ευχαριστω να σαι καλα
|
αυτο που κολανε απο πισω το λεγομενο background το βαζω μεσα στο νερο;
|
αν βαλεις αφισα η χαρτονι μπαινει απεξω στην πισω πλευρα.αν βαλεις κατι τετοιο μπαινει μεσα και κολλιεται στο τζαμι.
|
Τα 3D Backround όπως σου είπε και ο φίλος απο πάνω μπαίνουν μέσα στο ενυδρείο και κολλάνε ώστε να μην έχεις κανα απρόοπτο. Κάνε μια τσάρκα στους DIY και θα το βρείς πως φτιάχνεται!
|
ξερει κανενας σε ποσες μερες ερχονται τα πραγματα απο το osmosis.gr
|
Νομίζω ότι έχει κλείσει φίλε μου.
|
Το καταστημα osmosis εχει κλεισει αλλα το site δεν εκλεισε. Το εχουν αφησει κ οποιος κανει το λαθος να καταθεσει χρηματα στο λογαριασμο τραπεζης την πατησε.
|
ευτυχως παιδια που δεν εβαλα λεφτα
|
ευτυχως δε λες τιποτα.γιατι εξακολουθει να το πληρωνει αυτος ο ανθρωπος αυτο το site δε μπορω να καταλαβω.εκτος αν τον εχει στο σπιτι του το σερβερ.παλι ομως πληρωνει το domain:roll:
|
Παραλιγω να την πατησω κι εγω. Ευτυχως περναγα απο εκει και το ειδα αδειο το καταστημα.
Μπορει να το εχει πληρωμενο. |
οταν κανω αλλαγη νερου απο πιο σημειο βγαζω το νερο δηλαδη απο πανω η απο τον βυθο;ευχαριστω
|
κανενας δεν θα μου πει;
|
με τι το βγαζεις το νερο?πως κανεις αλλαγη δηλαδη?
|
ναι και απο πιο σημειο δηλ περνω ενα μπουκαλι και βγαζω απο πανω η με ενα λαστιχο απο το βυθο;
|
οχι δεν καταλαβες.ρωτησα,πως την κανεις την αλλαγη?δεν εχεις κανει ποτε?
|
απο αυριο θα ξεκινησω στρωσιμο ενυδρειου αλλα ρωταω για να ξερω να μην τρεχω τελευταια στιγμη
|
οκ,αλλαγη ειναι καλο να κανεις μια φορα τη βδομαδα 30% του νερου.παντα με αντιχλωριο και με νερο οσο γινεται πιο κοντα στις συνθηκες/παραμετρους που εχει το νερο στο ενυδρειο.καλο ειναι η αλλαγη να γινεται αργα.σε διαστημα καποιας ωρας δηλαδη 30 λεπτα-μια ωρα ειναι καλα.οχι μπαμ-μπαμ.αν και δεν ειναι παντα εφικτο.
οι αποτομες αλλαγες στις συνθηκες κανουν κακο και στα ψαρια και καποιες φορες και στη βιολογια.απλα στα γραφω μηπως δεν τα εχεις διαβασει στα υπομνηματα.;) πως θα την κανεις τωρα,αναλογα ποσα λιτρα αλλαγη κανεις.αν ειναι λιγα μπορεις να κανεις αλλαγη και με κανατα που λεει ο λογος.(εννοειται πως θα ειναι καθαρη και χωρις ιχνη απορρυπαντικου κλπ)οποτε αναγκαστικα απτην επιφανεια θα το παιρνεις το νερο. αν ειναι πολλα τα λιτρα το καλυτερο ειναι με βαρελι στο οποιο θα προετοιμαζεις το νερο και με μια αντλια με καταλληλο μανομετρικο ωστε να σηκωνει το νερο στο υψος του ενυδρειου,θα αδειαζεις το νερο απτο ενυδρειο και μετα θα ανεβαζεις το καθαρο νερο απτο βαρελι στο ενυδρειο. αν την αλλαγη την κανεις με σκουπα τοτε το νερο θα το παιρνεις απτο βυθο καθως θα σκουπιζεις.αυτο εξαρταται και απτο τι εχεις στο βυθο.αν εχεις αμμο θα ειναι λιγο πιο δυσκολο με τη σκουπα ωστε να μην αδειαζεις και την αμμο μαζι με το νερο.δεν εχει πολυ σημασια απο που θα τραβας το νερο απτο ενυδρειο,αρκει να το κανεις προσεχτικα.δηλαδη αν τραβα νερο σιφοναρωντας μονο με ενα σωληνα,καλο θα ειναι να βαλεις κατι μπροστα στην ακρη που ρουφαει ωστε να μην τραβηξεις κανα ψαρι.μπορεις να βαλεις ενα κομματι σφουγγαρι η ενυδρειακη βατα με λαστιχακι.το ιδιο και αν το παιρνεις απο χαμηλα στο βυθο με σκουπα.αν και πολλες σκουπες εχουν προστατευτικο γιαυτο το λογο,καποιες μπορει να μην εχουνε.οποτε προσοχη.ελπιζω να σε καλυψα. |
οκ καταλαβα φιλε μου να σαι καλα
|
Γειά σου Νίκο. Μένω στην Τρίπολη και τώρα είδα το θέμα σου.
