Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Αιφνιδιοι θανατοι!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=47717)

delta66 07-01-11 03:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vaspiou (Μήνυμα 533144)
η πετρα ειναι αληθινή που βλεπεις...το μονο ψευτικο ειναι το πιθαρι...
εκανα 35-40% αλλαγη νερου εχθες, να κανω παλι μια 50-60 κανει τοσο συντομα??

Ποιας προελευσεως ειναι ο λιθος? :D

vaspiou 07-01-11 03:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 533155)
Ποιας προελευσεως ειναι ο λιθος? :D

εκ ενυδρειακου μαγαζακίου επι της Λενορμαν.... ξερω γω?? αγνωστου προελευσεως. δεν νομιζω να ειναι ασβεστοληθηκη παντως. Το ph μου ειναι 7.4 :D:p

delta66 07-01-11 03:56

Καλα δεν με νοιαζει τοσο το πεχα, αλλα το να μην εχει τιποτα τοξικο.
Δεν μου γεμιζει το ματι.
Τι εχει στην ακρη σαν χρωμα? Αλγη?

vaspiou 07-01-11 03:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 533162)
Καλα δεν με νοιαζει τοσο το πεχα, αλλα το να μην εχει τιποτα τοξικο.
Δεν μου γεμιζει το ματι.
Τι εχει στην ακρη σαν χρωμα? Αλγη?

οχι αλγη εχει απο πισω δεν φαινετε.....χρωμα ειναι μαλλον....σαν νερα που κανει...για ενυδρεια ειναι...καλα.......ετσι λενε ολα...το καταλαβαινω....
εψαχνα καιρο πετρα και αυτη μου αρεσε και ηταν και σε καλη τιμη....

delta66 07-01-11 04:06

Παντως δεν εχουν ακουστει και λιγες φορες για τοξικοτητα διακοσμητικων.

vaspiou 07-01-11 04:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 533168)
Παντως δεν εχουν ακουστει και λιγες φορες για τοξικοτητα διακοσμητικων.

μακαρι να μπορουσε τροπος να δω αν ειναι τοξικη....

delta66 07-01-11 04:10

Αυτο σου ειπα πιο πανω.
Βγαλε τα διασκομητικα, κανε μια μεγαλη αλλαγη νερου.
Μπορει να το δεις και απο τη συμπεριφορα των ψαριων αν αλλαξε κατι προς το καλυτερο ;)

vaspiou 07-01-11 04:12

oκ.............θα την βγαλω την πετρα και το πιθαρι....και θα κανω αλλαγη νερου 40% αυριο να δω μηπως αλλαξει τιποτα. thnx

syphon 07-01-11 10:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 532868)
Προφανώς και είναι για νερό δικτύου...

Και τι νερό δικτύου?
Γιατί πολλά προφανή έχουμε χωρίς να ξέρουμε γιατί συστατικά μιλάμε
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από QS-Plan (Μήνυμα 533041)
Σε περίπτωση όπου είναι επεξεργασμένο όπως το μαγειρικό αλάτι, τότε υποχρεωτικά πρέπει να αναφέρει οτιδήποτε πρόσθετα τυχόν έχουν χρησιμοποιήσει, π.χ. αντισυσωματικά, βελτιωτικά ροής, κλπ κλπ

Το συγκεκριμένο, από όσο ξέρω, αναφέρει ότι προέρχεται από νερό θαλάσσης του οποίου το νερό έχει εξατμιστεί, πιθανώς σε αλυκές, οπότε το μόνο συστατικό είναι το NaCl...

Unlike other aquarium salts currently available to the hobbyist, Live Bearer Salt™ is more than just a simple sodium chloride product. These other salts can burn leaves and roots in a planted aquarium. However, Live Bearer Salt™ does not cause this type of damage, and actually provides many nutrients crucial to healthy plant growth. Dosing of Live Bearer Salt™ allows for specific duplication of different brackish water environments found worldwide (such as the waters of Sumatra or the waters of Borneo). Live Bearer Salt™ can also be dosed for general brackish water community aquariums and general freshwater community aquarium. Live Bearer Salt™ is a safe and effective alternative to the sodium chloride based aquarium salts so prevale

Δεν είναι....

