Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δίσκοι (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Εξοπλισμος ενυδρειου για δισκους (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=58554)

manolischania 29-12-11 01:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από the_passenger (Μήνυμα 640206)
λίγο φελιζόλ dow ακριβώς κάτω από τη γυάλα πιστεύω θα βοηθούσε αλλά μάλλον δε χωράει τώρα. θα έλεγα να το σιγουρέψεις! ;)

Η κάτι παρόμοιο δεν το βάζουμε μονο για το βάρος αλλα και για την περίπτωση σεισμού !!

THED 29-12-11 01:55

Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια. Ο παγκος παταει επανω στην βαση που χτιστηκε και ειναι απο τεχνογρανιτη παχους 4εκ.Αυτος που τον περασε γνωριζε τα παντα απο την αρχη.Ενδιαμεσα υπαρχει φελιζολ παχους 1 εκατοστου. ( Αν δεν υπηρχε αυτο δεν θα ειχα κανενα προβλημα με τα εξωτερικα φιλτρα, να παρει.)
θα θελα καποιος να μου πει ποσα εκατοστα ακριβως του τρωνε σε υψος η εισαγωγη και η εξαγωγη του eheim 2217 απο το επανω μερος του ενυδρειου του. επισης θα θελα να μου πειτε αν πειραζει να πιεζεται λιγακι το λαστιχο σε κανενα σημειο ετσι ωστε να αλλαζει ελαφρως η διατομη του.

harmasn 29-12-11 02:23

πολυ ωραια η κατασκευη σου!!!! μπραβο!!!!
αλλα πρεπει να το παραδεχτεις εγινε και δικη σου καψουρα και θα με θυμιθεις θα ασχολισε πιο πολυ απο την γυναικα σου!!!!!!
εκεινη μονο θα το χαζευει!!!!

manolischania 29-12-11 02:48

αν λυγίσει το λάστιχο κόβεις ροές
προτείνω να βρείς άλλη λύση , το πρόβλημα θα μπορεί να είναι να μην έχει την ίδια ροή είσοδο έξοδο με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά το φίλτρο, αν γίνει αυτό βεβαια λύνεται με το να κόψεις περισσότερο την ροή τις εξόδου αλλα γιατί να μην έχεις το 100% του φίλτρου άσε που εκεί που θα λυγίσει αν πιάσει βρωμιά θα μειωθεί σταδιακά και άλλο η ροή . Άποψη μου , πρέπει να βρείς μια λύση που να μπαινοβγαίνει σχετικά εύκολα το λάστιχο αλλα και να μπορεί να δεχθεί και 2o φίλτρο για το μέλλον (προσωπικά θα έβαζα 2 από την αρχή ) .

P.s όσο για τους θερμοστάτες εάν δεν βάλεις controller να ξέρεις ότι θα κάνει συναγωνισμό ο ένας με τον άλλον , το βρίσκω περιττό έξοδο το 2o θερμοστάτη για τα λίτρα σου με ένα jager 300w δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

Και κάτι άλλο που δεν μας έχεις απαντήσει . Υπάρχει περιθώριο για καμια μεγάλη ριζα η όχι ? αν δεν υπάρχει προσωπικά θα έκανα αποσπώμενο και ένα φυλλο από τον πάτο τον ντουλαπιών ώστε να χωράει να μπει και μια μεγάλη ριζα

scooby14 29-12-11 03:06

εγω θα σου ελεγα να κοψεις το αριστερο πλαινο απο το καπακι και να περασεις ολες τις σωληνες με την ησυχια σου. να μπορεσεις να τρυπησεις και τον παγκο να βγεις στο ντουλαπι γιατι απο δεξια δεν μπορεις. και το καλυπτεις με ξυλο στο χρωμα του ντουλαπιου ολο μαζι

maneni 29-12-11 12:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manolischania (Μήνυμα 640221)
...P.s όσο για τους θερμοστάτες εάν δεν βάλεις controller να ξέρεις ότι θα κάνει συναγωνισμό ο ένας με τον άλλον , το βρίσκω περιττό έξοδο το 2o θερμοστάτη για τα λίτρα σου με ένα jager 300w δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.....

400αρι (και βαλε) στην κομοτηνη (δεν φανταζομαι να θερμενεται ο χωρος 24/365) με δισκους και επαρκουν 300W? Βαλε και δευτερο θερμαντηρα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.

manolischania 29-12-11 14:09

Τον jager τον χρησιμοποιώ μονο του σε 700 λίτρα τώρα εάν είναι κομοτηνή η κοζάνη πιστεύω δεν έχει σημασία γιατί αν το σπίτι πέφτει κάτω από τους 18 βαθμούς είναι προτιμότερο να ανάβει λίγο το καλοριφέρ να περνάει καλά και αυτός αντί για τα ψάρια .