Θα μπορούσα να σου δώσω μπόλι, αλλά φοβάμαι μην σου δώσω τίποτα προβλήματα μαζί. Πριν λίγο καιρό έχασα όλα τα κόρυ που είχα χωρίς να βρούμε τον λόγο και μετά εμφανίστηκε BGA. Αν συμφωνούν και τα παιδιά εδώ μπορούμε να προχωρήσουμε για το μπόλι. Αν μπορώ να βοηθήσω και σε κάτι άλλο, ευχαρίστως. |
φιλε ευχαριστω να σαι καλα αν πουν τα παιδια οκ θα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.θα σου στειλω και το κινητο σε pm να τα πουμε και απο κοντα
|
ειναι ρισκο.
|
Δεν ξέρω ρε γμτ. Κι εγώ φοβάμαι λίγο μην κολλήσω τίποτα το ενυδρείο του Νίκου και μετά τραβήξει τον αλοίμονο για να βγάλει άκρη.
H BGA έχει ΜΑΛΛΟΝ χαθεί. Είχα δει ελάχιστη σε δυο σημεία της άμμου και το αφαίρεσα, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μπλε και πράσινοι κόκκοι:D στην άμμο. Λίγοι, αλλά υπάρχουν. Για τα κόρρυ που ψόφησαν δεν έχω βγάλει άκρη, αλλά δεν πρόκειται να βάλω άλλα αν δεν περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα γκάπυ που χάθηκαν ήταν πολύ πιο μικρόσωμα από τα άλλα, όπως είπα και από δικές μου αναπαραγωγές και αιμομιξίες φυσικά. Οι μετρήσεις μου είναι άριστες. Το NO3 έχει κατέβει μετά από συχνές μεγαλύτερες αλλαγές νερού και προσθήκη κερατόφυλλου. Άλλες απόψεις; Νίκο θα τα πούμε και από κοντά, οπωσδήποτε. |
οι αλγες δεν ειναι τιποτα,ειναι το λιγοτερο.το θεμα ειναι οι θανατοι.μπορεις να τον βοηθησεις με αλλους τροπους χωρις να δωσεις μπολι;)και ειδικα και απο ενυδρειο που δεν ξερει κανεις πιο ηταν το προβλημα.
|
Δεν υπάρχει άλλη άποψη;;;
Αυτό θα γίνει, για μεγαλύτερη ασφάλεια. |
τι αλλο να μου δωσει εκτος απο μπολι;
|
:grin: μια δευτερη γνωμη απο κοντα:-)τι αλλο πρεπει να σου δωσει;:D
|
οκ ευχαριστω
|
ποσα κιλα χαλικι χρειαζεται για να βαλω στα 80 λιτρα;
|
με 20 πιστεύω είναι υπέραρκετά!!
|
ξεκινησα σημερα στρωσιμο με αμμωνια θα πρεπει να ριξω και αντιχλωριο μεσα;
|
οχι, το χλωριο εξατμιζεται σε λιγες ωρες
|
μολις ξεκινησα το στρωσιμο και ο θερμοστατης δεν λεει να κλεισει το νερο ειναι 24 βαθμους μηπως ειναι χαλασμενος για να φτασει σε αυτη την θερμοκρασια εκανε σχεδον μια μερα τι να φταιει;
|
Άστον να δεις που θα φτάσει! Στην αρχή έτσι κάνει!
Πόσο τον ρύθμισες? |
στους 28
|
Άστον όλη μέρα σήμερα μέχρι το πρωί να δεις που θα φτάσει η θερμοκρασία. Μόλις σταματήσει κάπου τότε αυξάνεις σταδιακά μέχρι να φτάσει εκεί ακριβώς που θές εσύ! Το θερμόμετρο θα κοιτάς και όχι το πόσο τον ρύθμισες!
|
ποσο ρευμα να καιει ενας θερμοστατης
|
Όσα watt λέει!
|
να ρωτησω και κατι αλλο το ενυδρειο το στρωνω 3 μερες την αεραντλια πρεπει να την εχω ανοιχτη;
|
Παράθεση:
|
θα μου πει καποιος τι να κανω με την αεραντλια;να την κλεισω;
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board