Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Προβλημα Αμμωνιας (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48190)

rastafarian 16-01-11 22:27

γι αυτο καλητερα ειναι να ψαχνεις και μετα να αγοραζεις.το θεμα ειναι οτι αφου εγιναν τα λαθοι να τα διορθωσεις γρηγορα για να μην εχεις αλλα προβληματα..

ΥΓ ολοι καπως ετσι ξεκινησαμε,με ψαροσουπες,δεν εισαι ο μονος φιλε..

Φιλικα στα λεω!

IbizaIsland 16-01-11 22:37

1 Συνημμένο(α)
2 τιγρακια
1 πλακοστομος
1 μονοδαχτυλος
5 τετρα
4 πλατυ
3 μολυ
4 γκαπυ
κ 2 (ειναι γκρι με γκρι μαυρη ουρα κ κοκκινα ματια) ??? δε θυμαμαι πως τα λενε.

ο πλακοστομος ειναι αυτος στη φωτο.

IbizaIsland 16-01-11 22:42

οπως το πες ο ιχθυοπαπαρολογος μου προτεινε ολα τα ψαρια του ενυδρειου...

φιλε rastafarian το site το βρηκα κατα τυχη αφου ειχα κανει ολες τις αγορες κ τωρα απο οτι καταλαβα ειναι θεμα μεγαλο...
θα προσπαθησω να το διορθωσω κ οτι γινει...
ειναι ενα πολυ ομορφο χομπι αρκει να γινεται σωστα κ με σωστες οδηγιες για να το χαιρεται ο καθενας χωρις προβληματα κ περιττα εξοδα.

delta66 16-01-11 22:44

Κρατα για αρχη μονο τα πλατι και τα γκαπι.

Τα τετρα θελουν αλλο νερο και ειναι ανακατεμενα δεν ειναι του ιδιου ειδους για να γινουν ομαδα.
O pleco ειναι common και γινεται μεγαλος για το ενυδρειο σου.
Ο μονοδαχτυλος ειναι ψαρι που πρεπει να μπει σε υφαλμυρο νερο στην πορεια και θελει μεγαλο ενυδρειο.
Τα τιγρακια θελουν μεγαλη ομαδα, 7+ ατομα

Μια αλλη καλη επιλογη ειναι να κρατησεις τα τιγρακια και να δωσεις ολα τα αλλα.
Μολις στρωσει να παρεις και αλλα 5-6 ατομα για να γινουν ομαδα.
Μετα βλεπουμε στην πορεια και για αλλους συγκατοικους.

rastafarian 16-01-11 22:49

τα tetra σου ειναι 3 red phantom tetra και πρεπει να εχεις και black phantom η black skirt αν μπορω να καταλαβω σωστα απο τις φωτος σου.τιγρακια δεν βλεπω πουθενα να εχεις και ο πλεκο σου αν δεν κανω λαθος γινεται τερας..τα αλλα ποθ λες με τα κοκκινα ματια πρεπει να ειναι red eye tetra

IbizaIsland 16-01-11 22:50

ευχαριστω φιλε delta66 θα κανω οπως λες. αντι για τον πλακοστομο τι να παρω???

rastafarian 16-01-11 22:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 539382)
Κρατα για αρχη μονο τα πλατι και τα γκαπι.

Τα τετρα θελουν αλλο νερο και ειναι ανακατεμενα δεν ειναι του ιδιου ειδους για να γινουν ομαδα.
O pleco ειναι common και γινεται μεγαλος για το ενυδρειο σου.
Ο μονοδαχτυλος ειναι ψαρι που πρεπει να μπει σε υφαλμυρο νερο στην πορεια και θελει μεγαλο ενυδρειο.
Τα τιγρακια θελουν μεγαλη ομαδα, 7+ ατομα

Μια αλλη καλη επιλογη ειναι να κρατησεις τα τιγρακια και να δωσεις ολα τα αλλα.
Μολις στρωσει να παρεις και αλλα 5-6 ατομα για να γινουν ομαδα.
Μετα βλεπουμε στην πορεια και για αλλους συγκατοικους.

