Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=159)
-   -   Κοι εκβιαστής η πως έφτιαξα λίμνη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52405)

MIXALIS CYPRUS 06-05-11 20:41

Να σου κανω και μια προβλεψη .Το ogon σου συντομα θα ειναι το πιο μεγαλο ψαρι στη λιμνη σου .Ειχα διαβασει οτι εχουν την ταση να μεγαλωνουν γρηγορα αλλα το ειδα και στη δικη μου λιμνη αυτο .Επισης το ειδα και στη λιμνη του Γιαννου (απλη αναφορα κανω μην το σβησετε :P) ,του Βασιλη (αν και ηταν το πρωτο που ειχε αποκτησει )οπως και σε αλλες λιμνες που επισκεφθηκα.

zweet 07-05-11 10:56

πολυ ομορη η λιμνη!! και η ιστορια της φυσικα !

kouman 07-05-11 12:45

Γιαννη πολυ ομορφη η λιμνη σου! πως πανε τα νουφαρα?

Yiannis59 07-05-11 21:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kouman (Μήνυμα 587349)
Γιαννη πολυ ομορφη η λιμνη σου! πως πανε τα νουφαρα?

Για την ώρα χιλιο φαγωμένα οι φράκτες ειναι μολις δυο μέρες στην θέση τους το μέλλον θα δείξει

in the pond 09-05-11 07:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 (Μήνυμα 587186)
Μαθαίνω σιγα σιγα παιδια άλλωστε ο τίτλος τα λεει ολα για το πως βρέθηκα με λίμνη το κακό-καλό είναι οτι αρχίζει να μου γίνετε πάθος.

Σε λιγάκι Γιάννη, θα χορτάσεις το θέμα λίμνης και το πάθος θα μετακινηθεί στα ίδια τα ψάρια, ψάχοντας για καλύτερα. Θα το δεις. Ήδη με τον Άντρο, συζητούμε διάφορα γι΄αυτό το θέμα και δε μας βλέπω να προσθέτουμε νέα μέλη σύντομα στα συστήματα μας. Όπως έχουμε προαναφέρει άλλωστε, τα κοι είναι ψάρια για 2 ζωές!

Yiannis59 10-05-11 18:57

Η πρώτη ανθισμένη ίριδα για φέτος

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...g_0714copy.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...g_0713copy.jpg

apostolis veroia 10-05-11 19:41

πανεμορφηηηηη!!!!!

in the pond 10-05-11 19:47

Πολύ όμορφη όντως!

kouman 10-05-11 20:04

φοβερα!

Andros 11-05-11 19:59

Κουκλαρες Γιαννη!!!!!!

Δειχνουν να εχουν ορεξη. Τι θερμοκρασιες επικρατουν στην περιοχη??

Yiannis59 11-05-11 20:12

Σχετικα χαμηλές Ανδρο 14-16 το βραδυ και 18-21 την ημερα

in the pond 11-05-11 21:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 (Μήνυμα 588876)
Σχετικα χαμηλές Ανδρο 14-16 το βραδυ και 18-21 την ημερα

Μη νομίσεις Γιάννη ότι εδώ στην Κύπρο έχουμε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας αυτό το διάστημα...Κρύο είναι ακόμα και η λίμνη δεν λέει να ανέβει τους 20 βαθμούς!

Yiannis59 20-05-11 09:16

Άλλη μια Ίριδα άνθισε

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...g_0717copy.jpg

lucy 20-05-11 09:40

:smt007:smt060 εγώ ακόμα δεν απόκτησα την γαλάζια ίριδα!!! :(

Γιώργος Κ 20-05-11 09:50

Ωρε θα μας τρελανεις? Και μποστανας και φωτογραφος και οχι φωτοχαλιας ... Ουτε καλοριφερ !!!! :D:smt120

in the pond 20-05-11 10:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 591494)
:smt007:smt060 εγώ ακόμα δεν απόκτησα την γαλάζια ίριδα!!! :(

Ούτε κι εγώ Λουσάκι....υπομονή!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ (Μήνυμα 591495)
Ωρε θα μας τρελανεις? Και μποστανας και φωτογραφος και οχι φωτοχαλιας ... Ουτε καλοριφερ !!!! :D:smt120

Όντως, αυτό έχει ενδιαφέρον.

apostolis veroia 20-05-11 23:32

ελα ρε συ:smt120 τι φανταστικη ιρις ειναι αυτη;;;;
θες να πεις lousy οτι εχεις την κιτρινη; :smt108

lucy 21-05-11 10:00

ναι έχω την κίτρινη ... λογικά την έχεις κι εσύ .... αμάν όχι! δεν σου την είχα στείλει ... θα επανορθώσω!

apostolis veroia 22-05-11 19:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 591775)
ναι έχω την κίτρινη ... λογικά την έχεις κι εσύ .... αμάν όχι! δεν σου την είχα στείλει ... θα επανορθώσω!

