Παράθεση:
εχω μια ερωτηση να σου κανω... Το φενιζολ οταν εβαλες μεσα στο ενυδρειο δεν δημιουργει προβλημα??? ή το τυλιγεις με κατι για να μην φυγουν τα πολυ μικρα μικρα μπαλακια ..?? Με τι σιλικονη χρισιμοποιεις? ειδικη για τα τζαμια?? Ευχαριστω.. |
Μπράβο Κώστα κι εμένα μ'αρέσει το στήσιμο της πέτρας.
Θα περιμένουμε να το δούμε με τα ψαράκια :cool: |
Παράθεση:
Η σιλικόνη που χρειαζόμαστε είναι 100% σιλικόνη χωρίς πρόσθετα που μπορεί να είναι επικίνδυνα για τα ψάρια.ΔΕ θέλουμε αυτήν που ονομάζουν αντιμουχλική,καθώς περιέχει επικίνδυνα πρόσθετα.Αν γράφει ότι είναι κατάλληλη για ενυδρεία και για κολλήσεις τζαμιών ενυδρείων,μας κάνει. |
[QUOTE=kostas78;570665]ευχαριστω samian.η αρχικη σκεψη μου ηταν να μην βαλω φυτα αλλα τωρα μου την αναψες.θα το μελετησω και θα δουμε.(τρομερη η Σαμος.εχω παει διακοπες και ειναι πολυ ωραιο νησι).
Κλεόβουλε, θα μας το πάρουν το παλικάρι.....:cool::cool:. Πες και εσύ κάτι......,τι χάρη έχουν τα φυτεμένα νταμάρια......!!!!!!!:) Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια για το νησί......Να μας ξανάρθετε, να μας ξανάρθετε!!!!!!!!! |
:p:p
|
Παράθεση:
|
παιδια ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια.οσον αφορα το φενιζολ ειναι DOW 3 ποντους αλλα το WALL-MATE(πολυ συμπαγες),οχι το ROOF-MATE(το οποιο ειναι παλι μπλε αλλα τριβεται πολυ ευκολα).λεω σημερα να ξεκινησω το στρωσιμο τελικα με αμμωνια οποτε ψαρια θα αργησω να βαλω.οι αποριες δεν τελειωνουν ποτε οποτε θα τα λεμε πολυ συχνα.
|
[QUOTE=Samian;570777]
Παράθεση:
Παράθεση:
|
:smt023:smt023
|
καλησπερα σε ολους.ξεκινησα εχθες το στρωσιμο με αμμωνια.για να βρω την δοσολογια δοκιμασα σε ενα κουβα 10 λιτρων ετσι ωστε να πολλαπλασιασω επι τα λιτρα μου.το θεμα ειναι οτι δεν ηξερα ποσα λιτρα νερου εχω μετα τις πετρες που εβαλα.
εριξα 2.5ml καθαρη αμμωνια (10% αραιωση) και μετα απο 3 ωρες μετρησα 1mg αμμωνια.μετα απο μια καλη αλλαγη νερου επεσα αναμεσα σε 0.3-0.5mg.παω σε ενα μαγαζι να παρω ετοιμα βακτηρια και ενα παιδι που ακουσε την κουβεντα για στρωσιμο μου προτεινε να παω να παρω νερο απο το δικο του μιας και θα εκανε αλλαγη.ενω δεν σκεφτομουν για μπολι ειπα να βοηθησω λιγο την κατασταση.πηγα και πηρα 60 λιτρα και τα εριξα στο δικο μου.εριξα και τα ετοιμα βακτηρια και τωρα αναμονη. |
Παράθεση:
|
Δυστυχώς το νερό που έβαλες δεν είναι μπόλι.
Διάβασε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934 |
εχετε δικιο.αλλα το λαθος ειναι δικο μου που χαρακτηρισα το νερο απο στρωμενο ενυδρειο μπολι.εννοουσα οτι ηθελα να βοηθησω λιγο την αργη διαδικασια του στρωσιματος με αμμωνια χωρις να εχω την ψευδαισθηση οτι εκανα και κατι σημαντικο με αυτο.
να ρητησω και κατι γιατι εχω και καιρο να το κανω.οταν στρωθει το ενυδρειο σκεφτομαι να εχω μονιμα ενεργο ανθρακα στο φιλτρο.σωστο η λαθος?αν ειναι σωστο να μπει στο εσωτερικο η στο εξωτερικο φιλτρο? |
Γιατί θέλεις να έχεις μόνιμα άνθρακα?
δεν είναι σκόπιμο (παρά μόνο μετά από θεραπεία για να μαζέψει τα φάρμακα) |
εχω την εντυπωση πως οσες φορες εβαλα ανθρακα το νερο ηταν πολυ καθαρο,διαυγες.
|
Παράθεση:
Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου φιλε μου! Μου αρεσει πολυ το στησιμο που εχεις κανει! |
να σαι καλα φιλε μου.