delta66 οπως ειδα τις φωτο του δεν ειδα πουθενα τιγρακια...ειναι καποια με ριγες αλλα δεν ειναι τιγρακια αυτα..κοιτα τις φωτο που ανεβασε και παρατηρησε αυτα τα ριγε που ειναι στο καραβι,εγω παντως δεν ξερω τι ειναι...τιγρακια δεν ειναι σιγουρα

IbizaIsland 16-01-11 22:54

1 Συνημμένο(α)
rastafarian δεν εχω black tetra καθολου.
τα 3 τετρα ειναι πορτοκαλι σαν τη πρωτη φωτο.
τα αλλα 3 ειναι ροζ αλλα αυτα εμαθα οτι ειναι βαμμενα τελικα.

harris samos 16-01-11 22:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ελιοτ (Μήνυμα 539350)
για να κρατησει σε χαμηλα επιπεδα την αμμωνια. κατα την διαρκεια του στρωσηματος εαν εχει ψαρια μεσα, πιστευω οτι ειναι καλυτερα να κραταει τις παραμετρους του νερου σταθερες,και οχι απο φουλ αμμωνια να την μηδενηζει.το να χρησιμοποιεισει μπολι ενας αρχαριος, του φαινεται βουνο

αυτο με το ταισμα δεν ειναι σωστο και ενας απο τους λογους ειναι οτι τα ψαρια και μονο που αναπνεουν παραγουν αμμωνια και η αμμωνια ειναι τοξικη αρα πρεπει να ειναι 0 τα ψαρια πρεπει να τρωνε καθε μερα αλλα με μετρο ελαχιστο φαγητο το καθολου φαγητο τους κανει κακο στην αναπτηξη

rastafarian 16-01-11 22:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από IbizaIsland (Μήνυμα 539388)
rastafarian δεν εχω black tetra καθολου.
τα 3 τετρα ειναι πορτοκαλι σαν τη πρωτη φωτο.
τα αλλα 3 ειναι ροζ αλλα αυτα εμαθα οτι ειναι βαμμενα τελικα.

αυτα ειναι τα red phantom απλα ειδα και καποια που τους εμοιαζαν και νομιζα οτι ηταν τα black,σορρυ λαθος μου..τιγρακια δεν βλεπω να εχεις ομως...

harris samos 16-01-11 22:59

τωρα τα ψαρια ειναι πολλα διωξε μερικα παντα στον παπαρα που στα πουλισε διαλεξε ψαρια που μπορεις να φυλοξενισεις
4 πλατυ
3 μολυ
4 γκαπυ
αυτα για μενα ειναι μια χαρα σε νερο βρησης

αγωρασε και λιγα φυτα

η ρουτηνα αλλαγων τωρα θα μετρας καθημερινα αμμωνια μολις βλεπεις αμμωνια αλλαγη μπορει και 2 φωρες τη μερα 40-50 %
τωρα αμα κανεις 90 % και βλεπεις αμμωνια τοτε τσεκαρε και τα τεστακια σου

(( ξεχασα να σου πω στην αλλαγη νερου μην αναταρασεις καθολου το βυθο ) )
-------------------------
δες κι εδω μερικα ειδη ψαριων
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm

IbizaIsland 16-01-11 23:03

για τιγρακια μου τα πουλησε.... τι να πω????

τα τεστ τα τσεκαρα με το νερο βρυσης κ ειναι οκ.
αλλα θα κοιταξω να βρω μπολι συντομα για να τελιωνω.
Απο αυριο θα ξεκινησω ημερησιες αλλαγες 40-50% με προετοιμασια του νερου εξω κ βλεπουμε.
Θα συνεχισω να ριχνω κ το υγρο βακτηριων ημερησιως.
Μπορω να αυξησω τη δοση του υγρου βακτηριων(πχ αντι για 10ml/25L σε διπλη η τριπλη δοση???)

rastafarian 16-01-11 23:06

και οταν του τα πας πισω πες του ιχθυολογου να μπει στο forum και να ξεστραβωθει στο διαβασμα...
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από IbizaIsland (Μήνυμα 539398)
για τιγρακια μου τα πουλησε.... τι να πω????