δε μου την εστειλες :smt112

Yiannis59 24-05-11 21:17

Ακομα μια φωτο και αν προσέξετε θα δείτε το πρόβλημα που παλεύω με την άλγη που που επιπλέει και εμφανίζετε κατα τις 10 το πρωί και χάνετε το βράδυ (την λιμνη μου την κτυπα ο ηλιος ολη μέρα) πηρα τεντα να της βαλω αλλα εδω βρεχει συχνα και αν βρεξει ξερω που θα την βρω κατι πρεπει να κανω

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...g_0720copy.jpg

MIXALIS CYPRUS 24-05-11 21:29

τα φυτα ειναι ανταγωνιστες της αλγης αρα αφου δεν μπορεις να κανεις σκια περιμενε να μεγαλωσουν τα φυτακια σου!

Ακομα και εμενα ομως που ειναι τιγκα σε φυτο εμφανιζεται αλγη

POURITANOS 24-05-11 21:31

Φτιάξε πέργολα.
Εγώ για των λόγω τις βροχής και το φόβο του βάρους του χιονιού θα φτιάξω πέργολα ξύλινη με κενό ανάμεσα τους.

Yiannis59 24-05-11 21:38

Κατι τέτοιο εχω στο μυαλο μου φιλε πουριτανε μονο που πρεπει να ειναι τουλάχιστον 8 μετρα Χ 8 που για την ωρα τα οικονομικα δεν το επιτρεπουν

MIXALIS CYPRUS 24-05-11 21:45

Εγω φυτεψα δεντρο που μεγαλωνει γρηγορα . Κανει και ωραιους καρπους(μανγκο)

in the pond 25-05-11 08:50

Δέντρα, δέντρα....! Φυσικότερη επιλογή, αλλά δυστυχώς αργεί να καλύψει την απαιτούμενη επιφάνεια.

Τουε φοίνικες μου τους έχω φυτέψει 10 χρόνια πριν και μπορώ να πώ ότι μόλις τώρα έχουν δημιουργήσει θόλο πάνω από τη δεξαμενή και το κιόσκι μου. Ακόμα και δέντρα ταχείας ανάπτυξης θα χρειαστούν 5-6 χρόνια να δώσουν κάτι!

MIXALIS CYPRUS 25-05-11 10:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 593078)
Ακόμα και δέντρα ταχείας ανάπτυξης θα χρειαστούν 5-6 χρόνια να δώσουν κάτι!

Για αυτο οταν εχουμε τη λιμνη δεν συμφερει να βαλουμε δενδρυλλιο .Καλυτερα να βαλουμε πιο μεγαλο σε ηλικια δεντρο αφου θα μας γλυτωσει απο πολλα ..

Yiannis59 25-05-11 11:52

Μια ιδεα που μου ηρθε τωρα ειναι να βάλω την νάιλον τεντα και να της ανοίξω μια τρυπα στην μεση να φεύγουν τα νερα σε περίπτωση βροχής φυσικα θα αδυνατίσει και αργά η γρήγορα θα σκιστεί αλλά για ενα καλοκαίρι ειναι και μου στοίχισε μόλις 13 ευρο 8Χ8 μετρα

in the pond 25-05-11 12:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 (Μήνυμα 593133)
Μια ιδεα που μου ηρθε τωρα ειναι να βάλω την νάιλον τεντα και να της ανοίξω μια τρυπα στην μεση να φεύγουν τα νερα σε περίπτωση βροχής φυσικα θα αδυνατίσει και αργά η γρήγορα θα σκιστεί αλλά για ενα καλοκαίρι ειναι και μου στοίχισε μόλις 13 ευρο 8Χ8 μετρα

Αν σε εμπνέει αυτή η επιλογή Γιάννη...κάνε την! Κοίτα όμως και μελέτησε μια πιο μόνημη επιλογή. Μην εξαιρέσεις καθόλου τη χρήση δέντρων, έτσι?