Δεν είμαι κατά του 2ου θερμοστάτη αλλα πρέπει να ξέρει ότι για να δουλέψει σωστά χρειάζεται και controller

maneni 29-12-11 16:58

1) Αν δεν εχεις πληρες συστημα προετοιμασιας νερου και κανεις αλλαγες νερου με αρκετα πιο ψυχρο νερο τοτε θα δεις πως χρειαζονται οι 2 θερμαντηρες.

2) Τι προβλημα υπαρχει οταν λειτουργουν 2 θερμοστατες παραλληλα? Μπορει να δοελευουνε και οι 2 ταυτοχρονα ή μπορει να δουλευει μονο ο ενας, αναλογα πως θα τυχει αφου δεν μπορει να επιτευχθει ακριβης ρυθμιση. Μας πειραζει αν υπαρχει 0,2C διαφορα? Ο ελεγκτης χρησιμοποιειτε για την ασφαλεια (μην κολλησει ο θερμαντηρας) και οχι γιατι δεν δουλευει σωστα. Επισης μπορει να χρησιμευσει (οταν υπαρχει συστημα ψυξης) στις ενδιαμεσες εποχες (θερμη μερα/ ψυχρη νυκτα).

manolischania 29-12-11 20:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maneni (Μήνυμα 640307)
1)
2) Τι προβλημα υπαρχει οταν λειτουργουν 2 θερμοστατες παραλληλα? Μπορει να δοελευουνε και οι 2 ταυτοχρονα ή μπορει να δουλευει μονο ο ενας, αναλογα πως θα τυχει αφου δεν μπορει να επιτευχθει ακριβης ρυθμιση. Μας πειραζει αν υπαρχει 0,2C διαφορα? Ο ελεγκτης χρησιμοποιειτε για την ασφαλεια (μην κολλησει ο θερμαντηρας) και οχι γιατι δεν δουλευει σωστα.

Όχι προσωπικά με πείραζε στην τσέπη μου όπου όπως είπα παραπάνω
συναγωνίζεται ο ένας τον άλλον με αποτέλεσμα να καταναλώνουν ρεύμα που δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνεις .

επίσης και ο ρυθμιστής μπορεί να κολλήσει μιας και είναι αυτόνομος στην μέτρηση τις θερμοκρασίας συνήθως με ηλεκτρόδιο και δεν τον χρησιμοποιούμε για να μην κολλήσει ( έτσι το έχω αντιληφθεί εγώ) αλλα για να μπορέσουμε να συνδέσουμε σε οριμένα μοντέλα παραπάνω από 1 θερμοστάτη και να έχουμε υποτίθεται καλύτερο έλεγχο τις θερμοκρασίας .

THED 30-12-11 15:53

η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει λιγακι με τους θερμοστατες. ειχα σκοπο να αγορασω 2 και να εχω τον ενα εξ αυτων ως εφεδρικο. τωρα για το αν θα πρεπει να τους εχω και τους 2 μες στο νερο θα μου πειτε εσεις....
Ερωτηση....αγορασα αμμο carat 6 λευκη 20 κιλα. Αλλη δεν βρισκω στην αγορα. Εισαστε σιγουροι οτι θα χρειαστω 44-52 κιλα????
Αν ναι μπορω να την ανακατεψω με μια χαλαζιακη αλλης μαρκας?

Chris82 30-12-11 22:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από THED (Μήνυμα 640510)
Ερωτηση....αγορασα αμμο carat 6 λευκη 20 κιλα. Αλλη δεν βρισκω στην αγορα. Εισαστε σιγουροι οτι θα χρειαστω 44-52 κιλα????
Αν ναι μπορω να την ανακατεψω με μια χαλαζιακη αλλης μαρκας?

