στρωσιμο με ψαρια και βακτηρια εμποριου, ειναι κατα τη γνωμη μου για απελπισμενους και πολυ εμπειρους και απαιτει μεγαλη προσοχη, συνεχεις μετρησεις και κουραστικη συντηρηση (συνεχεις αλλαγες) και φυσικα με τις αλλαγες νερου αργει περισσοτερο απο ολες (αν θελουμε να επιζησουν τα ψαρια) Αυτη ηταν η μεθοδος που ακολουθησα (ως απελπισμενος αρχαριος και εγω) στο πρωτο μου ενυδρειο και δεν εχασα κανενα ψαρι, παρα μονο την ανεση μου και μερικα χρονια απο τη ζωη μου απο το αγχος :D Η σειρα προτιμησης μου ειναι 1. Με μπολι (και εισαγωγη σταδιακα αναλογης ιχθοφορτωσης) 2. Με βακτηρια εμποριου + τροφη (χωρις ψαρια) 3. Με τροφη (χωρις ψαρια) 4. Με τιποτα (χωρις ψαρια) 5. Με βακτηρια εμποριου + αμμωνια (χωρις ψαρια) 6. Με αμμωνια (χωρις ψαρια) |
Παράθεση:
Ασε που δεν "ακολουθει" τις οδηγιες χρησης τους (που λενε ψαρια = πηγη οργανικων)!! Οποτε καποια αποτυχια θα αποδωθει απο ολους στη μη τηρηση των οδηγιων τους!! Ως συνηθως! Το εχει δοκιμασει κανεις? Απο την αλλη ενα στρωσιμο ενυδρειου δεν ειναι μονο η υπαρξη βακτηριων στο φιλτρο μας αλλα πολλοι "κυκλοι" (οχι μονο του Αζωτου (σημαντικοτατος αλλα οχι μοναδικος) και ποσους θα αγνοουμε!!) ... Ενα τρίμηνο με τα ψαρια μεσα ειναι ενα καλο διαστημα για μενα ωστε να εχει καποια ωριμανση! Φυσικα με σωστη ιχθυοφόρτιση! |
Παράθεση:
Κατά τα άλλα, με τα βακτύρια εμπορείου η θολούρα εμφανίζεται άμεσα (όχι μετά από 5 λεπτά)...αυτό μπορεί να συμβεί σε περίπτωση bacterial bloom??? Επίσης όπως είπα το χρώμα είναι ήδη θολό από το μπουκαλάκι (σαν γαλάκτωμα) δεν νομίζω να παίζει για bacterial bloom και να διαρκεί για όσο καιρό είναι κλειστό το μπουκάλι...ακόμα και μέσα στο μπουκάλι. ...τι να πω δεν είμαι ειδικός, μπορεί και να έχεις δίκαιο. Όπως και να έχει εγώ ΣΥΜΦΩΝΩ ότι τα έτοιμα βακτύρια ΔΕΝ είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να στρώσεις το ενυδρείο. Αυτό που λέω είναι ότι αν έχει γίνει ήδη η ζημιά από κάποιο αρχάριο και έχει ήδη βάλει ψάρια σε άστρωτο ενυδρείο....το συγκεκριμένο σκεύασμα ΙΣΩΣ είναι σε θέση να βοηθήσει την κατάσταση και από τη στιγμή που το πουλούν για το σκοπό αυτό ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα το δοκίμαζα. Ο φίλος ο Νικ πιο πάνω λεεί....είσε σίγουρος ότι δεν έχει κάτι επιβλαβές που δεν πρέπει να μπεί στο ενυδρείο.....τι να πω? Όχι δεν είμαι σίγουρος....αλλά από την άλλη ούτε για το αντιχλώριο που είναι επίσης ζουμί είμαι σίγουρος, ούτε για το κεραμικό του μακαρονιού, ούτε για τα σφουγγάρια....αλλά οι ίδιες εταιρείες τα κάνουν και τις "εμπιστεύομε" γιατί όχι και για τα συγκεκριμένα σκευάσματα? (και δεν λέω για την αποτελεσματικότητα του κάθε υλικού, μιλώ για την ασφάλεια των ψαριών) |
Αν κανοντας αυτο(5) εισάγουμε και νερο απο αλλο ενυδρείο(οργανικα) επιταχυνουμε την διαδικασια?