Kotsos 07-01-11 11:10

http://aquariumpharm.com/products/Pr...x?ProductID=49 Αυτο τι συστατικά έχει??

syphon 07-01-11 14:10

All natural salt, made from evaporated sea water, promotes healthy gill function, reduces stress and loss of electrolytes. Used to improve the efficiency of medications and reduce the harmful effects of nitrite.
;)
Το άλλο
is a safe and effective alternative to the sodium chloride based aquarium salts

Δηλαδή απλά δεν μας λέει τι είναι

Kotsos 07-01-11 14:22

Λοιπον για να λήξει...:D
Δεν πιστεύω σε καμια περιπτωση πως οι θάνατοι οφείλονται στο αλατι απο την στιγμή που δεν υπήρξε υπερδοσολογία, και μπήκε με σωστό τρόπο(σιγα-σιγα δηλαδη).. Απο κει και πέρα ακομη και να ισχύουν αυτα που λες, που προσωπικα δεν το πιστεύω, τα συγκεκριμένα ψάρια (ζωωτόκα) εχουν απίστευτες αντοχές απο αποψη σκληρότητας νερού..

drbig 07-01-11 14:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 533431)
Λοιπον για να λήξει...:D
Δεν πιστεύω σε καμια περιπτωση πως οι θάνατοι οφείλονται στο αλατι απο την στιγμή που δεν υπήρξε υπερδοσολογία, και μπήκε με σωστό τρόπο(σιγα-σιγα δηλαδη).. Απο κει και πέρα ακομη και να ισχύουν αυτα που λες, που προσωπικα δεν το πιστεύω, τα συγκεκριμένα ψάρια (ζωωτόκα) εχουν απίστευτες αντοχές απο αποψη σκληρότητας νερού..

Ναι σ' αυτό που είπες, άλλες αντοχές δεν έχουν.. Ειναι γενικά ευάισθητα ψάρια, και ο κόσμος το αγνοεί επιμελώς..

Kotsos 07-01-11 14:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από drbig (Μήνυμα 533436)
Ναι σ' αυτό που είπες, άλλες αντοχές δεν έχουν.. Ειναι γενικά ευάισθητα ψάρια, και ο κόσμος το αγνοεί επιμελώς..

Συμφωνω αλλα στο θεμα την αλατότητας-σκληρότητας δεν σηκώνω κουβέντα..:D
Βλέπεις, σε κατι ξεφρενους(:D) πειραματισμους στο παρελθον ειχα κανει προσαρμογη γκαπι και μολι σε θαλασσινό:oops:

drbig 07-01-11 14:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 533442)
Συμφωνω αλλα στο θεμα την αλατότητας-σκληρότητας δεν σηκώνω κουβέντα..:D
Βλέπεις, σε κατι ξεφρενους(:D) πειραματισμους στο παρελθον ειχα κανει προσαρμογη γκαπι και μολι σε θαλασσινό:oops:

Nαι, αφου σου είπα οτι συμφωνώ στο θέμα αυτό.!!!:D

golf4470 07-01-11 15:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 533442)

Ειναι σωστο να κανουμε τετοιους πειραματισμους με τα ψαρακια μας :(?????????

Kotsos 07-01-11 15:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από golf4470 (Μήνυμα 533475)
Ειναι σωστο να κανουμε τετοιους πειραματισμους με τα ψαρακια μας :(?????????

Σσσσσσσ.. Μη το διαδιδεις..:D

Δεν ημουν γραμμένος στο φόρουμ τότε, ήμουν και μικρό παιδάκι 15 χρονώ, και κάποιος μου πε οτι προσαρμόζονται... Παντως πραγματικά προσαρμόζονται με μηδενικες απόλειες αν γίνει σιγά σιγά...

drbig 07-01-11 15:55

Ρε παιδιά , τράβαμε τα θέματα απο τα μαλλιά!!!

Kotsos 07-01-11 15:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από drbig (Μήνυμα 533481)
Ρε παιδιά , τράβαμε τα θέματα απο τα μαλλιά!!!