Yiannis59 25-05-11 12:28

Δεν μου αρεσει καθολου αλλα δεν εχω αλλη επιλογη για την ωρα μια και θα λείψω για σχεδον 2 μηνες και αναγκαστηκα θα κλεισω και το skimmer γιατι ναι μεν ο πεθερος μου θα τα ταιζει και θα συμπληρώνει την εξάτμιση αλλα να καθαριζει το skimmer δυο φορες την ημερα αδυνατον

kouman 25-05-11 12:48

2 φορες την μερα το καθαριζεις? το θεμα ειναι να κανουμε και να το χαιρομαστε με ελαχιστο χρονο συντηρισης... δεν υπαρχει αλλος τροπος? ή απλα ειαι τετιο το σκιμερ που μπουκονει αμεσως..?

in the pond 25-05-11 13:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kouman (Μήνυμα 593143)
2 φορες την μερα το καθαριζεις? το θεμα ειναι να κανουμε και να το χαιρομαστε με ελαχιστο χρονο συντηρισης... δεν υπαρχει αλλος τροπος? ή απλα ειαι τετιο το σκιμερ που μπουκονει αμεσως..?

Tρόπος υπάρχει.;) όπως περίπου ο τρόπος που θα το κάνεις εσύ. Για να ακριβολογώ χρησιμοποιώ κι εγώ ανάλογο τρόπο όπως ο Γιάννης εδώ. Η μοναδική μας διαφορά είναι ότι είναι συνδεδεμένο με τη μια μου αντλία και ταυτόχρονα και με το ένα μου eazypod. Άρα και να βουλώσει, δεν υπάρχει περίπτωση να που κάψει αντλίες κ.λ.π. γιατί η ροή προς την αντλία θα συνεχίσει κανονικά, αντλώντας όμως περισσότερο νερό από το μπότομ ντρέιν.

Η μοναδικά περίπτωση να απαλλαγείς για πάντα από το καλαθάκι εγκλοβισμού στεραιών από το σκίμμερ, είναι να το ενώσεις απ' ευθείας με ένα eazypod ώστε αυτό να σου κάνει το μηχανικό φιλτράρισμα και ακολούθως να αντλεί το καθαρό νερό η αντλία προς την UV και τη λίμνη στο τέλος.;) Αυτά είναι τα καλά της χρήσης συστημάτων βαρύτητας.

Yiannis59 25-05-11 18:39

Δυο και τρεις καμια φορα το καθαριζω το μπλοκαρει η επιπλεουσα αλγη μιλαμε για πολυ πραμα το μεσημέρι που ο ηλιος καιει δεν βλεπεις νερο μονο αλγη στην επιφανεια αντιθετα με το βραδυ που ειναι λαμπικος το νερο αυριο θα σας ανεβασω φωτο να δειτε χάλι, υποψιν οτι στον βυθο δεν υπαρχει ουτε ενα σκουπιδακι πεφτει σκουπα καθε δυο τρεις βδομαδες μάλλον μολις γυρίσω απο Κυπρο πρεπει να παρω ενα φιλτρο της προκοπής (θα το συζητήσουμε απο κοντα Βασιλη)

Yiannis59 28-05-11 17:53

Δυο μερες τωρα συνεφια και βροχη οποτε δεν υπαρχει προβλημα θα ανεβασω φωτο με τα χάλια μου μολις βγει ήλιος
-------------------------
Γύρωστις τρεις σήμερα βγηκε ο ηλιος δείτε χάλια μέσα σε 4 ωρες το skimmer βούλωσε σε δυο ωρες τελικά δεν την γλυτώνω την τεντα οσο αντιαισθητική και αν ειναι σε λύση με χημικά δεν θελω να παω

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...g_0724copy.jpg

Το πρωι που τάισα πριν κτυπήσει ο Ηλείος

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...g_0721copy.jpg

MIXALIS CYPRUS 28-05-11 18:22

Που ειναι τα νουφαρα σου? Θα σου εδιναν σκια και ομορφια.Ποσες ριζες εβαλες?