τα τεστ τα τσεκαρα με το νερο βρυσης κ ειναι οκ.
αλλα θα κοιταξω να βρω μπολι συντομα για να τελιωνω.
Απο αυριο θα ξεκινησω ημερησιες αλλαγες 40-50% με προετοιμασια του νερου εξω κ βλεπουμε.
Θα συνεχισω να ριχνω κ το υγρο βακτηριων ημερησιως.
Μπορω να αυξησω τη δοση του υγρου βακτηριων(πχ αντι για 10ml/25L σε διπλη η τριπλη δοση???)

το φανταστικα..οπως σου πουλισε και τον μονοδαχτυλο για δολαριο...
Τα βακτηρια δεν νομιζω να κανουν και πολυ δουλεια στη φαση σου,εσυ θες κατι αποτελεσματικο το οποιο ειναι το μπολι,βαλε αγγελια να βρεις οσο πιο γρηγορα γινεται

rastafarian 16-01-11 23:09

1 Συνημμένο(α)
τα τιγρακια ειναι αυτα..δεν ειδα να εχεις κατι τετοιο..σωστα?

harris samos 16-01-11 23:12

μπολι και παλι μπολι τα ζουμια ειναι απλα για να κοροιδευουν τον κοσμο
μη σας ποιανουν κοροιδα :D

IbizaIsland 16-01-11 23:17

rastafarian καμια σχεση μ αυτα που εχω...

rastafarian 16-01-11 23:22

το ηξερα φιλε γι αυτο σου εβαλα φωτο για να δεις και εσυ ποια ειναι..
Θα σου εδινα εγω μπολι μιασ και ειμασυε κοντα αλλα απο σημερα ξεκινησα 4ημερη συσκοτηση για να πολεμησω την bga που εχω και θα ξεκουκουλωσω το ενυδρειο την Πεμπτη και επεισης φοβαμαι μη στη μεταδωσω απο σπορια που μπορει να υπαρχουν..το ενυδρειο μου τρεχει 3 μηνες και ειναι στρωμενο αλλα μαλλον θα παω για θεραπεια αν δεν πετυχει η συσκοτηση και εσυ χρειαζεσαι αμεσα μπολι φιλε,αν ειναι δυνατον και αυριο

IbizaIsland 16-01-11 23:24

ευχαριστω rastafarian θα βαλω αγγελια τωρα να δω αν μπορει καποιος...

harris samos 16-01-11 23:25

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!!!!!!!!
ΑΜΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΠΟΛΙ ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ
ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ

rastafarian 16-01-11 23:27

Βαλε φιλε σιγουρα θα βρεθει καποιος να σου δωσει μπολι!Να μας ενημερωσεις για τις εξελιξεις φιλε

IbizaIsland 16-01-11 23:34

1 μηνα?????? αρα δηλαδη το μπολι που εβαλα πριν 1 εβδομαδα μπορει κ να ειναι οκ???????

harris samos 16-01-11 23:41

οχι δεν ειναι οκ
γιατι με τον τροπο που εκανες της αλλαγες το χλωριο της βρησης το σκωτοσε

IbizaIsland 16-01-11 23:42

καταλαβα. οκ παιδια ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια κ στελνω εξελιξεις...

harris samos 16-01-11 23:50

μην ανχωνεσε τα πραγματα ειναι απλα
βρες μια στανταρ ρουτινα που σε βολευει και κρατα την σταθερη αυτο ειναι το μυστικο :D

αφου τελειοσεις με το θεμα αμμωνια :D

rastafarian 16-01-11 23:58

Απ οτι ειδα βρεθικε κιολας το μπολι φιλε!:)

s-vitzi 17-01-11 01:59

Εγω ηθελα να ρωτησω καποια αλλα πραγματα:
-Ποτε εβαλες το τελευταιο ψαρι στο ενυδρειο?
-Ποιο πετ σοπ στα εδωσε αυτα?
-Ο Ιχθυολογος ειναι του πετ σοπ η γνωστος σου?