|
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
...τώρα αν εσύ έχεις κάνει διατριβή στο θέμα bacterial bloom....συγνώμη για την αμφισβήτηση ΑΝ σε έχει ενοχλήσει! ....και μια απορεία μιας και κατέχεις το θέμα....το 10% της ιχθιοφόρτωσης που θα βάλεις σε 24 ώρες και που θα δώσει οργανικά στο νερό, δεν θα έπρεπε να επαναφέρει τη θολούρα αφού τα πολυπληθή ετερότροφα βακτύρια που με το "τεχνιτό" bacterial bloom έχεις βάλει στο ενυδρείο θα βρούν τροφή???? ...και μια δεύτερη απορεία....σε ενυδρεία στρωμένα με μεγάλη ιχθυοφόρτωση και προφανός αρκετή τροφή σε οργανικά, γιατί όταν προσθέτεις έτοιμα βακτύρια το θόλωμα φεύγει πάλι στον ίδιο περίπου χρόνο και δεν συνεχίζουν τον πολλαπλασιασμό τους τα εκατομύρια ετερότροφα βακτύρια που έριξες στο ενυδρείο??? ....διευκρινίζω ότι ρωτάω για να μάθω...όχι για να αμφισβιτήσω αυτά που λες!!! |
Παράθεση:
Προσωπικα δεν με ενοχλει τιποτα (εχω τις αποψεις μου που στηριζονται σε πολυ μελετη και πειραματισμους) αλλα αφου διαβαζουν και αλλα ατομα καλο ειναι τα επιχειρηματα να εχουν καποια βαση εκτος μονο της προσωπικης μας αποψης καθως τα θεματα δεν ειναι θεματα φιλοσοφιας αλλα εχουν πολλες πρακτικες εφαρμογες! Ευχομαι να μη με παρεξηγησεις!! Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Από εκεί και πέρα το θεωρώ σχεδόν απίθανο να έχουν μέσα τα κλασικά ωφέλιμα βακτήρια που όλοι εμπιστευόμαστε, και με ένα απλό συλλογισμό. Πάω εγώ στο μαγαζί και μου λέει ο παλλήκαρος το μπόλι δεν έχει τόσα πολλά βακτήρια όσα το μπουκαλάκι, τώρα θα μου πεις μπορεί αυτό να έχουν αποφασίσει να λένε τα μαγαζιά και μα μην είναι λόγια της εταιρείας, όπως και οι διαφορετικές οδηγίες που σου δίνουν πολλές φορές, αλλά δεν είναι και μεγάλη η διαφορά. Λοιπόν από τη στιγμή που ρίχνω τα εκατομμύρια βακτηριάκια μου αν ήταν τα κλασικά θα χρειάζονταν κανένα μισάωρο για να πιαστούν σε επιφάνεια αλλα και σε αυτό το μισάωρο τρώνε αμμωνία, απλά όχι τόσο αποτελεσματικά. Γιατί τότε οι μετρήσεις ακόμα και με την εισαγωγή των πρώτων ψαριών δείχνουν ύπαρξη αμμωνίας; Με το μπόλι κάτι τέτοιο μου συνέβη μόνο την πρώτη φορά που μπόλιασα και το έκανα λάθος. Και με ποιο σκεπτικό η εισαγωγή ψαριών την επόμενη μέρα, αφού χωρίς αμμωνία όχι μόνο δε θα πολλαπλασιαστούν αλλά θα πεθάνουν κιόλας; Ποια η διαφορά λοιπόν με το να ξεκινάω μόνο με τα ψάρια μέσα να ρίχνω και πενταπλάσια ποσότητα Prime και κάθε μέρα να αλλάζω το μισό νερό χοντρικά; Η μόνη που βλέπω εγώ είναι ότι γλυτώνω τις τόοοοοσο κουραστικές αλλαγές και λειτουργώ με τις ευλογίες της εταιρείας που τόσο αγαπάει τα μικρά μου ψαράκια. Δε λέω ότι αυτά τα μπουκαλάκια είναι άχρηστα για κάθε χρήση, μπορεί να προσφέρουν σε διάφορους τομείς της βιολογικής ισορροπίας, μπορεί να βοηθάνε σε πιθανή έκρηξη αμμωνίας, μαζί με όλες τις άλλες ενέργειες που θα κάνουμε, έστω και ελάχιστα και χωρίς να εξετάζω τη σχέση απόδοσης- τιμής, μπορεί και δεκάδες άλλα. Όμως στο στρώσιμο και δη το "αυτόματο" μπαααααα! (Φυσικά μέχρι αποδείξεως του εναντίου) |
Παράθεση:
Γεμιζεις το ενυδρειο και το αφηνεις να τρεξει 2-3 μηνες, Μετα βαζεις το πρωτο ψαρι Παρακολουθεις με μετρησεις και σταδιακα συνεχιζεις την εισαγωγη. :D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board