+100000000:D:D

Diskus fan 07-01-11 18:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vaspiou (Μήνυμα 533157)
εκ ενυδρειακου μαγαζακίου επι της Λενορμαν.... ξερω γω?? αγνωστου προελευσεως. δεν νομιζω να ειναι ασβεστοληθηκη παντως. Το ph μου ειναι 7.4 :D:p

Και να είναι τι πειράζει;:confused:

vaspiou 07-01-11 20:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan (Μήνυμα 533565)
Και να είναι τι πειράζει;:confused:

θα με τρελανετε εσεις....αν ειναι ασβεστολιθηκη δεν ανεβαζει το ph? Γιατι να εχω υψηλο ph? guppy εχω μεσα οχι αφρικανες...

Με το αλατι μπερδευτηκα με τοσα που ειπατε. Απλα δεν ξανα βαζω και βλεπω.
Τωρα απλα περιμενω να δω αν θα γεννησουν και αν θα εχω και αλλες απωλιες!

thnx

delta66 07-01-11 21:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vaspiou (Μήνυμα 533644)
θα με τρελανετε εσεις....αν ειναι ασβεστολιθηκη δεν ανεβαζει το ph? Γιατι να εχω υψηλο ph? guppy εχω μεσα οχι αφρικανες...

Τι σκληροτητα και πεχα προτιμουν τα γκαπι?

vaspiou 07-01-11 23:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 533652)
Τι σκληροτητα και πεχα προτιμουν τα γκαπι?

ph λεεi απο 5.5 - 8. Εγω θελω να εχω 7.4 - 7.3 ph. Πρεπει δηλαδη να ειναι στο οριο? Ουτως η αλλως δεν ειναι στο πεχα το θεμα....το πεχα μου μια χαρα ειναι.....

Kotsos 08-01-11 00:28

Ο δελτα δεν ειπε για το διακοσμητικό σου επειδή μπορεί να είναι ασβεστολιθικό, αλλα για το ενδεχόμενο να διαλύεται ελευθερώνοντας τιποτα περίεργο στο νερό σου..

vaspiou 08-01-11 00:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kotsos (Μήνυμα 533762)
Ο δελτα δεν ειπε για το διακοσμητικό σου επειδή μπορεί να είναι ασβεστολιθικό, αλλα για το ενδεχόμενο να διαλύεται ελευθερώνοντας τιποτα περίεργο στο νερό σου..

οχι οχι!!:( μιλησε για την πετρα μου!! την εχει βαλει στο ματι!! χχαχαα :p:p

ναι το ξερω οτι δεν ειπε για το ph...μπορει οντως να βγαζει τοξικη ουσια...γιαυτο και γω την απομακρυνα σημερα....φαινετε αδειο τωρα αλλα καλυτερα...θα παω να παρω κιαλλα φυτα...ισως ειναι καλυτερα με πολλα φυτα μεσα.!!

:D

Kotsos 08-01-11 00:40

Διώξε και το πυθάρι, και πάρε δυο όμορφα ξύλα..;)

Diskus fan 21-01-11 01:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vaspiou (Μήνυμα 533730)
ph λεεi απο 5.5 - 8. Εγω θελω να εχω 7.4 - 7.3 ph. Πρεπει δηλαδη να ειναι στο οριο? Ουτως η αλλως δεν ειναι στο πεχα το θεμα....το πεχα μου μια χαρα ειναι.....

Κάποιο λάθος υπάρχει εδώ .... τα γκάπυ αν και ιδανικά πρέπει να τα έχεις από 6,6-6,8 (κατά κάποιους) .... οι περισσότεροι προτείνουν από 7 και πάνω. Το 7 ως γνωστόν είναι ουδέτερο ... από εκεί και πάνω λοιπόν .... είσαι στα ψηλά πεχά ... μιας και χαμηλά θεωρείται από το 7 και κάτω. Ένα ασβεστολιθικό πέτρωμα λοιπόν .... δεν ενοχλεί στην περίπτωση σου.- :cool:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:38.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02308 seconds with 10 queries