Για την αμμωνια τωρα,τη γνωμη μου στην ειχα πει:Ξηλωμα ολα,τα ψαρακια βραστα και καλεσε για φαι τον ιχθυολογο,στησιμο απο την αρχη.
Καλη επιτυχια

IbizaIsland 17-01-11 11:40

Το τελευταιο μπηκε αμεσως μετα το μπολι στελιο.
Τωρα το ονομα του pet ασ μη το πουμε καλυτερα online.
Ο ιχθυολογος ειναι του pet καμια σχεση με γνωστο μου.

s-vitzi 17-01-11 13:19

Λες οτι εισαι μες στην αμμωνια,και πας και βαζεις κι αλλα?:confused:Καταλαβαινω ,βιαζεσαι,αλλα δεν νομιζω να γινει ετσι δουλεια.Εκτος αυτου,εμπιστευεσαι εναν ......... και ακολουθεις τις συμβουλες του,και μετα ερχεσαι και μας λες για την αμμωνια.Αναρωτιεμαι αυτος τι σου ειπε για την αμμωνια,αν τον ρωτησες...:rolleyes:Κατασταλαξε τι θες να κανεις,τι ψαρια θες(αρκει να ειναι συμβατα μεταξυ τους και με τα νερα του ενυδρειου σου),και τα παιδια εδω θα σε βοηθησουν,σε ολες τις αποριες τους,αρκει να τις διατυπωσεις.

Καλη συνεχεια

IbizaIsland 17-01-11 15:24

Αυτος ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση η αμμωνια με τα ψαρια αλλα το νερο κ το φιλτρο ειναι αστρωτα κ να συνεχισω να ριχνω υγρο βακτηριων κ αντιχλωριο καθημερινα με διαφορα 1 ωρα το ενα με το αλλο.μετα εμαθα απ τα παιδια εδω οτι ειναι πολλα τα ψαρια που εχω για το ενυδρειο κλπ κλπ. Τελοσπαντων σημασια εχει οτι τη πατησα. απ την αρχη δεν ειμαι για να το ξανακανω με τιποτα.θα ριξω παλι μπολι κ καποιες αλλαγες νερου κ θα το αφησω οπως εχει κ αν δε γινει τιποτα δεν εγινε.

LeeHook 17-01-11 15:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από IbizaIsland (Μήνυμα 539654)
Αυτος ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση η αμμωνια με τα ψαρια αλλα το νερο κ το φιλτρο ειναι αστρωτα

Μια διευκρίνηση. Μόνο το φίλτρο είναι αυτό που στρώνει και όχι το νερό.

IbizaIsland 17-01-11 15:31

κ αυτο μετα το εμαθα.....!

s-vitzi 17-01-11 15:36

Η ενσταση μου εμενα,για την ευθυνη (εκτος απο τη δικη σου)του "ιχθυολογου",ειναι οτι σου πουλαει αβερτα ψαρια ασχετα,ξεροντας οτι δεν εχεις στρωσει ακομη...
Στην τελικη εκτος απο την ταλαιπωρια τη δικη σου,με τα λεφτα που του 'σκασες θα αγοραζες ενα εξωτερικο φιλτρακι μουρλια:rolleyes:

LeeHook 17-01-11 15:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από s-vitzi (Μήνυμα 539661)
Η ενσταση μου εμενα,για την ευθυνη (εκτος απο τη δικη σου)του "ιχθυολογου",ειναι οτι σου πουλαει αβερτα ψαρια ασχετα,ξεροντας οτι δεν εχεις στρωσει ακομη...