Yiannis59 28-05-11 18:31

Κοντα στον καταρράκτη αμα προσέξεις μολις πεταξαν τα πρωτα φυλα εχω τρεις ρίζες αλλου δεν μπορω να βαλω (νομιζω) γιατι το βαθος ειναι στο 1,20 μετρα απο οτι διαβασα πολυ βαθειά για νουφαρα μονο εκει ειμαι στα 60 εκατοστα

MIXALIS CYPRUS 28-05-11 18:37

Tι να σου πω...εμενα ειναι πανω απο 1 μετρο το βαθυ σημειο που εχω τα νουφαρα . .

Θα τις εβαζα αμεσα αν ειμουν στη θεση σου!

Μπορεις να κανεις και καμια πατεντα ωστε να δωσεις υψος στις ριζες και να μην ξεκινουν απο τον πυθμενα

Επισης δεν θα ειναι πολυ χαρουμενα τα νουφαρα σου που ειναι κοντα στο καταρρακτη και πεφτει συνεχως νερο πανω τους .Προτιμα μικρη ροη νερου
το φυτο αυτο (αν οχι στασιμα νερα)

Yiannis59 28-05-11 21:22

Θα δοκιμασω μπορει να εχεις δικαιο εγω τα εβαλα εκει γιατι απο οτι διαβασα δεν θελουν μεγαλο βαθος τωρα πλεον δεν προλαβαίνω να παραγγείλω αλλα νουφαρα (σε ενα μηνα έρχομαι Κυπρο) γιατι απο Ελλαδα οτι θελουν ζητουν για μια ριζα και οτι σου δωσουν και οτι βγει zw

in the pond 29-05-11 18:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 (Μήνυμα 594261)
Θα δοκιμασω μπορει να εχεις δικαιο εγω τα εβαλα εκει γιατι απο οτι διαβασα δεν θελουν μεγαλο βαθος τωρα πλεον δεν προλαβαίνω να παραγγείλω αλλα νουφαρα (σε ενα μηνα έρχομαι Κυπρο) γιατι απο Ελλαδα οτι θελουν ζητουν για μια ριζα και οτι σου δωσουν και οτι βγει zw

Γιάννη, έχουμε ήδη μιλήσει για την κατάσταση που αντιμετωπίζεις και βεβαίως ο ήλιος είναι που σου κάνει τη ζημιά! Όχι άμεσα, αλλά σε αυτό βοηθάει και η τριχοειδής άλγη που ανεβαίνει με τον ήλιο στην επιφάνεια.

Η μερική κάλυψη της λίμνης σου είναι επιτακτική ανάγκη. Έχεις πολύ λίγα φυτά και αυξημένα νιτρικά έτσι που βρίσκει ευκαιρία η άλγη να αναπτυχθεί και να σου δημιουργεί προβλήματα.

Τα νούφαρα δεν είναι όλα τα ίδια! Υπάρχουν είδη που μπορούν να φυτεύονται στα 40 εκ., άλλα στα 60, άλλα στα 80 και άλλα ακόμα πιο βαθιά, αναλόγως είδους και ανάπτυξης. Είναι όμως γεγονός ότι απαιτούν ένα πιο ήσυχο σε ροή τόπο μέσα στη λίμνη.

Yiannis59 29-05-11 19:07

Πες μου μερικα για μεγαλο βαθος να παραγγείλω απο την γνωστή Κυρια αν προλαβω πριν ερθω Κυπρο

Αυριο θα βαλω την τεντα και ο θεος βοηθος

in the pond 29-05-11 20:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 (Μήνυμα 594500)
Πες μου μερικα για μεγαλο βαθος να παραγγείλω απο την γνωστή Κυρια αν προλαβω πριν ερθω Κυπρο

Αυριο θα βαλω την τεντα και ο θεος βοηθος

Γιάννη, συνήθως οι νυμφαίες που απαιτούν μεγαλύτερο βάθος, είναι αυτές που φέρουν μεγαλύτερα φύλλα και μεγαλύτερη κάλυψη επιφανείας. Συνήθως υπάρχουν οι δύο αυτές αναφορές από την αγορά που θα κάνεις, και αλλάζουν ανά είδος....

Aν μιλάς για τη black princess, η Άννα αναφέρει από 20εκ. μέχρι μάξιμουμ 90εκ. βάθος. ΜΕΓΙΣΤΟ, έτσι? Κάπου στη μέση είναι καλύτερα.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:33.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02760 seconds with 10 queries