Αν δεν βαλεις φυτά στο βυθό τότε και με 25 κιλά είσαι μια χαρά.;)

manolischania 31-12-11 17:42

Από τους ποιο οικονομικούς πάντως που έχω δοκιμάσει εγώ είναι οι Jager καθώς έχουν το μεγαλύτερο μπαστούνι , Για την προετοιμασία νερού προσωπικά το βγάζω με ζεστό νερό κατευθείαν αλλα το σπίτι έχει φυσικό αέριο και δεν χρησιμοποιώ ηλιακό η θερμοσίφωνα που με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να έχεις σκουριές . Αν είχα παρόμοιο πρόβλημα θα το έψαχνα για Ταχυθερμαντήρα-Νερού αλλα δεν γνωρίζω τι γιαίνετε με σκουριές , γιατί με θερμοστάτη σε βαρέλι θα περιμένεις καμια μέρα μέχρι να σου ανεβάσει την θερμοκρασία σε 28 βαθμούς τα 100 λίτρα

THED 02-01-12 23:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manolischania (Μήνυμα 640670)
Από τους ποιο οικονομικούς πάντως που έχω δοκιμάσει εγώ είναι οι Jager καθώς έχουν το μεγαλύτερο μπαστούνι , Για την προετοιμασία νερού προσωπικά το βγάζω με ζεστό νερό κατευθείαν αλλα το σπίτι έχει φυσικό αέριο και δεν χρησιμοποιώ ηλιακό η θερμοσίφωνα που με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να έχεις σκουριές . Αν είχα παρόμοιο πρόβλημα θα το έψαχνα για Ταχυθερμαντήρα-Νερού αλλα δεν γνωρίζω τι γιαίνετε με σκουριές , γιατί με θερμοστάτη σε βαρέλι θα περιμένεις καμια μέρα μέχρι να σου ανεβάσει την θερμοκρασία σε 28 βαθμούς τα 100 λίτρα

Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους. δλδ οι αλλαγες νερου πρεπει να γινονται αφου ζεστανουμε το καθαρο????

ΧρήστοςΠ 03-01-12 09:38

ή πολύ αργά με κρύο αλλα μιλαμε για αργά ;)

manolischania 03-01-12 10:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από THED (Μήνυμα 641071)
Καλησπερα και καλη χρονια σε ολους. δλδ οι αλλαγες νερου πρεπει να γινονται αφου ζεστανουμε το καθαρο????

Το πρόβλημα ξεκινάει με αλλαγές πάνω από 10-15 %, μέχρι εκεί είσαι μια χαρά και με κρύο καθώς σε 1-2 ώρες θα στο έχει φέρι ο θερμοστάτης .
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι η θερμοκρασία να μην μεταβάλλεται παραπάνω από 2-3 βαθμούς στην αλλαγή που είναι τα παραπάνω ποσοστά , αν πας για μεγαλύτερες αλλαγές θα χρειαστεί ζέσταμα

Όλα γίνονται μην αγχώνεσαι

maneni 04-01-12 15:44

η διαφορα των 3 C καλο ειναι να μην γινεται αποτομα και ειδικα σε δικους.

Οσο πιο μικρο ειναι το ποσοστο αλλαγης τοσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα.

Ακομα και σε μεγαλυτρες αλλαγες δεν ειναι απαριτητο να ζεσταινεται το νερο εισαγωγης. Χρειαζεται ομως τοσο περισσοτερο προσοχη οσο περισσοτερο ειναι η διαφορα. Ενα βασικο σημειο ειναι η παροχη εισοδου. Πρεπει να ειναι παρα πολυ μικρη ωστε να μην πεσει πολυ η θερμοκρασια στο ενυδρειο. Περα απο αυτο ομως (που ειναι σχετικα ευκολο να γινει) πρεπει να προσεχθει και η θερμοκρασιακη στρωματωση που μπορει να γινει. Το κρυο νερο ρεει προς τον βυθο και θα πρεπει να υπαρχει καλη κυκλοφορια στο σημειο εισοδου ωστε να μην φυγει τοπικα εκτος οριου

THED 10-01-12 18:00

μπορω να ξεκινησω το στρωσιμο του νερου μεχρι να αγορασω το καταλληλο εξωτερικο φιλτρο???? εχω 2 εσωτερικα απο μια ¨πατατα¨ αγορα που εκανα σαν πρωταρης κι εγω. να ξεκινησω το στρωσιμο με αυτα η οχι?

manolischania 10-01-12 19:16

Σαφώς και μπορείς

maneni 10-01-12 19:24

βασικα δεν στρωνουμε το νερο. Στρωνουμε το φιλτρο και το ενυδρειο (χαλικι κλπ).