Ο ιχθυολόγος...
...ξέρει και δεν λέει την αλήθεια για να πουλάει;
...δεν ξέρει και ενημερώνει λάθος;

Πραγματικά δεν ξέρω τι από τα δύο είναι χειρότερο!

harris samos 17-01-11 15:56

IbizaIsland
τι σου ειπα χθες ?
βρες μπολι και αλλαγες καθε μερα αμα τα λιπασε και δε θες να τα στελνεις στον αγιο πετρο

IbizaIsland 17-01-11 16:14

κ τα 2 χειροτερα ειναι...δεν υπαρχει συγκριση...
Στελιο η ουσια ειναι οτι πολυ λιγοι ειναι ενημερωμενοι με το χομπι,οι περισσοτεροι ειναι ασχετοι οπως κ εγω κ επειδη οπως ειπα κ πριν ενημερωση στους περισσοτερους που δεν γνωριζουν την υπαρξη τετοιων site ειναι μονο τα pet shop για το αγοραστικο κοινο του ειδους το προβλημα θα εξακολουθει να υπαρχει...
οποτε παντα θα υπαρχει ενα τετοιο ειδος συζητησης.
υπευθυνος οποιος κ να ειναι...σημασια εχει οτι η ζημια εγινε...
στερνη μου γνωση να σε ειχα πρωτα....

rastafarian 17-01-11 17:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από IbizaIsland (Μήνυμα 539654)
Αυτος ειπε οτι δεν εχει καμια σχεση η αμμωνια με τα ψαρια αλλα το νερο κ το φιλτρο ειναι αστρωτα κ να συνεχισω να ριχνω υγρο βακτηριων κ αντιχλωριο καθημερινα με διαφορα 1 ωρα το ενα με το αλλο.μετα εμαθα απ τα παιδια εδω οτι ειναι πολλα τα ψαρια που εχω για το ενυδρειο κλπ κλπ. Τελοσπαντων σημασια εχει οτι τη πατησα. απ την αρχη δεν ειμαι για να το ξανακανω με τιποτα.θα ριξω παλι μπολι κ καποιες αλλαγες νερου κ θα το αφησω οπως εχει κ αν δε γινει τιποτα δεν εγινε.

Αγαπητε ibiza τα ειπαμε και χθες..βρες μπολι και ριξτο στο φιλτρο σου,καποιος απ οτι ειδα προσφερθικε να σου δωσει.καντο οσο πιο γρηγορα γινεται και δωσε και τα ψαρια που δεν ταιριαζουν πισω..μη το αφησεις οπως εχει με αυτα τα ψαρια,ειναι κριμα..

Diskus fan 17-01-11 18:07

Πολύ θα ήθελα να συναντηθώ με αυτόν τον .... "ιχθυολόγο".-:smt120
zw

IbizaIsland 17-01-11 21:28

τελικα εβαλα το μπολι σημερα (ευχαριστω τον Rottbea) για τη βοηθεια γενικοτερα κ ελπιζω να πανε ολα καλα...

rastafarian 17-01-11 21:45

Ωραιος!Με τα ψαρια σου τελικα τι σκεφτικες να κανεις?

IbizaIsland 17-01-11 22:00

θα τα δωσω ολα rastafarian αλλωστε κ σημερα ειχα 5 απωλειες. 2 ερωτησεις εχω
1) εβαλα ενα κομματι φιλτρου που μου εδωσε ο δημητρης μεσα στο φιλτρο μου κ το νερο το εχυσα στο ενυδρειο αλλα πολυ βρωμα εχει κατσει κατω στην αμμο.την αφηνω ετσι η αναταρασω την αμμο να τη παρει το φιλτρο μεσα τη βρωμα?
2) οταν προετοιμαζουμε το νερο στο βαρελι πριν το ριξουμε μεσα στο ενυδρειο αφου ειναι στη καταλληλη θερμοκρασια οταν ριχνουμε το αντιχλωριο μεσα στο βαρελι το αφηνουμε καποια ωρα η το ριχνουμε οπως ειναι μεσα στο ενυδρειο αμεσως?

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:30.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02855 seconds with 10 queries