------------------------- καλησπερα σε ολους.ειναι η τριτη μερα που εριξα αμμωνια,βακτηρια και το νερο απο στρωμενο ενυδρειο και ηδη εχω μετρησεις νιτρωδων και συγκεκριμενα σχεδον 0.25 mg/lit.η αμμωνια δεν εχει πεσει απο το περιπου 0.5 ακομα.να ξεκινησω να ριχνω την μιση δοση αμμωνιας η να περιμενω?επισης το νερο στο ενυδρειο εχει κιτρινισει λιγο.ειναι φυσιολογικο?παρακαλω τα φωτα σας. ------------------------- καλησπερα σε ολους.ειναι η τριτη μερα που εριξα αμμωνια,βακτηρια και το νερο απο στρωμενο ενυδρειο και ηδη εχω μετρησεις νιτρωδων και συγκεκριμενα σχεδον 0.25 mg/lit.η αμμωνια δεν εχει πεσει απο το περιπου 0.5 ακομα.να ξεκινησω να ριχνω την μιση δοση αμμωνιας η να περιμενω?επισης το νερο στο ενυδρειο εχει κιτρινισει λιγο.ειναι φυσιολογικο?παρακαλω τα φωτα σας.[/QUOTE] |
καλησπερα σε ολους.σκεφτομαι μηπως βαλω βαλισνεριες.το λιγοτερο δυνατο που πρεπει να εχω αναμενο το φωτιστικο(μια λαμπα 38w)ποσο ειναι?
------------------------- Παράθεση:
|
Να βαλεις το φυτο που λες γιατι οχι??νομιζω δεν χρειαζεται πολυ φως κανωνισετο μονος σου.Οπως στο φυσικο τους περιβαλλον, ξημερωνη, βραδιαζει!!!
|
θα παω αυριο να δω για βαλισνεριες.λεω να τις βαλω πριν μπουν τα ψαρια.αν βρω και βαλω θα ανεβασω φωτο.
|
2 Συνημμένο(α)
καλησπερα σε ολους.εβαλα σημερα λιγο χορταρικο(vallisneria americana),για να δω τι λεει σαν συνολο.ειναι λιγο μικρες και τις κρυβουν οι πετρες.ελπιζω να μεγαλωσουν και να μην τις πειραξουν τα ψαρια οταν μπουν.τις ξεχωρισα και φυτεψα μια μια ριζα ανα 2-3 ποντους.ειναι λαθος?
|
Μια χαρά είναι!!
(φόντο δεν θα βάλεις? με ένα μαύρο χαρτόνι θα δείξει πιο πολύ ;)) |
Κλεοβουλε εχω βαλει μαυρο χαρτονι για φοντο.επειδη οταν τραβηξα τις φωτο ηταν σουρουπο εκανε αντανακλαση ο τοιχος απο απεναντι.
|
:smt119:mrgreen::mrgreen:
|
Παράθεση:
Πολύ ωραίο το ενυδρείο με τα φυτά ακόμη καλύτερο! |
να σαι καλα φιλε μου.ελπιζω να μεγαλωσουν και να μην γινουν μεζες για τα ψαρια.μην του κολλατε του ανθρωπου,γινεται και κανα λαθος:D:D:D
|
Τις ξεριζωνουν!!!
|
αμα τις ξεριζωσουν παμε για σκετο νταμαρι.να δουμε.
|
θα τις βλεπεις στην επιφανεια του νερου..
δυσκολο να μην τις ξεριζωσουν. |
1 Συνημμένο(α)
ξεχασα να πω οτι εριξα αυτο το υγρο λιπασμα.χρειαζεται.αν ναι κανει αυτο η μου προτεινετε καποιο αλλο?
|
Νομίζω πως με αυτή τη φυτομάζα δεν έχεις λόγο να βάλεις λίπασμα.Το πολύ πολύ για τις βαλισνέριες βάζεις καμιά ταμπλέτα στις ρίζες.Δε χρειάζεσαι λίπασμα στη στήλη του νερού.
|
ευχαριστω.
|
αν εχεις καλο φωτισμο και σωστη φωτοπεριοδο η βαλισνέρια δεν θελει λιπασματα ουτε ταμπλετες.
ωραιο εγινε το ενυδρειο σου!! |
να σαι καλα Μιμη.μηπως μπορεις να μου δωσεις καμια πληροφορια για το φωτισμο?(διαρκεια,συνεχομενα η διακοπτομενα).
|
καλησπερα σε ολους.μετα απο ακριβως 19 ημερες στρωσιματος το ενυδρειο ειναι ετοιμο.:p:p.μηδενισε και ο νιτριτης οποτε αμμωνια,νιτριτης 0 και σχεδον 30 νιτρικα.μολις μπουν ψαρια θα ανεβασω φωτο.
|
καλο ξεκινημα στο αφρικανικο Κωστα μεχρι στιγμης ειναι ωραιο.
|
σε ευχαριστω.να σαι καλα.:)
|
Θα περιμένουμε φωτό από τα ψαράκια!;)
|
οταν μπουν οι πρωτη δουλεια ειναι φωτο.:D
|
1 Συνημμένο(α)
παιδια καλησπερα σε ολους.πριν 2-3 ωρες μπηκαν τα ψαρια(:grin::grin::grin::grin::grin:)στο ενυδρειο.4 λαμπιντο και 4 ασει.τα πηρα απο συνχομπιστα.φαινεται οτι προσαρμοζονται γρηγορα και ειναι δραστηρια.επειδη δεν κρατιεμαι γαι αυριο ανεβασα μια φωτο εστω απο το κινητο.απο αυριο θα βγαλω καλυτερες.και μια ερωτηση.πρεπει να ταισω σημερα?
ξεχασα να πω οτι προχθες εβαλα και μια valisneria gigantea. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board