THED 10-01-12 21:18

Σας ευχαριστω πολυ παιδια....λογικα απο το σαββατο ξεκιναω σιγα-σιγα.:p

manolischania 10-01-12 22:11

Πάντως στην θέση σου φιλε THED από την στιγμή που το έχεις και διπλα από αποχέτευση και παροχή νερού θα διέθετα και 100 euro για αυτόματη αναπλήρωση νερού μαζί με μια αντιστροφη η κάποιο προφιλτρο
θα το έβαζα να κάνει αυτόματα αλλαγή κάθε 4-5 μέρες το 10-15 % και δεν θα ασχολιόμουνα ποτε ξανά με αλλαγές ( ούτε βαρέλια ούτε αντιχλορια ούτε
περιττά λάστιχα , και με το ποιο βασικό χαρούμενους δίσκους και χαρούμενους ιδιοκτητες μιας και δεν θα ταλαιπωρηθείς ποτέ ) . φτιάξε αυτόνομο σύστημα και θα με θυμηθείς μιας και το σύστημα που θέλεις να φτιάξεις απαιτεί συχνές αλλαγές .
Το μονο που θα έχεις να κανεις θα είναι να ταΐζεις τα ψάρια

P.s τελικά με το πρόβλημα για τα λάστιχα τι έκανες ?

THED 10-01-12 23:31

εσκαψα λιγακι παραπανω και θα κανω μια δοκιμη με εξωτερικο φιλτρο απο το οποιο πρωτα θα μετρησω την διατομη απο τα λαστιχα του. βεβαια για να βαλω 2 εξωτερικα δεν το βλεπω να τα καταφερνω. μαλλον θα επιλεξω καποιο ποιο ισχυρο απο το 2217.
τα παραπανω που μου λες με την αυτοματη αναπληρωση πρωτη φορα τα ακουω. που μπορω να δω αυτο το πραγμα και απο που το αγοραζω????
παλι με βαζετε σε σκεψεις.....:confused:

alan boy 11-01-12 00:10

http://viewitem.eim.ebay.gr/HL233-To...268183866/item

THED 11-01-12 00:18

σε ευχαριστω πολυ Αλαν αλλα αν δεν το δω περασμενο σε καποιο ενυδρειο δεν θα καταλαβω αν μπορω να το φτιαξω στο δικο μου. Παντως το να φτιαχνεις τελικα ενυδρειο ειναι ποοοοοοοολυ πιο δυσκολο απο το να μαθει η γιαγια μου υπολογιστη.:D:D:D

alan boy 11-01-12 00:30

καλοοοοο.
εχει μια λογικη αλλα σιγα σιγα θα τα μαθεις ολα.
οσο για να δεις δεν εχει κατι.
πρεπει να κανεις μια βασουλα με πλεξι για να παταν τα φλοτερ γιατι εχει βεντουζες.
περνεις και μια ηλεκτροβανα 220βολτ και θα δουλευει την οσμοση

manolischania 11-01-12 00:49

Σε όλα τα ηλεκτρολογικά μαγαζιά τα βάζουν σε λέβητες δεξαμενές e.t.c .
Για να πάρεις μια ιδέα έχει και το praktiker , αυτό που χρειάζεσαι είναι ο controller , φλοτέρ τριών σημείων για ασφάλεια και μια ηλεκτροβάνα ώστε να σου ξαναγεμίζει το νερό , ουσιαστικά θέλεις controller όχι μονο για αναπλήρωση αλλα και για έξοδο του νερού που τον ρυθμίζεις εσυ ποτε να κάνει τις αλλαγές .
Εννοείτε ότι όλα τα παραπάνω όταν βαπτίζονται ενυδρειακα η τιμή ανεβαίνει αλλα είμαι σίγουρος ότι αν ρωτήσεις ένα ηλεκτρολογικό μαγαζί θα το ξέρουν

P.s οι δίσκοι δεν θέλουν ροές και επιπλέον με 2 φίλτρα θα καταφέρεις να έχεις αυτό που χρειάζεσαι , το εσωτερικό φίλτρο σου μειώνει λίτρα και δέχεται ελάχιστο βιολογικό υλικό

Προσωπικά έτσι όπως το έχεις το ενυδρείο θα έκανα μια διαμπερές τρυπα στα τοιχώματα κάτω από το ενυδρείο και όλων τον εξοπλισμό σωλήνες e.t.c θα τις έβαζα από την μεριά του πάγκου και όχι από τη μεριά που προσπαθείς , μιας και το έχεις κάνει εντοιχισμένο και η ομορφιά πρέπει να συμπεριλαμβάνει και τον τεχνικό εξοπλισμό σε λειτουργικότητα , από εκείνη την μεριά μπορείς να περάσεις μόνιμα και τις οποιες σωλήνες για αναπλήρωση νερού e.t.c όμορφα και περιποιημένα

alan boy 11-01-12 00:53

μανοληςσκανια εχεις δικαιο σε αυτα που λες.
απλα στην επαρχεια οταν τους ζητας κατι τετοια σε βλεπουν σαν ιπταμενο δισκο....τα εχω ζησει.
παντως γι αυτο ειναι το φορουμ εδω.
να ρωταμε και να μαθαινουμε.
και αν πιανει και λιγο το χερι μας να γλιτωνουμε κανα ευρω!

manolischania 11-01-12 01:12

Βεβαια τις σωλήνες για αναπλήρωση μπορείς να τις βάλεις για αρχή και χωρίς controller απλά θα είναι μόνιμες και το μονο που θα χρειάζεται να κανεις θα είναι να ανοίγεις την έξοδο και την είσοδο .

THED 11-01-12 22:53

μπορειτε να μου προτεινετε συσκευη αντιστροφης οσμωσης για τα λιτρα μου????
να σας ενημερωσω οτι δεν επιθυμω να την εχω μονιμα περασμενη σε καποιο σημειο του σπιτιου μου προς το παρον. αργοτερα βλεπουμε.....

manolischania 11-01-12 23:06

Μαζί με την αντιστροφη και ένα TDS meter
στη δίκια μου αντιστροφη καθώς μου στέγνωσε η μεμβράνη και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να πάρο TDS meter δεν την έχω ξαναδουλέψει

alan boy 13-01-12 01:39

http://www.waterwaves.gr/
αν μπορεις να την εχεις καπου μονιμα θα ειναι το καλυτερο.
τωρα απο μοντελο οτι σηκωνει η τζεπη σου.
εγω ειχα αυτη oταν ειχα δισκους http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29858 και μου εβγαζε tds 0.03ppm.
οταν πηγα στο θαλασινο πηρα αυτη http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=30122 με DI.

manolischania 13-01-12 02:04

Για ποσα λίτρα δίνει τα ανταλλακτικά ?

THED 15-01-12 18:26

ερωτηση για Α/Ο. υπαρχει ενα μαγαζι εδω στην πολη που πουλαει συσκευες Α/Ο που βγαζουνε ποσιμο νερο. Μαλιστα μου εδωσε και ενα ποτηρακι για να δοκιμασω.
ειναι ιδιες με τις ενυδρειακες????

Γιώργος Κ 15-01-12 19:04

Οι ιδιες ειναι!! ;)

manolischania 15-01-12 19:15

Λόγο ph πάντως ( διαλύτης - διάλυμα e.t.c) και κατακράτησης όλον τον ιχνοστοιχείων δεν ξέρω αν κάνει καλώ για να το πίνουμε . :smt017

THED 15-01-12 19:22

τι φιλτρα να του πω να βαλει????
θα του πω να ερθει να δει τον χωρο και να μου βρει μια λυση για να κανω τις αλλαγες ευκολα.

Γιώργος Κ 15-01-12 19:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manolischania (Μήνυμα 644857)
Λόγο ph πάντως ( διαλύτης - διάλυμα e.t.c) και κατακράτησης όλον τον ιχνοστοιχείων δεν ξέρω αν κάνει καλώ για να το πίνουμε . :smt017

Μπορει να πινει καποιος νερο οσμωσης χωρις προβλημα!!
Μπορει επισης εκει που βγαινει το "καθαρο" να προσθεσει ενα φιλτρο εμπλουτισμου ιχνοστοιχειων!!

delta66 15-01-12 20:02

Αν καποιος θελει και "πολυτελειες" μπορει να κοτσαρει επανω της αυτο το σετακι κομπλε http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29893
(το mineral ειναι τα χρησιμα στοιχεια που ειπωθηκε οτι λειπουν)

THED 15-01-12 20:09

δικιο εχεις!!!!!! κατι σαν κι αυτο μου εδειξε!!!!!! με βαρελακι και βρυσουλα αλλα μου ειπε οτι μπορει επισης να την κανει οπως την ζητησω. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι φιλτρα να βαλω για ενυδρεικη χρηση.

delta66 15-01-12 20:49

Τα ιδια ειναι με του ποσιμου βρε παιδι μου.
Απλα στο τελος εχει αυτο το Mineral.
Θα ζητησεις να στη φτιαξει ετσι ωστε να "κλεβεις" νερο πριν το mineral για το ενυδρειο και μετα το Mineral για να πινεις.
Ο χωρος που θα τοποθετηθει θελει απλα λιγο μελετη για να βολευει και στις αλλαγες και στο ποσιμο.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:37.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03185 seconds with 10 queries